Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ma koj ce mi dagger, imam vise dobrih oruzja nego sto mi treba, od kad sam presao na scythe nista drugo ne koristim. Velika mana igre je sto je na pocetku teska bas kao sto treba da bude a sad mi je suvise laka, sve umire od jednog udarca. Probao sam Mask of the Child+Cloranthy Ring+Grass Crest Shield na ledjima+Great Scythe u obe ruke i ono je bolest, kao da si na RedBullu, ides i cistis. Mada lako se i gine tako ako ne pazis, nije bas preporucljivo osim za povremeno zezanje.
Ne znam što te toliko muči Tomb, sa sunlight maggotom ili sa light spellom zona je skoro pa trivijalna.
Inače ja prelazim i drugi put, ovog puta sa light encumberance melee piromanom, odn što igra vise odmiče sve sam više melee a sve manje piroman. Baš je kratak range ovih fire spelova a sa 40 str i 30 dex +15 claymore radi opasan damage. I jos može da se enčantuje sa great magic weapon, opasna stvar. Vrlo verovatno ću da napravim i jedan lightning weapon, recimo veliku kosu, za neprijatelje koji su slabi na lightning.
Ne znam što te toliko muči Tomb, sa sunlight maggotom ili sa light spellom zona je skoro pa trivijalna.
Inače ja prelazim i drugi put, ovog puta sa light encumberance melee piromanom, odn što igra vise odmiče sve sam više melee a sve manje piroman. Baš je kratak range ovih fire spelova a sa 40 str i 30 dex +15 claymore radi opasan damage. I jos može da se enčantuje sa great magic weapon, opasna stvar. Vrlo verovatno ću da napravim i jedan lightning weapon, recimo veliku kosu, za neprijatelje koji su slabi na lightning.
Ja sam jos u Anor Londou pa nemam maggota jos a sa fenjerom je zeznuto dole, takodje ne koristim spellove i miracles uopste. Piromanije imaju jako mali domet, zato i ne volim da se previse oslanjam na njih i najcesce koristim combustion. Claymore sam skroz batalio, kosa ga sije u damage-u, brzini i dometu, ponekad koristim katanu na mestima koja su tesna za kosu i to je to.
EDIT: Napravio sam i Quelaag's Furysword i sad se sa njim zezam, svidja mi se sto je jako brz i ako naletis na nekog ko je osetljiv na fire odvalis ga.
Presao sinoc i danas ceo dan gledam lore snimke na YT, neverovatno koliko je kompleksna prica u pozadini. Jedino sto me je izbedacilo je koliko je negativna i mracna al' ne zove se dzabe Dark Souls .
^PC port je FROM ocajno odradio ali moderi su kasnije odradili njihov posao. Sa fixom igra izgleda dosta bolje nego na PS3. Ako je to sto imas na PS3 original mozda bi bilo bolje da igras to jer imas mogucnost da igras online.
Kad igras online imas mogucnost za PVP, igraci upadaju u tvoj svet i pokusavaju da te ubiju a mozes i ti drugima da upadas. Koliko je zanimljivo ja ne mogu da ti kazem jer sam igrao offline, cak i da sam imao original verovatno bih igrao tako jer bi mi bio smor da mi ljudi upadaju dok istrazujem neku mracnu rupcagu, mada da sam probao mozda bi se i navukao.
Moja preporuka za prvi put je pc verzija offline. Na pc-u je bolja grafika i vec je integrisan dlc koji je odlican i lepo dopunjuje pricu. Normalno joypad je obavezan.
Nemam gamepad za PC, a PS3 je povezan na TV, tako da ce onda biti PS3 verzija.
Meni je vise bilo bitnije oko kontrola, to mi se cinilo da je ofrlje portovano, grafika nije presudna.
Pa meni 1-2 godine starija igre od ove, Demon Souls izgleda sasvim pristojno na 720p televizoru, naravno sa 3 metra udaljenosti. Jasno je da ne bi tako solidno izgledala da je igram sa pola metra na PC-ju.
Lose su portovane m&t kontrole, joypad bilo koji, pa i ps3 da ubodes bice iste kao na ps3. Steta je da ne odigras dlc i sretnes se sa Artoriasom, najgotivnijim likom u ds univerzumu.
Iskren da budem, nikad nisam voleo te dlc-ove, znaci ni za PC-ju. Na to gledam kao na izvlacenje dodatne kinte i kvarenje komnpletnog dozivljaja nakon prelaska glavne igre (main quest, da ne kazem :d, tm by Cvarkov).
U ovom slucaju DLC je ekspanzija. Za PC je free (dolazi uz igru), dok se na konzoli posebno kupuje.
Na PS3 je najjaca online zajednica i ima manje cheater-a. Ako ces igrati offline i ako imas iole sposoban PC onda je bolje igrati na PC-ju jer pomocu MotionJoy mozes prikljuciti PS3 gamepad a patchevi bas unapredjuju grafiku kao i fps.
DLC je uklopljen u glavnu igru i ako ne procitas sta tacno sadrzi neces moci da provalis koji deo je DLC a koji originalna igra. Bossovi u DLC-u su po meni najbolji u celoj igri i igra je prakticno nekompletna bez njih i njihove price.
DLC je uklopljen u glavnu igru i ako ne procitas sta tacno sadrzi neces moci da provalis koji deo je DLC a koji originalna igra. Bossovi u DLC-u su po meni najbolji u celoj igri i igra je prakticno nekompletna bez njih i njihove price.
Moram da dignem temu iz mrtvih, posto napokon prelazim celu igru, i jednom recju igra izuva.
Prvi put kada sam igrao, stigao sam do malo posle prvog zvona, ali mouse+keyboard su ucinili svoje.
Dugi put sam nabavio XBox 360 kontroler, ali ipak treba malo navikavanja na njega pa sam opet napravio pauzu.
I sada posle ovoliko vremena uzeh da je predjem ko covek, i nekako se sve poklopilo, i stvarno uzivam u igri.
Tako da rezurektovah temu zboh svih koji iz nekog razloga ovo nisu presli, ovo je stvarno dragulj medju igrama.
Trenutno se patim u Anor Londou sa ona dva archera na ivici tornja, jesu zeznuti... Najveca mana igre po meni je los ranged segment, pa neke delove jednostavno moras preci na "misice" iako kostaju bas dosta zivaca. 8)
Spoilere ne gledam, i igru igram kao da net ne postoji osim nekih pocetnih hintova i stvari koje bih prevideo sigurno.
Najveca mana igre po meni je ipak nedostatak boljih hintova za mnoge bitne lokacije i stvari u igri...
Ne mogu ni da zamislim koliko ljudi je preslo igru i u stvari videlo samo mozda 30-50% od onoga sto igra moze da ponudi.
Ne znam iskreno recimo kako bih pomislio da mogu da se vratim na pocetnu lokaciju, osim ako u samoj igri bude kasnije neki hint oko toga. Kljuc koji sam nasao sam ladno prevideo da je za tu lokaciju.
Tako da evo nekih po meni bezbolnih hintova za one koji igraju prvi put:
-Master key nema premca za izbor na pocetku, mislim da je bez njega tezina igre za prvo prelazenje preterana.
-Ranged segment u ovoj igri je los, pa zaboravite na luk osim za par lokacija gde stvarno pomaze imati ga u inv. Uvek nositi 200+ strela, jer kad zatrebaju bas dosta znace samo je damage mizeran.
-Istraziti dobro Firelink shrine, i okolinu oko njega.
-Ako je neka oblast preteska, znaci da jos nije vreme da budete u njoj. 8)
-Mnogi big monsteri imaju lootabilne repove
Par spoilera koji po meni mnogo znace za uzivanje u prvom prelasku:
Uzeti sword od repa zmaja na mostu, za detalje slobodno google. Nije pretarano OP i u kasnijoj igri se lako "preraste", a lep je osecaj nositi ga.
Ubiti velikog smaraca na dnu kule posle Taurus bossa sto pre, ring mnogo znaci za nosivost i samim tim koriscenje boljeg armora.
Kad nadjete nacin na dodjete do lesa na pocetnoj lokaciji koji je odmah iznad polomljenih stepenica posetite ga sto pre, dace vam ring koji olaksava kretanje kroz mocvaru i vodu kasnije. Naci ce se u inventaru jedan kljuc koji ce podsetiti na ovo.
Lokacije kojima treba ici:
Undead Burg,
Undead Parish (farmati Black Knights za iteme),
Darkroot Garden (farmati drvece dok se ne nakupi 10+ Purple Moss, Bloodred Moss i Blooming Purple Moss Clump's, bez njih nikako ne ici u Blightown.) Ona vrata sto treba 20k dusa za kljuc vrede ulaganja, samo to slobodno tek kada se malo ojaca. Zeleni armor kida.
Lower Undead Burg
Depths (imati bar jedan Purging Stone kod sebe)
Darkroot Basin - boss izgleda zeznutiji nego sto jeste. Naci bonefire pa onda ka:
Blighttown itd, tu se vec igra otvara...
P.S. Zmajcek na mostu gde su vrata za Lower Undead Burg je odlican za farmanje dusha na kvarno, jednom dune i da vam 555 souls.
Ja licno nikada ne bih preporucio da se kao gift uzme Master key na prvom prelasku iz 2 razloga:
1. Neke delove igre, pa i bosove na ovaj nacin mozes da preskocis. Glavna namena Master key-a je za MP, tj. da ti boss jos uvek bude ziv da ljudi mogu da te napadaju (koji boss, necu reci, ko god je igrao bar jednom zna sta mislim).
2. Kljuc ce u nekom trenutku igre biti moguce kupiti kod jednog trgovca, tako da je na raspolaganju od NG+ pa nadalje.
Sto se tice pocetne lokacije:
Nema hinta koliko se secam. Ako hoces spoil posalji mi pm .
Zasto bih preskakao bosove, meni je to kao da ne igram igru?
Jedino ako mislis da moze da narusi neki predvidjeni redosled prelazenja, onda ok. Ali mislim da sama lokacija lepo kaze ako si negde gde jos uvek ne treba da budes, taj deo je bas dobro odradjen.
Meni se recimo bas svidelo sto mi je master key omogucio da zadjem u neke lokacije sasvim slucajno, i nista sladje nego kad provalim da je area to high level a uspem nesto da "cornem" pre nego me ubiju.
Nisam bio siguran koje oruzje da koristim, ima ih bas dosta. Black Knights su mi bacili Black Knight Greatsword, pa sam digao Str i Dex za njega, i prilicno izuva samo je malo spor pa mora pametno da se koristi.
Trenutno sam u Anor Londo-u i uglavnom two shotujem sve obicne neprijatelje. Maksimalno je unapredjen na +5 i nisam video neko priblizno jako oruzje do sada, valjda se pojavi uskoro.
Jedino jace sto imam u inv. je Dragon King Greataxe, ali 50 Str zahtev mi je malo preteran. Mada onaj jaci udarac u 2H opciji mnogo mocno izgleda.
Inace trenutno me "muce" Ornstein and Smough, ludi su skroz.
Bos se preskace ako tu mapu zelis da zadrzis kao arenu za MP. Ne mozes sve i postoje neke opste prihvacene mape za duele, a fantom moze da napravi invaziju na tvoj svet samo ako "area boss" jos nije ubijen.
Zato sam i rekao da nije za prvi playtrough. Posle nekih 3-4 obrtanja sam mogao da roknem Ornstein i Smough-a go , ali to nije nista naspram toga sta neki likovi rade, tipa max SL10 i slicno.
Ne znam da li zelis MP da igras, ako zelis, onda ti je neki optimalni SL od 120 do 125 (za invazije i nizi). U tom slucaju bih ti savetovao da isplaniras build unapred. Evo jednog korisnog linka http://mugenmonkey.com/darksouls/
To je character planer, uglavnom spoiler free, ukoliko u spoilere ne racunas to da vidis koji sve itemi postoje u igri (ne i kako da dodjes do njih, naravno).
Odmah u startu u katakombe po great scythe asc. fire, nakon toga darkwood grain ring od telohranitelja shive of the east, klasa piromanser naravno. I spremni smo za bosove, a i invazije.
Ps. U ds2 su moguce invazije i kad si hollowed. Gledao prvi bos fajt gde si okruzen tocak-kosturima. Suludo.
Nisam hteo da uzimam Scythe za prvo prelazenje iako znam da je odlican weapon. To mi je vec heavy cheat, jer do njega nikad ne bih gologuz stigao bez youtube spoilera.
I Drake Sword mi je cheat, ali za to krivim dizajn igre jer tuda svakako prolazim na pocetku, samo ne bi imao pojma da su repovi lootabilni.
Nisam hteo da uzimam Scythe za prvo prelazenje iako znam da je odlican weapon. To mi je vec heavy cheat, jer do njega nikad ne bih gologuz stigao bez youtube spoilera.
I Drake Sword mi je cheat, ali za to krivim dizajn igre jer tuda svakako prolazim na pocetku, samo ne bi imao pojma da su repovi lootabilni.
Uh oteglio sam mooda dok sam ubio debelog Havel-a, zaginuo sam sigurno 15-ak puta ali sam se nameračio na onaj prsten i na kraju sam ga roknuo (tresle mi se ruke, popio pivo posle toga da se smirim).
Omlavio Taurusa (na teži način, tek posle saznao da mogu da skačem sa kule na njega). Otvorio sledeći bonefire u Undead Parish-u i sad smrduckam oko crkve, planiram da uđem danas . Inače nema šanse da ubijem onog dark knight-a u Undead Burge-u (pre ulaska u kulu koja vodi do Taurusa/Havela), kontam da čuva dobar loot.