Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj Monaco me raduje što je prisutan, nadam se da će biti nešto od projekta, rezervisao sam karticu već. :)

Rezervisao sam ja karticu jos pre pola godine i jos uvek stoji njih cirka 15.000 ispred mene u redu na cekanju.

Pa nisu ni počeli sa slanjem tako da... ono, ispred mene je njih 72k, eto da se osećaš bolje. :D
Izvinjavam se za off.

Trebaš uzeti i seleću stvar u obzir :
Nagrada btc majnera se u 2019 godini prepolovljava. Zbog toga je prirodno očekivati da će cena btc-a da se duplira ? da bi majneri kao nagradu dobili isto $.
Eh, kamo puste sreće da je tako druže. Sve "generalske" vile (u kojima su danas fudbaleri i tajkuni) bi za 20g naseljavali vlasnici 5+ BTC [emoji1]

Ko voli da shortuje i voli adrenalin, ludnica kreće sa BELA/BTC na Poloniexu.. pažnja: 17-tog će da delistju taj novčić jer postaje ERC-20 = može dosta da se zaradi jer će cena da se srozava, neki opet kupuju da zamene za ERC-20 verziju an drugim menjačnicama.. ali oprez da neko ne ostane u njemu kada ga budu gasili na polu !

Ko voli da shortuje i voli adrenalin, ludnica kreće sa BELA/BTC na Poloniexu.. pažnja: 17-tog će da delistju taj novčić jer postaje ERC-20 = može dosta da se zaradi jer će cena da se srozava, neki opet kupuju da zamene za ERC-20 verziju an drugim menjačnicama.. ali oprez da neko ne ostane u njemu kada ga budu gasili na polu !

Izvini malo glupo pitanje . da li Polonex dozvoljava short novcica koje ne posedujemo ? Ukoliko dozvoljava da li se kupovina obavlja 1 na 1 ili ima margin ?

Izvini malo glupo pitanje . da li Polonex dozvoljava short novcica koje ne posedujemo ? Ukoliko dozvoljava da li se kupovina obavlja 1 na 1 ili ima margin ?

Ne znam za ovo, ne koristim margin trejd nikada -- nemam ga ni ja, stavio sam buy na 703 za početak, pa ćemo da vidimo dal ću moći da ga prodam na negde do 800, pa onda opet niži buy na oko 600, prodaja na oko 680.. lupam sada, ali tako planiram.. kontam da će danas do kraja dana neko da dumpuje veliku količinu možda i do 550.. vreme ističe onima koji žele da prodaju jer 17-toga ga gase na Polu ..tipujem na velike oscilacije procentualno gledano = dobra prilka za zaradu, ALI I VELIKI RIZIK.

Rekao si ko voli da shortuje , sort je kad prodas na 1000 pa on padne na 800 a ti izadjes i ostvaris profit 200 , tako da si iskoristio pogresan izraz a i plan ti je malo los :)

to jedino ima smisla ako hoces povoljno da kupis pa da cekas da se oporavi pa da ostvaris profit :)

Rekao si ko voli da shortuje , sort je kad prodas na 1000 pa on padne na 800 a ti izadjes i ostvaris profit 200 , tako da si iskoristio pogresan izraz a i plan ti je malo los :)

to jedino ima smisla ako hoces povoljno da kupis pa da cekas da se oporavi pa da ostvaris profit :)

nisi me dobro razumeo.. shortovanje se radi u downtrendu, longovanje u uptrendu, a vidiš da ovo ide u down i naveo sam razloge zašto ide.. okačiću sliku ako uspem nešto da obrnem za ovih par dana.. ako ne, *mjau**mjau**mjau*..

nisi me dobro razumeo.. shortovanje se radi u downtrendu, longovanje u uptrendu, a vidiš da ovo ide u down i naveo sam razloge zašto ide.. okačiću sliku ako uspem nešto da obrnem za ovih par dana.. ako ne, *mjau**mjau**mjau*..

J B G. je od sada mjau maju mjau ?!?!

Za sad se BTC dobro drzi na 8200-8300 ali izgleda da nema snage da krene na gore predpsotavljam bi za vikend ili naj kasnije sredinom sledece nedelje mogao ponovo da krene na dole i da dodjemo do 7000-7200..

Ja svakako ocekujem da ce se pad stati ,kao i dva puta do sada, negde izmedju 6000 - 6800 ( kapiram da bi za 7-15 dana mogao da dodje dotle ) i da ce nakon toga skociti do 7800-8200 ( svaki put se odbijao sve manje )...

To što si opisao je upravo pravi način da se ljudi ostave sa što većom količinom BTC dok mu vrijednost postaje sve manja.
Sve izgleda vodi ka tome.
Naravno, čeka se da živci popuste i da se počne prodavati po "niskoj" cijeni.

Ptoblem je što to na kraju donosi veliko nepoverenje i teško je onda naći "sredstva" za novi veliki bull. Potrebno je vrijeme u godinama da bi se "afirmisali" novi investitori za šišanje

cim se veliki "napune" odmah krecu price o inovacijama i upotrebnim vrednostima , samo sto ovaj put se mozda nece cekati nekoliko godina za to

Cini mi se da ljudi na Tviteru koji daju neke prognoze, kao da veštački pokušavaju da pumpaju cenu ili uvek pricaju pozitivno da bi dobili lajkove i pratioce. Bas se to vidi u ovim danima kada je downtrend

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

Cini mi se da ljudi na Tviteru koji daju neke prognoze, kao da veštački pokušavaju da pumpaju cenu ili uvek pricaju pozitivno da bi dobili lajkove i pratioce. Bas se to vidi u ovim danima kada je downtrend

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
Misliš kao danas? Meni danas neočekivano visoke cene...
Očekujem noćas da ljosne....

MN3

Ja ne znam kako vi vidite downtrend, ja vidim da je celo vreme uptrend i povremeno se desava veci dump?

250 milliona tethera naštampano, to je malo povuklo cenu na gore.

Ja ne znam kako vi vidite downtrend, ja vidim da je celo vreme uptrend i povremeno se desava veci dump?
Uptrend se i dešava, problem je što se očekuje suprotno, i deluje da se to na neki način veštački održava, Consensus realno nije doneo ništa toliko značajno da napravi neki jači skok, a opet cena je viša nego što se očekuje... Možda je i ovo što Voyager pominje, mada nisam naleteo na taj info...

MN3

Baš je teško tražiti logiku kada često ispada suprotno kretanje cene od očekivanja većine. Pripisujem to potpunoj slobodi u trgovanju kriptom. Svako može da talasa, samo što nemamo svi veliki brod.

Mislim da se trenutno niko ne usudjuje da daje neke prognoze jer ovo ocas moze da klimne na obe strane.
A znas kakvi su ljudi, ne prastaju greske. Bilo bi lepo da se neko pojavi i da analizu trenutnog stanja i moguce kretnje, makar zbog nas koji ne osudjujemo nikoga.

Nezahvalno je vreme za prognoze, zato svi i cute. A dovoljno je jedan na forumu da proziva i da se taj koji pise ujede za jezik svaki put.

Tapatalk

Evo moja za BTC, a ostale valute naravno prate ko pačići, a posle možete da me pljujete koliko god vam volja, sticks and stones and all that...

Od danas, 21.05.2018. do negde 5-6.06.2018. down do oko $6000. Nakon toga, up do $8,500-,8800 oko 25.06., a $9100-9300 08.07. Računajte da bi mogle sve cene još 10% dole, zavisiće do količine koja se okreće.

Ovo ide polako na gore, do devetke, možda nekim čudom i do deset, pa opet nazad na 8-7. Ne verujem da će padati na šesticu.
Inače bajke o nekih 32k do kraja godine, po svemu sudeći ostaće bajke. Po meni, plafon je nekih 12-13 do kraja sezone.

Ukratko idealna prilika da se polako obrće lova, sigurica. Ko ima strpljenja, naravno.

Ako probije 10K otici ce i vise ali za sada je to bas jaka psiholoska granica. Za sada bi bilo dobro samo da se vratimo iznad 9K. Te price o 6K su po meni nerealne skroz. Nema vise toliko variranja cena, niko nece istresati toliko nisko.

Tapatalk

Evo Vam malo teme za razmišljanje....ako je pojavom tethera BTC skočio i išao do skoro $20.000 na koliko može da ode ako se pojavi još jedan (recimo "stable cryptocurrency") ili više njih koji (navodno) održavaju 1:1 sa USD!?

Nije on otišao na 20k samo zbog toga. Nego zato što smo se svi navukli ko mlad majmun i počeli da kupujemo. Puno je love ušlo tad..
Nije isključeno da se takav bul ponovo desi, ipak za trgovinicu je sadašnji trend zdraviji. Makar za živce.

Naravno da nije SAMO zbog toga...nego, zašto sada niko ne kupuje kao onda? Mislim, ipak je 8k mnogo manje od 16k i "dobra prilika da se kupi jeftino"... zar ne?
Za početak uporedi količinu "naštampanog" tethera sa rastom cena....uh opet ja pišem na bechu...izgleda da nikad neću naučiti....:wall:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno