Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene ipak zabrinjava sto ni 8800gt nije dovoljan za 1680x1050 na medium podesavanjima..

Mene ipak zabrinjava sto ni 8800gt nije dovoljan za 1680x1050 na medium podesavanjima..

Po pitanju DEMO-a dovoljan je. Posto sam ga igrao na mojoj konfiguraciji odgovorno tvdrim da je sasvim igrivo na 30fps, a toliko imam na 8800GTS u 1680x1050 sve na HIGH!!!:smash:

q6600
4gb rama
8800 gts 320 (sve na defaultu)
vista x64, sa poslednjim whql drajverima, nisam stigao da probam ove beta
1024x768 sve high, igrivo, nisam merio fps, ali rekao bih da ima 30tak fps

tako da ne znam kako ovi sa nv8600/radeon2600 kazu da im leti/klizi? :) ili kod mene nesto ne valja :)

Hm, niko nije rekao da klizi, vecj da moze da se igra:d

A to kod tebe neshto bash i nije neki score, probaj ti to na xp-u.

Dzizs...lepo mu rekose...Borat! :D

Pazi sad ovo ... Uhvatio sam dva shota ... jedan u DX10 (Very High Settings All) i drugi DX9 sa DX10 Look tweakom ...

DirectX 10 :

DirectX 9 + DX10 Look Tweak :

Ta ograda u prvom planu izgleda mi detaljnije pod dx9 :S:. Isti izgled maltene uz mnogo bolje performanse na XP-u ... Kakvi su ovo shamari za M$, prosto boli :)
Mozda bih trebao na vise razlicitih mesta da ih uhvatim, ali i ovo dovoljno govori, nadam se :)
Ovi iz Cryteka se nisu bas mnogo potrudili da onemoguce ovakvu blamazu i omalovazavanje directX 10-ke :D
Zao mi Viste, tako je cakana :d
Meni te dve slike izgledaju isto, mada ako cemo realno sta treba i da se razlikuje? Nema nigde vode, sunca kroz krosnju drveta, refleksije onih ostrva na vodi. Treba tako uporediti. Opsti utisak je da oni tu nesto DEBELO muvaju. Pa refleksije ostrava je bilo u FarCry-u, a on je samo dx9.0 naslov. Nema ni SM 3.0 (racunam bez kasnijih budzenja jer je i pre njih bilo refleksije ostrva, samo nije bilo HDR), a imao je tu refleksiju svega u vodi, a sta oni sada nama "propovedaju"? Da bez SM 4.0 nema refleksije istih? Samo Very High u DX10. Pa to lici na Call of Duty 2 i njegov tzv. dx9 modu (smesno) i onaj sneg koji je padao samo u njemu, a kao u DX 7 ne moze. Nije nego! Ko je igrao The Thing seca se kakav je sneg tamo padao. 3x bolji nego u Call of Duty. Ovi sada isto "mudrojeb*su". SMESNI SU! OVU NJIHOVU *******ICIJU, ZAJEDNO SA M$ NA CELU NE MOGU DA "SVARIM"!

Poslednja izmena:
Po pitanju DEMO-a dovoljan je. Posto sam ga igrao na mojoj konfiguraciji odgovorno tvdrim da je sasvim igrivo na 30fps, a toliko imam na 8800GTS u 1680x1050 sve na HIGH!!!:smash:

Pa ne znam , po vecini testova 8800gt ima od 20-30fps na 1680x1050 sve high ,a meni to nije zadovoljavajuce a ultra high AA i AF da ne pominjem .

Meni te dve slike izgledaju isto, mada ako cemo realno sta treba i da se razlikuje? Nema nigde vode, sunca kroz krosnju drveta, refleksije onih ostrva na vodi. Treba tako uporediti. Opsti utisak je da oni tu nesto DEBELO muvaju. Pa refleksije ostrava je bilo u FarCry-u, a on je samo dx9.0 naslov. Nema ni SM 3.0 (racunam bez kasnijih budzenja jer je i pre njih bilo refleksije ostrva, samo nije bilo HDR), a imao je tu refleksiju svega u vodi, a sta oni sada nama "propovedaju"? Da bez SM 4.0 nema refleksije istih? Samo Very High u DX10. Pa to lici na Call of Duty 2 i njegov tzv. dx9 modu (smesno) i onaj sneg koji je padao samo u njemu, a kao u DX 7 ne moze. Nije nego! Ko je igrao The Thing seca se kakav je sneg tamo padao. 3x bolji nego u Call of Duty. Ovi sada isto "mudrojeb*su". SMESNI SU! OVU NJIHOVU *******ICIJU, ZAJEDNO SA M$ NA CELU NE MOGU DA "SVARIM"!
Na www.nvnews.net ,i jos drugih stranih foruma, pa i ovde na benchu naravno, su dosli do zakljucka da ovde to nije slucaj, tj, da svi efekti koji su u meniju rezervisani za DX10/Vistu mogu pomocu prostog tweaka da se koriste na Xp-u...Krajtek je ostavio tu mogucnost, slucajno ili ne. ;)
Dil sa m$-om je ispostovan, ali su sa druge strane ostavljena otskrinuta vrata... :d

Poslednja izmena:
Na www.nvnews.net ,i jos drugih stranih foruma, pa i ovde na benchu naravno, su dosli do zakljucka da ovde to nije slucaj, tj, da svi efekti koji su u meniju rezervisani za DX10/Vistu mogu pomocu prostog tweaka da se koriste na Xp-u...Krajtek je ostavio tu mogucnost, slucajno ili ne. ;)
Dil sa m$-om je ispostovan, ali su sa druge strane ostavljena otskrinuta vrata... :d

To samo govori o tome koja su farsa DX10 i Vista. Nemam reci! :mad:

Pa naravno da su farsa...A to vec znamo odavno :D
Pazi, mozda bi se stvarno ovi "very high" efekti renderovali brze pod DX-10, ali to ovde ocigledno nije slucaj...Ko je krivac za to, hardver ili vista...ja tipujem na vistu :p

Ljudi jel igra ovo neko na Ati-ju?! Kod mene, bilo koja da su podesavanja ili drajveri, konstantno pucaju teksture! Ne razumem, isti problem imam i sa Far Cry-em a sve ostalo radi dobro.

Ljudi jel igra ovo neko na Ati-ju?! Kod mene, bilo koja da su podesavanja ili drajveri, konstantno pucaju teksture! Ne razumem, isti problem imam i sa Far Cry-em a sve ostalo radi dobro.

I meni pucaju texture...cekamo nove drajvere...

Ako ovi tweak-ovi u budu radili i u finalnoj verziji igre bice Hasta la vista Vista

I meni pucaju texture...cekamo nove drajvere...
I šta sad? Mi na Atiju kekec u dupe! Ja jesam Ati fan ali ima da prebegnem u zeleni tabor... Svaki put kad neshto novo izadje ja cekam mesec dana da Ati napishe drajvere da bih ja imao sliku na monitoru, za pocetak...

I šta sad? Mi na Atiju kekec u dupe! Ja jesam Ati fan ali ima da prebegnem u zeleni tabor... Svaki put kad neshto novo izadje ja cekam mesec dana da Ati napishe drajvere da bih ja imao sliku na monitoru, za pocetak...

...skupljam kintu i cekam 8800GT...:cigar:

Ljudi gde da nadjem Helikoptera i minigun ?? :)

E majkevam na koju foru da davim male zute?:D

Prvo moram da kažem samom sebi da sam puno srao,
igra na Very High izgleda stvarno za dva koplja bolje od bilo čega što konkurencija nudi.

Probao sam na mojoj x1950pro sa prastarim drajverima ( negde od januara ili februara 2007. )
i sve izgleda perfektno, normalno, framerate je jedva 10-15fps, ali ona voda, efekti, ono je
perverzija.

Nisu mi pucale teksture, imao sam samo problema da se grafika nekada uopšte ne pokrene,
već dobijem crn ekran sa nekakvim šarenim artefaktima, ali se situacija popravi kada uđem u meni, pa se vratim u igru.

Instaliraću neke sveže drajvere kad ih ATI izbaci ( sa Crysis na umu )
pa da vidimo na čemu smo. Možda se i ja vratim u zeleni tabor, posle godinu dana
atovanja.

1024x768, sve na high osim senki, fizike i šejdera koji su na medium, ide oko 25-30 frejmova.

@Pablo: To mere samo u editoru, pa ctrl+G
@Madness: Pridjes mu i F...krrrrrrc.
Sad sam spustio rezoluciju na 1024 i ide osetno bolje..od onih 14-15 fps-a od pre :p
Ne skidaju mi se setovanja nikako :D
***, nevidija na steroidima LoL...opet novi drajver.??

Poslednja izmena:
Jel igrao neko na 2900 seriji da prenese utiske(i okaci rezultate testova) ?

Cekamo Goranstein-a da postuje rezu;ltate sa najnovijim drajverima :wave:

Nisam igrao demo,ali ove slike sto ste postovali izgledaju nestvarno!
Pozdrav svima!

Kod mene sa 196.04 nema bagova, iscrtavanje o kojem je Gx-x pricao je sada skoro neprimetno, ali zato su performanse malo losije:

======================================================
DEFAULT CVARS - DX9 -1280x1024-High (all)-AA 0x

GPU bench:
169.01: Average FPS: 42.10 | Min FPS: 23.81 | Max FPS: 51.66
169.04: Average FPS: 40.34 | Min FPS: 21.01 | Max FPS: 47.86

CPU bench:
169.01: Average FPS: 39.00 | Min FPS: 24.26 | Max FPS: 54.39
169.04: Average FPS: 38.89 | Min FPS: 24.75 | Max FPS: 54.40
======================================================

Poslednja izmena:
Nije bre normalno kako je igra zahtevna u "Very High" aka DX10 modu!

Znaci ono je bolesno, na 8800GTS 320-ci DX10 je igriv tek u 800x600 - stari dobri dani SVGA grafike :(

da ne pricam da mi Crysis toliko optereti grafulju da drajver puca u overklokovanom rezimu. U prevodu u Crysisu moje OC koji se pokazao stabilnim u jednom Bioshocku (620/2000) jednostavno n-e-m-e-r-e-e-e...

Apsolutno mi nije jasna fora sa onim haypovanjem oko multicore optimizacije. Pa prokleta igra je SINGLE CORE! Ej, pa navikli smo se vec na UE3 naslove koji vide i koriste oba jezgra, totalno mi je sumanuto da Crysis i dalje radi samo na jednom. Da ne podsecam na one price koje su dolazile iz Cryteka da im je masina multicoreovana! Zzasu!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno