Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, pa ja sam zaboravio da mogu lepo da je odigram u 1360 x 768. To će biti pravo uživanje, na 37 inča :)

Pa naravno, na 17in je 1024x768 zakon.
Zato mi se i ne uzima veci monitor jer veca rezolucija monitora npr. za neki normalan rad odmah sto se igara tiche vuce i jacu grafiku u toj nekoj odgovarajucoj rezoluciji.

sto ne uzmes 14" da ti stoji pored za igre ? Znas kolko bolje rade u 800x600 ! :D Jos bolje, uzmes PSP i ne razmisljas uopste, kome jos treba ekran od preko 10" dijagonale.. :wall: Daj bre wibe, preterujes. Sad ti kao ispadas pametan sto imas akvarijum od 17" (bez uvrede), a u sustini je probelm sto nemas para za bolji ekran, a neces makar koji LCD pa eto kao znas kako je super gledati u sliku A4 formata i igrati igre na toj povrsini. Bilo nekada davno ali vremena se menjaju...

Evo kako se demo ponasa kod mene:

==============================================================
DEFAULT CVARS - DX9
-169.01
-1280x1024
-High (all)
-AA 0x

GPU bench:
Play Time: 47.51s, Average FPS: 42.10
Min FPS: 23.81 at frame 161, Max FPS: 51.66 at frame 107

CPU bench:
Play Time: 38.47s, Average FPS: 39.00
Min FPS: 24.26 at frame 1091, Max FPS: 54.39 at frame 212

JOVYLAND CVARS - DX9
-169.01
-1280x1024
-Very High (all)
-AA 0x

GPU bench:
Play Time: 45.16s, Average FPS: 44.28
Min FPS: 31.45 at frame 1954, Max FPS: 57.98 at frame 99

CPU bench:
Play Time: 36.71s, Average FPS: 40.86
Min FPS: 24.94 at frame 1090, Max FPS: 50.72 at frame 194

GORANSTEIN CVARS - DX9
-169.01
-1280x1024
-Very High (all)
-AA 0x

GPU bench:
Play Time: 78.84s, Average FPS: 25.37
Min FPS: 17.81 at frame 1942, Max FPS: 31.17 at frame 990

CPU bench:
Play Time: 59.31s, Average FPS: 25.29
Min FPS: 16.10 at frame 1086, Max FPS: 33.40 at frame 195

Ostaje da benchujem sa 169.02

You won`t stop me!! :D

Stihijski, nisam ni procitao nista o drajverima. Skinem, probam, necu umreti.

E, i neko reche da ima problem sa texturama zbog modovanih cvar-aka, tj. cvars.

E pa nije tachno, meni chesto puknu texture na SCAR-u, dok kalash poslovichno radi u svim uslovima:p
Znachi pucaju texture i bez modovanja, SCAR je samo primer, i nije jedini.

Sa 169.02 i dx november update dosada nijedan bug. Igrao sam nekih 15 minuta i sve je ok.

Haha:p

Hm, vidim da nisam jedini koji se igra sa editorom:p
A taj blaster mu dodje kao neka mini-nuke, takvi su efekti.
Jesi probao mini-gun, a gaus je perverzija:p:-devil-:

Evo malo shotova sa yovi cvar-cima, na mojoj ubogoj 2600xt:p
Sve na high, sound medium.
Driveri 7.9 mem@1600Mhz.:crash:
Chak moze i da se igra, ali smeshka mi se 8800gt:p:p:p
Eto, chisto da znate kakve su "performanse" na ovakvoj makini:crash:

Prilozi

• sun Crysis 2007-10-30 03-13-34-34.jpg
    sun Crysis 2007-10-30 03-13-34-34.jpg
    164.7 KB · Pregleda: 63
  • jovy2 Crysis 2007-10-30 03-31-48-93.jpg
    jovy2 Crysis 2007-10-30 03-31-48-93.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 65
  • eh Crysis 2007-10-30 03-11-04-60.jpg
    eh Crysis 2007-10-30 03-11-04-60.jpg
    129.4 KB · Pregleda: 60
  • hehe Crysis 2007-10-30 03-33-08-87.jpg
    hehe Crysis 2007-10-30 03-33-08-87.jpg
    267.4 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
sto ne uzmes 14" da ti stoji pored za igre ? Znas kolko bolje rade u 800x600 ! :D Jos bolje, uzmes PSP i ne razmisljas uopste, kome jos treba ekran od preko 10" dijagonale.. :wall: Daj bre wibe, preterujes. Sad ti kao ispadas pametan sto imas akvarijum od 17" (bez uvrede), a u sustini je probelm sto nemas para za bolji ekran, a neces makar koji LCD pa eto kao znas kako je super gledati u sliku A4 formata i igrati igre na toj povrsini. Bilo nekada davno ali vremena se menjaju...

Ma bre, imam i LG vec godinu dana, doduse i on je 17" (placen tada vise negokoliko su sada monitori od 19"-21":bottle:), al 95% vremena provodim na CRT-u od 17", jednostavno sam navikao, a i imam joj jedan razlog koji se zove TVkarta, tj. monitor koristim i kao TV, tako da cu jos uvek biti na CRT-u.
Kad nabodem TV-kartu u drugi komp sa LCD ekranom, TV ne moze normalno da se gleda, kao sto je slucaj kod CRT-a.
Cim mu izadjes iz "povoljnih uglova" slika postaje mracna itd. a i znas ti to vec verovatno i sam.
***, ne moz' LCD sto Plazma moze ...

Vec par puta sam razmisljao da uzmem neku 19"/21"-cu al odustanem pri pomisli na TV.
Ako i budem uskoro nesto uzeo, bice najverovatnije samo zbog mesta (sto je i jedina mana CRT-a).:wave:

A sto se igara tiche, kad si primoran da spustas rezoluciju u kojoj igras naspram one u kojoj obicno radis (npr. sa 1280/1440 na 1024), mislis da ce slika na vecim ekranima biti bolja/preciznija od slike na manjem gde u istoj situaciji nemas potrebu da spustas rezoluciju (1024).

Isti slucaj kao kad na 17" sa 1024 se spustis na 800, slika je ocajna.
Opet ti to znas i sam al dobro....:wave:

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi nareze demo danas, pa da pokupim na Novom Beogradu. Tu sam blizu Hyata? Ja imam ubogi dial up, pa mi je mucno da skidam sa njim.

Imam par pitanja za Editor, kako da oživim ono što ubacim? Ubacio sam helikopter ali neće da radi, nema ono "F" (use), mogli li da uđem u njega i da se provozam? Našao sam i veliku bijelu ajkulu pa sam je ubacio u vodu, ali neće da mrda :)
Kako da sve to "oživim"?

Kako da levelujem objekte na nivo terena, recimo da čamac ide na vodu, da "osjeti" vodu (ljulja se i slično) a ne da malo "propada" i tako stoji zamrznut kad "uđem" u igru? Isto važi i za objekte na zemlji. Znači hoću da ubačeni objekti imaju interakciju sa okolinom i sa mnom, kao pravo u igri.

@Vader

Da nisi mozda iskljucio ono AI/Physics ? Svetli zuto ako jesi :)

Nije to, ako misliš na ono AI što stoji u paleti sa desne strane, po defaultu nije žuto i ne radi kad je tako, probao sam i kad je žuto :)

Gore u opcijama pod game ima i Enable Physics/AI ali ne radi i kad se to checkira, tada dole svijetli žuto Physics/AI tako da to valjda svijetli kad je uključeno a ne kad je isključeno :), ali ajkula i dalje ne mrda a u helikopter ne mogu da uđem.

Da li vama izbaci listu errora kad učitate ovu mapu iz Demoa?

Crysis po mom misljenju jeste zahtevan ali kad se pogledaju cinjenice, Rainbow six vegas sa dosta losijom grafikom radi slicno na istim podesavanjima. To je moje misljenje. :d

Da li je neko uporedio zahtevnost Dirt-a sa Crysisom, mislim da je Dirt trenutno najzahtevnija igra na sceni?

Nije to, ako misliš na ono AI što stoji u paleti sa desne strane, po defaultu nije žuto i ne radi kad je tako, probao sam i kad je žuto :)

Gore u opcijama pod game ima i Enable Physics/AI ali ne radi i kad se to checkira, tada dole svijetli žuto Physics/AI tako da to valjda svijetli kad je uključeno a ne kad je isključeno :), ali ajkula i dalje ne mrda a u helikopter ne mogu da uđem.

Da li vama izbaci listu errora kad učitate ovu mapu iz Demoa?

[hint] Pogledaj malo po mapi, videces putanje po kojima se krecu patrolni camci... [/hint] ;)

(disclaimer: nisam probao u praksi, deluje mi da bi to moglo biti resenje)

Meni takodje DiRT radi na maximumu , tj igriv je. Zna da padne fps na 23 ali je uglavnom iznad 30 na ultra detaljima 1280*1024

Kako ja vidim ovaj crysis je odlicna igra ako stavimo zahtevnost sa strane. Jedva cekam da nabavim demo da i ja probam. Svaki bozji dan odkad je izasao demo ja cim se vratim iz skole palim komp i gledam vase postove i screenshotove i dok jedem i dok spavam i dok ucim razmisljam o crysisu i o tome kako me 2 dana dele od demoa. Pozdrav!

Poslednja izmena:
q6600
4gb rama
8800 gts 320 (sve na defaultu)
vista x64, sa poslednjim whql drajverima, nisam stigao da probam ove beta
1024x768 sve high, igrivo, nisam merio fps, ali rekao bih da ima 30tak fps

tako da ne znam kako ovi sa nv8600/radeon2600 kazu da im leti/klizi? :) ili kod mene nesto ne valja :)

Ono što ja ne kapiram je zašto se svi osećaju toliko pogođeno što ne mogu da pokrenu igru na najvišem nivou detalja.

1. Igra radi i na srednjoj klasi grafičkih karti u igrivom framerate-u na medium detaljima.
2. Igra radi pristojno na visokoj klasi grafičkih karti na high detaljima i izgleda fantastično.
3. Igra kao igra je za sada ispunila sva očekivanja.
4. Kada budemo imali jači hardver imamo razlog da je odigramo ponovo na većem nivou detalja.

Što se mene tiče, skidam kapu developerima. Stvarno su majstorski odradili posao :)

Slazem se sa tobom u potpunosti, pa mora da se kupi i neka novija kartica u narednih par meseci za full dozivljaj. Posle nove godine mislim da 50% nas nece pricati o zahtevnosti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno