Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Kupio bih DRK u vrednosti od 45 LTC. Sta vi mislite, kako ce se kretati cena DRK u narednih par dana i da li je sad pravo vreme za uletanje na kratko (npr. da li ce preci 0.02, ili bar ici do 0.019 do kraja nedelje)?
Cilj mi je da povecam stek LTC-a, sa ovih 45 da zaradim jos 20-30 LTC.

Lep ti je cilj ali lako mozes i da izgubis 10 novcica naprimer.
Da si pre mesec dana uleteo ili makar 15 dana imao bi i po ovoj ceni duplo vise novcica. Ali sada cena nizbrdo i niko ne zna dokle ce.
Ako hoces moj iskren savet, ne igraj se s tim sto imas ;)

Imam jos 50 i neki LTC pored toga, svestan da mogu tako da izgubim i 20-ak LTC, pa cak i vise, trenutno je ovo najmanja cena u zadnjih nedelju dana, pa sam mislio da mozda ne bi trebalo da pada ispod 0.01. Reko mozda neko zna nesto sto ja ne znam, mozda treba nesto da se desi ovih dana sto bi moglo da utice na cenu.

Naravno da treba da se desi... Treba da se desi da ova fekalija ode u septičku jamu gde joj je i mesto.

ja sam defitivno izaso iz DRK-a veceras.. ako krene da se oporavlja bicu tu ...

sto se rice kopanja mozda se prebacim na neki drugi x11, a mozda i ostanem ko zna ..

Pa ko zna ako ti ne znas!? :)
A sta i da smo prodali DRK, sta bi kupili? Sve sutra moze da kljokne. Moze i LTC da ode na 5$.

Skraćenica za ovaj koin jednostavno ne ide u srpskom jeziku, svaka rečenica izvučena iz konteksta zvuč čudno :)

Ja sam stavio buy order na 0.008 i odoh da spavam (ipak još jedno kockanje, jeah)

A sta i da smo prodali DRK, sta bi kupili? Sve sutra moze da kljokne. Moze i LTC da ode na 5$.

moze naravno, mogu sutra da se ugase sve kriptovalute, moze kao sto kaze da udari meteor, moze neko da te ubije na ulici tek tako, zasto onda uopste izlazimo iz kuce? zasto hodamo trotoarom kada je dovoljno da skrene malo auto i gotovo? pa realno :p neki rizik postoji u svemu, na kraju se sve svodi na procente, koje su sanse da se sutra ugase kriptovalute, a koje su sanse da sutra udari meteor.
ipak mora nesto da se preduzme, ako vec znas da ide drk dole sta te kosta da probas nesto drugo :D
2 meseca stagnirao, onda skocio, bum, hype, treci na market capu, i ja iskreno mislim da se lagano vraca. ipak je potrebno mnogo vise vremena od nedelju dana da neki novcic ojaca i pridobije konstantan market cap, on mozda ima nade zbog x11 algoritma i malo trosi, ali zasto je onda ltc koji mnogo trosi dospeo na drugo mesto? imam pitanje sad: da li je u vreme nastanka ltca postojao neki novcic sa "laksim" algoritmom, ako nije onda je odgovor ocigledan, ako jeste e onda ne znam zasto je ltc na drugom mestu :D

Jel nahvatao sinoć neko na 0,01? Ili se niko nije nadao da će toliko da padne?

Malo ko se nadao, a izgleda ici ce jos dole, samo ne znam dokle.... Ljudi koji su ga kupovali za kesh na 0,02+ divljaju po svim stranim forumima, juce se kleli u coin, danas proklinju developera :D.

Malo ko se nadao, a izgleda ici ce jos dole, samo ne znam dokle.... Ljudi koji su ga kupovali za kesh na 0,02+ divljaju po svim stranim forumima, juce se kleli u coin, danas proklinju developera :D.

Ma ja mislim da je ovo jos jedan shit-coin samo sto je ovaj bio zapakovan u foliju od cokolade.... ):

Koliko kockara na jednom mestu :p
Pa ne mora se ništa kupovati, ostaneš u BTC-u. Meni je cilj da preko alt valuta "napravim" što više BTC-a kao (trenutno) najrasprostranjenije i najvrednije valute. Mislio sam da je i ostalima to cilj jer ako BTC propadne raspao se ceo kripto svet...

Pa cim udjes u svet kriptovaluta, automatski postanes "kockar", nema stalne i konstantne zarade. Recimo kopas neki coin i vodis se time da ces ga prodavati na mesecnom nivou i imati odredjenu zaradu, medjutim coin krene da pada u bunar i ti ga moras menjati za neki drugi kako bi se "izvadio". Ako se odlucis da ga menjas za BTC ti si takodje kockar, samo u "manjoj meri", ali kockar je kockar :D. U kripto svetu me vise nista ne iznenadjuje, ko zna sta moze da bude i sa BTC-om, mogu da mu nadju neku bugcinu koju ne mogu da ispeglaju i da recimo neki novi coin preuzme primat, nista nije nemoguce... Kao i u zivotu, danas te ima, sutra te nema :D.

Poslednja izmena:

Pa ne mora se ništa kupovati, ostaneš u BTC-u. Meni je cilj da preko alt valuta "napravim" što više BTC-a kao (trenutno) najrasprostranjenije i najvrednije valute. Mislio sam da je i ostalima to cilj jer ako BTC propadne raspao se ceo kripto svet...

Hehe, ako si u BTC-u onda nisi kockar!? To je isto kao da ulazes u puteve i vertenjace. ;)
Izvini ali dobodosao u manje ili vece kockare, samo odaberi i pici.

Ne bih da mracim, ali...Kada je LTC preuzeo minere sa BTC-a, bio je isplativiji za kopanje, i to od marta pa do dana danasnjeg, pre svega zahvaljujuci enormnom razvoju i prodaji asica za SHA. Tako da mi je apsolutno jasan motiv za prelazak sa SHA na Scrypt-puko prezivljavanje. Ali ako je DRK bio stalno neisplativiji u odnosu na LTC ili neki drugi alternativni coin, mereno prema BTC-u, ne razumem motiv ijednog rudara da kopa DRK. Mogu da razumem da su hype napravili veliki gpu mineri koji su nakupovali scrypt asice, prebacili svoje gpu farme na drk, ulozili malo asic kopanih LTC-a da dignu cenu DRK-a da bi kasnije istovarili ono sto su kopali dok je isplativost bila niska. Neko mi je odgovorio prosle nedelje, u tom momentu je kopanje DRK-a bilo isplativije od LTC-a, tada je cena vec bila preko 0.02. Diff je rastao, a i cena pomalo. E sad, da li su kupovali rudari u nadi da ce ici jos gore, ili oni koji su izasli ranije pa zeleli jos jednu voznju...Ili su ga oborili developeri sa svojim premineom, a u medjuvremenu napravili drugi X11 koji kopaju dok je nizak diff, pa jovo nanovo sa novom valutom. To nije ni vazno. Voleo bih zbog vas da DRK prezivi i da se izbori za no1 X11 coin, posto je X11 jedini izlaz za gpu minere. Ali mislim da je ponuda preogromna, nikad nije bilo ovakvo ludilo, svaka susa zeli svoj coin i mogucnost da zaradi. Nema vezivanja, to je velika greska. Ako se veruje u crypto, jedino koliko-toliko sigurno sidro je BTC, mozda i LTC. Sve ostalo je prolazna moda. U februaru sam ucestvovao u slicnoj ujdurmi, kopao sam MZC, sha-256, bio je isplativ 95-105% u odnosu na BTC, kako kad, i tada mu je bila cena oko 150 satoshija. Rudari navalili, mreza se udesetostrucila, cena isla lagano do 750, pa par skokova na 1200-1500, zatim suludi pump do skoro 20000 satoshija. Na zalost poceo sam da kopam par dana pre pumpa pa nisam imao ogromne zalihe, uspeo sam na tome da zaradim masno mada nisam ni komad prodao preko 14500. Zatim je izasao na Cryptsy-ju, ali balon je vec bio pukao. Danas taj MZC vredi oko 35 satoshija. Mreza je imbecilno velika spram isplativosti. Danas tih MZC-a ima daleko vise u opticaju nego pocetkom marta, pump ce biti mnogo tezi, ne verujem ni do 300 da ce dobaciti, sto je mnogo u odnosu na sadasnju cenu, ali smesno prema max vrednosti. Bojim se da i drk moze doziveti slicnu sudbinu. Mozda je najpametnije ako vec verujete u njega, kopajte isplativiju valutu, kupujte za deo DRK a za drugi deo BTC (LTC). Do sada je uvek bio isti scenario. Nizak diff, niska cena, skok cene-rast diff-a, cim cena dosta preraste realnu (prema diffu) sledi ludacko jahanje rudara i istovar early adoptersa, pa neverica, tvrdoglavost da se kopa i dalje, pa kupovina u padu zbog vadjenja i eventualnog novog skoka...i saldo bude bag holding sa troskovima koji se ne mogu naplatiti bez ogromnog gubitka (struja i zivci)

Poslednja izmena:
Ne bih da mracim, ali...Kada je LTC preuzeo minere sa BTC-a, bio je isplativiji za kopanje, i to od marta pa do dana danasnjeg, pre svega zahvaljujuci enormnom razvoju i prodaji asica za SHA. Tako da mi je apsolutno jasan motiv za prelazak sa SHA na Scrypt-puko prezivljavanje. Ali ako je DRK bio stalno neisplativiji u odnosu na LTC ili neki drugi alternativni coin, mereno prema BTC-u, ne razumem motiv ijednog rudara da kopa DRK. Mogu da razumem da su hype napravili veliki gpu mineri koji su nakupovali scrypt asice, prebacili svoje gpu farme na drk, ulozili malo asic kopanih LTC-a da dignu cenu DRK-a da bi kasnije istovarili ono sto su kopali dok je isplativost bila niska. Neko mi je odgovorio prosle nedelje, u tom momentu je kopanje DRK-a bilo isplativije od LTC-a, tada je cena vec bila preko 0.02. Diff je rastao, a i cena pomalo. E sad, da li su kupovali rudari u nadi da ce ici jos gore, ili oni koji su izasli ranije pa zeleli jos jednu voznju...Ili su ga oborili developeri sa svojim premineom, a u medjuvremenu napravili drugi X11 koji kopaju dok je nizak diff, pa jovo nanovo sa novom valutom. To nije ni vazno. Voleo bih zbog vas da DRK prezivi i da se izbori za no1 X11 coin, posto je X11 jedini izlaz za gpu minere. Ali mislim da je ponuda preogromna, nikad nije bilo ovakvo ludilo, svaka susa zeli svoj coin i mogucnost da zaradi. Nema vezivanja, to je velika greska. Ako se veruje u crypto, jedino koliko-toliko sigurno sidro je BTC, mozda i LTC. Sve ostalo je prolazna moda. U februaru sam ucestvovao u slicnoj ujdurmi, kopao sam MZC, sha-256, bio je isplativ 95-105% u odnosu na BTC, kako kad, i tada mu je bila cena oko 150 satoshija. Rudari navalili, mreza se udesetostrucila, cena isla lagano do 750, pa par skokova na 1200-1500, zatim suludi pump do skoro 20000 satoshija. Na zalost poceo sam da kopam par dana pre pumpa pa nisam imao ogromne zalihe, uspeo sam na tome da zaradim masno mada nisam ni komad prodao preko 14500. Zatim je izasao na Cryptsy-ju, ali balon je vec bio pukao. Danas taj MZC vredi oko 35 satoshija. Mreza je imbecilno velika spram isplativosti. Danas tih MZC-a ima daleko vise u opticaju nego pocetkom marta, pump ce biti mnogo tezi, ne verujem ni do 300 da ce dobaciti, sto je mnogo u odnosu na sadasnju cenu, ali smesno prema max vrednosti. Bojim se da i drk moze doziveti slicnu sudbinu. Mozda je najpametnije ako vec verujete u njega, kopajte isplativiju valutu, kupujte za deo DRK a za drugi deo BTC (LTC). Do sada je uvek bio isti scenario. Nizak diff, niska cena, skok cene-rast diff-a, cim cena dosta preraste realnu (prema diffu) sledi ludacko jahanje rudara i istovar early adoptersa, pa neverica, tvrdoglavost da se kopa i dalje, pa kupovina u padu zbog vadjenja i eventualnog novog skoka...i saldo bude bag holding sa troskovima koji se ne mogu naplatiti bez ogromnog gubitka (struja i zivci)

sve potpisujem osim jedne stvari, "X11 je jedini izlaz za gpu minere"
postoji N-Scrypt i novcic zasnovan na njemu koji je dizajniran za GPU minere i koji na kraja krajeva postoji radi velikog broja GPU minera.

Upravo to.

sve potpisujem osim jedne stvari, "X11 je jedini izlaz za gpu minere"
postoji N-Scrypt i novcic zasnovan na njemu koji je dizajniran za GPU minere i koji na kraja krajeva postoji radi velikog broja GPU minera.

Slazem se, moja greska.
I zelim da dodam da sam misljenja da je era amaterizna u miningu zavrsena. To je postala industrija u kojoj ce uskoro samo veliki ulagaci/farmeri/kradljivci energije imati racunicu.

Poslednja izmena:
A za nas sitne rudare quad crosfire i eyefinity :) pored ovoga prica o asicu ne izgleda tako lose izgleda da je bilo bolje ulagati u prvi batch asica nego lomiti se oko nabavke grafika po derackim cenama.

Ako pod prvi batch misliš na one gridseed igračke to će uskoro biti pregaženo koliko i grafike za scrypt. Ljudima stižu isporuke mašina od 300 mhs, šta onaj prcvoljak od 300 khs ima tu da traži.

Poslednja izmena:
Slazem se, moja greska.
I zelim da dodam da sam misljenja da je era amaterizna u miningu zavrsena. To je postala industrija u kojoj ce uskoro samo veliki ulagaci/farmeri/kradljivci energije imati racunicu.

ja mislim da ce se scena samo malo iskristalizirati. BTCu ce cijena rasti sto ste rezultirati padom cijena svih coina koji su primarno zasnovani na BTC marketu. Takodjer, LTCu ce cijena rasti sto ce rezultirati padom cijena svih coina koji su zasnovani na LTC marketu. Tako ce se smanjiti broj alt coina i usporiti njihova hiper produkcija.

GPU rudari su istisnuti iz ozbiljnog posla, medjutim uvijek ce biti bar jedan novcic koji ce gurati zajednica GPU rudara koja nije brojcano zanemariva, a to znaci da postoji velika baza znanja i nezanemariva kolicina kapitala koja ce biti garant opstanaka barem jednog GPU novcica. Trenutno gledamo previranja unutar zajednice.
Licno mislim da ce Vertcoin isplivati kao "dobitnik".

ilustracija :d

cackamo.jpg

Poslednja izmena:
to sam i mislio ovi jaci ne igracke greedseed jes cifra ali mislim da ce da omaste brzo kes cini mi se i da se stelovao diff na LCT sa ovim DRK-om malo kao i na BTC oni od 5 Mh/s nisu bili isplativi kad su stigli.

Uzgred extra ilustracija :d

Poslednja izmena:
Samo razmišljam naglas... ako su proizvodjači scrypt asica kopali pre nego što su objavili da imaju mašine šta ih sprečava da to isto urade sa X11 algoritmom (s obzirom da ima najava da se već prave)...Možda to dodatno (uz prelazak GPU rudara) povećava diff na X11 algoritmima...:trust:

Poslednja izmena:
Samo razmišljam naglas... ako su proizvodjači scrypt asica kopali pre nego što su objavili da imaju mašine šta ih sprečava da to isto urade sa X11 algoritmom (s obzirom da ima najava da se već prave)...Možda to dodatno (uz prelazak GPU rudara) povećava diff na X11 algoritmima...:trust:

Mislim da je ovde u pitanju neoptimizovani miner. Tipa neko ga napravi al ga ne da odmah. Cim je mnogo mala potrosnja, zakljucujem da gpu ima vise praznog hoda...Asici za X11 ce se pojaviti ako X11 ispadne isplativ algoritam, tj. ako iznedri neki novcic koji ce opstati i biti relativno jak i stabilan. Bez koliko toliko sigurnog trzista nema ni ulaganja u razvoj masina. Mada, stari rudari vole da uloze u hardware, bez obzira na isplativost.

Mislim da je ovde u pitanju neoptimizovani miner. Tipa neko ga napravi al ga ne da odmah. Cim je mnogo mala potrosnja, zakljucujem da gpu ima vise praznog hoda...Asici za X11 ce se pojaviti ako X11 ispadne isplativ algoritam, tj. ako iznedri neki novcic koji ce opstati i biti relativno jak i stabilan. Bez koliko toliko sigurnog trzista nema ni ulaganja u razvoj masina. Mada, stari rudari vole da uloze u hardware, bez obzira na isplativost.
Slažem se za miner-e ali šta je sa ovim najavama..
MultiMiner 3.0
-Added support for mining Scrypt-N, Scrypt-Jane, X11, Quark and GroestlDarkcoin
-Added the ability to choose from a range of supported miners for GPU algorithms (BFGMiner, SGMiner, SPH-SGMiner, Kalroth-SJ CGMiner, Vertminer, DarkcoinSGMiner)

Slazem se, moja greska.

Eh na žalost ovo je tačno. Malo mi žao što nisam uzeo neke normalne pare i iskoristio šansu dok je moglo/bilo mnogo lakše, ali *** ne može svako da zaradi gomilu para. Ima/biće tu nekih još šansi ali za uzimanje para sa do 20 kartica veoma teško. Naravno oni koji ne plaćaju struju njima lako, ja da imam takvu mogućnost uložio bih bez problema, ovako nema šanse ;).

Nazad
Vrh Dno