Šta je novo?

COOLPAD F1

Ovde ima ko, a za ovdje ne znam

Inače stiže mi sms od banke na kitkatu, samo ne mogu da uradim screen shot, ali i nema šta da se vidi, ono čist android.
E da isti problem kao na stock romu, ne mogu da dodelim melodiju zvona po sim kartici, jel zna neko gde se podešava, imao sam android 2.3 pre ovoga.

Poslednja izmena:
Ovde ima ko, a za ovdje ne znam

Inače stiže mi sms od banke na kitkatu, samo ne mogu da uradim screen shot, ali i nema šta da se vidi, ono čist android.
E da isti problem kao na stock romu, ne mogu da dodelim melodiju zvona po sim kartici, jel zna neko gde se podešava, imao sam android 2.3 pre ovoga.
Jel to onaj PureAOSP_CoolpadF1_KK?
A za zvono:
b40a825c0a12499a62dfb5d4c51ad1c1.jpg

Poslednja izmena:
da li moze neka da kaze kada ce zvanicni k.k. sa coollife UI da bude ima li najave ili sl?

sada sam primetio nesto da :1.ako mi je ukljucen wireless i ekran se ugasi nedostupan sam
2.ako mi je ukljucen wireless i ekran je upaljen dostupan sam
3. ako mi je ukljucen 3g net uvek sam dostupan(i pri ugasenom i pri upaljenom ekranu)
da li je ovo jos neko probao mozda nadogradnje rese problem

Poslednja izmena:
@rista
Koji rom, fabrički?
Ja nisam imao takav problem.

Nemam tih problema.

Malo slicica aosp KitKat dok ne obrisem screen capture app
Takođe nemam taj problem

uploadfromtaptalk1410635838599.jpguploadfromtaptalk1410635853533.jpguploadfromtaptalk1410635862507.jpguploadfromtaptalk1410635872363.jpguploadfromtaptalk1410635882709.jpg

Poslednja izmena:
bolji tel od coolpad je lenovo a806
Dosta slicne specifikacije, ali taj lenovo je donekle macka u dzaku, jos nema niti jedan test na netu, tako da se ne bih zaletao. Hteo sam devojci da narucim taj lenovo jer je bila navalila da uzme telefon u gold boji, ali kada sam malo dublje kopao po netu, uvideo sam da i ono malo komentara sro ima o njemu nije pozitivno. Na kraju sam je ubedio i danas sam porucio coolpad F1 sa merimobiles-a. Imam neki popust, kostao me je 154$.

samo da obavestim u vezi wirelessa problem je bio zbog aplikacije battery saver a ne do telefona ,kada sam je ugasio sve je radelo normalno tako da sam je deinstalirao pa opet instalirao i sve je ok .Mora da kada sam cackao u podesenja nesto sam prevideo.Baterija dobro drzi sve je ok ostaje jos problem tih poruka iz banke te cu probati ovaj 041 i javljam utiske

Jos samo reci da koristis i neki antivirus i task killer :D
ma bilo u telefonu :)
ubacio sam 041 i prvi utisci su dobri videcu sada za poruke i sl a morao sam da ubacujem i gaps i uklonim kineske zezancije
sada mi radi data usage sto nije htelo ranije i nema lokalni jezik samo engleski sto mi i ne smeta

Poslednja izmena:
Cekaj otkud sad 041?
Odakle si ga skinuo i kako ubacio?

Cekaj otkud sad 041?
Odakle si ga skinuo i kako ubacio?
http://pan.baidu.com/share/home?uk=1109748163&view=share#category/type=0
Coolpad8297W_041_lite_Rooted_0913.zip taj sam skinuo
https://goo.im/gapps/gapps-jb-20130812-signed.zip/ odavde skines gapps
ovo je upustvo od Dakoka:
Installation instructions:
- Download zip file (rom) and Gapps and transfer that to SDcard
- Turn on debugging on your phone, turn off quick boot, turn off phone (some folks remove battery now:))
- Press vol. up and power button together for at least 10 seconds.
- You are in CWM now (probably)
- Wipe data/factory reset, wipe cache partition
- Mounts and storage: Format System, Cache, Data. Go back
- Advanced: Wipe Dalvik cache, Reboot recovery
- Install zip from SDcard -> choose zip -> your rom (zip)
- Install zip from SDcard -> choose zip -> gapps (zip)
- Reboot to system
Leave your phone now for 5 minutes, let it take a breath.

kada se podigne izaberi engleski ali prvo uvezbaj kako da dodjes do njega da se ne mucis posle
izbaci kineske zezancije
ovo iz banke nisam jos probao -sutra
ima malo veci skor na AnTuTu ,kamera deluje ok,ima pracenje interneta sto mi nije radelo a za bateriju jos neznam posto sam je brzo iscrpeo ubacivanjem raznih stvari

Krenuh da skidam, ali ide uzasno sporo svega 20kb/s
Ja osim sa needrom nisma jos ni jedan rom uspeo da skinem, jel ima neka fora za to?

Poslednja izmena:
Krenuh da skidam, ali ide uzasno sporo svega 20kb/s
Ja osim sa needrom nisma jos ni jedan rom uspeo da skinem, jel ima neka fora za to?

Telekom adsl :d
šalu na stranu, nekad i slučajno kliknem na link, i hop posle par minuta gotov dl.

IDM - free 30 dana (ili više :D )
Skida punom brzinom s kineskih servera
Skinem rom za 10 minuta :)

IDM - free 30 dana (ili više :D )
Skida punom brzinom s kineskih servera
Skinem rom za 10 minuta :)
probao sam sa ovim i bolje je tacno 10x, znaci DL ide sad oko 200kbs, a isao je 20kbs i cesto pucao...

Dok sa ovih normalnih non-china servera skine za manje od 5min.

Probao 4.2.041 i odmah deinstalirao, ne dolaze poruke i previse kineskih app.

Zatim probao 8297w-F2-4.4.2-9.14, rade poruke prijavljuje se kao coolpad 8675, kamera ocajna

Na kraju probao PURE_AOSP_KK_1.1_BB_03-14 i to do sad daje najbolji utisak, poruke rade (definitivno je nesto zeznuto u originalnom romu)

resio sam problem sa porukama preko root browsera na ovaj nacin
The solution: inside system/app look for CP_Mms.apk and CP_Mms.odex and change the extension (for example: CP_Mms.apkBCKUP and CP_Mms.odexBCKUP) to promenis i vise nemas njihov sms program koji je i kriv za to a zatim sam ubacio imas na google p. handcent sms (odlican i besplatan ) i nasteluj ga kako ti odgovara ,retartuj telefon i to je to. Pisalo je i ovo "Dont forget to change the permissions!: rw-r--r--" ali vec je tako i bilo.
Sada sve radi ali nece da mi blinka led dioda ako nisam video sms pa ako neko zna za to neka podeli.

meni je carina uzela 3170 dindzi

Poslednja izmena:
Koliko ti traje baterija kod njega?
A kako da zna kad ga nije ni video... ;)

resio sam problem sa porukama preko root browsera na ovaj nacin
The solution: inside system/app look for CP_Mms.apk and CP_Mms.odex and change the extension (for example: CP_Mms.apkBCKUP and CP_Mms.odexBCKUP) to promenis i vise nemas njihov sms program koji je i kriv za to a zatim sam ubacio imas na google p. handcent sms (odlican i besplatan ) i nasteluj ga kako ti odgovara ,retartuj telefon i to je to. Pisalo je i ovo "Dont forget to change the permissions!: rw-r--r--" ali vec je tako i bilo.
Sada sve radi ali nece da mi blinka led dioda ako nisam video sms pa ako neko zna za to neka podeli.
Ovo je definitivno bug fabrickog roma, i izgleda da ga nose sve fabricke kao i modovane fabricke verzije a manifestuje se tako sto telefon jednostavno proguta poruku.
Mislim i da problem mozes da resis tako sto na rutovanom telfonu jednostavno izbacis systemsku app za poruke i ubacis drugu.
Romovi koji nisu bazirani na originalnom nemaju ovaj problem.

Ja sam trenutno na AOSP V3 F1W KK leak.17 i koliko vidim radi sve.
A probao sam prakticno sve kameru, gps, BT, SMS, telefoniranje, baterija, zvuk je dobar... koliko sam mogao da istestiram u 2 dana.

Poslednja izmena:
probao sam taj leak.17 rom i na njemu mi se greje telefon,kamera nije losa ,izgled kao android pre 3 godine i dosta je slabiji za igrice,sta znam mozda neko to i voli ali ja ne.

8297w-F2-4.4.2-9.14 ovaj mi je previse nedovrsen a da sam kinez mozda bi i vredeo posto je pretrpan kineskim zezaancijama

041 mi se najbolje pokazao,skor 29600,fenomenalni izgled kamera najbolja od svih ,treba izbaciti kineske zezancije ali i to se resava.problem sa porukama resen i sve radi osim led svetla za poruke valjda cu i to resiti.Baterija daje 5h vise manje ekrana .sve u svemu stvarno dobar telefon

podrska zajednice je fenomenalna svaki dan po nekoliko romova pa ko voli -beckup na sd i probaj do mile volje

Poslednja izmena:
Vrh Dno