Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne brinem se zbog toga posto se ne bavim mnogo racunarom tj. niti se igram preterano,tako da mi najnovije komponente nisu potrebne,ona konfiguracuja gore me je sluzila 4 i po' godine,uz minorne promene,a verovatno ce tako i ova,a pogotovo sto se opredeljujem za faks koji nije vezan za komp...

Sto se svega gore navedenog tice:Ako neko ne postuje sopstvei novac,zasto bih ja to radio umesto njega?

Lomnica kazes da ti koji nemaju para najlakse nasedaju.Znaci neko stedi/radi/odvaja od usta.... da bi ustedeo za kompjuter skrpi nekako 250evra i to je sve sto ima i onda jurne na oglase i kupi bilo sta....cekaj bre malo,ako si se vec toliko namucio da skupis te pare zar ne bi trebalo da ih cenis,kad si ih krvavo zaradio?Zar neces da se raspitas kod svih koji znaju nesto,ako ti vec nemas pojma?Pare koje imas ces da cenis i ukrajnjoj varijanti ces da sacekas jos malo i da kupis nesto novo za 300evra sto ima garanciju,kad vec polovna stvar moze da crkne kroz mesec dana,a obzirom da je vec stara par godina to nije daleko od mozga.Onaj GAD i PREVARANT mu sigurno nece refundirati nista uz odgovor da je sve radilo kod njega.Tako da ko nasedne na te fore niko mu nije kriv sto misli da zivi u utopiji,a ne u zemlji u "tranziciji",gde se svako bori da prezivi i ljudi ginu za manji novac od gore navedenog(govorim uopsteno).Sto nas dovodi do zakljucka da osoba koja se prevari je sama kriva sto je neinformisana,nezainteresovana,brzopleta i sto je NAJCRNJE ne zna da postuje novac do kog je tesko dosla.ENDE

Poslednja izmena:
Cini mi se da je istina negde na pola puta,kao i obicno.Da li za svaki proizvod koji kupujem je neophodno da se upoznam sa detaljnim specifikacijama?Recimo za zdenka sir ili hleb ili tako to...Zavisi od coveka ali i od VREMENA.Sada zdenka sir i kompjuter se ne kupuju po sistemu iste ucestalosti i ne kostaju isto ali poenta stoji.I zato ljudi sa sobom vode "STRUCNJAKE" i STRUCNJAKE...
Ako mi se pokvari automobil,da li ce me majstor Vuksan odrati?Naravno i to sa odusevljenjem i to je u redu.Zaradice 1654%,otkacice me za sat-dva i eto veselja.U sustini sve mahinacije su dozvoljene.
Losa trzisna ekonomija ja glavni razlog prevara,mada i u dobroj ekonomiji prevara ima svuda-pogledajte REKLAME!!!Ucvrscavanje zadnjice,sam namazes i za 24h 5-10kg manje.Istina?Daleko,al ajde kazi im da lazu.I uvek se neko upeca...Kad vecina ljudi samo hibernira razlika izmedju 250 i 300 eura je ogromna i to privlaci mutivode
Tu postoji i stvar obraza-neko nece spavati zbog 5e dok ce drugi pokusati da iscede dusu kupcima...Sve u svemu ljudska stvarnost

2 bojse: Da imaju para verovatno bi kupovali sve moguce novine,raspitivali se po forumima sa prijateljevih kompjutera... ali to najcesce nije slucaj!
Kazes da tek upisujes faks,znaci mlad si dosta,neke stvari jos ne razumes,a kad budes imao klinca koji ti kuka i moli,a jos ako je dobro dete i djak,kako moze da te ne bude zao da mu kupis to sto hoce,sto je videlo dete u oglasima da se hvali kao jaka cetvorka koja tera sve najnovije igrice (a nigde ne pise da je to u 640x480 i Low podesavanjima...) i sad ces ti,ako nisi ni radio na kompjuteru u zivotu,da se za par dana obrazujes da budes koliko toliko u toku sa tehnologijom!?
Tesko burazeru,ja se druzim sa kompjuterima jos od 5-og osnovne od pre 15 godina i cuvenog Spectruma i jos se ponekad,ponesto,izletim ili ne znam pa moram da pitam na forumu,iako deluje banalno,a interesuju me racunari,dugo vec imam i svoj licni PC,pratim forume,citam Digital!,ponekad SK... i opet nisam neki geek za kompjutere!
A da neko u 40 godina uci o kompjuterima i nauci neke osnovne stvari za par dana,to ne moze ni kod cuvenog Žareta!
I nemoj toliko licno da shvatas sve ovo,lepo sam napisao sta smatram za prevaranta,onaj koji lazno oglasava svoju robu,daje sumnjive podatke o komponentama (napise na primer ATI 9600 graficka a ono 9600SE...) i onaj koji preceni robu do nebesa da ojadi nekog jadnicka koji samo hoce da kupi detetu ono sto zeli a pojma nema koliko to vredi,da li je ta jaka cetvorka stvarno tako jaka i vredi toliko i slicno!
Pozdrav ,)

Pa mom caletu i kevi uopste nije bilo zao to sto sam kukao,molio i plakao jos od 5.razreda osnovne,a bio sam tada i dobar djak(sada vise nisam :D) i dete(valjda,ne znam al' nisam pravio sr**a),pa sam komp dobio tek u prvom srednje.Pazi mogao sam ja da kupim polovnjaka,al' cale je bio neumoljiv,rekao mi da cu ga dobiti tek kad bude kesa bilo za nesto dobro i pazi cekanje od 4 godine se isplatilo dobio sam komp od 700evra,bez PDV posto su moji nasli vezu i na muljku ga dobili bez poreza....

Ne shvatam ja licno nista,nisam uradio nista strasno,niti branim prevarante,ali da ljudi paze sta kupuju mozda doticnih ne bi ni bilo,al' ajde....vratimo se u realnost..
Pozdrav :wave:

EDIT:A prodavanje komponenti pod laznim predstavljanjem osudjujem maksimalno,jer to je prevara isto kao i prodaja neceg neispravnog i to ne bi smelo da se desava...Ako prodajes 9600SE to i napisi...
:wave:

Poslednja izmena:
ja sam danas stavio diskove 80gb po 30e
niko da kaze vidi ovu budalu dao jeftinije
koje ste vi face ....

Tebe ce jos da zovu da pitaju jel' si siguran da hoces da prodas za te pare i da ti ponude vise...:p

duksa88 je napisao(la):
koje ste vi face ....

Ajde sad, da ga poklanjas ja bih ga uzeo i rekao ti svaka cast, ti si bre covek. :D
A jel nov? :d

duksa88 je napisao(la):
koje ste vi face ....
Vidi ovu budalu,dao jeftinije nego sto moze!? :d ;)
Pozdrav ,)

А јел може два за педесет? :S: :smoke: :-devil-:

A koliko meseci je garancija? :-devil-:

Necemo da pricamo bez 3+ godine... :D

To je onaj papir na kome pisu svi moguci razlozi zasto ti NE bi zamenili komponentu, ma koliko se ti zalio u odredjenom roku.Kad taj rok prodje onda vise ne smes ni da se zalis...
:)

primer AKO je napolju Duvao vetar/padala kisa(sneg)/sijalo sunce, ako ste pili kafu pre nego sto se komponenta pokvarila onda nemate pravo na garanciju...

Poslednja izmena:
Ovaj sa PC Berze je zakon :
DESKTOP-TOSHIBA PIII 450MHZ/FULL,128SDRAM,ATI AGP 4MB,SB,LAN,FDD,HDD 6.4GB,CD,KEY+MOUSE 50E GARANCIJA 1 MESEC(SVE integrisano,popust na 100kg)

Dakle covek zna da je u pitanju staro gvozdje pa ga tako
i tretira :) :) .

To je popust za kupce koji imaju preko 100kg tezine :D

Moram da se umesam:

okmijun je napisao(la):
OGLAS 2:

Pentium 4
CPU Athlon XP 1700+

Po meni je ovo najveca prevara. To ne moze da se zove Pentium 4 jer nema SSE2 :mad: :crash: :wall:

okmijun je napisao(la):

Pazi da ti ne dam modem za 3 evra cak i da je polovan. Dobar nov modem je 10e pa ti kupi negde drugde za manje od 5e.

Realno, vec mi pomalo idu na zivce ljudi koji gledaju svugde svakome da zakinu neki dinar ili evro kad kupuju. Najvise mrzim one koji gledaju dilerske cene ili jos gore bez poreza pa kazu "uuu skupo, ima kod tog i tog novo za toliko!" -- pa ima ali za dilere i firme, a ne za Peru, Miku, Lazu i ostale krajnje kupce.

Stavite se ponekad u ulogu prodavca pa mu nemojte traziti da proda jeftinije nego sto bi vi sami prodavali istu robu.

Hajde, dosta bre vise tog ciganisanja sa cenama. Mnogo je gore sto neke firme kod nas traze 325e za S478 P4 3.0C i sto EVGA 7600GT O/C kosta 165$ na newegg.com, a kod nas neki krsh 7600 GT vanila 250e, nego to sto neki jadnik trazi 5e umesto 3e za modem.

PC Berza:

Na prodaju (skoro ceo) kompjuter Oglas: 114309

Procesor: AMD Athlon XP Barton 2500+ Box
Ploca: Abit NF7 (nForce 2 Ultra, 5.1 zvuk, 100 Mbit LAN ...)
Memorija: 512 MB (2 x 256 MB dual channel)
Graficka: Abit Ati Radeon 9550 (128 MB ddr ram, 128 bit, tv out)
TV kartica Kworld, CD LG, FDD, Modem Lucent, Kuciste (napajanje 400W)
Zvucnici 5.1 Mercury HT 4500 (sateliti i centar 8W, woofer 30W drveni)
Cena: 300 EUR

Misko78 je napisao(la):
PC Berza:

Na prodaju (skoro ceo) kompjuter Oglas: 114309

Procesor: AMD Athlon XP Barton 2500+ Box
Ploca: Abit NF7 (nForce 2 Ultra, 5.1 zvuk, 100 Mbit LAN ...)
Memorija: 512 MB (2 x 256 MB dual channel)
Graficka: Abit Ati Radeon 9550 (128 MB ddr ram, 128 bit, tv out)
TV kartica Kworld, CD LG, FDD, Modem Lucent, Kuciste (napajanje 400W)
Zvucnici 5.1 Mercury HT 4500 (sateliti i centar 8W, woofer 30W drveni)
Cena: 300 EUR

asus A9800XT/P/TVD/256M
VRH!VRH!VRH!VRH!VRH!VRH!

Cena: 190 EUR

:bottle: :laugh: :beat: :hump: :shock: :lupko:

#Razno:
-Creative Sound Blaster LIVE! 5.1 CT4830 digital out sa driverima (garancija)
CENA 25E
-Neonka za kuciste, sa kontrolerom, plave boje, nekoriscena, kao nova CENA 700Din
-Case FAN 80x80mm crne boje, samo proban, bezsuman, sa moltex napajanjem
CENA 250Din
ako cemo da zanemarimo cene narocito me zanima moltex napajanje :wall:

Filo je napisao(la):
ako cemo da zanemarimo cene narocito me zanima moltex napajanje :wall:
Stvarno su extra cene, skoro pa kao u Desku :d :D

Filo je napisao(la):
ako cemo da zanemarimo cene

Ali nikako da zanemarimo ovu laz

Filo je napisao(la):
#Razno:
-Creative Sound Blaster LIVE! 5.1 CT4830 digital out sa driverima (garancija)
CENA 25E

CT4830 je 4.0 karta, koja je imala mogucnost reprodukcije zvuka u 5.1 rezimu samo sa originalnim Creative zvucnicima i samo i iskljucivo sa odredjenim starim drajverima za Windows 98. Zbog pospesivanja prodaje novih kartica Creative je u drajveru blokirao mogucnost koricenja 5.1 rezima cak i na originalnim zvucnicima pod Windows_om XP.

Da vam ja nesto kazem.Ja sam prvi komp dobio u nekom 4 ili 3 razredu osnovne skole.Bio je to Cyrix na 300 mhz, noname ploca 32 mb rama....i naravno bio je polovan.Taj komp sam kupio preko nekog poznanika koji me je upoznao sa tim likom, e sada komp se redovno rusio .... ali reklamacije nema.I tada sam se ja polako zainteresovao za racunare, poceo da kupujem knjige za servisiranje......poceo da ucim o hardware-u....e sada da su meni roditelji kupili nov komp ja sa njime nebih imao probleme, i verovatno nebih nista drugo sem instaliranja znao, a sada sam vrlo uspesan iz informatike.Tako da mozda i ima neke svrhe da se kupi i polovan komp detetu, mada ja sam jos mlad pa neke stvari jos i ne znam, pa vi prosudite.Pozdrav

PC Berza:

-PROCESOR INTEL 730 MHz 25 Eura
-MB COMPILANT YEAR 2000 S370 25 Eura
-MEMORIJA 128Mb SDR 15 Eura
-HDD 15 Gb MAXTOR 25 Eura

Obratite paznju na marku ploce :d i naravno na cene

Poslao: Fri May 05, 2006 9:01 pm Naslov: Re: Kakav racunar imate???
Moja Konfiguracija:

Procesor: AMD Athlon XP 3200+ Barton
Maticna Ploca: Asus A7N8X-E Deluxe
Graficka Kartica: Ati Radeon 9600 Pro [Flesovana Na 9600XT] Sa 256MB Rama
Memorija: 2x512 MB Kingston PC3200 DDR400 [klokovana na 533MHz]
Hard Disk: 2x80 GB Maxtor Diamond
DVD Uredjaj: Dva DVD rezaca Sony DVD/RW DRU 530A i Sony DVD/RW DRU 800A
Monitor: Hansol 730D Dynaflat [1600x1200]
Wireless Kartica: Asus Wi-FI B For Home Networking
Skener: Hewlett Packard 3970
Stampac: Hewlett Packard 5150C
Muzicka: Creative Live On Board + Yamaha Resiver 4x150W/Sin
Tastatura: Genius Multimedia Keyboard KB-19E
Pacov: Genius Opticki

To je valjda sve, jedino sto bih zeleo da nabavim je procesor sto je AMD najavio da ce izdati krajem godine AMD Athlon XP 3600+ Barton.

Obratite paznju sta bi ovaj tip hteo da kupi na kraju posta. :D :D :D

stormwatch153 je napisao(la):
Memorija: 2x512 MB Kingston PC3200 DDR400 [klokovana na 533MHz]
Muzicka: Creative Live On Board + Yamaha Resiver 4x150W/Sin

Uuuuu jeeeeeee cak na 533MHz, a tek sto je izmislio Creative Live! na toj ploci.

CPU AMD ATLON 2000Ghz,RAM 256mb,HDD 30gb, VGA VIA S3G UniCrome 32mb int.+AGP SOUND Vin yl AC 97 audio,FLOPY,CD-R-RW NEC NOVO KUCISTE sa napajanjem,mis,tastatura cena/200e HITNO!!!
HA HA HA,It's funny cause it's HITNO!!!! :p :wall:
Pozdrav ,)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno