Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Perlez je napisao(la):
Tamo gde to postoji (konkretno u Skandinaviji) uglavnom nema ni potrebe za tim jer se ljudi tako ne ponasaju.

u skandinaviji nema oglasa prodajem bartona za 150€
ili da ti neko nudi 25€ za isti pa ga posle on prodaje za 100€, tako da je to malo drugacije.

btw svedjani nisu imali ni ograde na dvoristima do dolaska nas i turaka, a nisu se ni zakljucavali nikad pre 60-ih.

Poslednja izmena:
Ovo mu dodje malo vise u vezi mobilnih telefona ali je ipak prvoklasan biser pa... uzivajte!
Nudi lik iz Nisa N70 sa 512MB karticom 2 meseca staru na prodaju ili zamenu (Mobtel wap oglasi).Ja mu posaljem poruku da imam 6680 sa 256MB memorijskom i pitam kolika bi bila doplata ako bi hteo tako nesto u zameni!?
Lik mi na to odgovara da trazi 115 eura!Meni je to delovalo previse jer je razlika izmedju novih telefona oko 60 eura,a memorijske kartice se vidim po oglasima krecu za jako povoljnih 20 eura (256MB) odnosno 30 eura (512MB) sto mu dodje jos 10 eura razlike ili oko 70-ak eura skupa sto njegovih 115 eura cini previse!
Resih da probam malo da spustim cenu (ustvari mnoooogo) :D i napisah mu da je to mnogo jer se novi razlikuju 60 eura u ceni,da je moj telefon u sjajnom stanju,ful oprema,nije sa mreze i ima ubacen najnoviji softver sa srpskim jezikom,i pazite njegov"KULTURAN i INTELIGENTAN"odgovor na moj pokusaj cenjkanja:
"Ma to je moja poslednja ponuda,uzmi ili ostavi,nisam lud da ti ga poklonim.Njemu je jos i menjan softver i sad je obican otpad..."!?!? :d :p :wall:
Ko je makar maaaalo"zdrav u mozak"sto kazu moji seljaci,ne bi ovako reagovao,a kamoli neko ko zivi u drugom po velicini gradu Srbije i jos se moguce i bavi telefonima jer ima dobar broj telefona,kao uostalom i maltene svi preprodavci!
Pozdrav ,)

Reakcija mu jeste mozda malo 'diskutabilna' ali ponuda mu i nije tako nerealna.
Valjda se slazes. Tvoj 6680 je star oko ili preko godinu dana, zar ne? A nisi rekao da li je njegov telefon 'skidan'.
Nhf ali ja ti ne bi dao n70 za 6680 plus 70eur. Po toj logici ako gledamo samo cene u radnjama a ja npr. imam 6630 trebao bi da doplatim nekome za 7610?
A ako je postupati po gx-x -ovim recima
covek ima prava da nudi, a ja imam prava da ga posaljem u pm kao svaki posteni Srbin.
, tako da moze da tera ko koga oce...
A preprodavci ce svasta da izvale da ispadnu 'pametni'.

Poslednja izmena:
Ej,polako,kojih godinu dana i vise starosti,jos je daleeeeko i od godine starosti!!
Racunao sam ja i na to da je njegov telefon dosta mladji,i ZATO sam i pokusao sa cenjkanjem,mislio sam da spustim na nekih razumnih 80-85 pa eventualno i 90 eura ako je bas ono do j... ocuvan i takodje u original pakovanju a ne sa neke mreze!
Ali pazi ti tu reakciju,nece on da mi ga pokloni,pa sta ja mislim,kako se usudjujem da mu nudim OTPAD u zamenu (pretvaranje Symbian Nokie u"OTPAD"kosta 15-20 eura u Nisu) i jos mi je mnogo 115 eura preko!?!? :p :wall:
Pozdrav ,)

Pa dobro, znaci generalno nije biser zbog cene nego zbog ponasanja, ok .
Ali ti preprodavci kao i ovi sa buvljaka gledaju na telefone kao na krompire tako da nemoj da te to cudi. Njima je bitno da radi telefoniranje i slanje poruka iako je simbian u pitanju, ostalo nije vazno. Mislim ti se u principu zadovoljnije osecas kad znas da ti je telefon nebrendiran sa najnovijim softverom, u originalnom full pakovanju + ako je legalno placen pa imas i racun itd... ali to se kod nas jednostavno ne ceni. Ili se lik jednostavno pravio lud jer ga ne zanima.

Poslednja izmena:
Jeste delom i zbog cene ali isto tako i zbog ponasanja!!Ako si postavio oglas da hoces zamenu,dobio ponudu (inace 6680 i N70 su,sem radia,identicni telefoni + N70 ima par poboljsanih funkcija,tako da nije bilo nikakve"ponizavajuce"ponude) onda je takva reakcija cist debilizam!
A ako se takvi bave mobilnim telefonima onda stvarno... neko ko ne zna koji je kakav telefon i sta znaci (i koliko kosta) upgrade softvera onda treba da ode bolje da prodaje te krompire koje pominjes!
Mislim da nije normalno da neko ko se bavi nekim poslom,ili ga samo interesuje,toliko nema pojma o tome,pogotovo ako mu od toga zavisi uspeh u poslu!
Pozdrav ,)

Sto gde ode!?Zar nije ovo i bila tema,*****i u IT poslu,bilo preprodavci bilo oni obicni koji nemaju pojma ni osnovne kulture da prodaju,pa i da kupuju,jer nije retkost videti da neko trazi nVidiu 6600 DO 50 eura,P4 konfiguraciju DO 150 eura,Nokiu 6630 DO 120 eura...
Pozdrav ,)

Hehe, moram opet :)
Sta fali tome 6630 do 120 eur? Pa treba i manje da vredi polovno, to je i dalje vise od 60 posto cene nove (divlje).
Ja sam bas mislio u blizoj buducnosti da dam oglas da kupujem 6630 do 130 max jer za sve preko toga cu se opruzim za novi.

Pozdrav

Fali sto sam,kao prvo,to video pre par meseci,kad je istoj cena bila solidno preko 200 eura,a kao drugo,fali to sto se za tu cenu NE MOZE naci tako nesto,jedino ukradeno ali to je opet cist ******izam,javno traziti kradenu robu (i tako mozda naruciti kradju) i takvi biser su stvarno...! :wall:
Pozdrav ,)

Pa i ******izam je sto se kod nas polovan telefon obicno nalazi po ceni 80%-130% cene novog.

Pozdrav

Ali to je nekako i razumljivije od ovakvih bisera koji znaju da telefon kosta"toliko i toliko"a hoce ga za UPOLA ili cak TRECINU CENE!!
Ali pazi kad kod nas na forumu vidim ovakve bisere tipa Barton 2500+ za 70 eura (SEDAMDESET) ili 256MB SD-RAM SODIM memorija za neki stariji laptop za 50 eura (PEDESET)!!
Mislim ono... jes da ako nekom treba a nema da nadje novo,on bi to i platio ALI... oko njih vec ima dosta oglasa za polovne Bartone za 50-ak eura,i SD-RAM za laptop za 30-ak,koja bi budala onda zvala njih i kako se to desilo na ovom i ovakvom forumu,tolika neobavestenost... :wall: :p
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Ovo mu dodje malo vise u vezi mobilnih telefona ali je ipak prvoklasan biser pa... uzivajte!
Nudi lik iz Nisa N70 sa 512MB karticom 2 meseca staru na prodaju ili zamenu (Mobtel wap oglasi).Ja mu posaljem poruku da imam 6680 sa 256MB memorijskom i pitam kolika bi bila doplata ako bi hteo tako nesto u zameni!?
Lik mi na to odgovara da trazi 115 eura!Meni je to delovalo previse jer je razlika izmedju novih telefona oko 60 eura,a memorijske kartice se vidim po oglasima krecu za jako povoljnih 20 eura (256MB) odnosno 30 eura (512MB) sto mu dodje jos 10 eura razlike ili oko 70-ak eura skupa sto njegovih 115 eura cini previse!
Resih da probam malo da spustim cenu (ustvari mnoooogo) :D i napisah mu da je to mnogo jer se novi razlikuju 60 eura u ceni,da je moj telefon u sjajnom stanju,ful oprema,nije sa mreze i ima ubacen najnoviji softver sa srpskim jezikom,i pazite njegov"KULTURAN i INTELIGENTAN"odgovor na moj pokusaj cenjkanja:
"Ma to je moja poslednja ponuda,uzmi ili ostavi,nisam lud da ti ga poklonim.Njemu je jos i menjan softver i sad je obican otpad..."!?!? :d :p :wall:
Ko je makar maaaalo"zdrav u mozak"sto kazu moji seljaci,ne bi ovako reagovao,a kamoli neko ko zivi u drugom po velicini gradu Srbije i jos se moguce i bavi telefonima jer ima dobar broj telefona,kao uostalom i maltene svi preprodavci!
Pozdrav ,)

Retko branim preprodavce, ali:

N70:

http://www.halooglasi.co.yu/fhosol.dll/trazi?O=n70&F=&L=&N=&NP=1&S=0&P=1&SG=0&G=0&B2.x=31&B2.y=12

6680:

http://www.halooglasi.co.yu/fhosol.dll/trazi?O=6680&F=&L=&N=&NP=1&S=0&P=1&SG=0&G=0&B2.x=38&B2.y=9

Iz utvrdjenog se vidi da on svoj telefon ceni oko 280, tvoj oko 180, plus doplata od 10 evra za karticu, sto mu dodje sa njegovom ugradnjom 115 evra.
N70 je nov model (relativno) uglavnom noviji od 6680, tako da i da hoces ne mozes da nadjes polovan za 50-70 % cene novog, dok 6680 mozes, i sam sam imao ponudu za moj 7610 + mala doplata za polovan 6680, ali nisam bio pri parama.
Kad se pogleda sa tvoje strane, decko ti je ponudio vise manje prihvatljivu ponudu. Druga stvar je sto znas da je on preprodavac i sto si se uopste obratio njemu i sta si mogao da ocekujes nego odgovor da nece da ti pokloni, pa treba i on da zaradi :eyebrows:
Komentari tipa tvoj telefon OTPAD govore o njemu koji ne pretpostavlja koga ima za sagovornika sa druge strane, pa ako prodje prodje...
P.S. Jos nesto, znam kako funkcionisu preprodavci (poznajem ih nekoliko licno), ti nece da ti spuste cenu, osim ako ti nesto ne uvaljuju, zato, zaobidji.
P.P.S. I jos nesto, faktor unutrasnjost Srbije dize cenu za jos oko 10 %.

Poslednja izmena:
Aco, Cak i (analogni) sat koji je pokvaren pokazuje tacno vreme dvaput dnevno. ;)

a c a je napisao(la):
Retko branim preprodavce, ali:
....
P.S. Jos nesto, znam kako funkcionisu preprodavci (poznajem ih nekoliko licno), ti nece da ti spuste cenu, osim ako ti nesto ne uvaljuju, zato, zaobidji....
....
P.P.S. I jos nesto, faktor unutrasnjost Srbije dize cenu za jos oko 10 %.

1. pravilo nakupackog zanata je NIKAD NE SPUSTAJ CENU ,)

2. unutrasnjost moze da digne cenu i do 50% (zavisi za sta naravno)

Poslednja izmena:
U tome i jeste stvar,MOZDA moze takav proracun da prodje u BG-u (mada na oglasima nisam video 6680 full i nebrandiranu za ispod 200 a kamoli 180 eura i to jos sa 256MB memorijskom,apsolutno mu je/ti je nerealna procena) ali nikako u unutrasnjosti i naravno da nije normalno da toliko zaceni jer je razlika mozda do 90 eura,ne vise,pa sam zato i probao sa cenjkanjem ali eto... Naidjoh na vrhunskog bisera koji se razume u mobilne ko moja baba,cak verovatno ona zna bar sta je softver i zasto se menja iako ima neku 8210 od pocetka!
Pozdrav ,)

Odosmo u off, ali Lomnica, i ti znas koliko je do pre mesec-dva kostao N70 a koliko kosta sad. Nagli pad cena novih veoma skupih telefona ne prati i adekvatan pad istih polovnih, jer su se isti veoma skoro polovni prodavali kao sto se sad mogu naci novi.

Nije off,zasto bi bilo off kad ima na forumu citava soba o mobilnim telefonima,i oni koriste maticne ploce,mikroprocore,graficke akceleratore,memoriju,imaju OS-ove... sta tu nije iz IT sveta pa ne treba da se pominje u ovom tredu!?
Ma razumem ja to,ali ne razumes da necu dati ovakav telefon za ispod 200,posto je on svuda sem u BG-u po 270-80 eura i skoro nikad u fulu i nebrandiran + sto memorijska dodaje jos preko te cene i ako se ovakav komplet moze kupiti nov za 300 a ja nedam svoj ispod 200 onda mislim da nisam cepidlaka ili nenormalan!?Ali mislim da on jeste,uz to i nekulturan i ne ume da radi taj posao,bolje da takvi idu u planinu da cuvaju ovce a ne da se bave,za njih ocigledno,veoma visokom tehnologijom!
Pozdrav ,)

To sam ti ja odmah rekao, ne treba da imas posla sa nakupcima. Svako normalan zna da da oglas da prodaje svoj telefon, a koliko ce da spusti cenu od pocetne ( i da li ce), to zavisi samo od njega. Savet za prodaju, lakse ces prodati odvojeno mem. karticu a odvojeno telefon. Uvek mozes da nudis zajedno, ali se teze prodaje (iz iskustva).

Eh sad,tako sam kompjuter prodavao 2 nedelje u delovima!Ali neka ga,nije hteo da se uzme u pamet,vec mesec dana kaci taj oglas,sigurno ga ceni jedno 350 eura kad mu nista nije dosta,a u Nisu verovatno ima nova sa 512MB memorijskom za toliko!!
Nisam ja znao da je nakupac,to je samo moja pretpostavka nakon sto sam obratio malo paznje na broj telefona,kad sam video da je broj od onih"biranih"pretpostavio sam da moze biti samo da je ili preprodavac ili tatin sin koga su odrali za birani broj,pa odrali za telefon,i sad hoce da povrati 90% ulozenih para posle 2 meseca iako je cena novog kompleta na tom nivou!
Necu ga onda ni prodavati,cekam 3 Avgust da se oparim za rodjendan i uzecu N80,mnoooogo je bolji od oba ova a dotad ce mu cena biti verovatno oko 400 eura ili i manje,sto je za mene prihvatljivo jer mi Symbian fonovi traju po godinu dana a moj cu onda dati za koliko bude ibicu na gubitku oko 250 eura,sto jednom u godini i nije mnogo dati!
Pozdrav ,)

Pitanje: Cuo sam da vi otkupljujete stare komponente imam sledece>
Intel rpocesor 1.7ghz 256 kb sa kulerom
maticna ploca compaq 077ch sa intelovim chip setom 845i.
Ge force 2 mx 100/200 64 mb sdram
2 x 256 mbsdram 133mhz
i kuciste compaq 5000 serija 250w.
Kolika je realna cena ovih komponenta?

Odgovor: Postovani,

Pakom se ne bavi otkupom i prodajom polovnih komponenti, ali mozete da date oglas na nasem sajtu. Tako bi trebalo brze da prodate komponente. Realna cena je oko: 20E za CPU, 10-15E za plocu, 5E za grafiku, kuciste ako nije standardno i ako nekom treba, moze da se proda i do 30E. Memorija, vredi oko 35E po modulu.
Sto volim ovakve bisere,Intel na 1,7GHz za 20 eura,kuciste od 250W za 30 eura,grafika,iako nije neka,CAK 5 eura a 256MB SD-RAM 133 memorije za 35 eura po modulu!?!?!?Koji"strucnjaci"jeee... :wall:
Pozdrav ,)

Ili ja nisam dobro obavešten, ili je ovo biser :D

Asus P4S8X-X+Intel Cel.2.0+cooler, OTKLJUCAN!!!
Na ovoj ploci radi pod clockom izuzetno stabilno, bez dizanja napona u sledecim rezimima:
-2.667GHz/133MHz, temp.39C
-3.2GHz/166MHz, temp.42C
Pod clockom dize XPsp3 i prolazi sve PC testove!!-85e

ne to nije biser, ovaj decko, to je takav *****izam da se i u bisere tesko svrstava :d

Ma daj molim te,3 stepena razlike a digao procesor za skoro 600Mhz!A ovo za XP SP3 je glupost,to je samo skup sigurnosnih zakrpa i update-ova koji je neko nazvao UNOFICIAL SP3 a ovaj lik se samo izblamirao!
Zar se niko ne slaze samnom da u Pakom-u rade zesci biseri,nisu valjda i vama ovo realne cene!?
Pozdrav ,)

ajd povratak na temu
Pored Zileta s Pcberze koji po cenama zivi u 2002. godini
PENTIUM II

ASUS P2L97 Slot 1...25EUR
ABIT BE6-II Slot 1...30EUR

AMD

GIGABYTE GA-7ZXE Socket A on b. SC...30EUR
GIGABYTE GA-7VTXE+ Socket A on b. SC...35EUR
FIC AZ31 Socket A on b. SC...30EUR

PROCESORI

intel CELERON 500MHz + Cooler...15EUR
intel CELERON 633MHz...20EUR
intel PENTIUM !!! Coppermine 667/700/800/933
25/27/29/30EUR
intel Celeron 1000MHz...32EUR
ili mozda bolje da posetite sajt
http://www.zilecomp.tk/

ovo ce mi uvek biti najcrnji biser(na svu srecu prestali su da se bava kompjuterima u bilo kom obliku)
http://www.geocities.com/aberza/

Ma nisam ja bre pitao,vidis da imam laptop,ali me zaprepastilo kakvi to"strucnjaci"rade tamo kad tako dobre procene daju!
Filo,jesi video kako se narucuje,25-30 eura za plocu+PTT+200 dinara,za pakovanje u pak papir valjda!?Ispasce na kraju ploca 40 eura kad stigne nekom (jadnicku koji nasedne na ovo) na kucnu adresu!
Pozdrav ,)

Ja uvek kazem dok ima ovaca, bice i onih koji ih shishaju.
Evo ovde na Benchu u malim oglasima Stormbringer prodao Epox 8rda+ i Bartona 2500+ za 100 evra, to su komponente iz 2003., najmladje iz 2004.!!! Taj sto je kupio da se malo bolje raspitao za te pare je mogao da kupi solidnu nf3 socket 754 plocu i Sempron 2500+ i jos bi imao garanciju 12 meseci.

A uz malo srece i 3 godine na procesor,sto je jos vaznije od ustede love,jer ne vredi stedeti tih 10-ak eura zarad 3 GODINE nesigurnosti!
Pozdrav ,)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno