Šta je novo?

COOLPAD F1

Pa ja na ovom imam antutu 30300...mada je ovaj rom postavljen tek preksinoc, ti si mozda probao ranije verzije, ovo je verzija 3?
Definitivno se ne greje.

Jel ima neko ideju gde da nadjem i izvucem originalni dialer, coolshow music i kameru apk iz originalnih romova?

Pokušaj izvadit apk i odgovarajući lib iz CoolUI roma pa ih ubacit u drugi rom
Možda ima i još nešto, pogledaj na XDA ima li kakav tutorijal...

Hm, ne znam, i ja sam na Laek17 v3, baterija posle dan ipo i na 51%, screen on time 4+ sati, osvetljenje na auto, ne bih više da flešujem romove svaki drugi dan, dal da ostanem na Laek ili ovaj Jonvalvo KK rom ili Baidu...?

Hm, ne znam, i ja sam na Laek17 v3, baterija posle dan ipo i na 51%, screen on time 4+ sati, osvetljenje na auto, ne bih više da flešujem romove svaki drugi dan, dal da ostanem na Laek ili ovaj Jonvalvo KK rom ili Baidu...?

to se i ja pitam svaki dan neki drugi rom ,iskreno cekam da bude oficijalni 4.4 ui 57 za nas telefon.Ovaj originalni je nasminkan ili zato i baterija traje krace, na tom romu leak17 na automatkskom osvetljenju je osvetljenje kao da si ga stavio na minimum a u gornjoj i donjoj strani jos manje,ja kada sam kupovao telefon isao sam mislju da uzivam u odlicnom ekranu a na tom to nije moguce.Normalno da ce trajati baterija kada sve pogasis ali gde je tu uzitak.Sve u svemu hvala bogu izlaze cesto novije verzije pa tu smo i da podelimo utiske.:type:

Hvala na slikama :)

Na modacu je konačno Coolpad izašao iz "Other Devices" i dobio ravnopravni položaj s drugim brendovima.
Osnivač foruma, Paul O'Brien se premišlja bi li ga kupio (ili ga je već kupio :))

Nakon što sam sredio problem s gappsima, već dva dana vrtim FunTouch OS - android s Vivo mobitela.
Os je fluidniji od Baidu-a, na nivou je AOSP-a po tom pitanju.
Dobar je i sa baterijom...

Bude li i dalje dobar, radim repack s gappsima i ide upload :)

Radi odma upload, nek prsti od romova :D

Nakon što sam sredio problem s gappsima, već dva dana vrtim FunTouch OS - android s Vivo mobitela.
Os je fluidniji od Baidu-a, na nivou je AOSP-a po tom pitanju.
Dobar je i sa baterijom...

Bude li i dalje dobar, radim repack s gappsima i ide upload :)
Sa zadovoljstvom cu da ga probam...
Ali i da dam zavet da se ne zaneses sa ubacivanjem hiljadu gluposti koje mozda nece da rade.
Znaci ako kako treba ne rade kamera, BT, GPS, zvuk i sl, ja to odmah menjam za drugi.

Po meni onaj 036 rom je skoro pa savrsen (i najbrzi je koji sma probao) samo treba izmeniti default sms app jer jednostavno ne radi kako treba.

Sto se tice Gapps-a dovoljno je da u rom ubacis google play pa nek skida kome sta treba.

Sa zadovoljstvom cu da ga probam...
Ali i da dam zavet da se ne zaneses sa ubacivanjem hiljadu gluposti koje mozda nece da rade.
Znaci ako kako treba ne rade kamera, BT, GPS, zvuk i sl, ja to odmah menjam za drugi.

Po meni onaj 036 rom je skoro pa savrsen (i najbrzi je koji sma probao) samo treba izmeniti default sms app jer jednostavno ne radi kako treba.

Sto se tice Gapps-a dovoljno je da u rom ubacis google play pa nek skida kome sta treba.
Ja imam 036 na srpskom i jeste dobar ali 041 je malo brzi,subjektivno mislim da je malo bolja kamera i radi mi pracenje interneta ali ko zna beckup je tu pa zacas posla eto mene na 036

Dakok video sam na youtube taj rom i lepo izgleda te cim ga postavis probacemo i njega :smoke:

Malo me izludilo ubacivanje gappsa jer Funtouch ima nekakvu blokadu google aplikacija.
Kad sam i to sredio i sebi stavio Holo launcher i jedan paket HD ikona, jer mi ne paše orig. launcher,
stiglo je blago razočaranje:
Radi samo zelena ledica i krivo su postavljene interna i SD memorija :(

Onda sam skinuo drugi i taj super s memorijama, ali ne radi proximity senzor :(
Sad skidam treći :)

Šteta što sve ne radi jer je vrlo brz, skoro kao AOSP i vrlo malo pije bateriju...
Na žalost, znam posložit samo osnovne stvari a ovo bi dobar developer mogao
sredit do savršenstva...

Juce mi je stigao coolpad, kad ga upalim nema nikakav zvuk kao i muziku kad pustim.
Ima li neko resenje, sta bi mogao da probam??

Predpostavljam da si probao da cackas volume podesavanja?
Koji je rom u pitanju?
Za pocetak probaj vracanje na fabricko, a ako ne pomogne promena roma.

Probao sam sve u podesavanja i nece.
Rom je Coollife UI 5.5
Ni kad se pali telefon nema zvuk uopste, da li moze promena roma da mu pomogne??
Hvala unapred

Kad stavim slusalice sve radi, sta bi mogo jos da probam?
Izgleda da zvucnik nije u redu.

Tek sam stavio Baidu by Dakok i lepo izgleda i nudi više postavki, sad malo da ga testiram,
nego me buni 1 stvar, kod više romova se ponalja, umesto broja sa vip kartice, pojavljuje se broj sa druge mts kartice koja nikad nije bila u telefonu.

Kaze da ce u oktobru izaci oficijalni K.K za f1 ,do sada su sve bile neke beta verzije sacekacu jos malo

Flesovao sam kumu laek 3.0 rom zasnovan na beta kitkatu i radi savrseno.

Ja sam ga koristio od prvog dana, ali Baidu je fina promena.

Imao je 1 član foruma isti problem, ispostavilo se da 1 kablic se olabavio, probaj u servisu prvo, i ne potvrđuj prijem aliju

jel se pojavio neki novi rom?
Jel ste otkrili neke bagove na romovima koje koristite?

Vidim da ima Coolpad8297_023_Kitkat_lite_V7_0920.zip jel probao neko?

meni ovaj 041 sem led obavestenja za poruke korektno radi.mozda probam baidu 057 sto je Dakok rekao da ce postaviti cisto za promenu

Ja sam danas krenuo opet da menjam i cackam jer sam zakljucio da na AOSP V3 F1W KK leak.17
-ne rade slusalice kako treba (ne mogu da se javim na njih, tj ne registruje pritisak tastera na njima)
-auto rotation baguje i proradi samo kada rebutujem iz ART u Dalvik i obrnuto i to samo radi neko kratko vreme i ostane zaglavljen u portret modu... Ovo najvise smeta u galeriji.

Ako neko koristi jos ovaj rom neka proveri kod sebe.

I ja čekam novi Baidu 057, ima više podešavanja i od kitkata, i lepo radi. Nemam slušalice da probam.

Još uvek čekam futrolu na preklop kupljenu istog dana kad i f1 sa bnaggoda.

Poslednja izmena:
Ja čekam sluške xiaomi 2

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo soundmagic E10M, odlicne su, doduse malo vise kostaju, 37$ ali sa njima nema greske, odlican zvuk, aluminijumsko kuciste...

Doneo poštar mofi futrolu, nema magnet, pa se poklopac otvara

Meni juce stigla ova futrola...odusevljen sam kako izgleda...
nego sad imam ozbiljan problem ljudima da objasnjavam koji je ovo telefon i da nije ni samsung ni LG, a privlaci paznju opasno :D

DSC01546.JPGDSC01547.JPGDSC01548.JPG

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno