starac
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.01.2005
- Poena
- 515
E daj prekini sa tim hejterskim fazonima! Sta ce ti to!??:trust:
Cuj Starac, ok mi je konstatacija da ti se ova igra ne dopada, ti svakako imas pravo na to kao i svako drugi, ali generalno svidelo se to nekome ovde ili ne, i to treba reci - Crysis u svojoj ogoljenoj formi koju nudi je skroz ok projekat vredan svake hvale i niko i nista ne moze da promeni tu cinjenicu! Zato je po meni besmisleno trositi vreme i energiju na ovakve i sl. komentare koje si ovde okacio... Mislim pazi, nemoj pogresno da me shvatis, ali ovo sto sam ti nabacio je trenutno realnost! Naravno ako te zanima moje misljenje, pa reci cu ti da ima tu elemenata koji se i meni licno ne dopadaju, i ja imam ideje sta bi i kako bi moglo tu jos da se doda ili oduzme, ali to u sustini nije bitno. Sta bi ja voleo i kako bi neko nesto voleo, je jedna u sustini vise nego hipoteticka prica kojoj ovde nema mesta previse... Znaci mogu da ispostujem necije svidja mi se ili ne, ali nista dalje od toga kada je rec o mega projektima kakav je recimo ovaj i za koji se jos moze reci i da je u mnogo cemu referentan...
Ovde se radi o modernoj pucacini koja je maksimalno usminkana i tu nema mesta mnogo emocijama i ostalim slicnim Master Chif zezalicama koje si gore okacio. Sto se mene tice, to pitanje ko god da ga je postavio, je totalni promasaj!?! A evo i zasto... Ova igra ti je kao voznja nekim space automobilom koji jos uvek nije izmisljen i koji treba da ti obezbedi pre svega izvestan vizuelni uzitak i dobru zabavu, i u tome je ceo vic. Prihvati to vec jednom i poceces da uzivas u ovakvoj i slicnim igrama, (koliko vidim Epic uveliko radi na necem slicnom, a bice toga jos...)... ili to ili izaberi nesto drugo sta ti se vise svidja...
Ne zelim da zvucim grubo lafe, ali video igre nisu isto sto i recimo film, gledano iz edukativno/stvaralackog aspekta. Film je pre svega 7 umetnost i grana industrije koja ima 100 godisnju tradiciju, gde je pitanje kinte sporedna stvar kada je rec o mega projektima (znaci para ima da preliva), a video igre ce to mozda tek jednog dana postati... Za sada je to samo dobra zabava, koja se sa razvojem novih tehnologija i po mogucnostima pre svega odnosno visetrukim potencijalima uoblicuje u nesto sto ce jednoga dana svakako biti konkretnije od puke zabave. Ali za sada je to - to, i zato cenim da ne treba traziti Hegela i Kanta u ovakvim projektima niti to ocekivati o istih... Naravno lepo je kada se pojavi poneka igra kao sto je svojevremeno to bio recimo Deus Ex koja pokriva i ovu oblast, ali ovakvi projekti su ekstremno retki, pa shodno tome smatram da je to ne realno ocekivati. A narocito to vazi za situacije, kada na igri radi tim koji je prvenstveno orijentisan pracenju i razvoju najnovijih tehnologija u ovoj oblasti! Nekako mi se cini da takvi timovi jos uvek nemaju vremena da se bave previse ostalim elementima. Naravno to ce se svakako desiti jednoga dana ali tek kada ova grana industrije postane jos malo bogatija i razvijenija a same video igre promene osnovni koncept i formu odnosno ponude vise mogucnosti (emotivno edukativne) i generalno uznapreduju po pitanju audio-vizuelnog iskustva do foto realisticnog (holografskog), sto cenim da nece jos dugo da se desi na tvoju i moju zalost, heh! ,)
Pozdrav :wave:
Hejterski fazoni
Ostatak necu komentirati