Šta je novo?

COOLPAD F1

Da li neko zna kako stock kameru da uzmem iz jednog roma i posle prebacim u drugi npr na baidu romu je ocajna kamera a na stock je ok

Pozdrav ljudi, evo me malo i na ovoj temi... Prijatelj je na moj nagovor kupio Coolpad F1, stigao mu je danas i mogu reci da telefon stvarno izgleda dobro i kvaliteno (stvarno je mnogo bolji uzivo nego na slikama). E sada njemu je stigao sa meni nepoznatim romom (ja bih rekao da je u pitanju TouchWiz). Problem sa romom je sto nema mogucnost da sync-uje kontakte sa Google. E sada, moze li neka preporuka koji rom da instaliram na njega. Pricalo se da treba da izadje KitKat za njega, pa me zanima da li je i izasao?

Hvala na pomoci!

Da li ovaj telefon poseduje led notifikaciono svetlo i automatsko regulisanje osvetljenja ekrana ?

Ima led i to zeleno i crveno svetlo a naravno da ima automatsko osvetljenje ekrana

Pozdrav ljudi, evo me malo i na ovoj temi... Prijatelj je na moj nagovor kupio Coolpad F1, stigao mu je danas i mogu reci da telefon stvarno izgleda dobro i kvaliteno (stvarno je mnogo bolji uzivo nego na slikama). E sada njemu je stigao sa meni nepoznatim romom (ja bih rekao da je u pitanju TouchWiz). Problem sa romom je sto nema mogucnost da sync-uje kontakte sa Google. E sada, moze li neka preporuka koji rom da instaliram na njega. Pricalo se da treba da izadje KitKat za njega, pa me zanima da li je i izasao?

Hvala na pomoci!
Kakav crni touchwiz...
Daj oznaku romu?

Najlakse da instaliras Aosp od Leak17

^Settings/about phone i skroluj na dole.

Ima i plavo led na kitkatu, na baidu može boja da se poešava, ali ne menja se boja.

^Settings/about phone i skroluj na dole.
I prepise Build number...

Ja to plavo led nisam nikad video, a negde sam procitao da ima samo crveno i zeleno led?

Inace sto se tice Dakokovog baidu roma...
To je jedan od najlepsih verzija androida koje sam video do sad, razumem tvoj trud i nadam se da ce biti nesto od ovoga ali ce ti biti potrebna pomoc da se to napravi kako treba.

Ja se javljam da testiram :cool:

Ipak baidu sam morao juce da uklonim, kamera je prestala sa radom i to tako da ukoci ceo telefon

a takodje ima isti bug kao i AOSP rom da ne radi taster za javljanje na slusalicama, mada to je do sada radilo samo na stock romu.

Znaci trebalo bi izmeniti app za sms, kameru, i kontrolu slusalica.
Sms i kameru bih ja pozajmio iz AOSP roma.

I prepise Build number...

Ja to plavo led nisam nikad video, a negde sam procitao da ima samo crveno i zeleno led?

Inace sto se tice Dakokovog baidu roma...
To je jedan od najlepsih verzija androida koje sam video do sad, razumem tvoj trud i nadam se da ce biti nesto od ovoga ali ce ti biti potrebna pomoc da se to napravi kako treba.

Ja se javljam da testiram :cool:

Ipak baidu sam morao juce da uklonim, kamera je prestala sa radom i to tako da ukoci ceo telefon

a takodje ima isti bug kao i AOSP rom da ne radi taster za javljanje na slusalicama, mada to je do sada radilo samo na stock romu.

Znaci trebalo bi izmeniti app za sms, kameru, i kontrolu slusalica.
Sms i kameru bih ja pozajmio iz AOSP roma.

Potpuno se slazem a kameru mozemo uzeti i iz stock roma isto je ok

Ja sam kroz cwm instalirao lenovo super cam, a Dakok ima i verziju 056 na needrom koja mi radi bez greške. Čitam da su izbacili i miui i još neke romove... ali dosta mi je više flashovanja, juče izgubih celo prepodne zbog baidu 057.

Moze link ka uputsvu za instalaciju nekog ok roma - da sve radi, baterija ok, brzina ok.

Za one koji ne prate, upravo je u igri novi stock 4.4.2 AOSP skinut s Micromax A310 - rebrandiranog Coolpad F1 mobitela.

U vezi kitkat romova, stanje je ovakvo:

- CoolUi stock 4.4.2 - oko pet izdanja
- AOSP stock 4.4 - indonezijski Himax Polymer (rebrandirani F1)
- AOSP stock 4.4.2 - indijski Micromax A310 (rebrandirani F1) - Novo!

- Laek.17, Jonzalvo, i još dva izdanja custom AOSP romova
- Razni kineski custom 4.4 i 4.4.2 romovi (skinuti s F2 mobitela, Nibiru H1 mobitela, s F1 ili s indonezijskog telefona)

Poslednja izmena:
Evo još jedna novotarija danas :)

Izašao je novi Coolpad CoolUI Kitkat, prvi put za WCDMA i izgleda da radi ART :)

Hocemo li dobiti nadogradnju kriz update? Ili mora root?

Posto sam se ceo dan zezao sa stock KK evo da podelim sta sam zakljucio :
lose:
poruke iz banke i dalje ne rade
slabiji ton zvucnika kako za razgovor tako i glavnog zvucnika
senzor gasenja ekrana skoro neosetljiv ako bukvalno ne pretisnes uvo dok razgovaras ekran se pali
antutu test 28680 3d 6800 prema 041 30598 3d 8100 ko voli da se igra nece se usreciti
razlike u izgledu skoro nikakve

dobro
bolje regulisano automatsko osvetljenje ekrana
kamera odlicna
memorija mnogo bolje iskoriscena sa svim apk tipa facebook,viber itd ne prelazi 800MB

kome znaci da kaze da ima KK neka instalira a ja dok ga ne optimizuju vracam se na 041 pozzz

Poslednja izmena:
Posto sam se ceo dan zezao sa stock KK evo da podelim sta sam zakljucio :
lose:
poruke iz banke i dalje ne rade
Juce sam googlao za te poruke i zakljucio da prakticno svi modeli coolpad-a imaju taj "feature" tj. sms bug, tako da treba racunati da svaki stock rom ima taj problem i treba ukloniti default sms app i zameniti je nekom drugom.

Ja sam zamenio sms app sa hangout koji i onako svi imamo instalirano, jedini problem je sto mi hangout ne bude podignut sa sistemom pa moram rucno da ga startujem i do tada ne prima poruke.
Ne znam kako to da resim?

I na kraju mi je prosto neverovatno da se nastancovalo ovoliko romova, a niko se nije setio da napravi jedan u kome bi samo ispravio bagove ( u stvari samo sms bug koliko znam?) iz stock roma i izbacio kineske app.

Poslednja izmena:
ja sam instalirao textra sms ,pa sam uklonio stock apk a onda pomocu aplikacije sa gplay -app mover- prebacio textra apk u sistemske i nemam tih problema ,jedino textra nema izbor sa koje kartice ce se slati poruke sto meni i odgovara jer saljem samo sa jedne gde imam odgovarajuci paket.Samo da napomenem da na KK u podesavanjima kartica nema izbora koja je default za poruke ,ima samo za pozive i mrezu i nisam uspeo da zamenim aplikacije jer cim ukinem sistemsku apk za poruke vise nisam ni dobijao iste.

Poslednja izmena:
Mislim da nema otg.
Antutu za Baidu 056 je 31694, 3d 7502
Ovaj mi je najbolje lego, više puta sam ga vraćao, sad me jedino zeza za poruke, ne vidi se cela komunikacija, nego samo poslate ili primljene.

U pravu si za baidu vrlo lep rom i dosta brz samo kada bi bila bolja kamera bio bi br1

@ironmanbg Hvala. Računao sam da se neke stvari podrazumevaju. Izgleda da moram biti obazriviji kada sledeći put budem kupovao telefon.

Meni su poslali preko holandeza, pa ne znam čemu da se nadam.

Inače me telefon kod njih izašao 117€ sa kuponom koji je ovde postavio @dakok,kome se ovom prilikom zahvaljujem.

Gde se koristi taj kupon na coolicool-u (kapiram da si tamo uzeo), posto sam i ja resio da ga uzmem? Tamo pise Silver model, a na slikama napred crn a pozadi beo, jel ta crna spreda ipak neka tamno siva? Jesi dobio neku futrolicu za telefon, ili bar foliju, ili sve to treba da se dokupi?

Da li je neko nasao nacin kako da sinhronizujem kontakte sa googleacc a da ne menjam ROM? Postoji li neka third app?

Imam problem sa fejs aplikacijom od juce. Kada je pokrenem javlja mi da moja verzija androida nije podrzana i izbaci me. Imam 4.2.2 verziju i 029 Coolui. Reinstalirao sam aplikaciju i proradila je ali sad vise nece ni da je pokrene tj. samo se zacrni ekran i nista. Takodje kad probam preko browsera samo mi javi kako mi je losa internet veza a ostale stranice otvara bez problema.
Zna neko sta da radim?

Vrh Dno