Šta je novo?

Dark Souls

Za Havela samo treba skupiti ista mooda i 2-3 puta parry -> riposte i gotovo.

Pazi, nisam gledao tutorijale i sl. već idem po svom (i po par saveta koje mi drugar daje) tako da je meni bio problem :D Ubio sam ga peške, bukvalno dodge - backstab ili slash i u krug dok nisam na pamet naučio tajming njegovih udaraca maljem.

Nema to veze sa tutorijalima, protiv svakog human sized protivnika, pogotovo onih koji su jako oklopljeni i imaju teska oruzja uvek se ide na bs ili parry -> riposte, zato sto su spori i zato sto bs i riposte zaobilaze armor.

A ja bih to trebao znati bez tutoriala kako? :trust:

Uh oteglio sam mooda dok sam ubio debelog Havel-a, zaginuo sam sigurno 15-ak puta ali sam se nameračio na onaj prsten i na kraju sam ga roknuo (tresle mi se ruke, popio pivo posle toga da se smirim).
Omlavio Taurusa (na teži način, tek posle saznao da mogu da skačem sa kule na njega). Otvorio sledeći bonefire u Undead Parish-u i sad smrduckam oko crkve, planiram da uđem danas :D . Inače nema šanse da ubijem onog dark knight-a u Undead Burge-u (pre ulaska u kulu koja vodi do Taurusa/Havela), kontam da čuva dobar loot.

Dobro došao u carobni svet Dark Soulsa. :)
Tako i treba da se igra, bez ikakvih tutorila i slicnih gluposti.
Meni je toliko bio težak pocetak igre, uh nocna mora!
Ako te bas toliko muci igra nabavi samo Drake sword, nece onda biti toliko brutalna.
Ček da vidiš ostale bossove, igra je nesto najbolje napravljeno u zadnjih par godina!

Meni se to najvise svidja, sto je brutalna. Ne znam zasto ali ovo sto videh iz DS 2 mi se cini da nije vise tako, nadam se da gresim.

Do sada sam sve borbe sam prelazio, ali sada kod Ornsteina and Smougha summonujem Solaire, jer su smaraci nevidjeni. :D

Meni se to najvise svidja, sto je brutalna. Ne znam zasto ali ovo sto videh iz DS 2 mi se cini da nije vise tako, nadam se da gresim.

Mislim da gresis. Pre svega zbog toga sto ovi likovi iz DS2 klipova dobijaju predefinisane likove sa opremom, pored toga verovatno su iskusni u DS1. Inace video sam komentare da su neke stvari otezane, kao recimo dodge koji sada ne izbegava horizontalne slash-eve vec samo vertikalne napade. Takodje postoji delay za block/dodge nakon ispijanja iz cuturice itd... + na nekim deonicama moras koristiti baklju jer se ne vidi nista.

Za Havela samo treba skupiti ista mooda i 2-3 puta parry -> riposte i gotovo.

+1, tako sam ga i ja dobio, najlakše je.

Inače nema šanse da ubijem onog dark knight-a u Undead Burge-u (pre ulaska u kulu koja vodi do Taurusa/Havela), kontam da čuva dobar loot.
Meni je to bio prvi Dark Knight kog sam ubio, zainatio se ***, nisam hteo da idem dalje dok ne vidim šta je iza njega. Dobar je za vežbu a i loot iza njega je OK na početku igre.

Otvorio sledeći bonefire u Undead Parish-u i sad smrduckam oko crkve, planiram da uđem danas.

Ako budeš imao živaca za malo farmovanja pokušaj da izvučeš mač od vitezova tamo, odličan je, mnogo bolji od izvikanog Claymore-a.

Ja sam od njih dobio BNight Greatsword, malo je zeznut za navikavanje ali kad opali... dobar je i axe i obican mac i halberd, definitivno vrede farmanja.

Havela sam na kvarno mamio do onih vratanca, pa ga opalim kad krene da se vraca nazad posto ne prati van :)

Haleberd lootujem sa onog lesa ispred resetkaste kapije na drugom ulazu u crkvu? Na nju mislis? A mac nemam pojma gde je?

Ja sam od njih dobio BNight Greatsword, malo je zeznut za navikavanje ali kad opali...

Mislio sam na Balder Side Sword, ja sam igrao DEX build jer mi se nisu dopadala teža oružja, spora su i često primiš udarce dok zamahneš. Lagana oružja su mnogo bolja za proučavanje ponašanja protivnika jer možeš brže da reaguješ i da se izmakneš.

Halberd (na srbskom kilibarda...mmm...) je bas tu ispred crkve. Po meni najbolja klasa oruzja.

Blek najtovi se neizmerno lako bekstebuju. Kruzi oko njih ka tvojoj desnoj strani i bez brige si. Silver vitezi vec malo teze. sto se ds2 tice, deluje mi extremnije od keca, ali zivi bili pa videli.

Gargoyle halberd je bolji od običnog a tu mu je ispred nosa, ima još par sati igranja do njega. Black Knight ne može da se farmuje nažalost jer se ne respawnuje, mač mu nije ništa poseban, prespor je ali zato mu je štit najbolji medium štit u igri.

Sabio sam ga sa halberdom bez prob. Dakle samo ga bockati sa bezbedne udaljenosti i ne ulaziti u range.Tnx.

Pa ubio sam ga, ali posle 15 smrti... Inace sanse nema da bih protiv Havela isao na parry, jos treba iskustva za to. Jedna greska i cao.

Jeste 1 greska i cao, ali kad se naviknes parry ce ti ici kao od sale. I bice ti jako jako... jako koristan, da ne spojlujemo sad.
Pravi izazov je odraditi parry online jer zbog latencije trebas bukvalno da uradis parry pre nego sto protivnik zamahne, tj. da po paternu na koji igra (ako nije neki vrh igrac) predvidis kad ce da te udari.

Dark Souls - smuči mi se život kad se setim ove noćne more, a proveo sam uz nju 200+ sati. Undead burg, Capra demon, Darkroot Basin, a tek Blighttown, Catacombe, Tomb of giants ova igra je pravi pakao.
Inače loot iza početnog Black knighta može da se uzme i bez borbe, jednostavno ga povedete u šetnju :D (uz pomoć balkona sa leve strane).

Tacno znam sta mislis, ja sam je kupio cim se pojavila za ps3 i sledecih 6 meseci nisam igrao nista drugo. kad se setim kakva je bila pre patcheva, mnogo mnogo teza. I sad me nekad uhvati nostalgija pa upalim za malo MP-a, ali toliko sam je puta presao da zaista ne verujem da cu ikad vise :)

Au kakav uzasan port!
Nocna mora je ovo igrati sa Xbox gamepadom posle PS3 gamepada.
Jel sme na legalnoj verziji sa Steama da se koristi onaj DSfix?

Sme, jedino sam cuo da gfwl hoce da banuje ako izaberes 60fps fix. Nije da je vazno, posto se ionako gase ove godine, tako da mozda ni ne vode racuna o tome.

Citajuci komentare ispada da je stvarno tako, da se magom mnogo lakse prolazi kroz igru... tj. magijama, jer svim klasama su dostupne iste stvari i mogucnosti.

Pa i jeste tako, jedan od razloga zašto je ova igra tako teška je to što protivnicima treba prići a ostati živ. Moraš polako da kružiš oko protivnika sa podignutim štitom, da proučavaš i "čitaš" njegove pokrete i da reaguješ u pravom trenutku, ako se zezneš kazna ubrzo sledi. Sa magijama toga ima jako malo, samo se držiš na distanci i rokaš. Ja sam bio piro i koristio sam vatru kad ne želim da nečemu priđem ali generalno sam izbegavao to da radim osim u situacijama kad mi npr. ponestane estus flaskova.

Чисто да допуним за почетнике, гаргојл килибарда није обавезан дроп, али ју је могуће фармовати тако што укокаш првог гаргојла, и ако не испусти килибарду- квит гејм. Након тога стартујеш јово наново испред беле завесе.

Mada može da se nabavi i kasnije ali nije baš blizu.

Nazad
Vrh Dno