Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Ja sam rekao da postoji solidna šansa da je vrh bio kad je Tramp objavio kripto rezerve

Morbius koji pise "jel sam vam rekao" u danu kad je BTC ponovo dotako 100k ( valjda je srecan sto je zlato skocilo zadnjih par dana )

Na sve to bonus sto je vecina je smorena zbog losih cena ( i nisu smoreni bez razloga )

Pre godinu dana ovo nisam mogao da zamislim .

Ja sam poslago ordere za BTC od 92 do 82 ( na svakih 1000$ razlike po jedan order ) i ETH od 2200 do 1700 ( na svakih 100$ razlike po jedan order ) .

Ovaj vikend planiram da se ne treznim tako da se vidimo u ponedeljak .

@ detektor
"Ravnodusan prema placu , obozavam lozovacu"

@bobi
"Izdali me pijatelji izdao me brat , sve sam bitke izgubila al i dalje vodim rat"

Htedoh reci da u isto vreme svi mi ne mozemo biti u pravu ,mislim na nase prognoze i tumacenja , ali u odredjenom vremenskom perijodu svi smo u pravu (cak u rasponu od 24h). Zbaci BTC je za 24 sat amaltene poljubio 93k , pa je opet poljubio 100k , pa eto sada u ovom momentu je 96k. Sta je to delta 10% gore dole sitnica :). Pa ispade velika svota drma se 10k $ gore dole svaki dan maltene.

Sta ce biti sutra nemam blage veze , ali batalimo tramp i ostala cuda i gledajmo samo grafikone = Bilo je ocigledno da se na dan X da se preseku linije i da ce sve ici dole. To se dalo primetiti i pre mesec dana. Eto ja prvi priznajem da nisam nista uradio , jer u principu samo teoretisem i logikujem i cekam godoa, udario sam recku u belesku i idemo dalje. Odredjujem neku zakonitost za neki moj buduci potez , za koji jos nije vreme. I ovako sam odredio kada je moj izlaz i pre ove moje mudrolije. Pa da citiram sebe. il pukovnik il pokojnik. Ovo je perijod gde ne gledam kripto. Verovatno da imam viska fiat da bih i ulazio , srecom menam.

Btc ce verovatno i dalje +5 , -10 , +15 , -10 ,+5 , -10 bar jos 30tak dana i nervirati nas :).

Gledam statistiku za sajt pump[.]fun gde se prethodnih nekoliko dana štancalo od 50.000 do 70.000 novih tokena DNEVNO.

Sulude cifre koje oslikavaju trenutno najveci problem a i pokazatelj gde odlaze pare retaila.

Auuu, kakav kanal. Ja imam neku količinu PEPE-a, sad vidim da se srozao skroz

Pa ti ne gledaj do proleca... :ROFLMAO:

Kako je Trump preuzeo kripto je u dubiozi, a govorilo se samo da ne pobjedi Biden i bice bolje😅

Svi su krenuli sebi da stancuju milione. Ne vidim izlaz iz ovoga.

Što je od samog početka bio očigledan rasplet kripto priče. Nije mi samo jasno šta je bilo u glavama ljudi koji su mi pre deset godina pričali nemaš ti pojma, digitalno zlato, sloboda od sistema, budućnost novca, trt, trt, trt...

Svako moze da izbaci svoj coin, ni na koji nacin ne utice na to sta BTC predstavlja.

Utice na cene altove jer se presipaju pare u zelji za lakom zaradom, a BTC ostaje ono sto jeste.
Mnogo korisnija i vrednija stvar od analgonog i digitalnog i koje god vrste zlata.

Pogrešio sam što sam se prerano nadao alt sezoni, ali ona je još u igri, Ili barem delimično.
Siguran sam da će u narednih godinu dana biti nekolicina altova što će odraditi x10 ali se mora pažljivo birati jer većina će u zaborav.

Svako moze da izbaci svoj coin.
Ista tvrdnja vazi i za BTC i za LTC i za Doge.

Sa druge strane slazem se da BTC ne spada u istu kategoriju kao vecina coina.

Treba biti svestan sta ova tehnologija omogucava i koje su joj mane .

Veoma dugacka prica gde bi se mogla knjiga napisati a sigurni ih je mnogo napisano do sada.

Gde bi se nasiroko moglo govoriti o

- Problemu vecitog pada vrednosti FIAT-a i sto je njegova inflacija gotovo zagaranvatovana.
  • O feejevima i blokadi platnih kartica i banaka.
  • Zlato / zemlja / nekretnine su bas iz tog razloga u vecitom porastu ( ali svako od tih stvari je prica za sebe opet )

A sa njima i Bitcoin jel ljudi traze nacin ( bilo kakav ) da zastite svoju imovinu i ustedjevinu..

Naravno usput gledaju i da zarade ( ako mogu )

Kako bilo da bilo i dalje se drzimo na 97k smaranje traje i dalje jedino zaninljivo je LTC cini mi se.

I cestitam Litecoin svima koji slave..

Izgleda da ce se drzati dobro dok ne objave njegov ETF ( ako vec nije objavljen )

Ima li kakvih razmisljanja, sta ce ko raditi sa altovima, prodati na nekom manjem zelenilu, ili ipak ima sansa za 2-3 x ?

Trenutno holdam ETH, pa cemo videti sta ce biti. Nisam toliko iskusan da mogu da iznosim misljenje za duze staze, ali na nedeljnom nivou znam da ubodem na kontu politickih i ostalih svetskih desavanja

Ja imam samo DOT, oko 4500 komada, i ne prodajem dok ne skoči na bar $20. Prosečni ulaz mi je na $4.5. Eventualno mogu da trejdujem na manjim skokovima i padovima. Pošto mi nije hitno ništa za pare, mogu da čekam koliko god treba. Ma, i da propadne sve, ne bih se mnogo nasekirao, sve je to kocka 😁

Poslednja izmena:
i dalje jedino zaninljivo je LTC cini mi se.

I cestitam Litecoin svima koji slave..

Izgleda da ce se drzati dobro dok ne objave njegov ETF ( ako vec nije objavljen )
Ima vremena do etf-a. Daju velike sanse da ce se odobriti, a konacni rok je u oktobru. Ja cu dodavati ltc ispod 100 ako bude islo sve jos dole. A strategija mi je jednostavna ako napravi x2 od moje prosecne cene (koja je trenutno oko 116-117) prodajem pola i sa ostalim cekam, ako ne napravi nista onda cekam razresenje za etf. Ako odbiju etf onda izlazim po ceni koja bude tad.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-12-15-49-10-592_com.twitter.android.png
    Screenshot_2025-02-12-15-49-10-592_com.twitter.android.png
    359.6 KB · Pregleda: 39
šta sprečava WIF npr. da ode na nulu bukvalno ? ili Trumpa ? pitam jer sam u Longu i u Leverage, naravno :(
da sam SPOT verovatno bi odavno prodao pa probao da kupim na nekoj dosta nižoj ceni opet.

Baš htedoh da pitam, da li je WIF otpevao svoje ili je sada dobra prilika za kupovinu. Mislim da je rano da se otpiše. Znali su ovakvi da se vrate, što bi brat Lemi Kitić rekao, jači nego ikad.

Da li nam to kolka tolka alt sezona kuca na vratima ili samo nada pa beton....
Ja mislim da kuca, ali oprezno.
Ne znam što ste tako nestrpljivi ? Ima vremena do leta, prvo zima da prođe, pa proleće kada krene.
Ne znam šta će nam leto doneti, možda uobičajeni pad, pa na jesen još veći bum nego pre leta.
Ja se spremam da dočekam leto većinom u fiatu (puntu :) ). Ja sam optimista.

Tako nekako i ja razmišljam. Do maja neka raketica, posle pad do avgusta, pa opet maja raketa, pa septembra/oktobra potop i početak globalnog beara.

I ja sam ranije pratio te neke sezonske datume i hvatao orjentire, mislim da to sada nece biti slucaj.
Trampovi potezi i odgovori na te poteze ce biti presudni.
Jos uvek nista opipljivo nemamo.... Ukrajina , Izrael, carine.... sve to lebdi u vazduhu.

Narednih 15 dana su od presudnog znacaja :)

Nazad
Vrh Dno