Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Probao sam sad (menu - podesavanja - azuriraj software) i nista. Verovatno nije jos dosao red na mene :(

Ok kada bude javi i objavi neku sliku, ako nije problem! :)

Nema brige, javicu kad bude, ako u toj dalekoj, dalekoj buducnosti Benchmark jos bude postojao :)

Zna li neko koji powerline ethernet adapter daje SBB?

TP link

Zamenio sam HD DVR Cisco Z8398 za D3 2.0 i sad nikako ne mogu da pronadjem odgovarajuci kod za Samsung 40D5500. Da li je neko uspešno programirao D3 2.0 daljinac da radi na Samsung TV-u? Takodje EPG ne radi. Da li ima resenja bez zvati ih?

Što se daljinca tiče, pročitaj uputstvo koje si dobio uz risiver. Postoji štos da se daljinac sam upari sa TV-om.
Što se EPG-a tiče, to đubre više zeza nego što radi. Malopre sam zvao podršku po stoti put, rekli su da će me zvati da mi to srede.
Pitao sam i za update softvera, kažu da počinje 24.09. nova tura pa kad ko dođe na red.

Pročešljao sam sve kodove iz knjižice i sad već sat vremena vrtim automatsko traženje koda ali i kad nadje nešto radi samo gašenje i paljenje i ništa drugo. Da li postoji način da se bar oni prozorčići za EPG ne pale prilikom svake promene kanala?

I meni EPG cas radi cas ne radi.... Sada npr ne radi! Sto se tice prozorcica, mozes jedino smanjiti na 2 sekunde! Daljinac i treba da radi on/off i samo regulacija zvuka na tv-u! Ne znam da li si upoznat sa tim, skoro su objavili da i stari (1.0) resiveri dobijaju takodje nove softvere, ja da sam to znao ne bih nikako menjao moj DVR!

Sa daljincem DVR uredjaja je radilo dosta toga. Exit dugme (gasio media server pri paljenju TV-a), ulazak u meni, info, volime, chanel +/-, numericki tasteri, a na ovom uspevam da dobijem samo paljenje i gasenje, cak ni volume.

Da li da uzimam ovaj novi cisco 2.0 umesto starog 1.0 posto jos uvek :-( gledam na crt tv-u? Misli koje su mu prednosti u odnosu na stari!?!?

Poslednja izmena:
Dokle god si na CRT-u drži se starog Cisco SD risivera, prednost 2.0 u tvom slučaju je samo kozmetičke prirode, tj. malo je lepši uređaj i ima lepši interfejs. Ostale prednosti nećeš moći da iskoristiš što zbog tv-a što zbog osakaćenog softvera koji je i dalje u upotrebi (nepostojanje snimanja i reprodukcije raznih vrsta multimedijalnih sadržaja)

Dali bi možda onaj daljinac od DVR-a radio sa HD 1.0. Jer onaj daljinac za DVR je stvarno bio vrh

Valjda će uskoro ispeglati nedostatke i bug-ove d3 2.0 risivera nekim novim firmware-om

Tako kažu

18. sep 2012.

NOV IZGLED KORISNIČKOG INTERFEJSA

Od druge polovine septembra krećemo sa zamenom korisničkog interfejsa na Cisco SD, HD i HD DVR digitalnim prijemnicima. Zamena će se vršiti po grupama i za korisnike je vrlo jednostavna. Uključivanjem uređaja automatski će se pokrenuti instalacija novog interfejsa.

NOVE FUNKCIONALNOSTI

Takođe od druge polovine septembra, korisnicima Cisco HD, HD DVR i novog V 2.0 digitalnog prijemnika u etapama po grupama korisnika ćemo uvoditi i funkcionalnosti „pogledaj propušteno“ (catch up tv) i „pogledaj ispočetka“ (start over).
Pogledaj propušteno – možete pogledati program koji ste propustili 3 dana unazad.
Pogledaj ispočetka – program koji je u toku možete pustiti ispočetka.

Kanali na kojima će „pogledaj propušteno“ i „pogledaj ispočetka“ biti dostupni su:
RTS1, Pink, Avala, Sport Klub, Sport Klub +, SK Prime, Fox life, Fox crime, Discovery, Ultra, Universal Channel, National Geographic, History Channel, TV 1000, Fox movies, OBN, Eurosport, Eurosport 2, Cinemania, Comedy Central.

Korisnici V 2.0 digitalnog prijemnika će počevši od 24. septembra dobijati već dobro poznatu uslugu Video kluba (video na zahtev). Pritiskom VOD/On Demand dugmeta na daljinskom upravljaču ući ćete u video klub u sopstvenoj kući i moći ćete da gledate sve sadržaje kao i korisnici HD i HD DVR prijemnika.

U istom periodu stići će i funkcija snimanja i pauziranja, koja vam uz pomoć eksternog hard diska omogućava da pauzirate program ili da ga snimite i gledate kada vama odgovara.

Po meni totalno los odabir kanala za nove funkcije! Cak nemamo ni sve nacionalne kanale...

Zamenio sam HD DVR Cisco Z8398 za D3 2.0 i sad nikako ne mogu da pronadjem odgovarajuci kod za Samsung 40D5500. Da li je neko uspešno programirao D3 2.0 daljinac da radi na Samsung TV-u? Takodje EPG ne radi. Da li ima resenja bez zvati ih?

Meni je tehnicka sluzba popravila EPG za 5 min. Rekli su mi da na spliterima postoje prigusnice (stavljene ko zna kad) koje smetaju ovim novim reciverima.Nesto su cackali oko splitera i sad sve radi.
Za daljinac kazu da jos ne programiram jer "ne radi kako treba sa LG tv, i da sacekam novi firmwer". Ipak sam probao i takodje radi samo dugme of-on i nista vise.
Rekose mi da i je Cisco dao SBB-u ove nove uredjaje jos ne "ispeglane" na testiranje. Pa kako se neki problem javlja da im saopstavaju, a oni ce to u hodu da doteruju. Greju se ko furunce, kad dugo ostane upaljen ima obicaj da se zaglupi pa mora restart. Ovaj update softwera treba da bude uskoro, videcemo da li ce nesto da poboljsa.

Resio sam problem sa EPG-om. Nadjoh na nekom kablu u šumi kablova zaostalu prigušnicu još od uvodjenja interneta pre mnogo godina. Čim sam je skinuo EPG je proradio. Ostaje mi samo problem sa glupim daljinskim upravljačem mada ništa što neki dobar univerzalac ne može da reši.

Stavi sliku ako ti nije problem sta si skinuo, ja isto imam problem sa EPG-em cas ima cas nema...

filter.jpg

filter2.jpg

Slike su sa neta ali to je to. Nekad su stavljali to na kablu koji je isao u tv a drugi bez toga je isao u modem.

Poslednja izmena:
Imam pitanje. U mom naselju stigla je sbb kablovska. Sad zanima me,da li ja mogu da uzmem d3 za jedan tv a za druge da razvezem obican kabal,analogni,ili je to nemoguce,mora za svaki tv d3? Ako je tako,koliko se naplacuje d3 po televizoru? Hvala unapred

Mozes jedan tv na d3 a drugi na analognu kablovsku. Tako je kod mene

Moze koliko hoces, tj. koliko ti je jak signal. Kod mene ima 4 TVa na analognu i jedan na D3 HD.

i,kako si zadovoljan jacinom signala? Ja imam 3 tv-a na koja planirm da odradim,1 d3 i 2 analogna.

Zavisno od udaljenosti najblizeg pojacivaca zavisi i kvalitet signala na vise TV prijemnika. Konkretno kod mene, pored digitalnog, jos 4 analogna i na svakom razlicit kvalitet signala sto zavisi od kvaliteta TV prijemnika, tj. njegovog tunera. Tako recimo na LG lcd gotovo da nema razlike u slici bilo da je preko dekodera, bilo da je analogni prikljucak, dok vec kod jednog starog modela TV-a gomilu kanala ne moze da nahvata. Eto, to je moje iskustvo.

Slika je na svim odlicna i ista.

Slika je na svim odlicna i ista.
Teško da je na tim analognim i na HD risiveru ista slika analognih kanala?:) Kod SBB-a je pravilo da ,što bolji risiver to je kvalitetnija slika analognih kanala,na TV-u koji je povezan sa istim risiverom.

U kombinaciji imam 3 CRT i 2 LED televizora. Oba LED TVa su na D3 2.0 (HDMI + Analog) a ostala tri su klasični CRT televizori od 50cm i na njima je isto slika odlicna. E sad da su u kombinaciji jos neki LCD/LED/PLAZMA televizori većih dijagonala razlika bi verovatno bila primetna.

Danas mi je instaliran D3 2.0, instalacija je protekla brzo, sve je proradilo osim EPG-a, međutim ubrzo je i internet prestao da radi, posle restarta modema i rutera proradio je i internet i EPG. Slika je stvarno dobra na sportskim HD kanalima koji su mi otključani, međutim nisam dobio mesec dana free sve pakete, imam samo ono za šta sam i potpisao ugovor, Hit i sportske HD kanale osim Eurosport HD. Prijavio sam se za "Digitalnu kuću" ali sam danas dobio samo jedan risiver, navodno drugi će stići ubrzo, tako da videćemo kako će sve funkcionisati kada se spoji i drugi risiver. Na kraju zanimaju me dve stvari koje možda znaju korisnici koji duže koriste ovaj risiver, naime prilikom imenovanja liste omiljenih kanala nikako ne mogu da nađem opciju za veliko slovo, ako je uopšte i ima? Druga stvar je da li postoji neki screen saver ili neka zaštita ekrana koje se može aktivirati prilikom slušanja radio stanica jer koliko vidim tada je statična slika, velika šteta je ako nema tako nešto jer mi onda otpada opcija da pustim neku radio stanicu i sedim za kompjuterom duže vremena.

Nazad
Vrh Dno