Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Lupio sam cifru, znam da je bio top u tom trenutku i da je i mesecima nakon toga izgledalo da si ubo sam top. Imao si nizak ulaz, dobar plan, nema za sta da zalis.

I pretpostavio sam da jos uvek cekas i da te nije savladao FOMO.

Slazem se, ocekujem i ja da ce da se srolja ali isto tako nemam predstavu koliko i gde da krenem sa ulaskom.

Ma brate, tada sam extra prosao, cini mi se, kao i dosta puta do sada, racunajuci ulozeno-zaradjeno, a ne mogu da k****m, jer sam i ja imao vise gubitaka, ali nista strasno. Ima perioda kada imam vise vremena i nesto propratim, nadjem se u pravom trenutku na pravom mestu i ubodem nesto (nije da nesto znam ili imam neke informacije), jednostavno je tako. Neki visak para prebacim u kripto i to je to. Nekada mi je taj visak trebao, pa sam prodavao po mnogo nizoj ceni, nego sto sam zamislio, ali sta je tu je. Nemam nikakve emocije prema kriptu, kao ni prema novcu.

tek sad vidim da mi je post u vezi sa projekcijom kretanja cene kripto valuta ( sto valjda jeste tema ) obrisana i oznacena kao politika i/ili piraterija. Moj post koji je glasio: " Uopste to nisam rekao. Demokrate ili republikanci nebitno, samo kazem da ako Trump ostane na vlasti posle 2028 to znaci da je izveo drzavni udar sto za posledicu verovatno ima neku vrstu gradjanskog rata u US a sto utice na kripto zna se vec kako ..." kao odgovor na glupost izrecenu da ce kripto bull godina biti 2029 ili 2030 ako Trump ostane na vlasti ( @Chartinho )

Da pojasnim - onaj ko mi je opbrisao post da objasni kako je to piraterija posto politika ocigledno nije jer nema veze sa time kojoj politickoj opciji naginjem.

I jos da budem jasniji: Ako posle 2028 na vlasti u USA bude bio bilo ko od: Trump, Obama, Klinton ili Bush to znaci da je izvrsen drzvani udar kao sto sam vec napisao i svakako nije bull za kripto vec ponor.. tako da govoriti o tome sta ce biti sa cenom kripto valuta ako Trump ostane na valsti posle 2028 svakako nije politika nego realno sagledavanje uzrocno posledicnih veza jer drzavni udar u zemlji koja je najveci pokretac cene kripto valute svakako nije bull signal...

Moze da bude a ne mora da znaci. Moze neki bogatun da ima 1000 milijardi i ako pukne x100 on je i dalje milijarder. Moze on to sa drugarima multimilijarderima to i namerno uraditi i obarati berzu. Ko pita zasto bi to uradio , odgovor je jednostavan i logican da ubije sve koji su ispod neke zamisljene crte.

Setimo se , skoro, kako je riple ripnuo i zauzeo 3. poziciju na kripto marketu. Sada "znamo" ko ga i kako ga gura (a vala i ko ga stiti i oslobadja od silnih tuzbi da je "stampan bez pokrica") i "znamo" da je cilj pozicija broj dva. Mnogi su se pitali "PaKako?" kada je eth na toj poziciji a razlika izmedju njih ogromna (u vrednosti). koju riple treba dostici. Pa ovako - napadom na eth i obaranjem vrednosti. Sada razlika i nije tako velika i nedostizna.

Da dodam da reci "drzavni udar , pobuna , gradjanski rat" u bilo kom kontekstu , Sada i Ovde mogu napraviti velike glavobolje , prvenstveno moderatorima, pa redom , nevezano da li se slazu(emo) ili ne. Moderatori samo rade svoj posao (i tu nema demokratije). Do sada su pokazali da su bili dosta tolerantni.

OK ajd ovako jednostavno i posle toga odustajem. Kao sto rekoh sve sto sam napisao nema veze ni sa politikom ni sa necijim milijardama ni sa eth vec:

1. Ako se u USA protivustavno pojavi na vlasti posle 2028 - bilo ko od predsednickih kandidata koji su vec 2 puta birani do sada =>
2. znaci da USA koju znamo vise ne postoji kao takva =>
3. Nema onda nikakvog bulla 2029 ili 2030 =>
4. Vec totalni slom - jer se do sada pokazalao da su desvanja u USA najvec pokretac kripto cena i na gore i na dole =>

i samo to sam hteo da kazem kao odgvor na ovo:

" @Chartinho : Novi izbori su u Americi 2028 i tada bi trebao bull da krene. Ukoliko se desi da Trump i Musk ekipa ostane na vlasti možda se bull godina pomeri na 2029,2030.... videćemo."

znaci ako je tumacenje odredjenog pretpostavljenoh dogadjaja, koji moze imati tektonski poremcaj na cenu svih kriptovaluta, shvacen kao "politika" onda bi vise od 90 postova trebalo da bude obrisano...

@josty
Mislim da je u pitanju lapsus druga @Chartinho a ti si to obradio i otislo je u pogresnom smeru.....
Sto se tice 2028 2029 2030 to je par svetlosnih godina daleko od nas, trenutno ne znamo sta ce sutra biti :)

Trump nastavlja svoj rialiti sou , bice svakako zanimljivo a sta i kako ce se desavati to ni baba Vanga nije videla:)

Licno verujem da ce Trump napraviti dobar dil.

Ugasio nas Trump

Nije život jedna žena, nije Tramp celo tržište. Trenutno drma, ali ovakva politika je neodrživa na duge staze. Vrlo brzo će da se smiri, pa se vraćamo u normalu.

Navodno samo BTC rezerva i eventualno kupovina a altovi samo ono što je do sad zaplenjeno bez dodatne dopune, i to je to? Ili se čak ništa neće ni dokupljivati??
Po meni je ovo idealno. Ne treba nam vise manipulacija, nek se malo smiri situacija. Dosadilo je vise da vozaju trziste gore-dole objavama. Btc je priznat kao vredan asset od americke vlade i to je velika stvara. Nek se kripto razvija svojim tokom, pa da vidimo dokle ce doci.

Po meni je ovo idealno. Ne treba nam vise manipulacija, nek se malo smiri situacija. Dosadilo je vise da vozaju trziste gore-dole objavama. Btc je priznat kao vredan asset od americke vlade i to je velika stvara. Nek se kripto razvija svojim tokom, pa da vidimo dokle ce doci.
OK slažem se da je odlična stvar što se Trumpova administacija na ovaj način zauzela za kripto jer će to sprečiti bilo kakve dalje napade ne Kripto (nadam se) od strane američkih agencija, a time valjda i globalnih vlada.... jedino što se cena srozala noćas, jer su ljudi očekivali dodatne kupovine kripta, a ne samo "nećemo prodavati zaplenjeno" i to je to. Ali dugoročno je dobra stvar, da.
Altovi su se time dodatno srozali noćas, BTC se donekle oporavio danas.. ajd da vidimo... Petak dan za metak, tj. raketu ;) a i tu je i ta neka Kripto konferencija danas..

OK slažem se da je odlična stvar što se Trumpova administacija na ovaj nači zauzela za kripto jer će to sprečiti bilo kakve dalje napada ne Kripto (nadam se) od strane američkih agencija, a time valjda i globalnih vlada.... jedino što se cena srozala noćas, jer su ljudi očekivali dodatne kupovine kripta, a ne samo "nećemo prodavati zaplenjeno" i to je to. Ali dugoročno je dobra stvar, da.
Altovi su se time dodatno srozali noćas, BTC se donekle oporavio danas.. ajd da vidimo...
Za btc je uradio sve sto je obecao na konferenciji. Medjutim, trziste je unazadio svojim meme novcicem, a poslednjom objavom za xrp, sol i ada u nedelju je ocigledno napracio exit liquidity za ove sto su mu finansirali kampanju. Sve u svemu, za nas koji nismo insajderi, sve ovo je donelo mnogo vise stete nego koristi.
Carinskim ratom je srusio americku berzu pa cak i dolar, a samim tim i kripto. Nasuprot, evropske i azijske berze su u dvocifrenom plusu. Dok se ovo ne okrene, verovatno se nastavlja crypto downtrend (ili bear market kako ko vec voli da zove).

kratkorocno ce ovo da napumpa cenu , e sad koliko i dokle ...

Samo ako americka berza napravi predah. Mala su sanse da ce se kripto kretati suprotno od ostale rizicne imovine.

Samo ako americka berza napravi predah. Mala su sanse da ce se kripto kretati suprotno od ostale rizicne imovine.

SPX sedi na 200DMA i sad treba da donese odluku da li je ovo bila korekcija ili idemo u bear market. Verovatnije je ovo prvo, vidiš po junk bonds i tresury yields da se niko ozbiljno ne boji sloma. Ali opet vidiš po tome koliko rastu nemačka i kineska berza iako su obe zemlje zvanično u recesiji da kapital beži iz SAD, kapiraju ljudi da je Tramp prs'o. Hoćemo tarife, pa ipak nećemo, pa ih onda iznenada uvedemo, pa ih suspendujemo na mesec dana, berze gledaju unapred i ne mogu tako da posluju.

SPX sedi na 200DMA i sad treba da donese odluku da li je ovo bila korekcija ili idemo u bear market. Verovatnije je ovo prvo, vidiš po junk bonds i tresury yields da se niko ozbiljno ne boji sloma. Ali opet vidiš po tome koliko rastu nemačka i kineska berza iako su obe zemlje zvanično u recesiji da kapital beži iz SAD, kapiraju ljudi da je Tramp prs'o. Hoćemo tarife, pa ipak nećemo, pa ih onda iznenada uvedemo, pa ih suspendujemo na mesec dana, berze gledaju unapred i ne mogu tako da posluju.
Nasdaq je vec skliznuo ispod 200dma, trenutno mi ne izgleda dobro. Verovatno cemo saznati vrlo brzo na koju ce stranu da prevagne.

"DAVID SACKS SAYS $ADA, $SOL & $XRP ARE ONLY MENTIONED BECAUSE THEY ARE TOP 5 CRYPTOCURRENCIES BY MARKETCAP!"

Kakva komedija. Previse su se zaigrali sa kripto manipulacijama.

S obzirom da je bilo problema i na Holesky i na Sepolia mrezi sa Pectra hard forkom, ne bi me cudilo (s obzirom na broj EIP-ova) da i na mainnetu ispadne neki bug i to bi zaista bio onako slag na tortu za Ethereum.

Zavrsio se i samit, pa da sumiram svoje vidjenje. Nije bilo nikakve specijalne najave, mnogi su razocarani pa prodaju ili ce prodati uskoro jer su imali nerealna ocekivanja. Medjutim, njima cilj u stvari nije bitcoin vec da preko stable coina osiguraju i povecaju dominaciju dolara i prodaju svoj dug. Zbog toga im je u interesu da raste kripto industrija jer sto je veći total marketcap to je potrebno i više stable coina.

Ja mislim da ce u budcnosti robotika i vestacka inteligencija rame uz rame preuzeti svet i uvelikoj mjeri zameniti coveka, na tome se radi danonocno da privatnici smanje potrebe sa radnom snagom, vec sad postoje roboti koji mjenjaju ljude mejdutim jos uvek su preskupi, a prespori i neprecizni, njihovim usavrsavanje sa kombinacijom Ai masinskog ucenja koji ce da prikuplja podatke kamerom i na osnuvu takve slike donositi odluke ce biti dobitna kombinacija. ja mislim da ce ovo sve da se izdesava u narednih 5-10 godina, a svaka nova tehnologija unisti ili dosta prigusi staru tehnologiju, tako da mislim da ce kripto tu dosta izkrvariti. Samo treba pogledati sta trenutno rade globalisti i u sta novac ulazu.

Ja mislim da ce u budcnosti robotika i vestacka inteligencija rame uz rame preuzeti svet i uvelikoj mjeri zameniti coveka, na tome se radi danonocno da privatnici smanje potrebe sa radnom snagom, vec sad postoje roboti koji mjenjaju ljude mejdutim jos uvek su preskupi, a prespori i neprecizni, njihovim usavrsavanje sa kombinacijom Ai masinskog ucenja koji ce da prikuplja podatke kamerom i na osnuvu takve slike donositi odluke ce biti dobitna kombinacija. ja mislim da ce ovo sve da se izdesava u narednih 5-10 godina, a svaka nova tehnologija unisti ili dosta prigusi staru tehnologiju, tako da mislim da ce kripto tu dosta izkrvariti. Samo treba pogledati sta trenutno rade globalisti i u sta novac ulazu.
Bas suprotno. Kripto se savrseno uklapa u web3 i AI svet. AI botovi i autonomni sitemi ce da obavljaju u buducnosti mikrotransakcije i za to je kripto idealan jer je programabilan. Dok tradicionalne banke i fiat nisu tome prilagodjeni. AI botovi/asistenti ce recimo moci da upravljaju finansijama, kupuju proizvode, analiziraju trziste i sve ce se placati preko kripta. Zatim smart contracts, itd. sve ce to omoguciti da AI obavlja poslove bez ljudske inteligencije. Takodje ce AI moci da placa drugom AI (recimo prvi AI vodi finansije i placa drugom koji analizira podatke i slicno). Ili ce AI da placa coveku i sve ce biti automatizovano i u realnom vremenu. To moze samo u kriptu.

Mozda deluje sve ovo suludo (ili smesno) ali ovo je sigurno buducnost koja dolazi. Tako da, bez brige vezano za alt sezone, za ozbiljne kripto projekte i Bitkoin buducnost je svetla. Osim ako vam treba zarada za sutra, onda ishod niko ne zna...

Na ovo mislim kada kazem da je Sergej sposoban lik da proda pricu i da gura LINK gde treba za razliku od Gavina kome vise nacrtanu ovcu ne bih poverio a kamoli kupio njegov raspali DOT.

Sto se tice cene kripta, mislim da su ispucani svi narativi koji su gurali cenu. Prvo ETF, pa izbori u US, pa pobeda Trampa, pa mimovi, pa BTC rezerve.

Bas suprotno. Kripto se savrseno uklapa u web3 i AI svet. AI botovi i autonomni sitemi ce da obavljaju u buducnosti mikrotransakcije i za to je kripto idealan jer je programabilan. Dok tradicionalne banke i fiat nisu tome prilagodjeni. AI botovi/asistenti ce recimo moci da upravljaju finansijama, kupuju proizvode, analiziraju trziste i sve ce se placati preko kripta. Zatim smart contracts, itd. sve ce to omoguciti da AI obavlja poslove bez ljudske inteligencije. Takodje ce AI moci da placa drugom AI (recimo prvi AI vodi finansije i placa drugom koji analizira podatke i slicno). Ili ce AI da placa coveku i sve ce biti automatizovano i u realnom vremenu. To moze samo u kriptu.

Mozda deluje sve ovo suludo (ili smesno) ali ovo je sigurno buducnost koja dolazi. Tako da, bez brige vezano za alt sezone, za ozbiljne kripto projekte i Bitkoin buducnost je svetla. Osim ako vam treba zarada za sutra, onda ishod niko ne zna...

Izvinnjavam se za offtopic, ali:
"web3" i jeste kripto, a AI automatizacija nije moguća samo u kriptu. Moguća je i u elektronskom fiatu. Kripto nije "programabilan" ništa više od klasičnog elektronskog fiata kad su u pitanju transakcije.
AI botu/asistentu je svejedno da li će POST request ka API endpointu za plaćanje slati na URL banke ili na URL blockhain nodea. Samo što kripto ima jednu veliku manu u odnosu na fiat kad je u pitanju automatizacija: "undo" u slučaju greške nije moguć.

Nazad
Vrh Dno