Šta je novo?

Dark Souls

Pa i jeste tako, jedan od razloga zašto je ova igra tako teška je to što protivnicima treba prići a ostati živ. Moraš polako da kružiš oko protivnika sa podignutim štitom, da proučavaš i "čitaš" njegove pokrete i da reaguješ u pravom trenutku, ako se zezneš kazna ubrzo sledi..

... nisam ja imao zivaca za to kruzenje i proucavanje, dosta mi je bilo ono maltretiranje u prvih sat-dva igre dok sam bio nenabudzen. A posle kad sam nabudzio dmg gledao sam samo da im vratim za sve to s pocetka milo za drago. :-devil-:.

Sto se tice helebardi, isprobavao sam dmg sa mojim likom i bolje je skidala obicna +3 enchant. nego +10 gargoyle...
[YOUTUBE]b_gR56zEHaE[/YOUTUBE]

...ovima sam hteo da uzmem helebardu da vidim kakva je, ali i nije mi bila dobra kad je konacno ispala... mislim da je trazila puno str-a.

Poslednja izmena:
Ako se dobro sećam ja sam na Gargoyle stavio lightning, onih itema što privremeno dodaju element na oružje baš i nema puno, dobro mi je došlo na nekim mestima.

Da li neko mozda moze da mi da neki savet kako da odsecem rep od Kalameeta?

Koje je najbolje mid/late game oruzje?
Koristim onaj Quellag sword +4 (kako se vec zove) i poprilicno mi je slab za Demons Ruins npr.
Gledajuci malo ove walktrough-e po netu vidim da sam totalno pogresio build, stalno sam vagao izmedju melee i magic, pa sad na lvl 72 nemam nijedno ni drugo kako treba.
Slab za velika oruzja, a magije sve neke sugave mogu da koristim. Trebao samo melee da forsiram, jer tako volim da igram RPG igre oduvek, iako je to u Dark Souls ubedljivo najtezi nacin.
Dodje mi da igram ispocetka, a vec sam spucao na stari save 75h, ostale mi u sustini Catacombs, Nito i onaj zadnji boss.
ALi mnogo toga sam preskocio, nisam ni znao kako se dolazi do nekih delova igre, nisam uopste gledao tutoriale (iako definitivno treba, makar i wiki).
Samo dole u Demon Ruins je totalni haos, svaki protivnik je nocna mora ako se ne pazi ili ako nemas neke besne magije.

Uh kako mi se ne prolazi opet nocna mora zvana Blightown, Depths, Hollow valey itd, mada posle sam video da svi koriste Master key za precice, ja kao necu da varam. :D
Kakva kraljevksa bolestina od igre, nije mi nista ovako tesko bilo da igram od npr Resident Evil 1.

Ne znam da li znas ali taj mac spada u chaos klasu, sto znaci da se skalira sa kolicinom Humanitija koju trenutno imas aktivnu u gornjem levom kruznom-baru, nevr majnd da li si hollow (suva shljiva) il si covek. Skaliranje ide samo do +10 humanitija. Mislim da ti je Pretty Kokan u gornjim redovima dao sjajan odgovor: koristi DEX oruzija npr. :Vel'ku kosu - A skaliranje sa DEX, nenormalan domet, bleeding efekat, dobar set pokreta, malu hardware-sku zahtevnost
Gargojevu kilibardu(helbeard) - nadam se da si je nabavio, kada se upgrejduje prvi solidnu stetu, cak i neki elemental da stavis na nju neces pogresiti.
U odnosu na Black knight helbeard koji trazi str 32 za nijansu je slabija a po mom misljenju je brza sto se tice seta poteza
Uchigatana & Washing Pole (duzi domet ali za 10 ili 20 pojena ima slabiji "helth" ud uchija), sjajna DEX oruzija, ekstremno brz odziv, nece ti pojesti
kompletnu staminu sa jednim jakim napadom, mogucnost komboa, budi spreman da ih cesto popravljas...
Claymore & Zweihander (vec postoji "ozbiljnija" zahtevnost, STR build), ako mozes da ih doteras do +15 sacuvaces skaliranje po atributima, u slucaju da
ubacis elemental deo, gubis skaliranje...
Ako ces egzotiku (oruzija crnih viteza - problem je prvo sam drop...), jedan od boljih delova za soul farming je Painted world of Ariamis, deo gde su oni kopljanici, za par min. si na 10k soula, pa skupljaj :) za STR build, mada sto se tice brzine ove opreme sve sem helbearda je kriminal, racunaj da bi te svaki puz mogao eskivirati...
E da ... Crystal sword (spomenuo si da postoji deo tvog builda koji je INT), great pice of equipment + imas magijski jaki napad koji je ranged ;) , ali budi spreman da ga popravljas stalno (kupi magiju repair).
U Demon ruini one mini kapra demone sam dok sam bio low level ubijao ranged, sa otrovnim strelama gadjajuci ih sa onih stepenica gde te napada Kirk ... ista prica je bila i za minotaure...

Neverovatno koliko je ova igra kompleksna ako neko hoće da nađe i vidi sve.
Mislim da je ovo nemoguće bez wikija.
Ne znam za vas ali po meni je Dark Souls daleko kompleksija igra od Demons Souls.
Nadam se da će u DS2 da isprave ove cheap deaths fore kad zbog nekog glupog proklizavanja ili lošeg level dizajna izgineš.
I da bude jednostavniji i logičniji parry i backstab, ovako ne vidim nikakvu logiku kad je to moguće uraditi uopšte. Ko lutrija.

Kada su pravili igru, bilo je vec polemike zasto nema vise nivoa tezine...
Odgovor samog dizajnera igre je: poenta da se svaka deonica prelazi vise puta i da se puno puta gine...
odakle i samo ime gejma Dark Souls - Prepare to die :) ...
Dark souls je sve samo ne igra sa losim designeom nivoa, sta ovo treba da bude po tebi, hodnik hack&slash gde se igra zavrsava za 5 h?
Za tako nesto postoje zapadnjacki derivati, sa full tautorijalom, ovakav gejm konzumira se sporo, sta mislis odakle New Game + politika, na kraju igre umesto zavrsetka?
Ne znam koliko dugo igras, backstab mozes zapoceti kada dobijes animaciju za njega( protivnik se okrene ledjima i skoro je paralelan sa tobom, neki put te igra skoro vrati u polozaj za back stab kada dovoljno priblizis toj poziciji).

oruzija crnih viteza - problem je prvo sam drop...
.. e da, problem je bio drop. Meni je kod njih samo kamenje ispadalo, a bas sam hteo da probam onu njihovu helebardu, kao nanaginatu iz BOD-a... odlicne poteze je bilo moguce izvesti tom naginatom i amazonkom.

BlackKnightHalberd.png

Poslednja izmena:
Ako zelis rado cu poslati save.... :)

Prilozi

• my setup 2.jpg
    my setup 2.jpg
    223.1 KB · Pregleda: 68
Kada su pravili igru, bilo je vec polemike zasto nema vise nivoa tezine...
Odgovor samog dizajnera igre je: poenta da se svaka deonica prelazi vise puta i da se puno puta gine...
odakle i samo ime gejma Dark Souls - Prepare to die :) ...
Dark souls je sve samo ne igra sa losim designeom nivoa, sta ovo treba da bude po tebi, hodnik hack&slash gde se igra zavrsava za 5 h?
Za tako nesto postoje zapadnjacki derivati, sa full tautorijalom, ovakav gejm konzumira se sporo, sta mislis odakle New Game + politika, na kraju igre umesto zavrsetka?
Ne znam koliko dugo igras, backstab mozes zapoceti kada dobijes animaciju za njega( protivnik se okrene ledjima i skoro je paralelan sa tobom, neki put te igra skoro vrati u polozaj za back stab kada dovoljno priblizis toj poziciji).

Nisi me uopšte skontao šta sam hteo da kažem.
Kakav crni corridor hack & slash, nisam ljubitelj takvih igara.
Demons i Dark Souls je po meni nešto najbolje napravljeno u zadnjih 10 godina.
Igre se jednostavno brutalne prema igračima koji nemaju strpljenja, ne znaju da snime patterne protivnika.
Kad se skapira mehanika igre postaje jedno nezaboravno iskustvo. Kad pređeš bilo koji deo igre accomplishment osećaj je nemerljiv sa bilo kojom drugom igrom.
Dark Souls je mnogo brutalnija igra od Demons, bar po meni.
Ono što me nervira je npr kad zbog u najmanju ruku čudnog klizanja kad te udari neki jači protivnik pogineš. Ja to ne smatram greškom samog igrača već je taj deo game plana loš. Koliko sam samo puta neviđeno naivno i glupo pao sa neke provalije. Npr onaj deo u Anor Londu kad ideš nekom uskom mostu, a 2 silver knighta te gađaju strelama koje te odguraju, to je verovatno najiritantniji deo u bilo kojoj igri koju sam ikad igrao. Jednostavno usled mana u level desingu I gameplayu tu se prolazi samo na sreću. Ne pomaže ni skill, ni da npr pogledaš video tutorial. Glupo je jednostavno da od udaraca klizaš i tako gineš.
Mnoge delove ove igre smatram kao da igraš sa protivnicima šah, taktičko nadmudrivanje, što se prosto fenomenalno.
Takođe mi smeta što za mnoge regije u igri nikad nećeš ni saznati ako ne gledaš wiki, YouTube i slično.
Mada iskreno nemam ideju kako bi to bolje rešili, da makar kroz priču ti neki NPC kaže da postoji taj i taj region, boss.
Dok sam igrao Demon Souls non stop wiki, morao sam tablet da držim ispred sebe da bi prešao i našao apsolutno sve u igri.
Ne volim da koristim wiki i YouTube kad nešto igram, ali ne vidim drugi način da pređeš 100% igre.

Btw sorry za duži post, malo mi je nepregledno jer kucam sa mobilnog, pa sam možda neke stvari ponovio više puta

Npr onaj deo u Anor Londu kad ideš nekom uskom mostu, a 2 silver knighta te gađaju strelama koje te odguraju, to je verovatno najiritantniji deo u bilo kojoj igri koju sam ikad igrao. Jednostavno usled mana u level desingu I gameplayu tu se prolazi samo na sreću. Ne pomaže ni skill, ni da npr pogledaš video tutorial. Glupo je jednostavno da od udaraca klizaš i tako gineš.

Iako sam ovde ubedljivo najvise zivaca izgubio u celoj igri, ne bih nista menjao. Ta dva Knighta cu pamtiti sigurno i za 10god kada budem spominjao igru. :)

Meni je to padanje upravo sastavni deo Dark Souls, a jos jedan upecatljivi deo je u katakombama kada treba da stignes do one rupe na dnu.
Upravo prelazim te delove i ostale su mi jos New Londo ruine za poslednji soul, stvarno jedva cekam drugi deo a do tada New Game+.

Upravo, cela poenta tog dela u Anor Londo je upravo level design.

Ja sam imao sreće kod ta dva viteza pa se nisam uopšte mučio ...
imao sam onaj prsten za nevidljivost :)

Ja sam to presao bez problema, nisam se uopste mucio, bez ikakvog prstenja. Ne smem da se usudim da upalim ds opet, ako krenem gotov sam, nema spavanja...

Rep od Kalamita, obsidian sword , je najlakse uzeti kad se odaljis od njega i nateras ga da poleti prema tebi, fokus, dodge left, sacekas da lupi repom o zemlju, un-fokus , hit tail.

Zatim, kad sedne i bljuje vatru ili telekinezis, dodge back , hit tail.

Hvala na savetu, sigurno cu probati kako si rekao :) !

Vec sam pisao ranije u ovoj temi, ja sam ds zavrsio sa onim kinezom, kopijom dual shocka, od 700 dinara. Normalno, udobnije je na kvalitetu ali ako nema 30-40e trenutno u dzepu ovo skroz zavrsava posao, ja sam ga kupio jer nisam mogao da mapiram dual shock 2 i na kraju sam kupio jos jedan da se nadje, odlican je za te pare, analozi i dalje perfektno rade, USB je i ne trebaju nikakvi adapteri.

Poslednja izmena:
Sasvim je moguće, ja sam je završio 4-5 puta sa tastaturom i mišem. Naravno dsmfix je obavezno koristiti, on bajnduje blok i parry na bočne tastera na mišu a na srednjem dugmetu je lokovanje.

Moguce je mozda, ali je igra i battle system pravljen za gamepad

nema tu mozda... ceo DS "serijal" cini da drugi h&s/rpg-ovi izgledaju kao arkade :d

Propadnem kod zabe i ja sinoc, morao sam da se vracam u Undead Burge da skinem kletvu purging stone-om... -Facepalm-, pazario sam jos jedan rezervni :D

Sad me ceka pakao Blighttown-a. Zmay mi rece da se vratim u Darkroot Garden i da nafarmam na onim drvenim kreepovima antipoison/antibleeding blossom-e, jel mi treba jos nesto pre Blight-a?

Jedan zeleni caj za smirenje zivaca. 8)

P.S. Tu zabu cu pamtiti i za 20god, mrzim je :D

... tu u kanalizacijama pre Blighttowna kod jednog pacova imas stit protiv otrova... a mislim da je tu negde i prsten sa lobanjom protiv kletvi.

U kanalizacijama se moze brzo nafarmati kamenje za budzenje opreme kod onih dzinovskih ameba koje padaju sa plafona.

Poslednja izmena:
I naravno Rusted Iron ring, zaboravih da pomenem.

Vrh Dno