BOX85
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.06.2007
- Poena
- 319
Đe si našao NF113? jel' činč-činč ili činč-bananica?
Evo ovde, i u pitanju je činč-činč.
Isto je i kod mene i to me jako nervira. Ja imam povezano i preko coax-a i analogno. I sad u zadnje vreme cak vise koristim analognu konekciju.
Sada sam trenutno namestio u audio creation modu setovanje koje mi odgovara i koristim analogno.
I moze da se namesti da bude i glasnije nego na digital-u, kao neki offset mu dodje ili nesto slicno..
I da, najbitnije, takodje mi se javlja distorzija preko digital-a na nekim pesmama, na digital-u mi forsira bas i na centralni nekim delom i onda logicno da to ne moze da istrpi toliko centralni.
Probao sam da poredim 192kbps mp3 i flac, istu pesmu. Nesto je bolje ali je distorzija i dalje prisutna ..I jedno resenje je da smanjim 80Hz skalu ..
I to se najbolje primeti tako sto povecas za ~50% te niske frekvencije i onda tek vidis koliko ima distorzije tad. Dok na analognom sav bas i ide u sub a ne centralni ..
Manje vise isto je i kod mene, najvise trpe centralni i bas, pa tako za muziku prebacim da ide analogna veza, a za filmove digitalna. Bas me interesuje da li ce nesto da se popravi kad montiram i kablove. . .
Na optici nisam primetio bilo kakve distorzije.
Probao jos odavno, i skoro mi je ista situacija kao preko coax, ako ne i gora. Mada je i taj kabl kupljen pre 5-6 godina, i ko zna kakvog je kvaliteta. . .