Šta je novo?

Dark Souls

Pravi playeri idu u Blighttown u gaćama! :D
Nije taj deo uopšte težak ako uspeš da zapamtiš puteve i prečice.

Za Blighttown treba imati i piromancerov početni armor jer je odličan protiv otrova, naravno dok ne nabaviš bolji ali mnogo kasnije. Ako ne igraš sa pirom ima armor i da se pokupi negde dole ali zaboravih tačno gde. I nadam se da nećeš mnogo puta da izgineš dok dohvatiš ono što svetli na *******om mestu a nisi siguran da možeš da dohvatiš (da ne spojlujem) :D

Za sada imam samo antitoxin Spider Shield. Gde se nalazi pyro armor?

Ne mogu da se setim taman da mi život zavisi od toga, znam da je dole u Blightu negde.

@Zuloom - kako se spustas onom
serijom drvenih merdevina , obrati paznju na snipera ( duva toxicne stralice ) , nadji ga i ubij (naravno) i trebalo da je tu oko njega drveni kovceg i armor.

Ima i precica ako imas Master key.

Imam master key.

@Marko

Prvi toxin snajper, cim sidjem dole?

da ,trebalo bi da je na drvenoj platformi..

Jel moguće nekako igrati original bez ubadanja drugih igrača? Prošli put kad sam igrao sa originalom nešto kratko, non stop me napadaše čiteri. Sad sam ponovo krenuo ali ne radi save ako se ne ulogujem na glupavi gfwl, a ne želim celu igru da igram kao hollow. Čačkao sam nešto podešavanja i vidim da ima status, namestio sam da budem kao non stop offline, valjda će imati efeka? Ili da probam da se izlogujem dok igram, pa da se ulogujem kad hoću da završim?

mislim da imas tool pomocu koga ne da samo mozes da cuvas save-ove na hdd , vec i da ih imas vise , pa da biras od kog save zelis load.
mislim da se radi rucno , ali je odlicna opcija za one koji hoce da istrazuju.

proguglaj malo , mislim da ti je to zajedno sa dsfix-om na mod sajtu.

Jel moguće nekako igrati original bez ubadanja drugih igrača? Prošli put kad sam igrao sa originalom nešto kratko, non stop me napadaše čiteri. Sad sam ponovo krenuo ali ne radi save ako se ne ulogujem na glupavi gfwl, a ne želim celu igru da igram kao hollow. Čačkao sam nešto podešavanja i vidim da ima status, namestio sam da budem kao non stop offline, valjda će imati efeka? Ili da probam da se izlogujem dok igram, pa da se ulogujem kad hoću da završim?

Jedini spas je disconnect sa neta...

mislim da imas tool pomocu koga ne da samo mozes da cuvas save-ove na hdd , vec i da ih imas vise , pa da biras od kog save zelis load.
mislim da se radi rucno , ali je odlicna opcija za one koji hoce da istrazuju.

proguglaj malo , mislim da ti je to zajedno sa dsfix-om na mod sajtu.

To može da se podesi u dsfix-u ali to mi je smaranje i pomalo cheat jer sam već prešao igru :) Hoću original da igram najnormalnije, bez invadera, ali izgleda da ne može. Po milioniti put se više isplati skinuti pirata nego igrati originala, da ne spominjem smaranje sa gfwl.

Jedini spas je disconnect sa neta...

Izgleda da jeste. Jel si probao ono što sam spomenuo gore, da u settings staviš status na offline?

Možda može da se blokira u firewallu da ne moraš da gasiš net svaki put.

Da ali čim ne može da se uloguje neće da pamti pozicije. Videću večeras, ako ne budem imao problema znači da fora sa offline statusom prolazi. Ako ne probaću da se izlogujem u toku igre. Ako ni to ne uspe instaliraću pirata...

Zasto da ne igras kao hollow? Nema neke razlike osim u par sitnicica na par odredjenih mesta u igri, ali to je manje vise beznacajno.

Poslednja izmena:
Ne mogu tacno da se setim sta se sve okida u human formi ali sam siguran da ne moze da se pristupi dlc-u na primer.

..kao i nekim npc-ovima. isto tako neki conventanti traze da se bude u human (gravelord) formi za online igranje i invade-ovanje.

ja sam kasno skontao da se neke stvari menjaju tek ako su u human formi tako da sam skoro sve lokacije obilazio 2x...

Nista strasno , DS zato i sluzi - za ponovno i ponovno prelazenje :d

Uruk kako si mapiro kontrole na tastaturi? Igracu wiza pa me interesuje sta ce se cesto koristiti, sta je bitno od tastera a sta nije.

uf zaboravio sam... secam se samo da sam smanjio dpi u opcijama za misa... vertikalnu malo vise.

-_-

Pfff, ne volim gamepad bas sam se uinatio sa T/m kombinacijom al ni zneam koliko je to izvodljivo...
Najvise me buni ovo:
Switch right weapon
Switch left weapon
Switch magic
Switch items

Ne znam kolko je bitno saltanje oruzja i items, magije predpostavljam da ce da se saltaju....

Sta je ono toggle one-hand/two hand grip?

to ti je da uhvatis oruzije u jednu ruku ili u obe...

Ja sam na tockic prebacio one gore spelove, a igrao sam najcesce u jednoj ruci staf u drugoj helebarda... ponekad u obe helebarda jer je tako jaci udarac.

subklasa- pikemen :p :D:

[YOUTUBE]Kn1aK-Bi9HY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Za sta se koristi Humanity? Iliti kada ga koristiti?

health recovery, mislim da povecava broj health potova tamo u opcijama kad sedis pored vatre, da predjes iz hollow u human, neke vrste oruzija skaliraju sa brojem humanitya.... mislim da ima jos...

generalno oprema koja vuce stats iz chaos zavisi od broja humanity-a. Isto tako , mislim da sa vise humanity-a manje magic damage-a primas... U globalu vise se isplati da igras kao human... prvo sto si oprezniji da ne izgines , a drugo - na odredjenim nivoima naletaces na A.I. black demone koji ostavljaju retke iteme. Razloga ima jos ali ti je bolje da igras kao human sto vise.

Resist raste sa brojem humaity-a, kao i chaos dmg,ali je maximum koji daje buf 10, sve preko toga je samo za rezervu.

Za sta se koristi Humanity? Iliti kada ga koristiti?
osim gore navedenog, humanity direktno utice na drop, koji kod pojedinih protivnika izuzetno puno znaci (pogotovu ako se farmuju pojedini itemi).
@psaras
da li je Artorias konacno pao :) ?
@lepi kokan
Hvala za tip, kalamitov rep odsecen :) !

Poslednja izmena:
Nemoj mnogo da se opterećuješ sa haos oružjem, za nekoga ko nikada nije igrao Dark Souls igra je teška kao tuč i šansa da ćeš tih 10 humanitija da zadržiš više od 5 minuta je zanemarljiva. :)
Ono što treba da pokušaš je da igraš kao human što više, znači iskoristiš 1 humanity u inventaru pa reverse hollowing na vatri. Kada si čovek dešavaju ti se invazije na tvoj svet. Tako se u osnovi igra multiplayer, ali čak i ako igraš sam postoje npc invazije na određenim mestima a od njih možeš da dobiješ neku dobru opremu.

Hvala na odgovorima, trenutno sam osto i bez dusa i bez Humanosti :d posto vezbam onaj skok (odnosno vezbam parry sa onim ripose ili-kako-se-vec-pise) sa mostica dole na onu terasu, gde te savata crni vitez u onom hodniku koji vodi na tu terasu. Uspeo sam da vezem dva parry na njega i da sam vezo treci popio bi on pod umesto mene :d Bem li ga nikako da potrefim parry za onaj njegov napad macem kada ti ga zabije u stomak... Aghhhhhh...

Ok nego da pitam ja vako nesto. Ovo je igra za PS3 i ono sto me kod nje zulja je kamera. Posto sam osoba koja je navikla da kameru kontrolise sa misem, konstantno, interesuje me kako je ova igra predvidjena da se igra. Znaci jer kameru prepustam igri uz poneku korekciju tu i tamo, retko, ili pokusavam da je kontrolisem konstantno i uvek?

Ahahaha uspeo sam da vezem 3x parry za redom na crnom vitezu JEEE!!!!!!!! I treba jos opet me koknuo. Mozda 4 ili 5 puta... Slabasna je ova pocetna cackalica sto sam je dobio u tutorijalu.
Nego da li postoji neka razlika izmedju 30 i 60 fps sto se tice same mehanike parry-ja? Citao sam negde da neke stvari ne funkcionisu na 60 fps kako bi trebalo posto je igra i engine predvidjen da radi na 30.

Poslednja izmena:
Vrh Dno