Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaista izgleda prelepo.
A da nisu ovo bagovi sa mecima i slemovima, ipak je bezveze.
Pa kako da utepamo nekog zahebanog aliena iz daljine....
Videcemo, ima tu jos da se ispegla stosta do izlaska.

Postoje druga oruzja, koja su ubojitija, i ne rasipaju toliko :). Plus kada se doda optika, preciznost raste :)

Da li je neko probao sa 4 Gb rama ? Ne znam dal da uzimam ako nema smisla?!

Ja sam pratio na G15 displeju zauzece memorije. Islo je do 85% najvise (od 2GB), s tim sto sam imao milion aktivnih programa u pozadini, KAV,utorrent...

Ja sam pratio na G15 displeju zauzece memorije. Islo je do 85% najvise (od 2GB), s tim sto sam imao milion aktivnih programa u pozadini, KAV,utorrent...

Imam i ja G15 samo ne znam koliko da mu verujem ,kod far cry-a sam najvise performansi dobio
kad sam memoriju povecao sa 512 na 1536 (tj. dodao sam jos dve od 512) uz to sam imao bartona i 9800pro.
Zato kazem da bi ovde mozda bilo bolje 4 nego 2 !

Poslednja izmena:
Koliko vidim zahtjevnošću su zadovoljniji oni sa osrednjim hardverom i manjim monitorima nego oni sa jakim hardverom i većim monitorima.

head shoot je glavni lepo ga nanisanis sa crvenom tackicom i preko 100m padne ko pokosen
recimo onaj u dzipu za mitraljezom samo mu dodjes sa ledja ili sa strane

Poslednja izmena:
head shoot je glavni lepo ga nanisanis sa crvenom tackicom i preko 100m padne ko pokosen
recimo onaj u dzipu za mitraljezom samo mu dodjes sa ledja ili sa strane

bolje gadjaj kanister sa gorivom i gledaj BOOOM!!!!

da i to sam radio samo jedno pitanje ovo sto sam skinuo te config fajlove jesu to setovanja kao za very high ili sta
sa njima igra izgleda fenomenalno mislim sunce se probija kroz grane kamenjena voda talasi ma fantazija.
pitanje za vlasnike 7900gto tih 15 fps kad je to jel to sa tim setovanjima ili sta
meni na konfi iz potpisa 1024*768 25fps je min

da i to sam radio samo jedno pitanje ovo sto sam skinuo te config fajlove jesu to setovanja kao za very high ili sta
sa njima igra izgleda fenomenalno mislim sunce se probija kroz grane kamenjena voda talasi ma fantazija.
pitanje za vlasnike 7900gto tih 15 fps kad je to jel to sa tim setovanjima ili sta

tu su shaderi na very high i jos neke stvari, zato i izgleda kao DX10. medjutim nesto je i redukovano, a kome ne smeta to i ko ne primjecuje moze komotno da igra (kao ja recimo)

Da li neko zna zasto nemoze da se stavi VERY HIGH na demo varijanti.

Da li neko zna zasto nemoze da se stavi VERY HIGH na demo varijanti.

Pise ti vec, bilo je reci, evo opet ... Very High Setovanja rezervisana su za DX10 i Vistu ... Ali, postoji tweak cfg fajlova kojim se dolazi do vrlo slicnog izgleda i pod XP-om ... Prelistaj malo temu ...

Koliko vidim zahtjevnošću su zadovoljniji oni sa osrednjim hardverom i manjim monitorima nego oni sa jakim hardverom i većim monitorima.

Pa naravno, na 17in je 1024x768 zakon.
Zato mi se i ne uzima veci monitor jer veca rezolucija monitora npr. za neki normalan rad odmah sto se igara tiche vuce i jacu grafiku u toj nekoj odgovarajucoj rezoluciji.

Da, to je sa tim "very high" setovanjima, na XP-u.Masina iz potpisa.Rezolucija 1280*i nesto.
Dakle, igra izgleda vrlo blizu onome u DX10.(Goran jedini moze da proveri sta eventualno nedostaje, ali nema veze :) ).Doduse, fps se kod mene sa tim setovanjima vuce na 14-15, u akciji zna da padne, kao i u cutscenama.Da se razumemo, ja tweak koristim da vidim sta ovaj engine nudi, a ne da pokazujem da je tih 15 fps-a do yaya :p ...
Kod tebe je 25 fps min, prvo zbog procesora, i drugo verovatno dolazi do izrazaja naprednija shader-based arhitektura na grafi.
Ono sto bih napomenuo kao pozitivnu stvar, jeste da sa ovim tweakom (config na prethodnoj strani) pad fps-a nije veliki, u odnosu na high/medium podesavanja.A igra izgleda neuporedivo bolje.
Dakle, samo napred :)

Poslednja izmena:
ok hvala na odgovorima stvarno je mnogo lepo ovako sad moram ponovo da igram demo
pa to je za ono sto vicu da 8600gt ne valja da je bolji 7900gs
inace to je sa za gpu/shad/mem 800/1900/2000

Poslednja izmena:
Prava GrafiČka Za Crysis

Crysis
benchj.png

Longed for, the Crysis demo allows us to have a peek at the most demanding game at the moment, but very clearly, the most impressive one too. The fact was that we had to limit ourselves to "High Quality" mode, but reduced our resolution as well to 1280 x 1024 and 1600 x 1200 on all our cards. It's the faithful successor to Far Cry on every level.

Crysis G92

Crysis G92 benchmark

It's not a surprise, Crysis doesn't bring major changes in the hierarchy, but confirms the 8800GT's performances, which are only really outgrown in 1600 x 1200 + filters, although 512 MB are still enough for the HD 2900 XT which doesn't collapse under this mode. The Radeon manages to reach beyond our expectations being only 10 to 15% lower than the 8800GT on other resolutions. The 8800GTS 320 MB doesn't allow for comfortable play in 1280 x 1024 in High Quality, and you should almost abandon the idea of running this game on an 8600 GTS!

Crysis G92

Crysis G92 benchmark

It's not a surprise, Crysis doesn't bring major changes in the hierarchy, but confirms the 8800GT's performances, which are only really outgrown in 1600 x 1200 + filters, although 512 MB are still enough for the HD 2900 XT which doesn't collapse under this mode. The Radeon manages to reach beyond our expectations being only 10 to 15% lower than the 8800GT on other resolutions. The 8800GTS 320 MB doesn't allow for comfortable play in 1280 x 1024 in High Quality, and you should almost abandon the idea of running this game on an 8600 GTS!

Khm, to Tom ipak malo sere da zaradi pare od NVidie. Zasto? Zato sto je u testu najmanja rezolucija radjena 1600x1200!!! Da je dao brojke nebi ni rec rekao. Ovako njemu na rec?! :wall::crash:

Samo da podsetim (vec je receno) da Riva Tuner 2.05 ne prepoznaje 169.01 drajver i ne dozvoljava OC. Ja sam pokretao presete iz launchera i bio ubedjen da je OC na snazi, pa sam se skenjao kad sam proverio i video da se bas nista ne desava. Instalirao sam RT2.06 koji podrzava ovaj drajver, ponovo OCnuo kartu i dobio nekih 10 - 20 fps vise (da da) u zavisnosti od situacije. Sada je mnogo komotnije.

Eto, ako je jos neko u istoj zabludi, da sto pre ispliva ;)

Samo da podsetim (vec je receno) da Riva Tuner 2.05 ne prepoznaje 169.01 drajver i ne dozvoljava OC. Ja sam pokretao presete iz launchera i bio ubedjen da je OC na snazi, pa sam se skenjao kad sam proverio i video da se bas nista ne desava. Instalirao sam RT2.06 koji podrzava ovaj drajver, ponovo OCnuo kartu i dobio nekih 10 - 20 fps vise (da da) u zavisnosti od situacije. Sada je mnogo komotnije.

Eto, ako je jos neko u istoj zabludi, da sto pre ispliva ;)

ExperTool 5.6 je radio posao sve vreme ;)

BTW, za korisnike nvidia kartica, 169.02 je vec tu :

XP 32bit :

http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winxp_32bit_international.exe

XP 64bit :
http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winxp64_international.exe

Vista 32bit :

http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winvista_32bit_international.exe

Vista 64bit :
http://us.download.nvidia.com/Windows/169.02/169.02_forceware_winvista_64bit_international.exe

Veci su nego 169.01, verovatno samo zato sto su international ...

I jos nesto, citao sam, ali nisam probao, da najnoviji update directx10 (directx9&10 novembar 2007) poboljsava performanse ... Probacu :)
http://download.microsoft.com/downl...-a475-5810f82def1f/directx_nov2007_redist.exe

Poslednja izmena:
Opa. Pa bogami ima bagova, ima tu sta da se ispegla. A mozda ce drajverom zapushiti DX10 kroz DX9 hole :D

Ljudi, koliko god da je ovo zahtevno, ja sam ipak zadovoljan. :) Sada mi u 1280x1024 na high u najvecem klanju ne pada ispod 27fps, a uglavnom je dobrano preko 30, nekada i preko 50.
Za moj pojam - to je igrivo i izgleda odlicno.:,,:

Ajde baš me zanima.

Da li je tu u paketu i DX10 i DX9?

Yes

Evo ovako,

Bilo je :
DirectX: 10
Resolution: 1680x1050
Settings: Very High (all)
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 15,11
GPU Benchmark 16,75

Resolution: 1280x768
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 22,39
GPU Benchmark 25,05

------------------------------------------------------------

A sada, sa 169.02 i novembarskim DirectX-om :
Resolution: 1680x1050
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 15,89
GPU Benchmark 17,52

Resolution: 1280x768
Antialiasing 0x
CPU Benchmark: 23,38
GPU Benchmark 26,10

Poslednja izmena:
Veliki napredak:)

Uf ovo je toliko bolje od one multiplayer bete. Grafika, fizika ma neuporedivo. I gameplay ce cini mi se biti vrh. One cut in sekvence, glasovi likova, skroz ima neki filmski smek, bas se udubis. Jos kad ga stavis na 32inchi lcdtv, ugasis svetla i pocnes da se sunjas sa kloakom - vrh.
Nego kad se stavi onaj patch za dx10-oliku grafiku na XP-u, jel setovanja u meniju idalje ostanu samo na high (ne mozes da izaberes very high). Nekako sam se istripivao, tad mi grafika deluje na ovu sa vasis shotova, al rekoh da proverim.
I da smena dana i noci je extra detalj.
I sto se tiche zahtevnosti. Kod mene na mashini u 1360x768, 4xAA i sa stavljenim dx10 patchom (kapiram da to znaci sve na very high) skroz neigrivo, tipa 16-17 fps kad sam sam i shunjam se. Meni lichno je greota igrati ovo ispod max setovanja...

p.s. glupo pitanje ali jel vam u nvidia control panelu na image settings po defaultu stoji quality ili high quality i sta vam inace stoji za svakodnevnu upotrebu?

Ipak je XP zakon kad su igre u pitanju - konfiguracija iz potpisa, rezolucija 1680x1050, drajveri 169.01

Play Time: 70.95s, Average FPS: 28.19
Min FPS: 19.93 at frame 138, Max FPS: 32.39 at frame 977
Average Tri/Sec: -26319904, Tri/Frame: -933720
Recorded/Played Tris ratio: -0.98

Onaj ko je probao demo zna da je 30fps sasvim komotno za igranje jer je framerate vrlo konstantan

EDIT:
zaboravih da napomenem da su sve opcije u igri podesene na HIGH

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno