Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
....kineska valuta je pod 100% kontrolom drzave....
ma koliko se tebi zapad ne svidjao to je realnost a ne tvoja utopija komunizma!

Inace The Almighty Dollar nije pod kontrolom drzave (ustvari i nije, pod kontrolom je JEDNE familije-sto je jos gore)

...cak neverujem da placaju ista osim plate radnicima za saku pirinca (sad malo vise ali ne vise od 150$) eto zato, kinesko komunjarski kapitalisti :)

Uvek biram komunisticku utopiju gde je 95% radno sposobnih ZAPOSLENO, nego li raspodelu u kapitalizmu gde, ako nisi rodjen u "pravoj" kasti nemas sanse za zivot.

Pa idete off, kina se prema BTC pokazala kako se pokaza, kinezi nisu isto sto i kina (zato kinez iako mu kina kaze da ne kupuje BTC on to radi)..... a vase komunjarske ideje zadrzite za sebe, jer ako ih upotrebiti u trgovini BTC/LTC tesko vam se pise :)

Na kraju, gari, ohladi malo i procitaj koju knjigu. SISTEM ne valja u globalu, zvao se on kapitalizam ili komunizam. Preporucujem "Zivotinjsko Carstvo" za pocetak. Bice ti mnoge stvari u zivotu jasnije.

Pa terate me u off..... ja ne branim kapitalizam ili ga poredim sa komuno-kapitalistickom sistemom kine... samo se drzim teme i analiziram zasto kinez kupuje BTC a kineska vlada je do sad nedorecena (izgleda kao da namerno drzi ga u neizvesnosti......), iskreno ovo je najpodmukliji nacin borbe protiv crypto valuta, cutis ko p.... jos je na nacinalnoj televiziji guras pa onda drstaicno reagujes, pa opet nedoreceno rezis a nigde zvanicne izjave sta tacno sme a sta ne, (ni na nebu ni na zemlji)

Takodje iznosim cinjenice zasto BTC ima neki vrednost a iza toga stoji podrska USA i nekih Evropskih zemalja pre svage (za SAD), vec sam rekao ne zelim da se raspravljam , realnost je takva..... a to sto vi mastate je druga stvar

PPS: Ako nekima ovde nije jasno.... pre svega nisu zabranili berze u kini... nisu zabranili BTC, nesme da se uplacuje na berzama iako su neke berze to i dlaje radile... pa sad te dve stvari su u suprotnosti....... nek vec jednom se zna da li koneske berze smeju da posluju ili ne, kraj price!
Ali ne NIKO nezna tacan odgovor na ovo pitanje!, bar ne jos

Poslednja izmena:
Moze li moderacija da vaspitno deluje na ove advokate kineskih zlocinaca sa Tienanmena i ruske petokolonase koji prizivaju guberniju u Srbiji, ako vec sam stav ovih dveju paradrzava spram Bitcoina, a koji je-unistenje istog, nije dovoljan da se to ne dozvoli na BITCOIN threadu?

Ima nazalost i previse ekstremistickih portala gde mogu do mile volje da pisu o voljenim vodjama Putinu, Kim Dzong Un-u i ostalim, moze li bar bench ostati postedjen onih koji bi sutra ukinuli ne samo bench nego i internet, racunare i IT uopste?

Ja cuo da Ki dzong Un zeli da kupi 51% BTC... tako da ovo je nezvanicno , sledi verovatno nova epoha u kripto valutama :D

PS: mada pitanje je dana kad ce neka drzavica ili neko mali mocnik, uci u crypto vode....... ako vec nije....

Poslednja izmena:
Moze li moderacija da vaspitno deluje na ove advokate kineskih zlocinaca sa Tienanmena i ruske petokolonase koji prizivaju guberniju u Srbiji, ako vec sam stav ovih dveju paradrzava spram Bitcoina, a koji je-unistenje istog, nije dovoljan da se to ne dozvoli na BITCOIN threadu?

Ima nazalost i previse ekstremistickih portala gde mogu do mile volje da pisu o voljenim vodjama Putinu, Kim Dzong Un-u i ostalim, moze li bar bench ostati postedjen onih koji bi sutra ukinuli ne samo bench nego i internet, racunare i IT uopste?

Pretpostavljam da ti Milosrdni Andjeo vise odgovarao?

I tebi isto: pitaj Julian Assange i Edward Snowden sta misle o "demokratiji".
Povraca mi se od vas koji slepo verujete u USA....kao da ne znate o cemu se zapravo radi.
Molio bih admina da izbrise predhodne dve strane.

Poslednja izmena:
@Osa covece pa ti se ne drzis teme, uplices svoje licne emocije prema ...... svidelo se to tebi ili nekima, BTC je valuta i kao takva je podlezna uticajima svetskih sila, banaka, mocnika... kontroli is vemu ostalom sto vlada u svetu.......
Te iste stvari su ujedno i sansa i velika prepreka za crypto svet... i kako se BTC bude snasao i provukao kroz sve manipulacije i kontrole zavisi i njegov uspeh

Kina kao i Rusija su prevelike zemlje gde pojedini delovi kasne i po cetvrt veka za ostatkom. To je normalno, tesko je kontrolisati sve i voditi racuna o svemu. Ako Ameri "ozakone" kriptovalute Kina ide odmah za njima. Rusi ce sigurno naci racunicu u tome i uci ce sigurno u pricu ma koliko se femkali.
Drzite se kriptovaluta, otisli ste u krajnost.

@Osa covece pa ti se ne drzis teme, uplices svoje licne emocije prema ...... svidelo se to tebi ili nekima, BTC je valuta i kao takva je podlezna uticajima svetskih sila, banaka, mocnika... kontroli is vemu ostalom sto vlada u svetu.......
Te iste stvari su ujedno i sansa i velika prepreka za crypto svet... i kako se BTC bude snasao i provukao kroz sve manipulacije i kontrole zavisi i njegov uspeh

Sve si u pravu. Otislo sve u off topic.

Po mom skromnom misljenju BTC vidim kao deo resenja koje ce "zbaciti" trenutni sistem koji vlada vec vekovima ovom kuglom zemaljskom (zvao se on robovlasnicki, kapitalisticki, komunisticki, feudalni.....). SISTEM ne valja i to je cinjenica. Da li ce ovo pomoci da se pomerimo sa "mrtve" tacke kao civilizacija, ostaje da se vidi.
A ne mogu da ostanem duzan komentar kada vidim da se ljudi zalazu bilo za koju od gore navedenih strana. Licno sam protiv svih strana. A to sto bi neki zeleli da etiketiraju drugu stranu....rugala se serpa loncu. Toliko.

Poslednja izmena:
Pa tacno sistem je truo svugde, ali bar u nekim zemljama mozes lepse da zivis pa i da podnosis taj truli sistem, sto neznaci da je i tamo pad standarda uocljiv... pre svega ukrupnjavanje kapitala pojedincima....
Nisam lud da verujem da BTC moze resit taj problem, ali je put u pravom smeru ili bar pokusava biti

Ja ne verujem da ce BTC resiti ista. Svidja mi se ideja, mislim da ima buducnost ali od resavanja ekonomskih problema nema ni govora. Barem ne globalnih problema. Gledam da resim svoj ekonomski problem nekako i da zaplivam malo u ovom kapitalizmu.

Sve si u pravu. Otislo sve u off topic.
Po mom skromnom misljenju BTC vidim kao deo resenja koje ce "zbaciti" trenutni sistem koji vlada vec vekovima ovom kuglom zemaljskom (zvao se on robovlasnicki, kapitalisticki, komunisticki, feudalni.....). SISTEM ne valja i to je cinjenica. Da li ce ovo pomoci da se pomerimo sa "mrtve" tacke kao civilizacija, ostaje da se vidi.

Vec zamisljam svet za 5 godina -> svi (svaki covek u svetu) dve tri kartice kuci da kopaju a mi po ceo dan u kaficima pusimo tompuse ...

Dajte bre ljudi nemoj se lazemo. Nema nikakve sanse da se jedna elita zameni drugom i to samo zato sto sad ova nova elita se setila da kupi kartice na vreme i da nakopa brdo novcica dok ga je mogla iskopati svaka ****** (ustvari i sada BTC moze iskopati svaka ****** jedino toj budali terba vise para da bi to uradio..).

BTC (i svaka kripto valuta) ima najvecu snagu u tome sto se
1. Tacno se zna koliko ga ima u opticaju i koliko ce ga biti u opticaju.
2. Ljudi veruju da mogu zaraditi i da ce vredeti vise pa zbog toga kupuju/nece da prodaju/kopaju.

A sve je generalno na staklenim nogama. Uzivajte dok mozete ako kapne nesta super, ako izgubimo / ne vratimo ulozene pare nema veze idemo dalje nisu svi $ u BTC/LTC-u ima nesta u na drugim mestima :D

Ono sto zaista moze da nas pokrene jeste da
1. Mnogo ludi krene placati nesta u BTC-u
2. USA kaze "E cekaj malo sad morate da platite porez". (Njihovi kongremsni su po nalogu igrali igrice na kompju pocetkom masovnog web igranja kako bi pronasli nacin da oporezuju novac koji se stice prodajom naloga na tim istim igricama..)

Poslednja izmena:
Kristalne noge ili ne, vlade, mocnici svi ga prate zestoko ili ga vole ili mrze, vazno je da se prica......... tako i medju obicnom populacijom za jedne je prevara za druge je mega turbo buducnost... ja nevidim pucanje za sad, jer ovu vrednost sto sam ima globalno je smesna..., sa uplivaom realnog kapitala tek bi videli sta je $$ i koliko ga ima

Kristalne noge ili ne, vlade, mocnici svi ga prate zestoko ili ga vole ili mrze, vazno je da se prica......... tako i medju obicnom populacijom za jedne je prevara za druge je mega turbo buducnost... ja nevidim pucanje za sad, jer ovu vrednost sto sam ima globalno je smesna..., sa uplivaom realnog kapitala tek bi videli sta je $$ i koliko ga ima

Sve zavisi koliko ko bude hteo sve to da izmanipulise i koliko mu treba para da opere ...

Zaboravljas da svako ima pravo na svoje misljenje, svidjalo se ono tebi ili ne. E sad politickoj raspravi nije mesto ovde

evo ga genocid po LTC-u... valjda nece ispod 0.02.
Voleli mi ili ne keretine, izgleda da su tamo najmanji panicari. Ltc i btc dozivljavam kao dve tacke na bichu, btc je blizi drzalju a ltc je blizi kraju. Pa kad zamahnes, btc se pomeri, ali ltc leti vise

dobro se drzi, 0.025.. prosli put je na 400$ pao na 0.021.

Poslednja izmena:
samo je pitanje minuta kad ce ispod 10$ :(
Najavljivali su ovaj 10 aprila da ce se nesto desiti izgleda pogodise.

Jel ima jos neko osecaj kao da je jutros proguao zivu zabu? :)

Bter.com Exchange ‏@btercom 1h
Several Chinese exchange platforms have announced to suspend the CNY(fiat) deposit via bank wire transfer today. Beware the influence!

Ja kupio jutros po $412... prodao pre neki dan $450... videćemo.
Idu još teža vremena :D

Poslednja izmena:
imam osecaj da neće puno ići dole daans.. pogotovo kad se Ameri probude oko 2-3 popodne.. previše se dobro držao ovih dana na oko 450 ..

svaka cast za ove kupovine u propadanju... rizik je ogroman, ali zato zarada i nije bas neka :D

Poslednja izmena:
By the way za ove ljubitelje "zapada" kako je kod njih sve bajno

National Australia Bank has notified its customers who deal in bitcoin that it will be closing their accounts effective May 2nd. Several businesses have already received notification from the bank, stating that “digital currency providers pose an unacceptable level of risk, both to our business and reputation.” This decision comes as a surprise, given that the National Australia Bank was previously one of the most proactively bitcoin-friendly banks.

Game over i u Australiji

Poslednja izmena:
...po cnbc-u i cnn-u vec mesecima troluju protiv btc-a... kako ce to ugroziti dolar i sl.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno