Šta je novo?

COOLPAD F1

poruke idu normalno,poslao sam sebi sa drugog telefona a i sam sebi ali iz banke ne dolaze ,bio sam u banci kazu sve normalno oni poslali poruku ali nje nema te kazu vidite sa operaterom :mad:

Izgleda da ste u pravu...
Sad sam pokusao da izvrsim placanje i nestize mi poruka sa sifrom, takodje mi ne stize automatska poruka sa sifrom sa google nalog.

SMS radi normalno.

Koji rom imate?
Nekidan je bila rasprava na modacu
o tim SMS problemima.

Pa fabricki 036
Jel ti imas taj problem na kustom romu?
528ab0a9660e45ac6264f1471416b328.jpg

Poslednja izmena:
i ja imam isti rom,planiram da stavim Dakokov izmenjeni rom pa cu videti

Poslednja izmena:
@dakok,
moze link?
Jel su ti problemi resivi?

imas link nekoliko postova unazad baidu 56 ana modaco imas upustvo za ubacivanje istog

Ajde meci ga...i javi jel dolazi sms iz banke ;)

Sad mislim da su komentari bili baš za
stock coolUI romove. Drugi navodno
nisu imali taj problem.

Kad stavite cwm ili twrp i napravite
backup postojećeg roma na SD karticu
(oprez - pripazit u cwm 6.0.5.0 stavit na EXTERNAL SD!!!)
onda je mala šala vratit stari rom ako vam novi ne odgovara. Sve skupa gotovo u 5 minuta i sve postavke ostanu kakve su i bile...

malopre sam stavio baidu i dosta je brz i ima puno opcija ali i dosta kineskih slova itd glava me zabolela te vratih ovaj stock rom za sada a i kamera je ocajna do 9mp

Ne znam kako si uspio naći tolika kineska slova?
U mene ni jedno :)
Usput, laek17 je uspio iz indonezijskog
stock AOSP roma u CPB formatu napravit rom za flesanje.

zepupaqy.jpg

Da li smem da obrišem ove dve zadnje aplikacije na slici (zeleni štit )

Instalirao sam driver, na kineskom, nekako... sad treba cwm da stavim, ali pre toga pominje se neki mtkroidtools za backup postojećeg roma, ima li potrebe za tim.
Inače probaću ovu verziju od Leaka17 2.1.

Ja to nisam radio. Instalirao sam twrp jer potpuno istom metodom cwm nije hteo. Čak sam bio ostao bez ikakvog recoveryja.
A bekap roma sam radio posle iz twrp-a.

Da li smem da obrišem ove dve zadnje aplikacije na slici (zeleni štit )

To je CoolUI rom, ako se ne varam?
Mislim da ne bi trebao to brisat.

Instalirao sam driver, na kineskom, nekako... sad treba cwm da stavim, ali pre toga pominje se neki mtkroidtools za backup postojećeg roma, ima li potrebe za tim.
Inače probaću ovu verziju od Leaka17 2.1.

1. Driver
  2. Root
  3. Cwm (preko mobileuncle ili preko onog kineskog apk)
  4. Backup roma u CWM-u
  5. Fleš (instalacija) roma

Bekap u MTKdroid Tools se obično radi za mobitele koji nemaju gotovu šemu za vraćanje u život :)

Poslednja izmena:
I dobro jel neko probao da li zamena roma resava problem sa porukama?
Jel neko probao da plati parking, mislim da je to slican tip poruke?

Stavio sam cwm 6.0.3.0 ovaj 6.0.5.0 se pominje kod flashovanja Miui roma
Inače imam Power toggles app i kod nje ima dugme za restart fona i ulazak u cwm/recovery.

I dobro jel neko probao da li zamena roma resava problem sa porukama?
Jel neko probao da plati parking, mislim da je to slican tip poruke?

Ako neko ima vip karticu da proveri stanje preko sms poruke, meni sada radi na ovom laek17 romu , ali ne znam kako je bilo na stock romu, nisam probao.

Poslednja izmena:
Stavio sam cwm 6.0.3.0 ovaj 6.0.5.0 se pominje kod flashovanja Miui roma
Inače imam Power toggles app i kod nje ima dugme za restart fona i ulazak u cwm/recovery.

Ako neko ima vip karticu da proveri stanje preko sms poruke, meni sada radi na ovom laek17 romu , ali ne znam kako je bilo na stock romu, nisam probao.

mogao bi sada da podelis utiske o tom romu(baterija,rad,foto itd) i poneku sliku istog

Glupo je da rom koji ste instalirali deinstalirate a da prvo dobro ne istestirate i proverite da li rade stvari koje su vec pominjane u temi (SMS, GPS i sl....)

A najmanji problem su kineska slova ili aplikacije koje ionako imate u stock romu i koje se lako uklanjaju.

mogao bi sada da podelis utiske o tom romu(baterija,rad,foto itd) i poneku sliku istog
Jel vol- i power dugme ? Neće nešto , totalna suprotnost stock romu po izgledu, totalno asketski, po def. Nema notifikacioni padajući meni, ali ja i tako koristim power toggles. Antutu nešto viši 30700, to ovako na brzaka.
Nije trebalo da se podešava data settings, ali treba volume preko mobile uncle tools, 1 bug , sim card#2 pogrešno očitan broj, nije 060, već moj drugi mts br koji nikad nije bio u tel , nebitno , ali čudno .

Glupo je da rom koji ste instalirali deinstalirate a da prvo dobro ne istestirate i proverite da li rade stvari koje su vec pominjane u temi (SMS, GPS i sl....)

A najmanji problem su kineska slova ili aplikacije koje ionako imate u stock romu i koje se lako uklanjaju.
stock rom je morao da ide zbog ustanovljenog buga sa sms porukama.

meni je na stock romu 29342 na antutu 5 ,interesuje me baterija i kamera.ja sam vratio na fabricki zbog lose kamere i vizuelnog ne svidjanja baidu roma(to je individualna procena)

Ovaj vizuelno nije nista posebno, kameru nisam probo, a na stock romu baterija mi je trajala po 3 Dana, Ali nisam ga mnogo koristio.

Gde ima da se skine 4.2.040 rom u .zip arhivi?

I jel on posle moze da se rutuje?

Stavio bih originalni rom, da vidim da li je ispravljen sms problem.

Pozdrav ljudi,
razmisljam da pazarim ovaj telefon. Mozete li mi reci koliko baterija moze da izdrzi dok je ukljucena navigacija?

Ne nadjoh nigde ovde da je neko sem dakok-a okacio neke snimke kamere (slike ili video snimak). Ajte postavite nesto ili bar prenesite Vase utiske o kameri jer je i to vrlo bitna stvar na svakom fonu.

Pozdrav :wave:

Nazad
Vrh Dno