Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rasprodaja grafickih kartica

AGP 8MB, Riva TNT 2 - 10E
AGP 16MB, aktivan coooler - 12E
AGP 32MB, Riva TNT2 - 14E
AGP 64MB, iz Fujitsu Siemens racunara - 20E
AGP 128MB, ASUS FX5600, 128MB, kvalitetan cooler, - 60E!!!
AGP 128MB, Microstar 5900, 256-bitna, VIVO, izuzetan model
za igranje i overklok, jedna od najboljih kartica za AGP !!! -105E!!!

Ovaj sa Mobtelovih oglasa je dobar:
Sempron 2500+,FX5200,80GB i 512MB RAM za SAMO 300 eura!? :wall:
Pozdrav ,)

Uuuuu jeeeee, Lomnice pa ti si posto neki Cyber Polizei :)
Al si ih nalovioooooo...

Trazio sam do pre neki dan masinu za komsiju i burazera (on mi je i jedno i drugo),pa je on nedavno odustao a moj rodjeni brat je resio da proda svoj laptop i kupi desktop,da ima veci monitor,veci hard... pa sam za njega trazio neku masinu i onda usput nalazio ovakve bisere!
A posto stalno visim na bench forumu dok sam na netu,nisam bio lenj da uradim copy/paste da se malo i vi nasmejete,da vas oraspolozim,nije valjda da sam pogresio!?Uglavnom,da niste veeelika vecina vas ovde iz BG-a i da me nije nekoliko vas odbilo da posalje postom neki deo (znaci pouzecem,ja placam slanje i jos kupujem na poverenje,bez probe) ne bih morao da svrljam po Pakom i Mobtel oglasima i nalazim ovakve bisere! :p
Pozdrav ,)

Halooglasi.com 13.april je napisao(la):
MATRIČNA ploča P4x400 Socket 478 Intel, 15, P4PE-X Socket 478 Intel, 20, 5.1 zvučnici, 25, građevinski radovi, gruba gradnja, 22, malter, 3, košuljica

:eyebrows:

ko pogodi odakle su oglasi svaka cas'

znaci apsolvirali smo:
trgovina ="*****i drugog jer nema pojma i on bi da moze tebe, takav je zivot..."

OGLAS 1:

Abit NF7-S, AMD 2500 Barton (otkljucan), ASUS Ati Radeon 9600pro i 2 x 512 ddr Kingston. Sve 290e

OGLAS 2:

Pentium 4
CPU Athlon XP 1700+
MB Asus A7V
HDD Maxtor 40GB
CD rezac TEAC
VGA GeForce 64mb
512 DDRAM
Floppy
Modem 56k
ATX kuciste
Siemens napajanje
Tastatura
Mis
Cena 270 evrica!!!

OGLAS 3:

AMD ATHLON 2.0
ASUS A7V8X-X
256 DDR
40GB HDD
DVD ROM
FLOPI
KUCISTE NOVO
MONITOR ADI 17"
CENA: 255e

OGLAS 4:

PIV 1700 CELERON
ploca ASUS int. grafika bez AGP
256+256 ram
120gb hdd
dvd
fdd
modem
kuciste
tas
mis
215e

Poslednja izmena:
okmijun je napisao(la):
ko

OGLAS 4:

PIV 1700 CELERON
ploca ASUS int. grafika bez AGP
256+256 ram
120gb hdd
dvd
fdd
modem
kuciste
tas
mis
215e

OK OK OK. Razumem te ali STA FALI OVOM POSLEDNJEM OGLASU??? EUR 215 - MNOGO??? PA KOLKO PO TEBI TO KOSTA?

to je POLOVNO

PIV 1700 CELERON - 25e
ploca ASUS int. grafika bez AGP - 25
256+256 ram - 40
120gb hdd - 50
dvd -10
fdd - 3
modem - 3
kuciste - 10-15
tas - 3
mis -3

izlazi 172€, al 215 je ipak mnogo?

Poslednja izmena:
Pa da a ja kad sam trazio procesor S478 c1700-2000 trazili li mi 45-50 EUR. Prodo sam plocu za 35 (isto integrisana bez AGP)... Ako ljudi jos nisu iz BGD-van BGD je sve skuplje, pogotovo polovno. A posto ja nisam iz BGD, treba mi za gorivo i "ostalo" oko 20 EUR jos do BGD. Mislim da je tip dao 215 da bi dobio 200-205 EUR. A ja ga ispod 199 nikad nebi prodo. No, nem veze... Razlika od 20 -ak EUR i nije nesto. PA mora i covek da zivi od necega :)

Nagy je napisao(la):
...Mislim da je tip dao 215 da bi dobio 200-205 EUR. A ja ga ispod 199 nikad nebi prodo. No, nem veze... Razlika od 20 -ak EUR i nije nesto. PA mora i covek da zivi od necega :)

pa recimo da si i u pravu, al opet ja ga za vise od 199 ne bi nikad kupio :D

:p

Au covece.. katastrofa ...

danas sam gledao cene nekih 6600 kartica, i u jednoj firmi su mi za Leadtek 6600LE trazhili 215 jura :) (nije bila greshka u oglasima, zvao sam ih telefonom :p )

okmijun je napisao(la):
to je POLOVNO

PIV 1700 CELERON - 25e
ploca ASUS int. grafika bez AGP - 25
256+256 ram - 40
120gb hdd - 50
dvd -10
fdd - 3
modem - 3
kuciste - 10-15
tas - 3
mis -3

izlazi 172€, al 215 je ipak mnogo?
Ocu ja po tim cenama!!!
Alo, ovo je nize od mojih nabavnih cena.
Ako neko i uspe da mi kupi celerona 1700 za 25 (sa kulerom naravno) ja cu ga castiti jos 20e.
Sta mislite, koliko bi trebalo da kosta ugradnja, instaliranje, testiranje i garancija?

Nerazumem zasto neko uopste kupuje Celerona 1.7GHz za 40-45E kada za 50E ima CeleronD 2.13GHz BOX novo garancija i jos intel848 ploca za 20-30E i sreci nema kraja (ko voli intela)

E u tome je stvar!Nesto moze da drzi cenu zbog neke reputacije,ali ako je nesto novo i jos bolje i brze od toga,nikako ne moze da kosta isto ili samo malo vise nego ta polovna stvar!
Kao primer bih uzeo Barton 2500+,najrasprostranjeniji model kod nas,kad nekom kazes da vredi oko 60-ak eura,odmah dobijes komentare:"Hocu i ja po toj ceni... Na kojoj planeti to ima..."jer se KAO krece oko 100-tinak eura,e sad mi kazite po cemu je bolje dati 100 eura za 2 godine star Barton ako za istu ili malo vecu sumu imate 64-bitni procesor (bilo Sempron bilo Athlon64) NOV sa 3 godine garancije,da ne pominjemo bolje performanse i 64-"bitnost"!?
Koliko bi onda trebalo da kosta Barton 3000+ ili 3200+!?Pre nekih par meseci je covek trazio procenu za 3200+,ja sam mu rekao oko 100-110 eura,dobar deo me je napravio ludim nekim besnim cenama,150 eura i slicno,i to na ovakvom forumu,a sta ima da se kupi za te pare NOVO!?Treba biti realan,a pohlepa je nesto drugo i ona je kriva za onu cuvenu:"Kad prodajes preceni,kad kupujes podceni"!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
sasamil je napisao(la):
Nerazumem zasto neko uopste kupuje Celerona 1.7GHz za 40-45E kada za 50E ima CeleronD 2.13GHz BOX novo garancija i jos intel848 ploca za 20-30E i sreci nema kraja (ko voli intela)
a: celeron D trazi skuplju plocu.
b: probaj da ohladis celeron D
c: musteriji je bas crko procesor i on ne bi da zbog toga menja ceo racunar.
priznajem da sam zatecen izjavom da 848 ploca kosta 20eur. Ili sam ja neinformisan ili nisi skoro gledao oglase.
pozdrav.

moj drug je kupio 3-4 komada MSI 848 ploca za 25E (i realno nevrede vise) to su ploce u rangu sa KT 600 VIA cipsetom nista specijalno jednino sto imaju 200MHz magistralu pa CeliD radi na 3.4GHz i negreje se nesto specijalno vise od Semprona64 oko 35-40 idle i 50C full.
A to sto neko prodaje 848 ploce za 50E i 865 (DualChanel) za 65-80E necu da komentarisem pa nove su bile jeftinije....

@sasamil

Neki dan mi je hitno trebala nova ploča za celeron D.

Taj usr... MSI 848 nov košta 70-tak evra.

Jeste da nema veze sa pameću, ali tako je.

@Cika Pera

Evo, prodaću ti ja Celerona 1,7 za 45e. :-devil-: :)

Ljudi! Ja imam Northwood Celerona na 2.4!!! Mozda cak i najbrzi serverski procesor za desktop racunare za samo........ 80 EUR-a///// Imam stvarno jedan ali mi u burazerovom PC-u...

evo jednog - dobra stara PC Berza!

AGP kartice - Matrox
32MB, AGP, G550, Dual Head, DVI, RETAIL 114.50€ :d

I to se prodaje kao jedna jedina od tog jako poznatog proizvodjaca :D
ali ... 32MB :wall:

:bottle:

Ni ovaj nije los,Pakom buvlja pijaca!
Prodajem konfiguraciju: A7N8X-X, AMD Athlon 2500+ (barton), 256 Mb Kingston, 80 Gb Maxtor, FX 5200 128 Mb, DVD-RW Sony, floppy, tastatura, miš, novo kućište 400 W. Cena 280 evra.
Izgleda da je ovo neko specijalno extra-mega-giga kinesko kuciste od 100 eura za koje su Chieftec i Thermaltake igracke!
Pozdrav ,)

Ljudi to funkcionise po sledecoj formuli:Imam nesto sto vredi 150eur,u oglasima trazim 270,mnogi se smeju,jedan se za**be i kupi,spustim cenu za 20eur,on misli da je srecan,ja srecan....svi srecni
Evo mog oglasa iz 23.10.2005. koji je prosao

Athlon XP 1700+@1650Mhz
256DDR 333Mhz Kingston
HDD 40Gb Maxtor 7200rpm slim
Modem 56k
CD-Rom MSI 52x
Ploca MSI K8N2-Delta LSR
FX5200 64bit
NForce 2 Chipset
Cooler Coolink 2xFan.
Bez monitora 270 eura.

Ta konfiguracija je imala Gainward Ti4200,al sam ja to izvadio i dao ortaku(a stavio onaj nesrecni fx).
Mislio sam da ce neko da me zove da mi se na**be keve,kad za mesec dana zvoni tel i ja prodao komp,zena otisla u CG....

Edit:Floopy nije naveden zato sto ga nije ni bilo,kanta je bila stara 4(i po)god.
na jednom mestu cak nisam ni imao 5.25" masku pa je napred bila rupa,posle prodaje sam se :bottle: od srece :d

Poslednja izmena:
Ma daj molim te!!To je najobicnije PREVARANTSKO ponasanje!Jeste,ti zelis da uzmes najvise sto mozes ali ne po cenu da oderes nekog nesrecnika!
Ja sam se,kao sto ste primetili,nagledao svakakvih gluposti dok sam trazio burazeru kompjuter,i bilo je glupih ponuda do j... i preteranih ali sam naisao na jednu koja je solidna za 280 eura za Cely D 2.53,Intel 865 plocu,ATI 9550,256MB RAM-a,80GB S-ATA,Combo,odlicno kuciste... to je nekako i OK,i vredi skoro toliko,nema veze sto je bilo mozda 10-20 eura preko cene ali bila je dosta realna cena i braca je ekstra zadovoljan!
Ali kad vidis nesto za 380 eura za P3 na 1,2 ili bese 1,3GHz,to je vec sramota i bruka!
Videh malopre laptop P4 na 2,4GHz,256MB RAM-a i slicno za 830 eura!EEEEJJJJ!!Pa ovo moje iz potpisa bih tesko utopio za 700 eura a on hoce 830 eura!?
Ajd da je neki Alienware pa ajde,i jos nema ni garanciji,ni Windows,samim tim i legalnost mu dolazi u pitanje!
Pozdrav ,)

ovakve stvari vidjam cesto po novinama
>> najjaca pentijum 4 konfiguracija!!! <<
.
.
.hocu i ja najjacu!!! :)

@Lomnica dobro to je vec debilizam , imas ljude koji jednostavno neznaju koliko preteruju i koliko su smeshni,ili nekog ko to namerno radi cekajuci "ovcu".....

A svi znaju za sta su ovce(za sisanje)...:D

A ja zbog one prevare gore imam nov racunar...
btw to mi je jedini put da sam uradio tako nesto,posto uvek imam "samo" jedan komp
:wave:

Poslednja izmena:
Znam,razumem tvoj slucaj,i cak je beznacajan jer nisi preterao za 100-150 eura,ali zamisli da sada neko,posle 7-8 meseci trazi te pare za takvu masinu!?Traziti 50 eura ili vise od realne cene i cekati OVCU* koju treba osisati je cista prevara!20,30 pa i 40 eura,ako je veca suma od 300-400 eura u pitanju ajd i nekako,ali ako je nesto sto vredi 200 eura,a trazi se bezobrazno 300 eura dok ne uleti neki jadnicak kome te pohvale u oglasu kako je to"moderna i jaka cetvorka"mnogo znace i napale mastu pa to i kupi!
OVCA* - Sudeci po upotrebi te reci,oznacava nekog ko se ne razume u kompjutere,ili se razume taman toliko da zna da postoji trojka i cetvorka,naravno samo Pentium,i da se sastoji iz monitora,kucista i periferija!
Po nekoj nesrecnoj definiciji,samim tim sto zivimo u zemlji Srbiji takvoj kakva jeste,u"ovce"OBAVEZNO spadaju nesrecnici koji NEMAJU dovoljno da kupe nov kompjuter zato sto im roditelj(i) rade za neku bedu od plate ali zele da im deca ne budu zeljna niceg i da idu koliko toliko u korak sa svetom pa skrpe nekako 250-300 eura,makar za neku polovnu cetvorku i ko moze nekog takvog da zezne i odere za krs od kompa koji je pre 3 godine bio jaka cetvorka za mene je GAD I PREVARANT,isto kao da je opljackao sirotiste ili crveni krst ili tako nesto!!
Ja sam pre 3 godine prodao P2@400MHz sa stampacem i skenerom,znaci vise nego kompletan za 200 eura,a sad vidim kako traze po 120-150 eura za neke P2 Celerabe,bede od komponenata,koje su kao ekstra dobre za sve,rade super sa XP-om,cepaju Call of Duty... i sto je najgore neki sirotan ce da se upeca,nece sigurno neki bogatun koji ce da kupi to pa da stavi u vitrinu da znaju deca kako je to nekad izgledalo!
To me najvise pogadja,sto smo SVINJE prema sopstvenim sunarodnicima zbog jos kojeg prokletog evra IAKO znaju ti sti prodaju da su PREVARANTI!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
@Lomnica
Svaka ti cast na ovom postu.

@Bojsa
I tebi svaka cast, sam si sebe prikazao kao najgori primer crnog bisera.

pa pogledaj samo za novu opremu.
npr uzmi neku komponentu, evo npr graficku kartu, isti proizvodjac, isti chip, isti slot, ama bash sve isto a razlika u ceni bude i po 20e (posebno u unutrasnjosti, cak oni ni ne stavljaju u oglase, jer oni tamo imaju tu jednu jedinu opciju)
i tako je za sve komponente. pa kad prodavnice se tako ophode, kako bi se onda ophodili ljudi koji prodaju svoje polovne mashine ili "jos gore" preprodavci (naravno cast izuzetcima)
mislim da je suludo razgovarati o tome. mislim kupci su sami krivi shto nasedaju na prevare, niko ih ne bije po ushima da to kupe, zar ne? a dok je takvih, bice i prevaranata. sto ja npr kad kupujem komp ili neku komponentu provedem po 1-5dana (zavisi da li kupujem komponentu ili ceo komp) na netu i tragam ko ludak, popunim 10 strana od pisanja, procitam 20 razlicitih foruma, zaboli me glava od svega toga po nekoliko puta. jednostavno neko to ne zeli da radi, niti zna sta je u pitanju, mogu da se kladim da postoji toliko ljudi koji nemaju pojma da li imaju Intela ili AMD-a a kamoli ostalo. tako da mislim da je glupo raspravljati o celoj toj prici, jednostavno mi mozemo samo da se smejemo takvim oglasima i po koji komentar i na tome treba da ostane, a dublje raspravljati ... batalite!

@Misko78 Crni biseri su oni nesrecnici koji ono sto daju u oglas na 15 sajtova ne prodaju i up-uju oglas svaki cas,ja sam dao taj oglas vise iz *******cije i to na verovatno najnepopularnijem sajtu PCOglasi i to jednom.Cisto da vidim sta ce da se desi,jer mi ionako nije bilo bitno da'l cu da prodam ili ne,sa tom zenom je dosao neki pajser koji se satro razume u racunare i koji je doneo everest da proveri racunar,drugo nisam hvalio racunar i lozio bilo koga,jer sam samo napisao spisak komponenti,a ne kako je to neki tamo SKYLAB,trece o tome koliko sam ga hvalio govori cinjenica da sam izasao iz sobe dok su oni "proveravali" komp,kad sam se vratio znalac je rekao da je to to i da moze samo da se cima i da nadje za +-10evra.Sa njima sam imao samo tri reci dijaloga Dobar dan,Hvala i Dovidjenja.
To sto neko hoce da prodje za 30e jeftinije od novog racunara njegova stvar,ali da se bas toliko ne razume to je vec smesno,da su oni trazili da ja spustim cenu ja bi isao i do 70evra nize,ali.......
Pozdrav

EDIT : Prevara bi bila da sam nekom prodao nesto sto ne radi,ali niko nije zvao tako da sve je na mestu...
btw kada sam prodavao 5900 nekom decku ,on me je zvao i rekao da ne radi i odmah smo se nasli i vratio sam mu kes(kartica je bila u redu,ali nije nesto htela da radi sa njegovom plocom),da je to bio slucaj i sa gore navedenim slucajem postupio bih isto.....

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
@Lomnica dobro to je vec debilizam , imas ljude koji jednostavno neznaju koliko preteruju i koliko su smeshni,ili nekog ko to namerno radi cekajuci "ovcu".....

A svi znaju za sta su ovce(za sisanje)...:D

A ja zbog one prevare gore imam nov racunar...
btw to mi je jedini put da sam uradio tako nesto,posto uvek imam "samo" jedan komp

Mislis da ces se zaustaviti na tome? Tesko sine, samo pazi u sta ces da se pretvoris. Nek ti je sa srecom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno