Šta je novo?

Crucial RealSSD C300 128GB

Pa u RegEdit-u.

A i ne moraš ručno. odradi prvu varijantu s ovog linka.

Otvoriš Notepad, uradiš copy/paste svega s tog linka od linije Windows Registry Editor Version 5.0 dokle god su ključevi, lnimiš to kao LPM.reg i dva puta klikneš na taj fajl.

@CAR:

Sad videh na Cruicalovom sajtu (ovaj link što sam sada stavio malo gore) baš rešenje za C300 freeze i ključna rečenica:

Beginning with the Intel® Rapid Storage Technology 10.0 release, LPM support is enabled by default on both mobile and desktop platforms.

Zato tebi s 9.6 nije ni pravio probleme - LPM nije ni uključen s njima.

Nisam 100% siguran, ali mislim da svaka reinstalacija/upgrade RST drajvera s verzijama posle 10 ponovo uključuje LPM i ako si ga disable-ova prethodno, pa treba proveriti registry posle toga.

Poslednja izmena:
Pa u RegEdit-u.

A i ne moraš ručno. odradi prvu varijantu s ovog linka.

Otvoriš Notepad, uradiš copy/paste svega s tog linka od linije Windows Registry Editor Version 5.0 dokle god su ključevi, lnimiš to kao LPM.reg i dva puta klikneš na taj fajl.

Znači bez tog Windows Registry Editor Version 5.0. Nije mi bilo poznato, da u notepadu može da se snimi fajl u toj ekstenziji, hvala

Poslednja izmena:
SA TIM Windows Registry Editor Version 5.0

To treba da bude prva linija u fajlu.

.reg je obični tekst fajl, tako da možeš da ga snimiš/edituješ u Notepad-u.

Hvala na informacijama. Hm...kod mene ništa nije overklokovano. Što se tiče toga što je neko ranije pominjao da je možda do baterije ne znam može li se to desiti jer ploča nije stara, imam je dve i po godine. Ploče budu i dosta starije pa baterija ne bude problem. Moja ploča na staroj mašini koja je sada kod sestre je isto Asus (A7N8X) i zna se nekad, mada rijetko, desiti da BIOS ne dozvoli pokretanje Windowsa jer se FSB iz nepoznatih razloga vrati na 100 MHz (u pitanju je stari Intel Barton procesor) pa moram da ručno u BIOS-u stavim 166 MHz za FSB i tada sve opet normalno radi. Ne znam zašto se to dešava. Isto ništa nije overklokovano.

intel i barton se nekako ne uklapaju u istu recenicu,( narocito ne sa Asus (A7N8X) )
a nedozvoljavanje pokretanja win-a moze biti iz raznih razloga ( recimo u bios-u je ukljuceno nesto tipa : halt on all errors )

Poslednja izmena:
@CAR:

Sad videh na Cruicalovom sajtu (ovaj link što sam sada stavio malo gore) baš rešenje za C300 freeze i ključna rečenica:

Zato tebi s 9.6 nije ni pravio probleme - LPM nije ni uključen s njima.
Ja to vec zakljucih od tebe, tj. iz nekog od tvojih prethodnih postova :p
Nisam 100% siguran, ali mislim da svaka reinstalacija/upgrade RST drajvera s verzijama posle 10 ponovo uključuje LPM i ako si ga disable-ova prethodno, pa treba proveriti registry posle toga.
Nope... sad upravo proverih, i dalje mi je LPM (ostao) na disabled, i nakon instalacije v10.6.0.1002 :)

Nope... sad upravo proverih, i dalje mi je LPM (ostao) na disabled, i nakon instalacije v10.6.0.1002 :)

Ovo je tacno, posto se prilikom instalacije 10.x drajvera kljucevi ne generisu/modifikuju, podrazumeva se da je LPM on, osim ako nije drugacije specificirano pomenutim kljucevima. Odnosno, kada se jednom odradi fix, ne treba ga ponovo raditi prilikom promene drajvera.

BTW, mogu da potvrdim da nema pada performansi posle duzeg koriscenja. Probao sam ovako popunjen SSD u drugom OS-u, na drugom disku, i radi punom brzinom. Sto ce reci da kada je sistem podignut sa SSD-a, isti nije stizao da pokrene GC dovoljno cesto, odnosno nisam mu ostavio dovoljno idle vremena pre testiranja :)

Poslednja izmena:
Ovo je tacno, posto se prilikom instalacije 10.x drajvera kljucevi ne generisu/modifikuju, podrazumeva se da je LPM on, osim ako nije drugacije specificirano pomenutim kljucevima. Odnosno, kada se jednom odradi fix, ne treba ga ponovo raditi prilikom promene drajvera.
Ako budem dokon, mozda i ukljucim LPM, cisto da vidim hoce li sa ovom verzijom RST drajvera (kod mene) dolaziti do poznatih nam problema i simptoma :)
BTW, mogu da potvrdim da nema pada performansi posle duzeg koriscenja. Probao sam ovako popunjen SSD u drugom OS-u, na drugom disku, i radi punom brzinom. Sto ce reci da kada je sistem podignut sa SSD-a, isti nije stizao da pokrene GC dovoljno cesto, odnosno nisam mu ostavio dovoljno idle vremena pre testiranja :)
Negde (u nekom testu svojevremeno) procitah da C300-tki kao treba tek 2-3 minuta idle vremena da opali GC... :d

Liku u tom testu nije polazilo za rukom da uspori SSD, ma sta radio (a radio je :p) - kako zavrsi torturu i SSD (a vala i tester :p) malo predahne, brzine opet kao da je tek iz kutije izvadjen :D
Dobro, svi do sad znamo da bas i nije tako, ali lepa pricica u svakom slucaju :)

Vrh Dno