Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Da zabiberim malo temu.

Ovaj forum je postao gori nego btctalk, toliko trolovanja da je to neverovatno.

Vidim da mnogim prekaljenim rudarima nije dovoljno ono sto su zaradili ovih godina vec hoce i da uzmu i to malo mi novi sto smo uspeli da iskopamo za ovih par meseci.

Pricate o nekim suludim cenama za 1 DRK, kako bi novi/naivni/neiskusni usli u dark po ovoj visokoj ceni i time podigli cenu novcica kako bi ste se mogli istresti sa vecim profitom. Neiskusni ce stvarno poverovati ovim suludim prognozama i ostati bez ulozenog btc/ltc-a kada ih stigne hladan tus 25. maja.

Darkcoin ce uci u udzbenike kao jedan od scam koina koji je uspeo uzeti najvise btc-a od naivnih i lakovernih.

ae ne lupaj leba ti, pricas kao da ti naivni sa ovog foruma drze 90% darka... ae majke ti koliko njih 3-4 "naivnih" sa ovog foruma mogu da poguraju cenu, pricas kao da svako ima stotine hiljada evra da ulozi pa kao pumpa novcic, pricas kao da su ovi sa naseg foruma pumperi i odgovara im da loze masu. -_-

Ja mislim da se on salio samo je zaboravio da stavi smajli :)

Šizo-paranoik troll level grandmaster! :D

Da zabiberim malo temu.

Ovaj forum je postao gori nego btctalk, toliko trolovanja da je to neverovatno.

Vidim da mnogim prekaljenim rudarima nije dovoljno ono sto su zaradili ovih godina vec hoce i da uzmu i to malo mi novi sto smo uspeli da iskopamo za ovih par meseci.

Pricate o nekim suludim cenama za 1 DRK, kako bi novi/naivni/neiskusni usli u dark po ovoj visokoj ceni i time podigli cenu novcica kako bi ste se mogli istresti sa vecim profitom. Neiskusni ce stvarno poverovati ovim suludim prognozama i ostati bez ulozenog btc/ltc-a kada ih stigne hladan tus 25. maja.

Darkcoin ce uci u udzbenike kao jedan od scam koina koji je uspeo uzeti najvise btc-a od naivnih i lakovernih.

pdovaljen sam :-devil-:

P.S. verujem da ce se situacija sa ovim drugim novcicem NAUT smiriti uskoro i da ce onda DRK krenuti ponovo stazama slave (bar se nadam da je tako )

Poslednja izmena:
target je jedan od onih cijih se saveta treba cuvati.

Evo target, javno te pozivam na opkladu kolika ce cena darka biti krajem maja. Moja prognoza je da ce biti ispod 2$ (verovatno i manje), ako bude veca ti dobijas opkladu. Kako bi sve bilo regularno obavljeno, poslacemo unapred novcice trecoj osobi (nekom dugogodisnjem clanu foruma koji ima ugled osobe od poverenja). Naravno dobice % od opklade.

Mislim da je to mnogo bolja opcija nego da se prepucavamo na forumu.

target - Put your money where your mouth is :rtfm:

Da dodam:
Ponuda vazi za sve zainteresovane.

P.S. Vidim da se javilo jos dosta prekaljenih rudara/brokera-mesetara

Poslednja izmena:
target je jedan od onih cijih se saveta treba cuvati.

Evo target, javno te pozivam na opkladu kolika ce cena darka biti krajem maja. Moja prognoza je da ce biti ispod 2$ (verovatno i manje), ako bude veca ti dobijas opkladu. Kako bi sve bilo regularno obavljeno, poslacemo unapred novcice trecoj osobi (nekom dugogodisnjem clanu foruma koji ima ugled osobe od poverenja). Naravno dobice % od opklade.

Mislim da je to mnogo bolja opcija nego da se prepucavamo na forumu.

target - Put your money where your mouth is :rtfm:

Da dodam:
Ponuda vazi za sve zainteresovane.

P.S. Vidim da se javilo jos dosta prekaljenih rudara/brokera-mesetara

ti si puko decko. ja nikada savet nisam dao na ovom forumu jer sam u prici cca 5 meseci i cutim jer ima i iskustnijih.
ja nikada kopao dark nisam, ja nikada trgovao darkom nisam, jer me dark ne zanima, imam svoje planove, tako da pre nego sto krenes da se lozis sa nekim opkadama proveri skim pricas. tako da me prica sa tobom uopste ne interesuje ali sam morao da odgovorim kada vidim da neko govori kako par ljudi sa ovog foruma kontrolise cenu darka, besmisleno...

necu vise da pisem ovde jer je offtopic a ti nadji nekog drugog koga uopste zanima ova prica pa vi radite sta hocete

edit: @detector, sta se lozis covece :D vidis da doticni ne zna sta prica ajde iskulirajte malo pocinje da bude smesno
@sunce, mislim da se nije salio, misim da je prirodno priglup

Poslednja izmena:

e bravo ti ga bravo.
sto volim takve koji nemaju nista pametno da kazu, nemaju argumente aka glupi su i pisu nebuloze??? pa stave neku sliku ili gif
ako imas kontrektno da mi kazes nesto izvoli inbox jer cu ovde zaraditi warn i obrisace nam postove, mada i bolje, da ne vide ljudi kako se brukas.
mada ne vidim razlog za nastavak diskusije jer zapravo ni o cemu ni ne pricamo, ti si izmislio nesto, ja odgovorio konkretno, stvar gotova. pametnom dosta, glupom...

edit: phoenix mene pitas ili srbistanca, verovatno ne mene pa zato necu da postujem novi post

Poslednja izmena:
ajde lepo nam objasni na kojim naucnim osnovama se temelji tvoja teorija o propasti DRK coina
da se i mi malo obrazujemo :)

http://suicideproject.org/wp-content/uploads/2013/10/aaa.jpg

Ajde da vratimo diskusiju na civilizovani nivo.

Par ozbiljnih pitanja (pitanja koja bi postavio svaki pocetnik nekom iskusnom kao sto ste vi)

1. Ako preko darksend-a posaljem trecem licu npr. 20 drka (radi gore pomenute opklade), na koji nacin ja mogu da dokazem da sam ih i zaista poslao? On moze da se pravi lud i da kaze da nije primio novcice. Screenshot walleta je moguce napraviti u photoshopu, a u blockchainu se nece videti transakcija.

2. Zbog cega kitovi nisu ranije kupovali masovno ovaj novcic kada je vredeo 1$ i manje, nego tek sada "kupuju" po ovoj ceni. Za anonimnost darkcoina se znalo jos pre nekoliko meseci. Nemoguce da niko od svih tih iskusnih trgovaca u svetu kriptovaluta nije uvideo potencijal novcica.

3. Darksend jos nije zvanicno podrzan, a cena divlja. Da li postoji mogucnost da u praksi (tek posle 25. maja) darksend bude jedan veliki promasaj i u praksi neizvodljiv?

Poslednja izmena:
mala pomoc - dark valet nece da se sinhronizuje koristim ovu 0.10.74 verziju nije htela ni 0.9.3.4 ..... gledam vec duze vreme kako se nista ne desava :(

1. Za svakog clana bilo kog sajta se formira posebna receive adressa u walletu i on ni ne zna sa koje je adrese dobio coine od tebe nit ga to zanima ali posto svaki clan ima svoju adresu znaju da je od tebe, tako svi coini funkcionisu.
A da se napravi lud moze i sa btc-om, sta mozes ti, da ga tuzis nekome cak i da imas transakciju, aha...

2. Ni ja ni ti ne mozemo znati ko je i kada kupovao. Long term investitori su sigurno kupovali i tada, a imas opet i onih koji samo zaradjuju na talasima pritom ne znajuci uopste bilo sta vezano za coin, osim imena... vazno im je samo da ima volume-a i da se dosta obrce...

3. Ne vidim nijedan razlog zasto ne bi bio izvodljiv, devovi su dokazali da su sposobni kako kroz dizajn coin-a tako i kroz propratne projekte i ideje, do samog algoritma i tajminga, sve im se poklopilo (slucajno?)

Ogromna je razlika ako je transakcija lako dokaziva kao npr. kod bitcoina. Evo uskoro ebay uvodi bitcoin kao sredstvo placanja, prodavac ti da adresu, ti njemu posaljes, ako bude bilo kakvih problema tu je blockchain kao dokaz i dobices svoju robu bez ikakvih problema. Koliko sam citao o darkcoinu i o darksendu, nodovi ce prakticno izmesati razne transakcije i nece se znati ko je kome poslao (osim nodova, naravno). Dobija se (prividna) anonimnost, ali se mogucnost zloupotreba visestruko povecava.
Slazem se da sve ovo ima svojih prednosti, ali ne toliko koliko mnogi misle i zato mislim da je cena prenaduvana.
...
E, tek sada vidim da se ovde block reward smanjuje sa porastom diffa, pa ovo je savrsen novcic za pump & dump

Ja izasao iz price i udjem juce opet na 0.013 a sad vidim da je krenulo dole, bedak.

prema teoriji, a bogami i praksi.. uskoro bi trebalo da se vrati na 0.007-0.008

ja sam prodao na 0.175 nekih 20 drk-a koje sam zaboravio da imam na pool-u a nakopao sam za 3-4 dana kad novcic nije bio aktuelan ali je prijao kartama :p so bi se reklo extra prosao ja prezadovoljan :)

Poslednja izmena:
Ko je istovario DRK u piku ubo je jer mislim da ce buducnost ove valute biti kao i sa dzukelama... mrtvilo...

Videcemo. Dosta ljudi je sjahalo s novcica, moze ovo na obe strane da ide. Sad kad je krenulo na dole videcemo kako ce ljudi reagovati.

Pa naravno da je masa sjahala, kada je ispaltivost uzasna. Sa 3mhs (x11) iskopa se 0,15 DRKa dnevno. Dok se ne spusti diff nista od kopanja i cena ce ici dole. Sve je ovo unapred smisljeno, videcemo sta ce biti....

Jel cuvate DRK, sta radite sa njim? Na sva usta se hvalilo da se ulece sa svima sto se ima i sada zatisje.

Teska ispala, greota ali tako je, jer nam neizbezno treba treci coin koji ce da kopaju GPU, preveliki dif su stavili i to ce ukopati DRK ako se nesto ne promeni, toliki dif ne moze da se kompenzuje cenom jer onda udara na LTC a to opet mnogi nece prihvatiti ako cena LTC ne ode bar na 50. Da DRK bude isti sa cenom kao LTC to je neodrzivo

Zato sam ja i rekao svojevremeno da ne verujem da ce stici LTC ali ovde se debelo uzjahalo. Diff je ogroman i jako je tesko kopati, cena nazalost verovatno to ne moze da isprati tako da ce ljudi biti prinudjeni da sjaju malo. Upravu je Gaca, suvise je brzo usao u konflikt s ltc-om. Videcemo. Kad btc i ltc uzlete bice svasta.

Moje bajanje je da BTC mora da ode na 800 a LTC na 50 da bi DRK uleteo u igru, ako sve ovo nije bila navlakusa od strane LTC ASICa da im olabavimo prostor za LTC prelaskom na DRK, koji je za nas rudare mnogo laksi jer ne krcka kartice, a oni u medjuvremenu nakopaju LTCove na malom difu sa svojim masincinama, jer bez obzira koliko su nase masine neefikasne ima ih puno, jer je puno ljudi uslo u pricu zaslepljeni zaradom, a to su svi iskoristili, pogledajte samo cene karti sad, i koje ce jos da padaju. Po meni samo veliki rudari ce opstati mali mogu slobodno da ugase masine i cekaju rasplet oko treceg coina ili da se oproste sa rudarenjem, ne zaboravite da dolazi leto sto je jos jedna prepreka za mlade rudare.

To sa diffom sam pokušavao da vam kažem pre par strana. Takav retarget diffa posle svakog bloka je skoro nemoguće ispratiti i stoga je velika prepreka DRK-u.

Dokle god se ne pojave zveri od čipova koji će to moći da isprate donekle i pod uslovom da i tada bude urađeno nešto sa novčićem po pitanju diffa (da skok mreže ne diže isti toliko, jer trenutno koliko god bio napredan on je kao ovakav idealan za prebrz rast i za dump), a svi znate kako to mogu da urade i šta je tu negativno... Neće DRK biti obezvređen, ali jednostavno težak je ko Trepča.

No, ja se iskreno nadam da ste makar zaradili. Ali sačekajmo još da vidimo šta će biti, možda se nekako izvuče. :)

Samo da dodjem kuci i ja gasim masine svakako. Velika je nestasica struje u zemlji pa cu da se solidarisem koliko mogu u ovim teskim vremenima.

Drk prolazi isti scenario kao i Doge.... Ko je zaradio zaradio je :)Moj savet je da prodate sve sto imate dok jos vredi nesto. Naravno pratite situaciju ali sa btcom u dzepu. Vreme "bezbriznog rudarenja " kada smo ostavili masine da kopaju i zaboravili na njih je proslo. Sada se jedino isplati kopati novcice u povoju, pa ako ubodete pravi i on skoci kao doge i drk , bice zarade ako ne ...vise srece drugi put. Sigurice vise nema nazalost.

Vrh Dno