Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što bi rekao Djule - Van Gogh
"Samo sklopi oči, tonemo" 😂

Ja nikada nemam strpljenja i to mi je najveca mana jer bi sve i odmah i to mi se xx puta obilo u glavu u kriptu.

Kada smo kod toga kupio sam i poslednju kolicnu ETH-a i sada sam full kripto bez USDT-a osim onoga sto sam izvukao ranije. Pricam o delu za trejd. Imao sam 3 vece prodaje ETH-a i 3 kupovine. Prodao sam na 4045$, 3920$, 3820$ a kupio sam na 3694$ ( ***** ), 3420$ i 3175$ i nisam sacekao 3020$ ali nema veze. Vise zalim zbog ovog iznad na 3694$ jer sam uhvacen u raskoraku. Sve u svemu uvecao sam broj ETH-a i sledi cekanje na cifre 4000+. Ako dodju. Nikad se u kriptu ne zna i BTC na 108k moze biti peak ovog ciklusa. Ja bull posmatram od 16k pa sve do sada a vecina govori da smo u bull-u od pre mesec dana. Ne slazem se sa tim ali dobro svako neka gleda kako mu odgovara. Zbog hajpa koji je sveprisutan mozda zelenilo potraje jos koji mesec i tome se sada nadam jer sam full kripto ali i da se ne desi nema veze. Doci ce kad tad. Ili nece. 😀

Iz ove perspektive nagrade od stejka ( DOT, ATOM ) sam prodao po 20% vecim cenama nego sto su sada tako da je to sve pitanje trenutka. Sa STRAX-om sam tu negde na istom jer sam vecu kolicinu prodao na 0.55$ ali danas sam jednu manju na 0.73$. I otarasio sam se XRP-a i XLM-a nakon 4x skoka ali sam kupio za to jos ETH-a. XLM je i dalje nekih 10-15% iznad cene po kojoj sam ga prodao a XRP je na nekih 30%.

I danas sam po prvi put kupio DOGE na 0.32$ ocekujuci bounce pa cemo videti. DOGE prodajem ako dodje do 0.5-0.6$ i kupujem ETH.

I to je otprilike to za sada sto se mene tice. Sada i da hocu ne mogu nista da uradim. Nema vise kupovine jer nema vise USDT-a. Prebacio sam upravo sve na Ledger i vreme je da se malo posvetim Steam-u. 😀

Izvukao sam nekih 50k za troskove pa bih trebao biti miran sa tim nekih godinu dana. Do daljnjeg se nagrade od stejka gomilaju i HODL.

Iskreno najbolja straegija (koju ni sam ne upraznjavam bas cesto) je da kupis coin kad je velik pad, prodas kad skoci 20-30% pa cekas opet pad-rinse and repeat sto puta. U suprotnom se vozis gore dole za dzabe i nemas nista 😅

Iskreno najbolja straegija (koju ni sam ne upraznjavam bas cesto) je da kupis coin kad je velik pad, prodas kad skoci 20-30% pa cekas opet pad-rinse and repeat sto puta. U suprotnom se vozis gore dole za dzabe i nemas nista 😅
samo sto nikad ne mozes biti siguran sta je veliki pad ( 10% ili 95% ) i u kom vremenskom okviru - raspon je prilicno veliki.

evo ti npr DOT pre 15-ak dana bio 11 a sada je oko 7.2 pre nekloliko sati bio oko $6. U kom terenutku izmedju 11 i 6 bio zakljucio da je veliki pad ( a da nemas uvid u grafikon unazad kao sto sada imas ). Da li je to $9 , $8 ili .... i kako da znas da u narednih 5 god nece biti u opsegu izmedju $2 i $5 ?

Poslednja izmena:
Da da, ali kad je bull kad cele ove godine prilicno je lako iako moze da se desi da se zaglavis par meseci. Samo kazem ako je neko recimo kupio ltc po 100$ marta ove godine, taj ga je gledao kako se krece u rasponu od 65-140$ da bi evo trenutno bio na istoj poziciji jer kosta 100$ i zaradio je 0$. A mogao je da ga kupuje i prodaje najmanje 10 puta i uzme po 20%

Da da, ali kad je bull kad cele ove godine prilicno je lako iako moze da se desi da se zaglavis par meseci. Samo kazem ako je neko recimo kupio ltc po 100$ marta ove godine, taj ga je gledao kako se krece u rasponu od 65-140$ da bi evo trenutno bio na istoj poziciji jer kosta 100$ i zaradio je 0$. A mogao je da ga kupuje i prodaje najmanje 10 puta i uzme po 20%
pa to ti pricam. To vidis sada kad gledasa grafikon unazad. A u trenutku kad treba da trgujes ti nemas pojma da li ce ce biti raspon 65-140, 120-350, ili 90-10

Ali u vecini slucajeva ne uspes ni 10 ciklusa. Tamo 4. ,5. ciklus ostanes kratak , zarobljen ili u stable ili u novcice...
Cast retkim izuzecima :)

Da li je dobro sada kada je odnos ETH/BTC 0.035 preci iz BTC u ETH? Da li ce cena ETH u 2025 godini (ako se nastavi bull market) brze rasti nego cena BTC i zbog cega?

e to je pitanje svih pitanja. Secam se kada je odnos bio 0.08 za eth/btc , 0.0048 ltc/btc , 0.00206 dash/btc. Kamo srece da se vrati ... ;)

E sad da vidimo od cega je sazdan ETH... prema chartu 3350 bi trebalo da bude dno, ako je ovo V reversal

e to je pitanje svih pitanja. Secam se kada je odnos bio 0.08 za eth/btc , 0.0048 ltc/btc , 0.00206 dash/btc. Kamo srece da se vrati ... ;)

Pa ja se vodim logikom da je to ubedljivo druga najpopularnija i najveca kriptovaluta (po volume-u i marketcap-u). Istorijski gledano BTC dominacija bi ovde trebalo da bude u piku (ovoga puta imamo mnogo vise kriptovaluta u opticaju i nikad veci marketcap stablecoina) i trebalo bi uskoro na pocne da se preliva u altove, BTC je vec napravio ATH dok ETH jos uvek nije (ne mora da znaci i da ce ga biti). Za vreme bear marketa ETH/BTC odnos se odlicno drzao.

Ako izuzmemo istorijski sta se desava u ciklusu sta to moze jos da pogura cenu ETH na gore? Ne pratim bas sta se sa tehnicke strane desava kod ETH, za BTC je to opste poznato jer postoji na svakih 4 godine halving a cena BTC direktno zavisi i od cene proizvodnje a posle halvinga proizvodnja poskupi duplo, javi se i supply shock zbog max supply od 21M i to se posle odrazava na cenu. Sta bi trebalo da pogura cenu ETH? Prosli put je to bio prelazak na POS, EIP 1559, DeFi itd

Uglavnom cinjenica je i da je cini mi se ETH jedini pored BTC ima odobren ETF (bar je tako sa BlackRock-om), trebalo bi da uleti jos svezeg dumb money gde ljudi ne razumeju sta je marketcap i max supply i ajde propustili su priliku za BTC jer nemaju 100.000 dolara ali moze da uloze u ETH koji je sada "jeftin".

Sta nas kod ETH sa tehnicke strane ocekuje u bliskoj buducnosti? Ili neki dogadjaj koji bi trebalo da pogura cenu na gore? Bilo bi dobro da se ukljici u temu neko ko prati Ethereum i podeli informacije

Uf, ja sam bio na Devcon-u pre mesec dana i moj generalni utisak je da je Ethereum postao previse velik i inertan. Skalabilnost, umesto da se resava nativnim shardingom, sve vise se gura da se resi sa L2, a to onda pravi jos 500 drugih pod problema.... capital fragmentation, interoperability itd. Sve je to po meni politicka odluka manje vise... u fazonu, necemo da budemo previse ambiciozni sa ETH, tj L1, on je takav kakav je, mozda neki manje rizicni refaktoring uradimo u narednih 5 godina i to je to... Ozbiljnija unapredjenja cemo da radimo preko L2, onda tu ima gomila varijanti L2, svi palamude i svi uzimaju svoj deo kolaca... Tako da sa technicke strane ne bih tu ocekivao previse. Od narodski razumljivih unapredjenja mozda se smanji blok time, mozda se poveca block size (samim tim smanji fee ali to je opet privrememo), mozda se smanji validator requirement na 1ETH umesto 32ETH itd. Nista epohalno.

Ono sto sa druge strane izdvaja Ethereum jeste cinjenica da prosto ima najvise kapitala, najvise developera, najvise projekata, najsigurniji je u smislu investiranja, najmanji downtime itd. Sad ima i svoj ETF.

Dogadjaj koji ce da pogura cenu? Nemam pojma, ali to je svakako jako tesko predvideti i to bude jasno tek nakon sto se desi.

pa jel da proda ili da kupi? ako prodas ostajes u USDT zar ne? :D

Ja nisam dobio nikakav mail od menjacnica za delistovanje usdt

Čitam sad na Twitteru, ima dosta toga, nije fake news, USDT se delistuje u Evropi na svim menjačnicima koje žele da ostnu zvanične.. *** uvek neka sranja moraju da izmišljaju.
sad gledam grafikon, vidim da USDT jeste u pada u odnosu na USD zanjih mesec dana.. nisam ovo uopšte propratio.
u čega pobeći sad, koji stable coin ?

Kod mene je pola portfolija u usdt, ali nisam ni na jednoj mjenjacnici dobijao upozorenja🤔

Kod mene je pola portfolija u usdt, ali nisam ni na jednoj mjenjacnici dobijao upozorenja🤔
nisam ni ja na Phemexu, samo tamo imam ordere, i sve je USDT Contract trading, i naravno ko uz onu stvar, 80% posto mi je u longu koji sad ne mogu da zatvorim jer ću otići u minus.

Neverujem da će to uticati na korisnuke iz Srbije jer mi nismo članica EU, a i što bi bio problem preći u usdc ili altove ili btc.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno