Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad malo bolje razmislim, u pravu si, pogotovo gledajuci na brzinu kojom je nvidia reagovala sa novim driverom, mada kako i ne bi, od pochetka su u igri sa crytekom.
Dok ati koliko vidim cuti sa driverima.

Verovatno je najzahvalnije igrati Crysis na LCD TV-u.
Prvo zbog velicine ekrana, a drugo jer je sama rezolucija manje zahtevna pa i detalji mogu vise da se dignu nego na 20" ili 22".

Josh samo da skupim pare za tu sitnicu:)

Au, al se meni igra baguje nakon sto sam prekopirao ona podesavanja sto ste kacili. Teksture pucaju, vojnik ima cetiri ruke, npr. 2 pesnice i druge 2 drze pistolj. :D Ludilo.

Sa ovim CFG-om je veoma veoma blizu viste ali malo sporije radi.
Da li neko zna kako bi se ova igra pokazala sa gve 8800GTS karte.

Samo da podsetim (vec je receno) da Riva Tuner 2.05 ne prepoznaje 169.01 drajver i ne dozvoljava OC. Ja sam pokretao presete iz launchera i bio ubedjen da je OC na snazi, pa sam se skenjao kad sam proverio i video da se bas nista ne desava. Instalirao sam RT2.06 koji podrzava ovaj drajver, ponovo OCnuo kartu i dobio nekih 10 - 20 fps vise (da da) u zavisnosti od situacije. Sada je mnogo komotnije.

Eto, ako je jos neko u istoj zabludi, da sto pre ispliva ;)

Ljudi, koliko god da je ovo zahtevno, ja sam ipak zadovoljan. :) Sada mi u 1280x1024 na high u najvecem klanju ne pada ispod 27fps, a uglavnom je dobrano preko 30, nekada i preko 50.
Za moj pojam - to je igrivo i izgleda odlicno.:,,:

Znaci ti imas Riva tuner 2.06 i drivere 169.01, i radi ti ok, sa onim frejmovima...

Jel si nesto budzio oko podesavanja ili si jednostavno stavio u meniju na high ?

Gde se igras na Xp-u (DX9) ili na Visti (DX10) ?

Pitaj SOCOM-a

Znal neko gdje mogu napravit custom res za crysis? Sve sam pregledao i ne mogu da nadjem.

Poslednja izmena:

Sve bolje i bolje,(sa zadnjom zakrpom oko 40-50fps-a,1680:1050 sve na high) nisam jos probao sa 169.02 a trebalo bi sutra da mi stignu i ram moduli (jos 2GB) , sve u svemu 2 x 8800GTS bi trebalo da budu jace od jedne Ultre :) http://forums.whirlpool.net.au/index.cfm?a=wiki&tag=rmp_vds
samo je pozeljno imati najnoviji bios,drivere,itd....:p

Pa kad gledas procentualno, i nije zanemariv, s obzirom da je samo update softvera u pitanju :) ...
Ja bih smeo da se zakunem da je mi je Crysis bolje radio sa 169.01 nego sa 169.02 drajverima... A to je samo moje subjektivno vidjenje.
P.S. instaliran mi je i DirectX update.

Ja bih smeo da se zakunem da je mi je Crysis bolje radio sa 169.01 nego sa 169.02 drajverima... A to je samo moje subjektivno vidjenje.
P.S. instaliran mi je i DirectX update.

daj link za DX update
edit nasao

Poslednja izmena:
Izvrteo sam benchmark i pod XP okruzenjem sa novim drajverima i directX ...

Tweak koji sam koristio prikacio sam u attachmentu, bez ikakvih daljih modifikacija

DirectX: 9 (DX10 LOOK Tweak)
Resolution: 1680x1050
Settings: Very High (all)
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 20.97
GPU Benchmark 22.61

DirectX: 9 (DX10 LOOK Tweak)
Resolution: 1440x900
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 26.21
GPU Benchmark 28.12

DirectX: 9 (Regular Windows XP High Details)
Resolution: 1680x1050
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 31.93
GPU Benchmark 33.74

Resolution: 1280x1024
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 39.72
GPU Benchmark 42.94

Resolution: 1440x900
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 39.06
GPU Benchmark 41.95 (napominjem da je ovaj rezultat produkt prvog loopa, vec sledeci dao je 44.67 .... verovatno i ostali bi dali vise, ali me mrzi da cekam toliko) (probao opet i drugi loop dao 45.43 ...)

Prilozi

• Crysis_Pack_High_to_VeryHigh__NoFrag_.zip
    13.1 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Pitaj SOCOM-a

Znal neko gdje mogu napravit custom res za crysis? Sve sam pregledao i ne mogu da nadjem.
Imas u RivaTuner/ForceWare Detected/Custom display modes i ako si na DVI obavezno stavi Refres Rate na 60Hz.
Ni ovi nisu losi driveri ali se desava da ponekad pukne po koja textura u crysisu.

jel neko probao da ode do onih brodova:D ja jesam i imao sam lepo iznenadjenje

@wishplaster
daj link za DX update
edit nasao
pa mogao si da okacis za nas ostale

(DX10 LOOK Tweak)

Ovakve rezultate mogu i ja da očekujem... Inače, ako ne grešim, a gledao sam dosta shotove na stranim forumima, DX10 tweak za DX9 (kopiranje pod 4, na mesto gde je pod 3:)), radi posao, tj. izgleda apsolutno isto kao ultra high za DX10...

Ovakve rezultate mogu i ja da očekujem... Inače, ako ne grešim, a gledao sam dosta shotove na stranim forumima, DX10 tweak za DX9 (kopiranje pod 4, na mesto gde je pod 3:)), radi posao, tj. izgleda apsolutno isto kao ultra high za DX10...

Pazi sad ovo ... Uhvatio sam dva shota ... jedan u DX10 (Very High Settings All) i drugi DX9 sa DX10 Look tweakom ...

DirectX 10 :

DirectX 9 + DX10 Look Tweak :

Ta ograda u prvom planu izgleda mi detaljnije pod dx9 :S:. Isti izgled maltene uz mnogo bolje performanse na XP-u ... Kakvi su ovo shamari za M$, prosto boli :)
Mozda bih trebao na vise razlicitih mesta da ih uhvatim, ali i ovo dovoljno govori, nadam se :)
Ovi iz Cryteka se nisu bas mnogo potrudili da onemoguce ovakvu blamazu i omalovazavanje directX 10-ke :D
Zao mi Viste, tako je cakana :d

Poslednja izmena:
Josh par shotki sa Goranovim twekom , Brutalno !! ,)
- vise ne znam sta je DX 10 :d

Prilozi

• Crysis 2007-10-29 23-48-20-06.jpg
    Crysis 2007-10-29 23-48-20-06.jpg
    305.6 KB · Pregleda: 94
  • Crysis 2007-10-29 23-48-56-45.jpg
    Crysis 2007-10-29 23-48-56-45.jpg
    310.5 KB · Pregleda: 99
  • Crysis 2007-10-29 23-51-02-23.jpg
    Crysis 2007-10-29 23-51-02-23.jpg
    283 KB · Pregleda: 94
  • Crysis 2007-10-29 23-51-46-43.jpg
    Crysis 2007-10-29 23-51-46-43.jpg
    302.5 KB · Pregleda: 83
Tako mi je milo. :guitar:

Moze li neko da ispoba da uhvati neku sliku sa pogledom na sunce, za onaj prvi tweak u temi se videla razlika u boji neba.

Poslednja izmena:
jel neko probao da ode do onih brodova:D ja jesam i imao sam lepo iznenadjenje

@wishplaster
daj link za DX update
edit nasao
pa mogao si da okacis za nas ostale

ima na jednom postu na prethodnoj strani Goran je okacio link

ExperTool 5.6 je radio posao sve vreme ;)

BTW, za korisnike nvidia kartica, 169.02 je vec tu :

XP 32bit :

http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winxp_32bit_international.exe

XP 64bit :
http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winxp64_international.exe

Vista 32bit :

http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winvista_32bit_international.exe

Vista 64bit :
http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winvista_64bit_international.exe

Veci su nego 169.01, verovatno samo zato sto su international ...

I jos nesto, citao sam, ali nisam probao, da najnoviji update directx10 (directx9&10 novembar 2007) poboljsava performanse ... Probacu :)
http://download.microsoft.com/downl...-a475-5810f82def1f/directx_nov2007_redist.exe

@FXGT - evo link okacio ga je goran prije

To je to.
Bas sam cekao da vidim ko ce prvi da dokaze besmislenost igranja Krize na Visti.
Cevat, tj Dzevad :D je lepo rekao da se svi napredni efekti u Crysisu mogu izvesti kroz DX9, samo sto ih DX10 radi brze...tu je pametno preskocio da napomene faktor zvani Vista...kojoj ocigledno treba niz servis pekova da bi dostigla performanse XP-a...
Ili to, ili je jednostavno DX10 hardver bulja...
Edit:FXGT, koje brodove pominjes? Nije valjda onaj razarac sto se vidi u daljini? Sta se tamo desava :D ?
E da, jel neko video ajkulu? :) Mora da je ima negde.

Poslednja izmena:
Skinuo sam demo i probao sam ga.
I mogu reci da je totalno ispunio moja ocekivanja sto se zahtevnosti tice posto su mnogo ovde vileneli da Crysis nece moci posteno ni da se pokrene na 8800GTS ali mi je drago sto su mnogo pogresili. Naime na 1280x1024 i sve na High igra i te kako moze da se igra bez problema. Ima tu i pada framerate-a i negde radi bolje negde losije ali totalno je igriva.
A da izgleda fenomenalo, izgleda. Necu mnogo ni da igram ovaj demo da ne bih pokvario utisak kada se pojava full verzija ali mogu reci svaka im cast.
Probao sam je u DX9 varijanti ali za DX10 odmah mogu da pretpostavim da ce biti zahtevnija ali me to sada ni ne interesuje jer Vistu necu ni snimiti uskoro kao stalni OS.

Svi koji mislite da ste spokojni ... Setite se scena kada onaj potisak od detonacije lomi sve pred sobom, kada helikopteri gruvaju odozgo, a ovi zutaci sa ostalih strana, sta mislite kakav framerate ce biti u tim i slicnim situacijama? Bice tu mnogo gadnih uskih grla, bas u momentima kada je framerate tako dragocen, sto zbog reakcije, sto zbog kompletnog uzitka ...

Frejmici moji, vratite se, sve cu vam oprostiti :angel:

Vreme je da napravim jedan sexy video :p

Poslednja izmena:
Skinuo sam demo i probao sam ga.
I mogu reci da je totalno ispunio moja ocekivanja sto se zahtevnosti tice posto su mnogo ovde vileneli da Crysis nece moci posteno ni da se pokrene na 8800GTS ali mi je drago sto su mnogo pogresili. Naime na 1280x1024 i sve na High igra i te kako moze da se igra bez problema. Ima tu i pada framerate-a i negde radi bolje negde losije ali totalno je igriva.
A da izgleda fenomenalo, izgleda. Necu mnogo ni da igram ovaj demo da ne bih pokvario utisak kada se pojava full verzija ali mogu reci svaka im cast.
Probao sam je u DX9 varijanti ali za DX10 odmah mogu da pretpostavim da ce biti zahtevnija ali me to sada ni ne interesuje jer Vistu necu ni snimiti uskoro kao stalni OS.

Ovo je muzika za moje ushi... samo pazi se sad ce da te dohvati Goranstein, odmah da stavis slike, koliko to dobro radi, kako se zoves, odakle si ti uopste... sve na tu foru... :D.

Jesi li overclockovao procesor i graficku... ?

Znaci ti imas Riva tuner 2.06 i drivere 169.01, i radi ti ok, sa onim frejmovima...
Da.
Jel si nesto budzio oko podesavanja ili si jednostavno stavio u meniju na high ?
Samo sam stavio na high.
Gde se igras na Xp-u (DX9) ili na Visti (DX10) ?[/B][/QUOTE]
XP, na high, a sa Jovylandovim tweakom nisam primetio pad fps-a, ali sam zaboravio da podignem fraps pa ne mogu da tvrdim. :p

Sad cu probati i Goranov tweak, pa cu uraditi i benchove.

Pazi sad ovo ... Uhvatio sam dva shota ... jedan u DX10 (Very High Settings All) i drugi DX9 sa DX10 Look tweakom ...

DirectX 10 :

DirectX 9 + DX10 Look Tweak :

Ta ograda u prvom planu izgleda mi detaljnije pod dx9 :S:. Isti izgled maltene uz mnogo bolje performanse na XP-u ... Kakvi su ovo shamari za M$, prosto boli :)
Mozda bih trebao na vise razlicitih mesta da ih uhvatim, ali i ovo dovoljno govori, nadam se :)
Ovi iz Cryteka se nisu bas mnogo potrudili da onemoguce ovakvu blamazu i omalovazavanje directX 10-ke :D
Zao mi Viste, tako je cakana :d

Da, mada možda kada se negde primeni DOF, na te objekte engine automatski uključi lower res teksturu, radi uštede, pa je do toga. Ne verujem baš da je DX9 sa fixom bolji od DX10, ali dovoljno je da je isti, a bolje radi u svakom slučaju. Baš mi je drago! Ne mogu da sređujem vistu, a XP mi je baš cakum pakum. Jel misliš da može da se igra u 14x9?

Poslednja izmena:
Ne znam za ostale ali ja sam totalno zadovoljan kako igra radi u DX9 na 1280x1024 sve High na 8800GTS !!!! Pored mnogih najava da se igra nece moci ni "pokrenuti" na doticnoj grafici a kamoli pristojo odigrati mogu reci da su pogresne.
Primecujem framerate drop u par navrata ali Boze moj, najmanji problem mi je da je odigram u 1024x768 i sve na full.
Za DX10 necu ni da govorim. Nisam probao ali mogu misliti kako ce ocajno raditi posto se i Lost Planet u DX10 nije dobro pokazao. Ali obrnuce se ovaka igra par puta i to na razlicitim grafickim karticama ako Bog da zdravlja u narednom periodu. :d ;)
Inace cisto testa radi sam je pusti i u 1024 i fps ide od 35+ frejmova a na 1280 padne i ispod 20.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno