Vuca
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 14.08.2024
- Poena
- 15
Hvala na ovome što si podelio(stavke 1-5), korisni da preispitaju neke svoje stavove i razmišljanja.1) vecina ne ocekuje i upravo to ce se desiti. Drugi scenario su neke nerealne BTC cifre sto je 1) nemoguce 2) nepotrebno, nece da pumpaju tudje bagove 3) manje verovatno nego 3-9k.
2) skoro SVI longovi ce biti likvidirani na tim ciframa. Niko ne drzi x1 long od 300 ili 700 dolara...
3) mislim da je to realan ishod i sweet spot da se ocisti bagra kako coini sa CMCa tako i ljudi odavde i sa twittera. I ociste svi koji su uleteli u poslednja dva ciklusa. 100 i 0 mi nisu realni ishodi.
4) Rekoh da mora sporo da se desi jer je potrebna kapitulacija vremena/vremenom, a ne samo cifra, da padnemo brzo ponovo bi bilo longova, bounceback itd. Znaci curenje uz povremeni bull trap.
5) ja sam svestan da ne mora nista specijalno da se desi da se ovo ostvari, dovoljan je FUD, kao i manipulacija. Niko nikog danas ne audituje, brda coina stoji kod blackrocka i grayscale i na menjacnicama, kao i onchain raspodeljeno na manje sume da ni ne znas cije su, pola sleeper walleti, pola kao kupuju novi walleti a zapravo sve od istih entiteta, koji su naravno u dogovoru, mogu da rade sa cenom sta god pozele.
...
...
...
Nadam se da si zadovoljan odgovorom. Jel mogu ja sad da dobijem odgovor na moje pitanje? Zasto mislite da je 3-9k nemoguce, takodje me zanima sta vi mislite da treba da se desi da btc ode na 150k ili ne znam koju cifru ocekujete?
Mislim da treba da se čuje svako mišljenje, neka vrednuješ manje ili više u odnosu na afinitet ali sva mišljenja čine "sentiment" tržišta koji treba da ti bude jedan od faktora za donošenje odluka.
Ovo je jedno od retkih mesta gde iznosim svoj stav, ali mi je bilo bitno kao neko ko čita da čujem sva mišljenja i vidim kako trenutno misli masa. Sa vremena na vreme dođeš do nekog dragocenog posta i sad zamisli da je taj neko bio ućutkan zato što se ispostavilo da ranije nije bio u pravu? Svi grešimo, samo je bitno da li nam ego dozvoljava da isplivamo nakon greške.
E sad evo i mog mišljenja, koje sam delimično već podelio ranije, pa uzmi ili baci 10 minuta koje sam u pisanje uložio. Pričam samo o Bitcoin -u jer sve ostalo prati njega.
Razlog zašto nismo u pravom bull run-up je neizvesnost ne vezana za kripto. Rat u Ukrajini i Izraelu, stanje finansija u Americi, predstojeći izbori u Americi i slično. Velika riba se povukla u dubinu i čeka. Rasplet se očekuje nakon izbora.
Cene do izbora očekujem da se kreću u blagom bear trendu probijajući neke bitne granice koje su ranije uspostavljene (40k usd može biti pobeđeno ali ne mislim da će se ići ispod 30k pre izbora) Znači nekoliko buy ordera na mestima gde misliš da su nivoi podrške. Evo par predloga: 30k, 35k, 40k, 45k. Onda bih pogledao obim trgovine i jačinu odgovora tržišta na probijanje tih granica. Biće bar dve tri "vesti" koje će drastično pogurati sentiment gore dole i pregaziti ljude koji su krenuli u agresivniji swing trade. Znači blago klizimo na dole ali uglavnom horizontalno kretanje cene.
Što se tiče nakon izbora, ako bude stabilna pobeda Trumpa(pružena ruka i čestitanje pobedniku od strane demokrata) očekujem stabilnost i kretanje na gore. Glavni razlog je što sam video čoveka koji pruža ruku Kim Jong Un-u i ne vidim da to ne bi uradio u slučaju rešavanja sukoba u Ukrajini ili oko Izraela. Mislim da bi došlo do obračuna sa nenormalnom potrošnjom u Americi. U tom slučaju bih zadržao gore pomenute buy ordere, ili bi ušao u kupovinu po trenutnoj ceni ako nivoi nisu dostignuti I nadao se zelenoj grani. U svakoj drugoj varijanti bi izašao i sačekao da se vidi kraj ratova i stabilnost za investiciju u kripto.
Edit: da je nemoguće otići na 3k nije, ali je malo verovatno jer se ne isplati. Odnos uloženog i dobijenog se može dobiti uz mnogo manje rizika probijanjem nivoa koji su daleko iznad 3k. Na 10k, 20k, 30k ti bi podavio 95% tržišta i nemaš potrebu da daviš dalje jer si već izazvao paniku i masovnu prodaju.
Tldr: pratim stabilnost i događaje koji doprinose stabilnosti. Postavljam buy ordere, gledam odgovor tržišta kad se popune i generalno se ne zalećem. Altkoini i margin trade su po meni trenutno čist kazino, pa bih, da se bavim igrama na sreću, pre stavio novac na crveno
Poslednja izmena: