Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok ali koji ti je cilj? Da pokazes kako SNX brze napreduje od LTCa? Zbog kupovine LTC ili sta?

Day trading kroz odnos LTC-a prema ostalim valutama i eventualni komentari iskusnijih članova ovde na temi. Priprema za trgovanje kroz ~godinu dana (knowledge++), AKO i AKO budem bio spreman na i za to.

Oko trgovanja na berzi da i ja kažem par reči od neiskusnog za neiskusne. Ušao sam na berzu oko nove godine sa LTC-om kao slepac, trgovao 5 dana, izgubio 20% LTC-a donetog na berzu i 5-og dana rešio da zamrznem trgovanje jer je potrebno znanje, a moje znanje trenutno je komično. Ako nemate iskustva, batalite berzu kao što sam i ja sad to uradio. Potrebno je znanje, ali vam čak ni to ne garantuje uspeh. Držite se HODL-a i ne rizikujte. Moje iskustvo sa HODL-om BTC-a u 2x ciklusa po godinu dana je zarada 2x >50% (malo li je?). Ne tražite "leba preko pogače" na berzi ako ste neiskusni. Prethodni komentari iskusnijih članova su zlato. Ali ako ste neiskusni to zlato se ne prepoznaje.
Napomena: Ušao sam na berzu sa ciljem da imam mali trening sa manjim delom LTC-a koji posedujem (većina je u novčaniku), kao i da imam spremnu varijantu za uzimanje profita u slučaju korekcije (vratite se unazad i videćete da su neki iskusniji članovi najavljivali korekciju). 5-odnevni trening odrađen, pouke izvučene, trgovanje obustavljeno. Idemo dalje... :d

Ljudi slusajte iskusnije, svi smo se opekli X puta nemorate i vi, pametan se uci na tudjim greskama.
Nemojte se kladiti protiv trenda, dok je ovaca bice i vune, Saj je trubio ovde vec mesec dana unazad, ugasite PC, izadjite u setnju i vratite se za koji mesec, manite se trgovanja.
Vecini se tako otima kripto samo logicno niko nice javno da se hvali...
Bukvalno. Svakog puta neko kuka kako je uhvacen u shortu i kako je cena otisla gore.

Podvuces crtu, prihvatis gubitak, kupis opet i ne diras nista vise!!!
Okacio sam juce sliku kako stvarno izgleda hold. I to samo drzanje je puno izazova i kida zivce. Zato i pricam kao neka dosadna baba, jer sam se nagledao brdo ljudi kako ispadnu iz price iz gluposti i propuste priliku da zarade masno. Ovakve prilike se ne desavanu svakog dana, nemate luksuz da ispustate to olako.
Ucite na tudjim greskama. Nama malo starijima u ovoj prici niko nije mogao da pomaze pa smo sami ucili na greskama, nagadjali 100x sta ce biti, nalupali se gluposti... Vi bar imate nekoga ;)

Tapatalk from Poco loco

tesla .. ne zameri sebi ovo nije period za trgovinu , verujem da su se svi day trejdejr opekli :)

Samo ne znam kako ste uhvaceni na short-u, bukvalno se nije moglo pogresiti, 40K->30K i nazad gore , sa lepim oscilacijama. Ja sam veoma defanzivno uradio, i uvecao pozicije za nekih 15tak %. Moglo je daleko vise, ali sam na sigurno isao jer nemam puno iskustva. Samo se mora imati plan.

Poslednja izmena:
Saznat ces na nekom od sledecih tradova, kad izgubis vise od tih zaradjenih 15%.
A mozda i neces, mozda ti spadas u elitnih 5% tradera.

Sto bi rekao prljavi Hari "do you feel lucky punk" :d

Ja sam izasao iz ETH-a na 1021.88eu i time resio neke stvari. Prodao na 916.29eu, kupio na 752.24eu, prodao na 1021.88eu. Time sam zatvorio jednu pricu. Jos jedan deo planiram da prodam u range-u 1050-1150. Kada to zavrsim krece zimski san do 2024-25 godine za dalje. Meni je ETH doneo oko x150 tako da sta god da se desi dobro je. A nadam se da ce samo ici gore zbog onih koje cuvam a i zbog stake-a.

Sto se tethera tice neko od njihovih zvanicnika je izjavio da oni imaju pokrice za 74% ali i da imaju nesto u BTC-u. Obzirom da je cena sada jaca nego ikada kapiram da oni ako prodaju BTC nece imati problema s likvidnosti. Da su muljali, jesu sigurno, kao i svi ostali. Nema nijedne menjacnice koja je likvidna. Znate i sami kako pri kraju ponestane para i nema za povlacenje. Tek ce ove godine da bude haos.

Tapatalk from Poco loco

Bukvalno. Svakog puta neko kuka kako je uhvacen u shortu i kako je cena otisla gore.

Podvuces crtu, prihvatis gubitak, kupis opet i ne diras nista vise!!!
Okacio sam juce sliku kako stvarno izgleda hold. I to samo drzanje je puno izazova i kida zivce. Zato i pricam kao neka dosadna baba, jer sam se nagledao brdo ljudi kako ispadnu iz price iz gluposti i propuste priliku da zarade masno. Ovakve prilike se ne desavanu svakog dana, nemate luksuz da ispustate to olako.
Ucite na tudjim greskama. Nama malo starijima u ovoj prici niko nije mogao da pomaze pa smo sami ucili na greskama, nagadjali 100x sta ce biti, nalupali se gluposti... Vi bar imate nekoga ;)

Tapatalk from Poco loco

Ti se prepoznas kao iskusan, napises "bukvalno", i onda napises ljudima sell low buy high. Ajme... :d

Inace postoji vise od jednog coina, ako si izasao sa profitom prelijes u nesto sto tvojim recima tek "ceka da opali" ili je dump u toku/zavrsio se. I na kraju krajeva, ako si lepo prodao, naravno da ce biti sanse da se udje po istoj ili manjoj ceni u isti coin.

Meni coini u price discovery-ju (DOT, POLS, SNX, SOL, KSM, DFI, COMP, AAVE, ZCN, UNCX mogu jos 100 da napisem ali necu jer niko nista ne pise, samo se pise kretanje jednog coina i to u proslosti) dok BTC dumpuje, dumpuju i oni sa njim (ili ne) ali se vracaju instant, ja kupim dip i sve vreme se praznim i prelivam ili u usdc ili (w)btc/eth ili nesto trece ili ako sam ubo top i dampuje lepo samo krecem da vracam u isto, i tako u krug. Naravno da necu vracati u isti coin ako je nastavio gore. That said, holdujem i ja (ali ne LTC lol) i taj deo je veci od ovog za igranje, ali daj deo se sada topi/stagnira.

"Nama malo starijima u ovoj prici", samo me zanima koliko si zaradio, cistog profita, u 2019. godini, znaci od NG do NG, da uporedim sa sobom i ovih 14 dana ove godine?

I jos jedna stvar, ko bre ima vremena da se zamajava sa potpisom na forumu par puta dnevno (?) narednih godinu dana? :)

1610337131653.jpg

Ne mogu da se ulogujem na cex sad..........kaze mi 2fa nije validan. Nikad mi se ovo nije desilo, ne znam sta da uradim

Ne mogu da se ulogujem na cex sad..........kaze mi 2fa nije validan. Nikad mi se ovo nije desilo, ne znam sta da uradim

Imas par opcija. Zavisi da li ti je aktivan google authenticator, da li dobijas SMS ili sta vec. Ako je aktivan authenticator idi u Settings i videces tamo opciju Time Correction For Codes pa je update-uj. Ako to ne pomogne moze se desiti i da je do cex-a pa probaj kasnije. Poslednja opcija je da kontaktiras support i trazis od njih da ti disable-uju 2fa pa kada se opet logujes podesis ponovo.

Imas par opcija. Zavisi da li ti je aktivan google authenticator, da li dobijas SMS ili sta vec. Ako je aktivan authenticator idi u Settings i videces tamo opciju Time Correction For Codes pa je update-uj. Ako to ne pomogne moze se desiti i da je do cex-a pa probaj kasnije. Poslednja opcija je da kontaktiras support i trazis od njih da ti disable-uju 2fa pa kada se opet logujes podesis ponovo.

Hvala sad sam probao time correction na authenticator-u i opet invalid. Probacu kasnije/sutra, mozda je do njih

Meni se sjebao 2fa jednom. Morao sam da cimam podršku. Posle toga sam enablovao google authenticator. Savetujem i tebi. Problem sa 2fa ood cexa je sto svaka greska uveca wait time i mozes bas da se zaglavis. Cimaj podrsku, najsigurnije ti je. Verovatno ce ti traziti da je disableujes, a to je proces. Slikas se sa papiricem, potpisom i sl...

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Ti se prepoznas kao iskusan, napises "bukvalno", i onda napises ljudima sell low buy high. Ajme... :d

Inace postoji vise od jednog coina, ako si izasao sa profitom prelijes u nesto sto tvojim recima tek "ceka da opali" ili je dump u toku/zavrsio se. I na kraju krajeva, ako si lepo prodao, naravno da ce biti sanse da se udje po istoj ili manjoj ceni u isti coin.

Meni coini u price discovery-ju (DOT, POLS, SNX, SOL, KSM, DFI, COMP, AAVE, ZCN, UNCX mogu jos 100 da napisem ali necu jer niko nista ne pise, samo se pise kretanje jednog coina i to u proslosti) dok BTC dumpuje, dumpuju i oni sa njim (ili ne) ali se vracaju instant, ja kupim dip i sve vreme se praznim i prelivam ili u usdc ili (w)btc/eth ili nesto trece ili ako sam ubo top i dampuje lepo samo krecem da vracam u isto, i tako u krug. Naravno da necu vracati u isti coin ako je nastavio gore. That said, holdujem i ja (ali ne LTC lol) i taj deo je veci od ovog za igranje, ali daj deo se sada topi/stagnira.

"Nama malo starijima u ovoj prici", samo me zanima koliko si zaradio, cistog profita, u 2019. godini, znaci od NG do NG, da uporedim sa sobom i ovih 14 dana ove godine?

I jos jedna stvar, ko bre ima vremena da se zamajava sa potpisom na forumu par puta dnevno (?) narednih godinu dana? :)

Pogledajte prilog 295681

Gde sam napisao buy high sell low? Gde sam napisao da uopste prodaje iko? Shortovali su u pogresno vreme i napisao sam da udje ner ce otici jos gore i bice u jos vecem gubitku.

Tapatalk from Poco loco

Zašto to u ovu već prenatrpanu temu pored teme o menjačnica a i teme o opštoj diskusiji.

NHF, ali stvarno ne razumem zasto svi sve u ovu temu.

Poslednja izmena:
Saznat ces na nekom od sledecih tradova, kad izgubis vise od tih zaradjenih 15%.
A mozda i neces, mozda ti spadas u elitnih 5% tradera.

Sto bi rekao prljavi Hari "do you feel lucky punk" :d

Mozda :), mada ovo je bio penal. Pad 26% = rast 36% da se vrati na istu cenu, bar malo sam iskoristio.

Poslednja izmena:
Evo update-a za Flare Spark airdrop to LTC holders:

A fixed percentage of the FLR rewards pool will be distributed daily by smart contract to FLTC holders. Each participants reward will be calculated based on the amount of FLTC that they hold relative to the entire amount of FLTC that exists on Flare. There will need to be a reasonable minimum aggregate balance of FLTC on Flare to trigger the distribution. By example on a specific day, if there exists on Flare 1000 FLTC and an individual owns 50 FLTC then they would receive 5% of the dedicated FLTC reward for that day.

As the pool is of a fixed size, this means that the largest numerical amount of FLR is paid out on day one and decreases very slowly each day onwards. Further details and the precise daily percentage will be confirmed closer to launch.

https://blog.flare.xyz/integrating-litecoin-flare-recap/

Sta ovo znaci u petak tj. danas ce biti snapshot za LTC. Meni nista nije jasno..

Sta ovo znaci u petak tj. danas ce biti snapshot za LTC. Meni nista nije jasno..

"In Friday we announced...", prošlog petka su najavili da se pravi FLTC. Ovo najsvežije saopštenje samo objašnjava kako planiraju distribuciju FLR-a LTC holderima.
Pretpostavljam da im nije ni to konačno. Nema ni reči o snapshot datumu.
Further details and the precise daily percentage will be confirmed closer to launch.

Meni je danas stigao airdrop XFLR za Ripple koji sam drzao na Poloniji...
Da li ce ovo uticati na cenu? Nesto se ocigledno desava cim je pod rucnom..

Pa ocemo dobiti to čudo ako držimo ltc na binance?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Stoji binance, sad dali ce on nama to podeliti pitanje je....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Na poloniex-u se pojavio odavno , koliko vidim moze samo interno da se trguje.

Spark [IOU] (XFLR) is a tradable IOU token on Poloniex that entitles the users who hold XFLR at a specified time in the future to receive Spark (FLR). XFLR can only be traded and cannot be deposited into or withdrawn from your account. Learn more on our Help Center

Gde sam napisao buy high sell low? Gde sam napisao da uopste prodaje iko? Shortovali su u pogresno vreme i napisao sam da udje ner ce otici jos gore i bice u jos vecem gubitku.

Tapatalk from Poco loco

Pisao sam o oba scenarija, i da holduju i da prodaju pa udju u isti coin skuplje. Zato te i pitah kako si se proveo u 2019oj. U ovom pumpu, posto smo i s2f prejeb@li cenom, onaj ko je ispratio pa prodao na 40 usao je dole lepo, ko je prodao na 30 i 40 ponovo je usao lepo, a ko nije ocekivao ovaj pump pa je prodao i na 20 i na 30 i na 40 je ponovo imao prilike da udje bez gubitka na 30 (pod uslovom da misli da je to ispravna odluka :)). I to pod uslovom da prodaje iste delove svaki put a ne sve vise i vise, u tom slucaju bi svakako bio u plusu.

Ništa gore kad voz ode bez tebe,u kriptu, u bullu naravno [emoji3525]
Znas kako kazu, ne stavljaj sva jaja u jednu korpu :D
Nije lose da imas fiat i cc. Pa islo gore ili dole ti imas municije. Licno kad sam 100% siguran ulazim/izlazim sa 30% ili 50%. Kad nisam bas siguran sa 15-25% kako kad.

Srećan LINK ATH svima :smoke:

Nadam se da se neće odbiti o ATH, u šta lično ne verujem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno