Šta je novo?

Deus Ex: Human Revolution

Hmm, novih 5 sati igre, lepo, lepo :)

DJEA! Izgubio sam sve snimljene pozicije instaliravši 1.2.633.0 update.
Sa prethodna 3 patcha nisam imao nikakvih problema.

Sejvova nema u direktorijumu Steam\userdata\ bla bla kao što sam kopao po netu, niti igde u Users\ a ni u samom gde je instalirana igra...

Zavrsih igru veceras i mogu reci, bravo! Sve je odlicno odradjeno, puno detalja posveceno razvoju price i samom futuristickom okruzenju, nebrojeno mnogo nacina za resavanje questova, atmosfera i okruzenje odlicni, gameplay odlican. Na nekom cudnom nivou slicno sam se osecao kao kada sam igrao ME1.
Nemam zamerki na igru ali ako bih hteo da budem perfekcionista onda bih naveo da je balans mogao biti malo bolji, od pola igre sam bio bezobrazno natovaren svim i svacim a upgrade jednog oruzja zavrsava posao ali opet to je vecita prica treba li kraj rpg-a da bude setnja ili da ostane tesko do kraja? Takodje boss fajtovi nekako nisu ono sto se ocekivalo, kao da ne pripadaju igri, ali o tome je vec pricano i samo bih se slozio da nije na nivou ostatka igre. AI takodje nije nista spektakularan, ima glupavih situacija prilicno cesto, uglavnom je predvidljiv ali opet na hard je dovoljno izazovno 2/3 igre tako da se da progutati.
Ipak sve ostalo je toliko dobro da zamerke i nisu ustavri zamerke vec vise potraga za savresnstvom. Ostace instalirana igra jer dolazi dlc koji cu sa uzivanjem odigrati. Bravo za Eidos!

Poslednja izmena:
DJEA! Izgubio sam sve snimljene pozicije instaliravši 1.2.633.0 update.
Sa prethodna 3 patcha nisam imao nikakvih problema.

Sejvova nema u direktorijumu Steam\userdata\ bla bla kao što sam kopao po netu, niti igde u Users\ a ni u samom gde je instalirana igra...

Jesi li probao da vratis fajlove od prethodnog patcha? Ja sam vratio sve fajlove osim glavnog.exe fajla i save-ovi su se pojavili.

Zavrsih igru veceras i mogu reci, bravo! Sve je odlicno odradjeno, puno detalja posveceno razvoju price i samom futuristickom okruzenju, nebrojeno mnogo nacina za resavanje questova, atmosfera i okruzenje odlicni, gameplay odlican. Na nekom cudnom nivou slicno sam se osecao kao kada sam igrao ME1.

Ja je evo upravo igram, (nešto sam se kanio puno da je započnem), prošao sam prvi boss fight međutim igra mi za sada ne izgleda ništa specijalno. Priča se fino razvija, ali ovo šetkanje u tri ulice tamo vamo kao i ono pentranje požarnim stepenicama, malo me previše asociraju na prvi deo igre. Za ono vreme šetkanje u tri ulice je bilo sasvim ok varijanta, ali za današnje pojmove malo ipak previše skučeno... Kontam da je ovde moralo biti elemenata koji treba da podsećaju na prvi deo, ali nisu baš morali od svega što je tamo bilo u ponudi da izaberu baš ove neke stvari. Igra ima svoj šarm to stoji, ali konstatno iste face koje stoje na istim mestima, ista spika i ovo monotono šetkanje ipak pomalo iritiraju... Prvi boss fight je dubioza, a videćemo kako će sve to skupa izgledati do kraja...

^... nemoj da se setkas ako te iritira. Ne resavaj jedan po jedan, nego pokupi kvestove i resi u jednom obilasku grada... postoji mapa pa napravi plan. Sta bi tek bilo da su napravili veci svet i da se tako setkas levo desno resavajuci jedan po jedan zadatak. Za takve igrace ubacuju ono brzo putovanje u RPG-ove...
Ako vec moras 2X da posecujes istu lokaciju probaj nekim drugim putem, jer i preko krovova i kroz kanalizaciju ima dosta toga interesantnog za videti, naci, provaliti, obiti...
Ako volis da istrazujes onda treba sto pre da nabudzis haking, soc. aug, skok i probijanje zidova...

Poslednja izmena:
Igra ima svoj šarm to stoji, ali konstatno iste face koje stoje na istim mestima, ista spika i ovo monotono šetkanje ipak pomalo iritiraju... Prvi boss fight je dubioza, a videćemo kako će sve to skupa izgledati do kraja...

kako igra odmice uvlacice te sve vise...ne mora biti dosadno ako izaberes razlicite pristupe questovima i mapama jer to igra omogucava...

^... nemoj da se setkas ako te iritira. Ne resavaj jedan po jedan, nego pokupi kvestove i resi u jednom obilasku grada... postoji mapa pa napravi plan. Sta bi tek bilo da su napravili veci svet i da se tako setkas levo desno resavajuci jedan po jedan zadatak. Za takve igrace ubacuju ono brzo putovanje u RPG-ove...
Ako vec moras 2X da posecujes istu lokaciju probaj nekim drugim putem, jer i preko krovova i kroz kanalizaciju ima dosta toga interesantnog za videti, naci, provaliti, obiti...
Ako volis da istrazujes onda treba sto pre da nabudzis haking, soc. aug, skok i probijanje zidova...

Tacno tako. Samo je pitanje da li igra sa onim kvest markerima i ostalim "pomagalima" koji umanjuju dozivljaj i pretvaraju igru u sasvim nesto drugo... Ja na primjer ne bih nikad mogao sa tim dzakalicama da igram, jer volim da istrazujem i sam da pronalazim put do zadatka a ne da mi je non stop nacrtano na ekranu gjde treba da idem. Smorio bih se tako da igram... Pa zamisli da Bioshock igras sa onom strelicom?!

^...lepse je tako... Polako vozis, raspitujes se o lokacijama od prolaznika, istrazujes, pratis mapu, pronalazis skrivene puteve... a ne onako sprint od strelice do strelice sa ukljucenim svetlecim objektima i lokatorima...

Jeste prilicno olaksano. U prvih nekoliko side questova sam se bas koncentrisao na sagovornike da bih cuo gde treba da odem i sta da uradim, ali onda sam shvatio da nema potrebe jer ce sve biti prikazano na mapi.

Lepo si ti to smislio, samo u praksi obično stvari funkcionišu malo drugačije. Ako igraš više kvestova od jednom, to obično ispadne kupusarnik (od svega pomalo), jer prvo ne mogu se najbolje ispratiti neke stvari što je veoma bitno naročito u ovakvim igrama gde ima poprilično pričanja i čitanja raznoraznih logova, e-mailova, alternativnih puteva i izbora tokom komunikacije sa likovima i svega ostalog pride, drugo rizikuješ da nešto ne odradiš kako treba ili da ti nešto promakne, što mi se inače i desilo u jednom questu, jer sam baš tako i igrao obzirom da ti igra ne pruža baš neki izbor po tom pitanju. Što se tiče veličine mapa tu se ne slažem sa tobom uopšte. To je pitanje koncepta a ne nečijeg stila igranja i barem kad je ova igra u pitanju zbilja mi nisu potrebni ničiji saveti ni preporuke kako da nešto odradim, jer sam prvi deo odigrao pa jedno n-puta do sada, heh... ;)

A osim toga ja sam tu spomenuo i neke stvari koje se odnose na Ai u igri koji pokriva dešavanja na mapama u načelu... Ja naravno nisam ni mislio da grad treba da bude u gabaritu poput onoga što je napravljeno u recimo GTA, ali ipak malo veće od ovoga što je ovde ponuđeno, tek toliko da svako može zaista da oseti širinu u kretanju.

i barem kad je ova igra u pitanju zbilja mi nisu potrebni ničiji saveti ni preporuke kako da nešto odradim, jer sam prvi deo odigrao pa jedno n-puta do sada, heh... ;)
ok. Hteo sam samo da ti dam savet kako moze da se igra RPG, a da ne iritira stalno setkanje levo-desno.

Ako igraš više kvestova od jednom, to obično ispadne kupusarnik (od svega pomalo), jer prvo ne mogu se najbolje ispratiti neke stvari što je veoma bitno naročito u ovakvim igrama gde ima poprilično pričanja i čitanja raznoraznih logova, e-mailova
...pa kako resavas kompleksnije RPG-eve gde stalno imas 5-10 otvorenih kvestova? ...kad ti je problem ovo da ispratis, a plafon je 2-3 kvesta u jednom cugu.

Poslednja izmena:
...pa kako resavas kompleksnije RPG-eve gde stalno imas 5-10 otvorenih kvestova? ...kad ti je ovo komplikovano, a plafon je 2-3 kvesta u jednom cugu.

Plafon jesu dva tri ali svaki od ovih ima svoje pod varijante... Dakle to ti je dobro pitanje... Neki prosek bi morao da se izvuče, a za to nije dovljno moje ili tvoje mišljenje. Plus što je opet ponavljam, to dobrim delom i stvar samog koncepta. Evo ti primer... Ako ti se otvori više side quest-ova koji su nepovezani onda nije problem odigrati ih usput uz rešavanje svega onoga što prati glavni quest, ali ako su povezani pa još iziskuju i redosled u rešavanju, tipa uzmi prvo ovo, pa stim upucaj ovoga, a predhodno ga lociraj i onda posle odnesi to tamo i ostavi ga tu i tu, a još pride imaš i jedno dva zadatka koja su u tom istom košu ali koja možeš odraditi nevezano za ovaj redosled, onda je to prilično zbunjujuć koncept. Jer u jednom trenutku si u jednom delu grada, gde ti markeri pokazuju da tu imaš tri stvari ali sad je pravo pitanje koja je koja, a i posle nekog vremena ako igraš malo ovo malo ono, nisi više siguran ni šta si radio, a ni dal si uradio sve kako treba do kraja?!? Pa još ako prekineš igranje u pola questa i nastaviš da igraš za jedno dva dana, imaš veselje na kvadrat! Eto na to sam mislio...

Znači sve zavisi od toga kako je neko koncipirao i zamislio rešavanje određenih questova, a naravno da nije problem da se nakarika i otvori njih dvadeset na gomilu i sve to skupa rešava odjednom, ali bojim se da je u ovom slučaju to ipak malo nezahvalna stvar gledano iz aspekta obima informacija koje neko treba da sažvaće i obradi usput.

Poslednja izmena:
...meni je uvek najbolje kad otvorim gomilu kvestova, pa onda kombinujem, resavama, isprobavam i gledam sta je najisplativije koristeci znanja i informacije koje sam istrazio i pokupio.
Obicno to poklope sa glavnom pricom pa ne moram mnogo da se vracam i setam levo-desno po mapi.
Ali slazem se da svako treba da igra po svom... zato je ovo RPG.

Mislim da su najavili da ce se neko iz DE1 pojaviti u Missing Link DLC-u [ili ce samo biti pomenut].

Mnogi su se zalili na kraj a meni je super. Pravi kraj za ovakvu igru,a ne neki super boss za kojeg je potrebno kliktanje po misu.Odlicna 4 pitanja od kojeg je mozda sobica sa strane suvisna. Ja bih ostavio samo prva tri. Za svakog po malo i dovoljno za sve a opet ne kukavicki kao u sobici sa strane. Prva tri bih bolje razradio uz cut scene od 5 minuta. Ovako su potpuno identicna i vizuelno i u epilogu - ostaje nada i sumnja u bolje sutra. Ja izabrao srednje dugme ono je jedino iz iskrenih pobuda...

A mozes da stavis i spoiler pa da slobodno napises sve sto si hteo bez uzdrzavanja.
Ko se seca sta je srednje dugme? Ja ne.

Kapiram da ce u drugoj polovini

bio je link par puta. sajt je imao nekoliko transformacija

Imam 6870 i poslednji driver, igra neverevatno cesto puca :( . Inace nisam mogao da je igram dok nisam preimenovao .exe fajl :( . Koristim Update v 1.1.622.0 , da li ima neko slicna iskustva i eventualno neko resenje?

Kupi nVidia graficku karticu :) I promeni crack.

Igra je deo "better with AMD" promicije, i radi odlicno na mojoj 6870 grafickoj.

Nazad
Vrh Dno