Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Nakaci risiver na eksterne zvucnike (ako si u mogucnosti) pa ne moras ni da palis tv za slusanje radia.

U pravu si, tako mi je i ranije bio spojen stari D3 risiver pa ću ponovo to uraditi.

Da li neko moze da mi kaze kako da sa ovim novim daljincem od D3 2.0 pokrenem listu omiljenih kanala??
Napravio sam listu sportskih kanala (meni, korisnicka podesavanja,pin kod), medjutim kad pritisnem dugme FAV na daljincu , otvaraju se dodatne opcije.
Uopste ne mogu da pokrenem ovu listu koju sam napravio. Kako da optvorim liste, neko drugo dugme ili kombinacija ???

To na žalost neće moći tako da funkcioniše, i ja sam to isto mislio. Naime ti si napravio listu omiljenih kanala, do nje dolaziš tako što pritisneš dugme "fav" pa onda ti izađe prozor sa dodatnim opcijama, poslednja u nizu je opcija promeni listu kanala, onda ideš navigacionim tasterom levo ili desno dok ne dođeš do tvoje liste. Međutim kada ostaviš tvoju listu da bude aktivna onda imaš samo te kanale koje si ubacio u listu, ostali su nedostupni, da bi došao do ostalih moraš uraditi sve opet isto i izabrati "tv i radio" u listi kanala. Jedina mogućnost ovakve varijante je da napraviš listu od svih kanala koje nameravaš da gledaš i staviš redosled koji ti odgovara.

@boki78, hvala na brzom odgovoru.
Bas bezveze opcije, sa starim reciverom je bilo bolje.
Pokajao sam se sto sam menjao paket i uzeo HD hit.
Sa 3D MIX-om sam imao cak i neke kanale koje sad ne mogu da gledam, Extremsport, ChelziTV, ... itd (verovatno su nekom greskom ostali, ali sam ih imao), reciver je bio prostiji i laksi za upotrebu. Jedino sto je bolje sada su HD sportski kanali. Moracu da ih istrpim sledece 2 god. Ocekivao sam vise.

Moram da priznam da sam pomalo razočaran kvalitetom slike na SD programima, trenutno imam i IPTV i nesumnjivo da je tu mnogo bolja slika na SD programima nego na ovom Cisco uređaju, iako je IPTV spojen sa tv-om analognom vezom. Što se tiče HD programa slika je kao što sam rekao stvarno fantastična ali čini mi se da je onaj stari prvi D3 Echolite imao bolju SD sliku nego ovaj novi uređaj.

Imam jedno pitanje oko digitalni dom usluge.

Naime, imam razvedene kablove po stanu koji nista ne valjaju (instalacija od pre 30 godina) i nemoguce je preko njih uvesti kablovsku SBB.
Planirao sam da novi kabl sprovedem do jedne prostorije do koje mi je najlakse da dovedem novi kabl i da onda preko ovog strujnog adaptera gledam digitalnu u drugoj prostoriji.
Moje pitanje je:

1) Da li se povezivanje preko strujnih adaptera pokazalo kao lose reshenje?
2) Da li je dovoljno da na jednom mestu imam analogni kabl, i da na dalje idem peko strujnog adaptera ili je potrebno da na svim mestima gde zelim D3 imam i strujni adapter i analogni kabl?
3) Da li je moguce strujnim adapterima povezati recimo 3 tv-a?

Hvala vam unapred na odgovorima, vec sam zvao SBB i nisam mogao da dodjem do ovih informacija (nisu bili sigurni..).

Pozz

@sick_boy

Što se tiče prvog pitanja mislim da nema razloga da bude loše rešenje ali to neka ipak kaže neko ko koristi takav način povezivanja. Na drugo pitanje ne znam odgovor jer ne znam kako funkcioniše to spajanje ali opet moje mišljenje je da ti treba svugde i kabal preko kojeg bi primao signal. U vezi poslednjeg pitanja, usluga "D3 kuća" podrazumeva dobijanje 2 HD risivera tako da bi za treći tv trebala i nova usluga nezavisno od ove prve gde bi se plaćalo 2000 din priključivanje i taksa od 200 din mesečno, plus pretplata za određene pakete. Inače kod "D3 kuće" oni nude i opciju spajanje risivera njihovim kablom koji prodaju za 60 din po metru tako da tvoja instalacija nema veze sa tim.

@sick_boy

Reciveri se medjusobno povezuju sa mreznim kablom (jedam je master, drugi slave). Kao sto ti je rekao boki78, naplacuju 60din/met. A do svakog je normalno obavezan koaksijalni za signal, od njegovog kvaliteta zavisice i kvalitet slike.
Kad je kod mene dolazio njihov tehnicar rekao mi je da je za svaki TV potreban strujni adapter ukoliko ne zelim mrezne kablove.

Naime, imam razvedene kablove po stanu koji nista ne valjaju (instalacija od pre 30 godina) i nemoguce je preko njih uvesti kablovsku SBB.
Planirao sam da novi kabl sprovedem do jedne prostorije do koje mi je najlakse da dovedem novi kabl i da onda preko ovog strujnog adaptera gledam digitalnu u drugoj prostoriji.
Moje pitanje je:

2) Da li je dovoljno da na jednom mestu imam analogni kabl, i da na dalje idem peko strujnog adaptera ili je potrebno da na svim mestima gde zelim D3 imam i strujni adapter i analogni kabl?
3) Da li je moguce strujnim adapterima povezati recimo 3 tv-a?

Hvala vam unapred na odgovorima, vec sam zvao SBB i nisam mogao da dodjem do ovih informacija (nisu bili sigurni..).

Pozz

Evo moj slučaj za multi room: došao lik, doneo dodatni risiver (Cisco Z4398), ponudio strujne adaptere, uz komentar kako je sramotno da ih SBB naplaćuje i dodao da je još gluplje plaćati 60 din ethernet kabal po dužnom metru, plus 20 za ruke i dobro....odustanem ja od obe kombinacije (računajući da će me jeftinije koštati u netixu ako kupujem već TP LINK-ove strujne adapter, kada šipak: svuda su skupljii za preko 20 EUR-a nego kod SBB-a). Naravno, pametno što nisam čoveku plaćao 60 din po metru dužnom ethernet kabal, kada ih ima svuda za malu kintu; povežem master sa tim dodatnim Z4398, počne da treperi ona diodica, ali nema svih kanala kao na masteru. Zovnem SBB, neka ženska (pojma nema naravno kao ni većina operatera, šta uradi tamo pojma nemam, ali eto sada i kada sam isključio ethernet kabal - dakle nisu spojeni master i drugi dodatni risiver, ja evo već vviše od 20 dana imam na oba risivera sve kanale kao master). Toliko o multiroom. Pa ako nisi još naručio multiroom, onda najbolje ako ti smetaju silni kablovi da platiš SBB-u strujne adaptere, jeftiniju su nego bilo gde na drugom mestu.

Može mala pomoć čemu služi ethernet veza ako do oba risivera moraš da dovedeš kablovsku?

Ethernet veza sa master risiverom bi trebala da služi za autorizaciju dodatnog (slave) risivera, tj. da na njemu možeš imati sve kanale kao na glavnom risiveru bez potrebe da plaćaš duplu pretplatu ali da ga ne možeš, npr. pozajmiti komšiji da on samo sa tvojom pretplatom gleda sve kanale kao i ti. Ali kako napisa raf88 to izgleda za sada nije slučaj jer kod njega oba risivera prikazuju identične pakete iako je isključio ethernet kabl. Pitanje je šta se dešava kada dodje do restarta ili gašenja risivera (npr. zbog nestanka struje) hoće li taj slave risiver ponovo puštati sve kanale ili će mu tada biti neophodna autorizacija preko ethernet veze sa master risiverom.

Zna li neko kada će konačno uključiti dodatne funkcije D3v2.0, kao što su snimanje na USB memoriju, gledanje od početka itd...?

Prelazak na novi firmware sa svim predviđenim opcijama je najavljen za period od polovine septembra do kraja oktobra. Navodno će firmware puštati po etapama jer ne mogu odjednom za sve korisnike, a biće obuhvaćeni i stari HD i DVR risiveri.
Nadam se samo da će snimanje na externi hard/flash disk biti bez ikakvih dodatnih troškova jer je za funkcije "start over" i "catch up" već izvesno da će se plaćati.

Moje pitanje je:

2) Da li je dovoljno da na jednom mestu imam analogni kabl, i da na dalje idem peko strujnog adaptera ili je potrebno da na svim mestima gde zelim D3 imam i strujni adapter i analogni kabl?/QUOTE]

povezivanje preko strujnih adaptera je najlakše i najskuplje rešenje.

Da bi povezao jedan risiver sa drugim trebaju ti logično 2 adaptera a oni se inače prodaju u paru.

imaj u vidu da ti kablovi ne prenise sliku, oni samo povezuju risivere za multiroom. Tamo gde hoćeš sliku tamo moraš imati koaxijalni kabal i tačka. Kad dođe ovaj fibre power ako dođe videćemo.

Poslednja izmena:
Ne bih da budem dosadan ali voleo bih da mi se jave korisnici koji imaju novi D3 2.0 odnosno Cisco 4682DVB. Imam dva problema ili možda to i nisu problemi nego normalna pojava i kod drugih. Prvi je možda moje subjektivno viđenje kvaliteta SD programa, čini mi se da ima jednostavno puno pikselizacije i da IPTV kao i onaj stari D3 Echolite imaju mnogo bolju sliku kada su u pitanju SD programi, ok ovaj novi uređaj radi upscaling na 1080i pa možda i to loše utiče na sliku iako ne bi trebalo? Drugi problem nije moje subjektivno viđenje već objektivno postoji, naime ponekad na nekim SD programima javlja se crni okvir koji šalje u svom signalu ovaj novi risiver, okvir je nekada tanji a nekada deblji i ima ga i gore i dole i sa strane. Da ne bi bilo zabune dešava se i na programima koji emituju 16:9 sliku i gde toga svakako ne bi trebalo da bude jer je tv sasvim dobro podešen kao i sam risiver, znači nisu u pitanju crni okviri na programima koji emituju 4:3 signal a puštaju nešto što je snimljeno u 16:9 formatu, ili letterbox, to je ok i normalno je da se vidi. Kakva je sutuacija kod vas?

P.S. Zaboravih da dodam podatke o trenutnom kvalitetu signalu kod mene:

S/N ratio 3207
BER 0
Kvalitet signala 77
Jačina signala 27
Prekidi u prenosu 0

Poslednja izmena:
Ethernet veza sa master risiverom bi trebala da služi za autorizaciju dodatnog (slave) risivera, tj. da na njemu možeš imati sve kanale kao na glavnom risiveru bez potrebe da plaćaš duplu pretplatu ali da ga ne možeš, npr. pozajmiti komšiji da on samo sa tvojom pretplatom gleda sve kanale kao i ti. Ali kako napisa raf88 to izgleda za sada nije slučaj jer kod njega oba risivera prikazuju identične pakete iako je isključio ethernet kabl. Pitanje je šta se dešava kada dodje do restarta ili gašenja risivera (npr. zbog nestanka struje) hoće li taj slave risiver ponovo puštati sve kanale ili će mu tada biti neophodna autorizacija preko ethernet veze sa master risiverom.
Vuk je meni dosta pomogao u nekim objašnjenjima kada sam tek postao korisnik D3 TV i njegovim postovima verujem bezrezervno. Sada Vuk tebi ja odgovaram:)

Dakle, ili je ta ženska operater nešto pogrešno uradila, ili je tako generalno (ne znam), u svakom slučaju nestajalao je struje kod mene više puta i dalje na slave imam sve kanale kao i masteru bez ikakve povezanosti(bilo da je u pitanju ethernet kabal ili strujni adapteri). E, sada je to tako kod mene, ne znam kako je kod drugih.

boki78, ja do sada nisam imao tih problema niti na HD niti SD kanalima gde je slika u 16:9 formatu (jedino na Prvoj u levom gornjem uglu u dužini nekih 20 cm pojavljuju se isprekidane bele crtice.

Sada imam ja pitanje vezano za D3 GO uslugu.
Aktivirali su mi nalog i hteo sam da probam na PC (i na laptopu). Na oba imam instaliran XP Professional SP3 i neće da radi zbog onog plugin-a). Intsaliram - neće. Pročitap sam uputvstvo za otklanjenje te greške )uninstal, brisanje foldera, itd, itd), ali i dalje svaki moj novi pokušaj da gledam nešto je bezuspešan, uvek prijavljuje istu grešku.

Ima li neko savet i kakva su vaša iskustva?

Probaj da odes na home sbb i tvoj nalog ulogujes ,i u d3 opciji izaberi devices ili kako vec stoji tamo i obrisi taj pc za sada,tj uradi remove device.Posle toga reinstall uradi plugina i obrisi podesavanja za svaki slucaj u browseru pa sutra probaj opet register tog pc-ija.

Na kom je broju?

Vuk je meni dosta pomogao u nekim objašnjenjima kada sam tek postao korisnik D3 TV i njegovim postovima verujem bezrezervno. Sada Vuk tebi ja odgovaram:)

Dakle, ili je ta ženska operater nešto pogrešno uradila, ili je tako generalno (ne znam), u svakom slučaju nestajalao je struje kod mene više puta i dalje na slave imam sve kanale kao i masteru bez ikakve povezanosti(bilo da je u pitanju ethernet kabal ili strujni adapteri). E, sada je to tako kod mene, ne znam kako je kod drugih.

Onda su ga iskonfigurisali u pm, svaka im cast :D Definitivno je neki propust kod njih, ali neka, sto manje kablova to bolje. :)

Da li je neko imao problema da pristupi Video Zoni? Kada kliknem na Video zonu, pa zatim na klub zona, besplatno, podešavanja (ili bilo koji drugi naslov), izbaci mi "Greška, Video zona niej dostupna. Ukoliko se problem nastavim pozovite #. (Šifra: 14)"?

Klub zonu imaš besplatno samo ako koristiš neki superHDmix,u svim ostalim slučajevima moraš je prvo platiti.Ako imaš superHDmix onda zovi podršku,meni su to rešili za 5 minuta.

Nemam SuperHD, ali sam pre nekih mesec-dva gledao besplatni sadržaj u Video Zoni i htedoh danas da opet pogledam, kad neće.

Danas sam dobio unapređene softvera, novi interfejs i sad izgleda lepše, samo što izgleda nema više beplatnog sadržaja u zoni.

Planiram da uzmem SBB HD. Imam sledeci problem, nemam ideju kako da povezem D3 resiver kako bih dobio zvuk na racunaru (nemam TV). Dakle, resiver cu sa monitorom povezati HDMI kablom, i tako sam resio "problem" sa slikom. Ali, nemam ideju kako da povezem resiver sa zvucnom karticom (Asus XONAR DG), ne postoji Line-in kartici. Moje pitanje je...ima li neko ideju?

Stereo cinc na 3.5mm bananicu koju bodes u mic

Vrh Dno