Šta je novo?

Crucial m4/Micron C400 (Marvell 88SS9174-BLD2, synchronous MLC NAND)

Ugasi LPM, pisano je već o tome..

Imam taj reg fajl ali nisam aplikovao. Videcemo kako se bude ponašao ovih dana. Hvala.

Lenovo IdeaPad S205, E-450 APU, Windows 7 x64
amd_sata (AMD SATA AHCI Driver 1.2.001.0327)

Lenovo IdeaPad S205, E-450 APU, Windows 7 x64
msahci

Po rezultatima iz CrystalDiskMark-a sa AMD drajverom rezultat je malo bolji ali kod testa sa AS SSD-om 4K-64Thrd je prilicno veci kada je u pitanju msahci. Nisam pameta sta sada da radim, da opet instaliram AMD SATA AHCI drajver ili ostavim Microsoft-ov genericki?

Evo i testa na desktopu:
GA-Z68XP-UD4 (rev. 1.0), i7-2600K, Windows 7 x64
2012-06-27_002727 M4 SATAIII 000F.png

Ono sto me najvise cudi kada je u pitanju msahci (IdeaPad S205) 4K-64Thrd je nerealan. Mozda je ipak bolje da se vratim na AMD SATA AHCI drajver?

Poslednja izmena:
Meni dosao prije par dana M4 :).

15mfbpl.png

Ovo bi trebalo da je ok rezultat?

Nisam instalirao Intel RST drajvere, nadam se da nije ni potrebno, radi sa msahci i ukljucen je TRIM. Probao sam i da flesujem preko onog njihovog programa za update, ali kaze mi "There are no SSD on your system that need to be updated". Valjda je onda dosao sa zadnjim firmverom...

Evo kako radi sa IRST i to sa prastarim 10.6.2.1001.
Zadnji ti je FW, pise lepo 000F

attachment.php

Poslednja izmena od urednika:
Ah da, pise gore, sad vidim i ja :). Ma tek sam prvi put u svemu ovome :).

Znaci da bih trebao da instaliram RST? Vidim ti imas bolji rezultat.

Sto se tice tog RST drajvera, jel samo mora drajver ili se mora ukljuciti i u biosu ploce? Znam da imam i u biosu enable/disable Intel RST. Trenutno je iskljuceno.

Izvinjavam se zbog duplog posta.

Probaj, instaliraj IRST pa odradi testove.
Uf ovo za bios sad se i ne secam, ali mislim da ne treba, probaj oba nacina.

Ok hvala :)

Skinuo sam IRST pa cu da probam... nego negdje nesto procitah da ako radim odmah vise testova mogu dobiti nize rezultate ili tako nesto. Ovo gore sam sada testirao, pa jel mogu odmah ponovo sada nakon instalacije RST drajvera? :)

Sad me malo zbunjuje ovo oko RST drajvera... sta treba tacno da skinem i instaliram? Ja sam skinuo ovaj iata_enu.exe, ali vidim ima i f6flpy-x64.zip (F6 Driver Diskettes). Ovo me sad malo zbunilo: "F6 and RAID BIOS configurations need to be performed prior to installation of this driver for proper operation."

Poslednja izmena:
OK, hvala opet :p. Taj sam vec i skinuo, malo me samo zbunilo ono dole dodatno objasnjenje, pa sam pomislio da ne treba jos nesto. Uglavnom instaliram ovaj i probam :)

Evo ga... i dalje je losije nego kod tebe, ali bolje nego sto je bilo. Da ostavljam ovako? :)

rvkr5f.png

Poslednja izmena:
Sto se tice cestog testiranja ssd-a u kratkim intervalima imace posledice na mali pad rezultata, ali posle par sati mirovanja i dok trim odradi svoje rezutat ce se vratiti na staro.

Ok, probacu onda test sutra ponovo, posto je sad ionako kasno da se ceka par sati :). Onaj prosli test sam odradio prije nekih sat, pa mozda je bilo rano da radim sad ovaj ponovo. Vidjecemo sutra, mozda rezultat bude i nesto bolji. Uglavnom, ja zadovoljan kako god :)

Ostavi to tako i ne cackaj jer radi ok, zavisno od ploce i "opsteg stanja" masine rezultati su tu negde.
Sad si miran dugo vremena sa sistemskim ssd-om i uzivaj, ne opterecuj se merenjima.

Da... u sustini ja sam zadovoljan performansama, a test sam vise odradio da bih bio siguran da disk manje vise radi full performansama. Odradim sutra jos jedan test cisto onako i to je to. Twekovao sam dodatno sve sto treba i upravo sam napravio image Paragonom, tako da sam miran :).

Hvala vam puno :wave:

Malo cudni rezultati, moze li neko prokomentarisati..u pitanju je laptop lenovo t61, star 4 godine

as-ssd-bench M4-CT128M4SSD2 A 16.9.2012 10-02-01.png

cdm.png

Izgleda kao da je IRST tjapio read-ove u cache pa je uspelo toliko dobro da bude.
Sve ostalo izgleda OK. Read @ 4K bi mogao da bude malo bolji, ali verovatno je u pitanju slabiji cipset (jeste sve to "kao" isti chipset za SATA2 na toj generaciji Intel laptopova, ali najstariji VAIO Z (C2D platforma!) j*** i danasnje desktop cipsetove po pitanju performansi SSD-a :))

Sve u svemu, OK su rezultati.

Meni ovo izgleda kao SATA2 kontroler.

Evo ponovljenih rezultata, ovaj put sa intel rst drajverima
as-ssd-bench M4-CT128M4SSD2 16.9.2012 16-47-54.png

cdm intel rapid.png

E sad rezultati odgovaraju realnosti.

ok ljudi..nego, malo me muči jedna druga stvar..ne znam kako da update-ujem IRST drajvere, trenutno je unutra neka prastara verzija iz 2010., v.9.6.4.1002.
Ili nemam skinut pravi fajl ili jednostavno ne znam proceduru update. Može li neko ovdje pomoći?

Od iRST stavi odavde V 11.5.4.1001 WHQL, koji više nema memory leak a radi odlično.

Ne dozvoljava, kaže nedovoljno prostora

Prostora?!?
Prvi put čujem nešto tako! Kakvog prostora? Može neka slika?

Da li si pokušao deinstalirati prvo, ili si samo pokušao pregaziti?

Ova je greška..svejedno je, bilo da idem friško ili da pregazim

my4e4yja.jpg

Izgleda da nije namenjen za tvoj cipset/OS:)

To nije prostor, već kao da ne podržava.
Čudno kod mene na mojoj do nedavnoj mašini sa X38 što je ista generacija kao tvoj P35, htelo je bez problema sve verzije - OSIM ako ti je jako bajat RAID ROM, koja ti je verzija?
Ako je starija od 8.5 možda ćeš morati prvo staviti noviju u bios.. Kako i šta. I ako probaš, nemoj ići na 11 ;) Već tipa 9.5 max!
Ili nađi već modovan BIOS na netu, ima toga za razne ploče...

Ili probaj verziju 11.2.0.1006 ili čak 10.8.0.1003.

Poslednja izmena:
Ista situacija je bila i kod mene na laptopu starom 5 god . Toshiba je u pitanju sa ICH 9 . Probao video nece i batalio za sada ali cu probati stariju verziju ovih dana pa postavljam SS od Intel 330 120 gb ;)

BIOS je vec modovovan, jer laptop nativno ne podrzava sata2..sa midleton BIOS-om sata2 je 'otkljucan'..sa nekim driver skenerom, uspio sam podici verziju iRST na 10.1.0.1008 i to je proslo ok..moguce da moj chipset ne podrzava dalje od ove verzije

Sasvim moguće, laptop-ovi su veoma specifični; probaj još one dve verzije što sam ti napomenuo, ako ne ostani na 10.1 i to ti je to.
A možeš još pokušati samo update drajvera iz paketa, preko device manager-a...

Nazad
Vrh Dno