Kada su pravili igru, bilo je vec polemike zasto nema vise nivoa tezine...
Odgovor samog dizajnera igre je: poenta da se svaka deonica prelazi vise puta i da se puno puta gine...
odakle i samo ime gejma Dark Souls - Prepare to die 🙂 ...
Dark souls je sve samo ne igra sa losim designeom nivoa, sta ovo treba da bude po tebi, hodnik hack&slash gde se igra zavrsava za 5 h?
Za tako nesto postoje zapadnjacki derivati, sa full tautorijalom, ovakav gejm konzumira se sporo, sta mislis odakle New Game + politika, na kraju igre umesto zavrsetka?
Ne znam koliko dugo igras, backstab mozes zapoceti kada dobijes animaciju za njega( protivnik se okrene ledjima i skoro je paralelan sa tobom, neki put te igra skoro vrati u polozaj za back stab kada dovoljno priblizis toj poziciji).
Nisi me uopšte skontao šta sam hteo da kažem.
Kakav crni corridor hack & slash, nisam ljubitelj takvih igara.
Demons i Dark Souls je po meni nešto najbolje napravljeno u zadnjih 10 godina.
Igre se jednostavno brutalne prema igračima koji nemaju strpljenja, ne znaju da snime patterne protivnika.
Kad se skapira mehanika igre postaje jedno nezaboravno iskustvo. Kad pređeš bilo koji deo igre accomplishment osećaj je nemerljiv sa bilo kojom drugom igrom.
Dark Souls je mnogo brutalnija igra od Demons, bar po meni.
Ono što me nervira je npr kad zbog u najmanju ruku čudnog klizanja kad te udari neki jači protivnik pogineš. Ja to ne smatram greškom samog igrača već je taj deo game plana loš. Koliko sam samo puta neviđeno naivno i glupo pao sa neke provalije. Npr onaj deo u Anor Londu kad ideš nekom uskom mostu, a 2 silver knighta te gađaju strelama koje te odguraju, to je verovatno najiritantniji deo u bilo kojoj igri koju sam ikad igrao. Jednostavno usled mana u level desingu I gameplayu tu se prolazi samo na sreću. Ne pomaže ni skill, ni da npr pogledaš video tutorial. Glupo je jednostavno da od udaraca klizaš i tako gineš.
Mnoge delove ove igre smatram kao da igraš sa protivnicima šah, taktičko nadmudrivanje, što se prosto fenomenalno.
Takođe mi smeta što za mnoge regije u igri nikad nećeš ni saznati ako ne gledaš wiki, YouTube i slično.
Mada iskreno nemam ideju kako bi to bolje rešili, da makar kroz priču ti neki NPC kaže da postoji taj i taj region, boss.
Dok sam igrao Demon Souls non stop wiki, morao sam tablet da držim ispred sebe da bi prešao i našao apsolutno sve u igri.
Ne volim da koristim wiki i YouTube kad nešto igram, ali ne vidim drugi način da pređeš 100% igre.
Btw sorry za duži post, malo mi je nepregledno jer kucam sa mobilnog, pa sam možda neke stvari ponovio više puta