Jel' možeš malo konretnije reći o ovim zamrzavanjima? Meni se dešavaju u zadnje vrijeme, sve se totalno zamrzne, ali totalno, miš ne reaguje, tastatura ne reaguje, grafik za torent ostane zaleđen u stanju u kojem je bio, ništa se ne dešava, CTRL+ALT+DEL ne radi, ništa, jedino radi "hladni reset" na kućištu.
Deluje mi kao ono sto sam imao
Nedavno mi se desilo (ne sjećam se u kojoj prilici) da mi se kompjuter resetovao ali prije dizanja Windowsa me pitao nešto što nikad do sada nisam doživio, pitao me BIOS da li da učita default podešavanja BIOS-a ili da odem u BIOS i sam podesim stvari, to nikad do sada nisam vidio. Rekao sam mu da učita default i on je nakon toga podigao Windows sa drugog hard diska (baš sa HDD a ne sa C300) pa sam vidio da ću ipak morati u BIOS da podesio da se sistem diže sa C300. Nakon toga sam vidio da mi RST drajveri ne rade pa sam zaključio da je to zato što je u BIOS-u po defaultu podešeno da radi u IDE a ne u AHCI režimu a on je BIOS vratio na default, pa sam opet otišao u BIOS i podesio AHCI i nakon toga RST prijavljuje da radi u SysTrayu dole kod sata.
Cisto da te umirim - ovo moze da se desi iz bilo kojeg razloga, bukvalno "eto, dunulo mu" fazon... ne mora da znaci da je zbog ikakvih problema sa SSD-om
Isto kao sto je slucaj i sa izborom primarnog diska za podizanje sistema (meni se uvek poremeti kada mi ostane fles uboden, pa pokusava sa njega da butuje

), a isti je slucaj i za IDE/AHCI setovanje... IDE je default, uvek bilo
Ali sad imam ta povremena totalna zamrzavanja kod kojih moram raditi hladni reset, danas se to desilo dva puta
Imaš li ideju ili ima li neko drugi ideju do koje komponente bi mogla biti ova zamrzavanja? Do C300? Šta bih mogao uraditi da pokušam to otkloniti? RST koji je instaliran je verzije 10.1.0.1008. ali do sada nije bilo nikakvih problema.
Moja ideja je - RST drajveri v10.1.1008. Upravo ti koje ti imas.
Naime, oni su mene *zaklali*. Ali bukvalno.
Skoro godinu dana ja teram ovaj SSD sa onim matorim v9.6.0.1014, i nikada ni jedan jedini problem, sve radi savrseno - SSD ni da stucne, brzine uvek maximalne. Nesto se resim da pridignem novi Win (uletela nVIDIA umesto ATi-ja, a to nikad nije dobra kombinacija na sistemu

), opeglam sve friske drajvere, sve po P.S.-u... ali mi djavo ne mira, hocu da vidim mogu li da prebacim famoznih 599 poena u AS SSD-u, tj. da vidim vise i tu 600-tku
A posto je nakon tih v9.6.0.1014 izbacen i v10.1.0.1008, resih da krenem postupno, tj. da probam prvo njih, vidim sta i kako, tj. koliko baca... a onda za kraj i finalne (poslednje) v10.6.0.1022, koji ce mi i biti na svezem sistemu. Ali eto, u medjuvremenu da probam i v10.1.0.1008.
Instaliram, provrtim par puta bench... nista, to je to, pretty much isti skorovi, 600 cu da vidim na kukovo leto

Aj' rek'o nek ostane jos danas-sutra, ako treba GC/TRIM u pozadini da porade malo, mozda dobijem negde boost i nategnem jos taj jedan poJen

... pa onda gazim v10.6.0.1022 preko toga i privodim kraju testiranje.
Medjutim, krece horor... nakon sto mi je par dana (pre toga, tj. od kako sam ih instalirao) radilo normalno, jedno jutro ja palim komp i odma' se zalecem na AS SSD... test se prekida, uz poruku da je to "mozda zato sto mi je overklokovana masina" (WTF, ovo prvi put vidim!?). Pokrecem ponovo - smrze se. Ceo komp. Mis i vergla po ekranu, ali nista ne moze da se pokrene. Da bi, nakon izvesnog vremena, i mis otkazao poslusnost.
Restartujem, ponovo ulecem u Win... aj' kao nista ne diram, palim Operu i gledam neki klip na YouTube-u... pljas, smrze se. Opet ista prica. Ja vec poceo da se prpam, iskreno.
Onda se setim ove mighty-eve price o LPM-u, pa rek'o da pogledam za to (iako do tad apsolutno nikakvih problema nisam imao sa istim, kao sto rekoh)... nadjem u registry-u stavke, pogasim za sve portove. Mislim se: huh, dobro je, resen problem. I radi tako neko vreme, nekih par sati... pa opet - pljas, smrzavanje.
Tad vec nastade opasna "dupe gace zvace" situacija, ne znam sta sad... mislim se vec da SSD nesto otkazuje... ipak, sednem da malo porazmislim, pa da vidim kakva je situacija: a) besprekorno mi radilo sa v9.6 prakticno godinu dana... a problemi krecu kako instalirah v10.1. Fine, vraticu se na v9.6; b) ili cu da idem na v10.6, poslednje; c) ili cu da se vratim na MS AHCI drajvere; d) ili pak u IDE mod

Onda rekoh daj da probam IDE, to mi trenutno najlakse... posle mogu MS AHCI, ili pak nove/stare RST... al' ovo mi zasad najlakse, samo jedan klik u BIOSu, a tako cu i da izolujem problem - jel' nesto do RST drajvera ili pak do samog SSD-a.
Odradim tako, restart... bojazljivo snjuvam po Win-u, sve cekam kada ce da me strefi ponovo

... medjutim - nista. Sve radi. Pokrecem neke igre, net, YT (mada nije to nek reper, znalo je da se smrzne i u leru)... sve deluje OK. AS SSD - radi, ne prekida, zavrsava test, baca (za IDE mod) normalnih ~315 poena.
Sad rekoh da vidim, sta me to zeza u AHCI modu... aj' reko' da probam odma sa najnovijim RST drajverima, pa cu posle eventualno da se zezam sa drugim solucijama. Vrcem na AHCI u BIOSu, ulecem u Win brzinom munje, isto tako i pokrecem instalaciju v10.6.0.1022 (da preduhitrim ono smrzavanje :d), zavrsava se, trazi restart... ajde bre, restartuj se, naravno!... ulazi ponovo u Win - radi. Pokrecem AS SSD - radi, ne smrzava nista, baca ~590 skor. Igre, net, YT... standardna prica... sve radi. Tako je vec nedelju dana, da kucnem u drvo

LPM je ostao na disabled u registry-u, nisam se trudio da ga vracam (ionako nema nikakvu svrhu na desktop masini)... ali bitno je da sve radi. Pomirio sam se i sa tim da 600 poena na ovoj konfi verovatno nikad necu videti (mada ostaje da se vidi sta ce biti nakon secure rease-a i novog Windows-a

), ali neka, bitno je da sve radi normalno
Tako da to ti je to, moja horor prica sa happy end-om... prebacuj se i ti na v10.6.0.1022, pa vidi hoce li pomoci.