Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Što bi rekao Djule - Van Gogh
"Samo sklopi oči, tonemo" 😂

Ja nikada nemam strpljenja i to mi je najveca mana jer bi sve i odmah i to mi se xx puta obilo u glavu u kriptu.

Kada smo kod toga kupio sam i poslednju kolicnu ETH-a i sada sam full kripto bez USDT-a osim onoga sto sam izvukao ranije. Pricam o delu za trejd. Imao sam 3 vece prodaje ETH-a i 3 kupovine. Prodao sam na 4045$, 3920$, 3820$ a kupio sam na 3694$ ( debil ), 3420$ i 3175$ i nisam sacekao 3020$ ali nema veze. Vise zalim zbog ovog iznad na 3694$ jer sam uhvacen u raskoraku. Sve u svemu uvecao sam broj ETH-a i sledi cekanje na cifre 4000+. Ako dodju. Nikad se u kriptu ne zna i BTC na 108k moze biti peak ovog ciklusa. Ja bull posmatram od 16k pa sve do sada a vecina govori da smo u bull-u od pre mesec dana. Ne slazem se sa tim ali dobro svako neka gleda kako mu odgovara. Zbog hajpa koji je sveprisutan mozda zelenilo potraje jos koji mesec i tome se sada nadam jer sam full kripto ali i da se ne desi nema veze. Doci ce kad tad. Ili nece. 😀

Iz ove perspektive nagrade od stejka ( DOT, ATOM ) sam prodao po 20% vecim cenama nego sto su sada tako da je to sve pitanje trenutka. Sa STRAX-om sam tu negde na istom jer sam vecu kolicinu prodao na 0.55$ ali danas sam jednu manju na 0.73$. I otarasio sam se XRP-a i XLM-a nakon 4x skoka ali sam kupio za to jos ETH-a. XLM je i dalje nekih 10-15% iznad cene po kojoj sam ga prodao a XRP je na nekih 30%.

I danas sam po prvi put kupio DOGE na 0.32$ ocekujuci bounce pa cemo videti. DOGE prodajem ako dodje do 0.5-0.6$ i kupujem ETH.

I to je otprilike to za sada sto se mene tice. Sada i da hocu ne mogu nista da uradim. Nema vise kupovine jer nema vise USDT-a. Prebacio sam upravo sve na Ledger i vreme je da se malo posvetim Steam-u. 😀

Izvukao sam nekih 50k za troskove pa bih trebao biti miran sa tim nekih godinu dana. Do daljnjeg se nagrade od stejka gomilaju i HODL.

Iskreno najbolja straegija (koju ni sam ne upraznjavam bas cesto) je da kupis coin kad je velik pad, prodas kad skoci 20-30% pa cekas opet pad-rinse and repeat sto puta. U suprotnom se vozis gore dole za dzabe i nemas nista 😅
samo sto nikad ne mozes biti siguran sta je veliki pad ( 10% ili 95% ) i u kom vremenskom okviru - raspon je prilicno veliki.

evo ti npr DOT pre 15-ak dana bio 11 a sada je oko 7.2 pre nekloliko sati bio oko $6. U kom terenutku izmedju 11 i 6 bio zakljucio da je veliki pad ( a da nemas uvid u grafikon unazad kao sto sada imas ). Da li je to $9 , $8 ili .... i kako da znas da u narednih 5 god nece biti u opsegu izmedju $2 i $5 ?

Poslednja izmena:
Da da, ali kad je bull kad cele ove godine prilicno je lako iako moze da se desi da se zaglavis par meseci. Samo kazem ako je neko recimo kupio ltc po 100$ marta ove godine, taj ga je gledao kako se krece u rasponu od 65-140$ da bi evo trenutno bio na istoj poziciji jer kosta 100$ i zaradio je 0$. A mogao je da ga kupuje i prodaje najmanje 10 puta i uzme po 20%

Da da, ali kad je bull kad cele ove godine prilicno je lako iako moze da se desi da se zaglavis par meseci. Samo kazem ako je neko recimo kupio ltc po 100$ marta ove godine, taj ga je gledao kako se krece u rasponu od 65-140$ da bi evo trenutno bio na istoj poziciji jer kosta 100$ i zaradio je 0$. A mogao je da ga kupuje i prodaje najmanje 10 puta i uzme po 20%
pa to ti pricam. To vidis sada kad gledasa grafikon unazad. A u trenutku kad treba da trgujes ti nemas pojma da li ce ce biti raspon 65-140, 120-350, ili 90-10

Ali u vecini slucajeva ne uspes ni 10 ciklusa. Tamo 4. ,5. ciklus ostanes kratak , zarobljen ili u stable ili u novcice...
Cast retkim izuzecima :)

Da li je dobro sada kada je odnos ETH/BTC 0.035 preci iz BTC u ETH? Da li ce cena ETH u 2025 godini (ako se nastavi bull market) brze rasti nego cena BTC i zbog cega?

e to je pitanje svih pitanja. Secam se kada je odnos bio 0.08 za eth/btc , 0.0048 ltc/btc , 0.00206 dash/btc. Kamo srece da se vrati ... ;)

Nazad
Vrh Dno