Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Sobzirom da je XC otisao u bunar ... i da je tamo balon pukao postoji mogucnost da se ljudi vrate DRK-u..

Ali u ovaj novcic mogu imati samo nadu (ne i poverenje) u ovom momentu..

Sto se tice svih novcica "broj 3" za koji se vodi bitka ostaje nam VTC i DRK i oni su glavni konkurenti ...

ako bude uposte bilo tog novcica broj 3 ...

Odustao sam od kupovine DRK, u ovom trenutku mislim da su vece sanse da cena ide dole nego gore u neko skorije vreme.

ne znam samo zasto bi VtC bio taj 3 novcic (pogotovo ako se uzme u obzir da ASIC moze da ga kopa uz male izmene)

Polako ljudi, vratice se cena. Sve je ok. Ide gore lagano i dokle god da dodje dobro je.
Razlozi zasto ja nisam prodavao:
1. Kupio sam po jaaako niskoj ceni tako da i sada imam 2.5x vise ako menjam. Nije bilo sanse da imam gubitak.
2. Iz onoga sto sam mogao da vidim, kad se prodavalo prodavali su svi u svim mogucim kolicinama ali mnogo vise u manjim kolicinama a kad se kupovalo kupovane su hiljade novcica u naletima.

Pricali smo o centralizaciji pre neki dan i o onim instamine novcicima u prvih par dana ali svejedno je to jer je opet neko s parama izotimao panicarima jeftine novcice i ima ih brdo. Krivo mi malo sto su se uspanicili ljudi ali kad cena ide dole kapiram da svi hoce da izvuku sta mogu sto pre. Nadam se da su sada svi novcici u pravim rukama, ko je prodao i ne zasluzuje da ih ima ;)

Dare, ja sam onda bio protiv da kupujes ali sada bih ti recimo rekao da uzmes. Bolje je da uzmes novcic kada je cena u porastu nego kada pada. Ovo i dalje nije neka cena i trebalo bi da ide jos gore. Uvek to jeste rizik ali je mnogo manji nego juce ili prekjuce a moje (ne)strucno misljenje je da ce cena rasti.

VTC tesko da moze biti No.3
Sam ScryptN nije nista posebno, blago modifikovani scrypt koje ce kopati blago modifikovani asic. Ali da ce moci da se zaradi i na njemu moci ce.

Poslednja izmena:
Polako ljudi, vratice se cena. Sve je ok. Ide gore lagano i dokle god da dodje dobro je.
1. Kupio sam po jaaako niskoj ceni tako da i sada imam 2.5x vise ako menjam. Nije bilo sanse da imam gubitak.
2. Iz onoga sto sam mogao da vidim, kad se prodavalo prodavali su svi u svim mogucim kolicinama ali mnogo vise u manjim kolicinama a kad se kupovalo kupovane su hiljade novcica u naletima.

Pricali smo o centralizaciji pre neki dan i o onim instamine novcicima u prvih par dana ali svejedno je to jer je opet neko s parama izotimao panicarima jeftine novcice i ima ih brdo. Krivo mi malo sto su se uspanicili ljudi ali kad cena ide dole kapiram da svi hoce da izvuku sta mogu sto pre. Nadam se da su sada svi novcici u pravim rukama, ko je prodao i ne zasluzuje da ih ima ;)

Dare, ja sam onda bio protiv da kupujes ali sada bih ti recimo rekao da uzmes. Bolje je da uzmes novcic kada je cena u porastu nego kada pada. Ovo i dalje nije neka cena i trebalo bi da ide jos gore. Uvek to jeste rizik ali je mnogo manji nego juce ili prekjuce a moje (ne)strucno misljenje je da ce cena rasti.
Saj bez uvrede, ali vidi se da nisi previse upucen u trgovinu i sve sto ide sa njom. Ovo je sad klasicna oticmacina BTCa...svako ko sad kupi bice u minusu, izgubice pare. Veliki je problem kad je covek pohlepan i dosta je ne realno ocekivati da novcic koji postoji vec par meseci dostigne vrednost od preko 10$ i da na tome ostane duzi period, a o vecoj ceni da me govorimo. Hajp prolazi sto se moze videti i po ceni, samo mi nije jasno kako pojedini ne shvataju poentu pump&dumpa ovo je 100x da se ponavlja ista prica...ltc,max,vert,maza,blackcoin itd itd su klasicni primeri. Ovo ce se ponovo vratiti na 2-3$ level ako ne i nize, zivi bili pa videli...

Ok, nemam ja pojma, nisam upucen. Necu nista ni da pricam vise. Ni pre mesec dana nisam imao pojma. Pozdrav :wave:

Ok, nemam ja pojma, nisam upucen. Necu nista ni da pricam vise. Ni pre mesec dana nisam imao pojma. Pozdrav :wave:
Ja ti pricam o sadasnjoj situaciji. Dobro je to sto si ubo da ce drk skociti(ne vezano sta mislim o novcicu,kao novcicu), ali kazem da je sad situacija takva da je kupovina mnogo rizicna(takav si savet dao coveku) i 99% sam siguran da cena ide dole. Cisto da obrazlozim,posto vidim da si me pogresno razumeo. :)

Ja se delimicno ne slazem sa SAJ-om ...

Moguce je da ce DRK doci ponovo na mesto broj 3 i da ce ponovo presisati LTC po ceni, znaci oporavka postoje ...

ali treba biti realan

- Sanse za tako nesta nisu preterano velike (sa druge strane JESTE tacno da se sanse povecavaju svakim minutom ovo rasta u kojem smo u ovom momentu)
- oporavak ce biti digacak i mucan
- cena MORA da bude na 0.014+ barem 24-48h da bi se moglo pricati ponovo i nekom rastu ili skoku

tacno je da znaci oporavka postoje i tacno je da onaj ko sada kupi nije "tatalni ludak" kao sto bi bio da je kupovao juce ili prejuce, ali rizik je i dalje jako veliki ... pitanje je ko je spreman sada da riziuje ... Ja niko ne bi savetovao.

P.S. Ja ne slusam svoje savete ... i trenuto se igram posto mi je dosadno na poslu...

Poslednja izmena:
ala ti menjaš mišljenje iz sata u sat

jel ima negde neki kalkulator za DRK da znam koliko treba da pravim sa recimo 4x280x koje daju po 3k? Znaci snaga 12k na dan me zanima pošto mi se nešto jako slabo prave ovi drk

Ja ti pricam o sadasnjoj situaciji. Dobro je to sto si ubo da ce drk skociti(ne vezano sta mislim o novcicu,kao novcicu), ali kazem da je sad situacija takva da je kupovina mnogo rizicna(takav si savet dao coveku) i 99% sam siguran da cena ide dole. Cisto da obrazlozim,posto vidim da si me pogresno razumeo. :)

Nisam. Dobro sam te razumeo samo nemam nameru da pametujem. Znam ja dobro sta je rizicno a sta ne. Covek je trazio samo 30% skoka da poveca broj novcica i to ce se sigurno desiti. Dali ce da uzme ili ne, iskreno, bas me briga. Ja sam mu i juce dao najiskreniji savet, da ne uzima DRK dok cena pada a svi znate moje misljenje. Sada je najrealnije da kupi. Pogledaj samo koliko je cena otisla dok smo razmenili par postova. Do veceras je mogao da uhvati 30% bez frke. Ali nema veze, bitno je da je i on dosao do zakljucka da ce cena da pada i da preskace. Na kraju jos ja nisam upucen u trgovinu :)
Mozda sam trenutno lose raspolozen ali vise "ne bacam bisere pred svinje". Bez namere da vredjam ikoga ali nemam vremena i snage da objasnjavam svakome ponaosob i da branim svoje misljenje svakog dana. Odoh ja da gledam svoja posla ;)

Poslednja izmena:
jel ima negde neki kalkulator za DRK da znam koliko treba da pravim sa recimo 4x280x koje daju po 3k? Znaci snaga 12k na dan me zanima pošto mi se nešto jako slabo prave ovi drk

ne prave TI se nego je takav genijalan sistem da novi mineri mogu da zaborave na zaradu.
imaš na cointweak calc u kom možeš da koristiš prosečan diff u poslednja 24h (pošto se menja na svakom bloku)

ne znam samo zasto bi VtC bio taj 3 novcic (pogotovo ako se uzme u obzir da ASIC moze da ga kopa uz male izmene)

Zasto ne bi bio?
Banalan primjer,
Vertcoinov subreddit ima 5 puta vise subscribera nego DarkCoin. Meni to nesto govori...
Postoji novcanik za android za razliku od DRKa. Za 20ak dana ce VTC dobiti stealth address, tu je merged mining 3 u 1, stize p2p node package installer and node GUI...
Hocu reci, ako cemo gledati ono sto zaista vrijedi prednost je na strani VTCa I njegove developerske a I sire zajednice a to je upravo garant uspjesne adaptacije.

Sve vezano za DRK je u skladu sa njegovim imenom, mracno. A takvu mu buducnost I predvidjam.
Povremeni skokovi cijene me trenutno demantiraju ali ce vrijeme pokazati svoje.

ako cemo tako onda je panda pnd na vrhu, jer njen dev tim je za respekt

Nema potrebe da se raspravljate . Jer pravila na berzi nema ima samo verovatnoce i statistike :) Iskreno postujem samo one prognozere koji su u igri. Ko je verovao u drk i kupio ga danas po 098 svaka mu cast, ima petlju i vec je dorbar 50%. Ja je iskreno nisam imao :)

I shvatite Kurajbera, on igra na sve ili isto a ne na sve ili nista . Razlika je velika :)

Poslednja izmena:
@SAJ
Cek da kupim 3 kom, cisto da ga malo zaustavim, prebrzo raste.:D

@taurus
I tako se ja nalozi na Klondike : prepaid visa, davali sretnim minerima cisto zlato, otvorili shopove, prodavali kluceve za igre, developeri carevi, no premine. Ja visio na forumu sve ulozio u njega i otiso u bunar. Jos cuvam 10000 za uspomenu heh

Saj bez uvrede, ali vidi se da nisi previse upucen u trgovinu i sve sto ide sa njom.
...

...
Covek je trazio samo 30% skoka da poveca broj novcica i to ce se sigurno desiti. Dali ce da uzme ili ne, iskreno, bas me briga. Ja sam mu i juce dao najiskreniji savet, da ne uzima DRK dok cena pada a svi znate moje misljenje. Sada je najrealnije da kupi. Pogledaj samo koliko je cena otisla dok smo razmenili par postova. Do veceras je mogao da uhvati 30% bez frke. Ali nema veze, bitno je da je i on dosao do zakljucka da ce cena da pada i da preskace. Na kraju jos ja nisam upucen u trgovinu :)
...
Hate to say i told you so, but... :rtfm:
0.0132 -> 0.01716 = +30%

Sta mislis, dali je sreca u pitanju? Lagaaaano 30% od onda kada smo pricali.
Odoh da nastavim da gledam svoja posla :wave:

Koga zanima, napravio sam par screenshotova nocas. 10 minuta izmedju prvog i drugog, oko 40 minuta izmedju drugog i treceg.
dm6tqf.jpg
mr4i75.jpg
eupkar.jpg

Poslednja izmena:
Hate to say i told you so, but... :rtfm:
0.0132 -> 0.01716 = +30%

Sta mislis, dali je sreca u pitanju? Lagaaaano 30% od onda kada smo pricali.
Odoh da nastavim da gledam svoja posla :wave:
Trebao si da citiras ceo moj post. Ja sam dao prognozu za narednih par dana/nedelja i rekao da je ovo klasicna navlakusa( i dalje stojim iza toga) ko je pametan prodace i uzece ovi 30%, ko bude cekao vise...

Jel ovo?
...svako ko sad kupi bice u minusu, izgubice pare...
Ja sam ti vec rekao da se ono odnosilo momka koji je pitao dan pre toga dali da ulece ili ne i da mu je cilj da uveca kolicinu za 30%. Ovo je bila kratkorocna prognoza.
Sto se dugorocne prognoze tice tu se uopste ne slazemo. Slazem se da moze biti loseg perioda ali ne pada do 2-3$, ne verujem. Ja tek cekam da ovo poludi sledecih par meseci.
Ti i ja pricamo o razlicitim periodima i citirao sam ono trenutno bitno, ostalo cemo da cekamo i da vidimo. Ako se setim rado cu te citirati opet za par dana/nedelja/meseci ;)

Jel ovo?

Ja sam ti vec rekao da se ono odnosilo momka koji je pitao dan pre toga dali da ulece ili ne i da mu je cilj da uveca kolicinu za 30%. Ovo je bila kratkorocna prognoza.
Sto se dugorocne prognoze tice tu se uopste ne slazemo. Slazem se da moze biti loseg perioda ali ne pada do 2-3$, ne verujem. Ja tek cekam da ovo poludi sledecih par meseci.
Ti i ja pricamo o razlicitim periodima i citirao sam ono trenutno bitno, ostalo cemo da cekamo i da vidimo. Ako se setim rado cu te citirati opet za par dana/nedelja/meseci ;)
Ako,ako valja malo nahraniti ego. :)

Kad je cena sinoc stigla do 0.0109 razmisljao sam da stavim buy order na 0.01, ali sam na kraju odustao i otisao u krevet posto nisam imao vremena da pratim sta ce se desavati tj. sta se desavalo danas pa sam mislio da mozda moze da krene jos dole u toku dana.
Gledam sad ovaj order depth, ako sam dobro shvatio, kad je desna, crvena strana dosta veca od leve to znaci da ce cena da opada, a kad je zelena strana dosta veca od crvene to znaci da ce cena da raste?

Vrh Dno