Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali to je zato sto je biran primerak procesora iz cuvene axiuouedoq serije 7. nedelje 2003. godine a i ploca je odlicna za oveklok :p

Zalio sam se prodavcu od koga sam ranije kupio mobilni telefon da se slusalica slabo cuje i da ne cujem sagovornika kada sam recimo na ulici, a on, mrtav 'ladan, kaze "E, pa imas sa strane one tastere za pojacavanje i stisavanje zvuka u slusalici", misim, kao da ja to ne znam....uzas...
A biser od istog coveka, je da kada smo mu rekli da telefon jako slabo zvoni i da se ne cuje kkada je u dzepu je bio: "Pa ukljuci vibraciju".....k*eten pravi.

Filo je napisao(la):
...ali i dalje je naaaaaajcrnji biser to sto idijoti daju 100 i vise € za polovnog bartona i plocu :wall:

Meni to nije cudno, dokle god bude bio trazen i dokle god bude bilo vise potencijalnih kupaca nego bartona mislim da ce mu cena biti visoka. Niko vas ne tera da kupite :) . Mozda se na kraju i ja resim da zaradim pa oglasim da prodajem moja dva Bartona :-devil-: .
Mene mnogo vise cude visoke cene SDRAM-a po benchu :) .

Ma to za Bartone ja pricam vec godinu dana ljudima da su precenjeni, sad sam digo ruke, pa ih i ja prodajem za iste te pare. Evo pre neki dan sam u otkupu dao coveku 85e za bartona 2500+ i plocu, i znam da cu glat prodati bar za 95... To je prosto tako.

A ovo za SDRAM memorije je potpuno normalno, ljudi koji nece da kupuju novi komp samo traze memorije da dodaju i za neku office upotrebu je skroz OK PIII sa 512MB rama npr. To naravno dize cenu memorija, narocito "dvostranih" koje sve ploce vide u punoj velicini.

Bolje pogledaj one na PC berzi sto prodaju PIII 700 + plocu za 70e i sl. HAOS!!!

Poslednja izmena:
miljan je napisao(la):
Meni to nije cudno, dokle god bude bio trazen i dokle god bude bilo vise potencijalnih kupaca nego bartona mislim da ce mu cena biti visoka. Niko vas ne tera da kupite :) . Mozda se na kraju i ja resim da zaradim pa oglasim da prodajem moja dva Bartona :-devil-: .
Mene mnogo vise cude visoke cene SDRAM-a po benchu :) .
sdram je na ceni zbog brda ne planine firmi kod nas koje su na matorim masinama ali bez obzira na "zastarelost" te masine sa sdram-om odradjuju tim firmama posao naravno office,baze podataka,programi za pdv/knjigovodstvo itd... itekako dobro radi i na sdram-u i pentium 2/3 procesoru idealn1 kombinacija tualatin i asus tusl2c i zbog toga drzi cenu

Ma ok je to ali postavlja se pitanje da li se vise iplati uzeti neku najobicniju polovnu ddr plocu sa npr. VIA KT266. Tako bih ja uradio, umesto da dajem 20-ak eura za 256MB SDRAM-a kad toliko kosta nova 'tabla' DDR memorije i to na 400MHz.

Na pakom oglasima se definitivno oglasavaju ljudi koji su malo udareni.

Prodajem polovan racunar na 1.2 GHz - Duron MD, Maticna ploca Epox - VIA
KT 133/AChipset, 256 SDRAM, HDD 40 GB, Kuciste: ATX Power max - 300W,
Video kartica: Geforce 4 - 64MB, Sony CD ROM, Monitor: CTX - 14', Modem,
tastatura i opticki mis

Nepise cena, i ja pitam za cenu na mail dobijem odgovor pocetna cena 250E :) da nije smesno bilo bi tuzno pa ovo nevredi vise od 130E...
Samo sam odgovorio prodaj to za 250 i dodaj jos 60E i kupi od mene 5 puta bolji kompjuter:
Athlon XP Barton 2500+ Spire VertiCool Dual Heatpipe, MSI KT6 Delta FSR (AGPX8, PCI, S-ATA raid), Kingston HyperX DDR 512MB CL2 400MHz, 40GB Maxtor, MSI 5900XT VIVO, 15' ADI (2001 g.), Lucent 56K, tastatura PS/2, JNC Midi Case RJA-234 Pearl&Black 350W/CE Novo, DVDRW Pioneer 108D, Genius NetScroll ps/2 Novo

Ako on nece evo ja uzimam za 410 :d ...samo da odem do parka da naberem jos ovih listova od 100 :bottle:

Slazem se ja da je 310E malo velika cena za Bartona sa 15' monitorom, jedina dobra stvar je 5900XT kartica i malo kvalitetnija memorija, ali neide da ponudim po istoj ceni :)

Aha, a ja mislio da se zezas pa se nadovezao na salu... Upsss... :d

ja ne znam sto je vama cudno da neko trazi ~35e za nf2 plocu i ~50e za bartona. Em su novi socket A semproni dosta losiji, slabije se klokuju, nisu otkljucani (nisu ni svi bartoni ali... :S: ) em kostaju (ako ih neko drzi uopste) 60 i kusur evra. Ploca nova abit NF7-S kosta ~65e, zasto ja bi dao moj recimo NF7-S star godinu dana nekom za tepsiju ribe ? pa 35e je vec tepsija ribe. Ko voli nek izvoli, ima novo za 65e.
Slazem se da je preterano da neko trazi 80e za bartona, ali 50 nije nerealno, kolko god da je taj procesor mator. Jos ako je kloker i otkljucan , eto nekom veselja.

@astan:

za onu konfiguraciju koju si naveo, prvo : (nije moj oglas da se razumemo odma) to je verovatno sve novo i pod garancijom, drugo: cena je sasvim ok, sem za liteon rezac i 6600. Da je 40e nize, cena bi bila ok, a verovatno bi lik to dao za 40-50e nize.

a to sto si ti nasao venice-a za 105e na PC berzi, to je patka. Ima po toj ceni, ali ne na lageru ;) Samo ti nazovi pa ih pitaj posto je to, nemoj se zacuditi ako ti kaze 105e ali racunamo evro 89, ili 105e +PDV ;) (moze da se nabavi 3000+ za 105e, ali ne u svakoj prodavnici, pogotovo ne u tim sa pc berze, proveri)

Poslednja izmena:
niko ne kaze nista za plocu i bartona od 85€
ali za plocu i bartona od 110 ili 130€ .... hm hm

ma ja kad sam prodavao to za 75, javi mi se lik kaze dam ti 25e za plocu (epox rda3i original) i dam ti 25e za CPU, ja mu reko dam ti ja rac u zube za te pare... :d

pazi
i meni se javio jedan da ponudom 190€ za konfiguraciju+neke komponente(hp vectra p4, 512mb, 40gb disk, monitor 17", + hard od 40gb i neke graficke)
ja mi kazem malo je-samo masina kosta bar 200, a on
"ajde dacu ti 195"
tako da ******a ocigledno ima
a ocigledno i ovaca za sisanje

Poslednja izmena:
Cekaj, ******a i ovaca sigurno ima ali zasto je taj lik ******? Zato sto se cenkao ? Ili sto ne zna koliko to vredi?

pazi
ti prodajes nesto za 150€
ja kazem "ajde raspolozen sam pa cu ti dati 100"
ti: ne moze, vredi bar 140( i to bar)
ja: ma ko te **** evo ti 105

jel treba dalje da crtam?

Poslednja izmena:
Crtaj ako ti lakse. Nije mi jasno.
Ali ovaj put mi objasni bez karikiranja i preuvelicavanja molim.

Evo da nacrtam bez karikiranja i preuvelicavanja
Filo je napisao(la):
ti prodajes nesto za 150€
ja kazem "ajde raspolozen sam pa cu ti dati 100"
ti: ne moze, vredi bar 140( i to bar)
ja: ma ko te **** evo ti 105 i budi zahvalan
sta je tu nejasno?

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
ja ne znam sto je vama cudno da neko trazi ~35e za nf2 plocu i ~50e za bartona. Em su novi socket A semproni dosta losiji, slabije se klokuju, nisu otkljucani (nisu ni svi bartoni ali... :S: ) em kostaju (ako ih neko drzi uopste) 60 i kusur evra. Ploca nova abit NF7-S kosta ~65e, zasto ja bi dao moj recimo NF7-S star godinu dana nekom za tepsiju ribe ? pa 35e je vec tepsija ribe. Ko voli nek izvoli, ima novo za 65e.
Slazem se da je preterano da neko trazi 80e za bartona, ali 50 nije nerealno, kolko god da je taj procesor mator. Jos ako je kloker i otkljucan , eto nekom veselja.

@astan:

za onu konfiguraciju koju si naveo, prvo : (nije moj oglas da se razumemo odma) to je verovatno sve novo i pod garancijom, drugo: cena je sasvim ok, sem za liteon rezac i 6600. Da je 40e nize, cena bi bila ok, a verovatno bi lik to dao za 40-50e nize.

a to sto si ti nasao venice-a za 105e na PC berzi, to je patka. Ima po toj ceni, ali ne na lageru ;) Samo ti nazovi pa ih pitaj posto je to, nemoj se zacuditi ako ti kaze 105e ali racunamo evro 89, ili 105e +PDV ;) (moze da se nabavi 3000+ za 105e, ali ne u svakoj prodavnici, pogotovo ne u tim sa pc berze, proveri)
Ako je novo i pod garancijom onda bi to trebalo naglasiti, da je cena 50 evra niza onda ne bi bila crni biser :)
A Venice sam nasao u NoviComp-u i zvao sam i pitao i imali su ga, valjda ga imaju jos uvek, kostao je 9.294 din odnosno 105 evra (1evro=88.5) sa PDV-om. Na kraju bi zakljucio da se slazem sa tobom da je cena niza 50-ak evra i da je sve novo i pod garancijom da bi to bila OK cena ali NIJE tako pisalo u oglasu. Pozdrav :type:

Mali o/t:
Naišao sam na ovo danas na netu pa reko da podelim :)

20030528h.gif

So true :)

frisko sa kg oglasa:

"OTKLJUCAN "Barton 2500+
ABIT NF7
512DDR DUALL CHANNEL
80 Gb WD sata
ATI 9550 DVI out
CDRW/DVD Combo
FDD 1.44
ATX 400w
Genius MOUSE OPTIKAL
Genius TASTATURA

CENA :450 EURA

----------------

AMD Sempron 2500+ Box
AS Rock NF3
512DDR DUALL CHANNEL
80 Gb WD 8MB
GF4 64MB TV out
DVD rezac NEC3540
FDD 1.44
ATX 400w
MOUSE
TASTATURA

CENA :280 EURA

ajde budite bolji od onoga prvog :D

ovo je bolelo :d Mozda covek daje 17" LCD ganc nov uz konfu

gx-x je napisao(la):
ma ja kad sam prodavao to za 75, javi mi se lik kaze dam ti 25e za plocu (epox rda3i original) i dam ti 25e za CPU, ja mu reko dam ti ja rac u zube za te pare... :d

Vrlo kulturno, nema sta. :wall:

Kao prvo, nisi u pravu, kao drugo, to uopste nije deo novosadske kulture. U normalnim zemljama bi te covek za tako nesto tuzio (ja bih to prvi uradio) ali to sto zivimo tu di zivimo ne znaci da se trebamo ponasati na nacin na koji si ti to opisao. Covek IMA PRAVA da nudi koliko hoce, i 5 EUR, sta vam je bre ljudi?!?? NE POSTOJI TZV. NEPRISTOJANA PONUDA. TO SAMO O-V-D-E POSTOJI U RECNIKU! Svaka ponuda je pristojna - a svaki odgovor kao tvoj gore citirani je krajnje drzak i nepristojan. Zar ne mozes lepo da kazes coveku: "Zao mi je, cena je fixna" i ako te ipak cima ponovo da mu kazes da te vise ne zove ako nece da plati XX EUR. I kraj.

Sta cu sve ovde cuti. Razumem ja vas, i tebe i Fila ali ljudi... ajd za promenu da budemo ljudi. Pa i meni su nudili svasta ali nikad nikome nisam tako nesto nji sanjo da odgovorim. Lepo mu kazes "Sorry but no..." i schluss!

Laku noc svima!

:wave:

ti bi me iz tog sela tvog zabitog tuzio zato sto sam te poslao u pm ?! :trust: samo napred, nemam nista protiv dodatne zarade.

PS. covek ima prava da nudi, a ja imam prava da ga posaljem u pm kao svaki posteni Srbin.

Poslednja izmena:
Perlez je napisao(la):
U normalnim zemljama bi te covek za tako nesto tuzio (ja bih to prvi uradio) ali to sto zivimo tu di zivimo ne znaci da se trebamo ponasati na nacin na koji si ti to opisao.

Hahahahahaha, u kojoj to zemlji bi neko nekoga tuzio zbog psovke. Sta kao idem nekom Njujorskom ulicom naleti neki tip na mene ocese me ramenom i meni npr. ispadne mobilni telefon i ja mu kazem screw you i cap stize tuzba posle jedno 5-6 dana na vrata sa zahtevom za obestecenje od recimo 1500$ za povredu casti. Pa svaki sudija u SAD ili Engleskoj (gde se primenjuje obicajno pravo) a i bilo gde u Evropi (pa i kod nas) bi iste sekunde odbacio takvu tuzbu jer kako sam ja to nekome povredio cast i javno ga ponizio ako sam mu to rekao u cetiri oka(kao sto je gx-x rekao nekoj budali). Mogao bi on da me tuzi da sam ja krenuo javno da ga vredjam i sl. ali izgleda da si ti to malko pogresno shvatio kako funkcionise pravo. TI i u ovoj zemlji verovao ili ne imas pravo da tuzis bilo koga zbog bilo cega ali pitanje je da li ce tvoja tuzba biti odbacena ili ne. Posto se hvalis da bi odmah tuzio gx-x da mozes a eto on te je javno prozvao i ja te javno prozivam i kazem da je tvoja prethodna izjava lep primer crnog bisera i neznanja slobodno mozes da me tuzis za povredu casti, plati taksu pa probaj a imas i fizicki dokument da sam rekao to sto sam rekao.

gx-x je napisao(la):

Ako si :) nekima se drugacije ne moze dokazati :)

gx-x je napisao(la):
ti bi me iz tog sela tvog zabitog tuzio zato sto sam te poslao u pm ?! :trust: samo napred, nemam nista protiv dodatne zarade.

PS. covek ima prava da nudi, a ja imam prava da ga posaljem u pm kao svaki posteni Srbin.

Ja nemam vremena da se bakcem s takvim stvarima. Uostalom, lepo sam rekao da to ovde nazalost ne funkcionise. Tamo gde to postoji (konkretno u Skandinaviji) uglavnom nema ni potrebe za tim jer se ljudi tako ne ponasaju.

Nemam komentara dalje. Setih se izjave Mihajla Kovaca u skupstini od pre 10-ak godina:

"Stil je covek i covek je stil".

Pozdrav svima od mene - pa makar bio i "crni biser" :)

Evo jednog sa nasih oglasa, pretera ga malo sa konfom ali pravi biser je polovno napajanje od 200W za celih 10e

Intel Celeron 1000MHz
TT Volcano 6Cu+
ploca MSI Pro 266 master (5xPCI, AGP...)
novo kuciste sa 300W napajanjem
HDD 40GB Maxtor D540X-4D 5400rpm
flopi
CD rezac
GeForce 4 64MB tv out (V9180magic)
384MB DDR rama
novi 2.1 Codegen zvucnici

cena: 170 eura

takodje na prodaju:

DTK 200W napajanje, polovno - 10 eura

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.