Šta je novo?

cooler master 690

ma da, nema ga jos kod nas.... al cinjenica da je losiji malo od 690 i naravno jeftiniji

ja cu izgleda da pazarim chieftec ch05, volim bre tesko i ladno i klasicno pa neka traje (kako kazu korisnici...)...

ma da, nema ga jos kod nas.... al cinjenica da je losiji malo od 690 i naravno jeftiniji

ja cu izgleda da pazarim chieftec ch05, volim bre tesko i ladno i klasicno pa neka traje (kako kazu korisnici...)...
Niko da kaze zashto je loshiji.:p

@garson
pa sam si pomenuo u gornjim postovima, pardon obi van je to rekao!!!
al evo .....na osnovu info-a, manjih je dimenzija, dolazi sa manje kulera, laksi je .....jeftiniji...ima 1 rack za 4 hd ostali se dokupljuju ,mada je to nevazno kolko nas ima sa vise od 4 hd u kompu.

Poslednja izmena:
Da ne cepidlacimo, oba kucista su pristojna (tu su negde sto bi se reklo), ali mislim da 690 ipak u "kompletu" nudi vise, od izgleda pa do kvaliteta, cene, izrade...moje misljenje naravno :)

@garson
pa sam si pomenuo u gornjim postovima, pardon obi van je to rekao!!!
al evo .....na osnovu info-a, manjih je dimenzija, dolazi sa manje kulera, laksi je .....jeftiniji...ima 1 rack za 4 hd ostali se dokupljuju ,mada je to nevazno kolko nas ima sa vise od 4 hd u kompu.
Obi je rekao da je 690 bolji jer ima mesh front panek i mesta za 7 12ica na shta sam odgovorio da 590 takodje ima mesh front panel i masta za 8 12ica.;)
Ne znam sa koliko kulera dolazi 590 ali opet gleda se ukupan broj raspolozivih mesta.
Koliko znam 690 i nema pravi kavez za diskove, 590 ga ima.
690 je tezi 1kg shto je posledica 4cm vece visine, inace su im dimenzije vrlo slicne.:)
Da ne cepidlacimo, oba kucista su pristojna (tu su negde sto bi se reklo), ali mislim da 690 ipak u "kompletu" nudi vise, od izgleda pa do kvaliteta, cene, izrade...moje misljenje naravno :)
Meni je 590 lepshi, a za kvalitet ipak treba sacekati 590 da se pojavi, glipo je pricati na osnovu slika.A cena je na strani 590 modela.;)
Realno, 690 nudi 4cm vecu visinu u odnosu na 590.:p

Poslednja izmena:
2 pre-instalirana ventilatora,Napred: Jedan ventilator od 120mm (Blue LED, 1200 rpm, 21 dBA) i
Pozadi: Jedan ventilator od 120mm (1200 rpm, 21 dBA).Ma skoro isto kuciste samo manjih dimenzija pa otuda i jeftinije ~10 evra.

Jel pakujesh vodeno unutar kucishta, ili je spoljna varijanta? I koliko novca bi izdvojio..

Bitno mi je da je kvalitetno, pouzdano i da odlično radi posao (izrazito bolje od
kvalitetnih vazdušnih cooler-a), cena i aplikacija na kućištu nisu problem.
Naravno, bilo bi lepo da ima u domaćoj ponudi.
Sorry što me nije bilo neko vreme.:p

Jel zna neko gde ima da se kupi ovo kucishte u NS ?? :) Doshlo je vreme da menjam ovog mog kineza...

Poslednja izmena:
cisto da se pohvalim:jos jedan ponosni vlasnik CM 690 :banana:.kuciste je prelepo i ultra kvalitetno.toliko.:)

Obi je rekao da je 690 bolji jer ima mesh front panek i mesta za 7 12ica na shta sam odgovorio da 590 takodje ima mesh front panel i masta za 8 12ica.;)

Meni je 590 lepshi, a za kvalitet ipak treba sacekati 590 da se pojavi, glipo je pricati na osnovu slika.A cena je na strani 590 modela.;)
Realno, 690 nudi 4cm vecu visinu u odnosu na 590.:p

690 ima mesh, to jest mrezu celom prednjom i gornjom stranom kucista, i samim tim meni lepse deluje. 590 ima izbusene rupe u limu sa gornje strane koje su iste kao i rupe sa stranice na 690-ki, a to priznaces ne moze da bude lepse od onog "plafona" kakav ima 690 ;)

690 ima mesh, to jest mrezu celom prednjom i gornjom stranom kucista, i samim tim meni lepse deluje. 590 ima izbusene rupe u limu sa gornje strane koje su iste kao i rupe sa stranice na 690-ki, a to priznaces ne moze da bude lepse od onog "plafona" kakav ima 690 ;)
Ma jok, i 590 ima mesh front panel.;)

Ma jok, i 590 ima mesh front panel.;)

Ne pricamo o istim stvarima, ili sta vec...ja sam rekao da 690 ima mesh i napred i gore, i da meni lepse izgleda nego ovo resenje koje se vidi na prikacenoj slici. Kao sto se vidi na 590-ki se srafi direktno fan kroz lim i ne ide nista vise preko toga sto kod 690 nije slucaj...

Prilozi

• case_profile.jpg
    case_profile.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 182
Ne pricamo o istim stvarima, ili sta vec...ja sam rekao da 690 ima mesh i napred i gore, i da meni lepse izgleda nego ovo resenje koje se vidi na prikacenoj slici. Kao sto se vidi na 590-ki se srafi direktno fan kroz lim i ne ide nista vise preko toga sto kod 690 nije slucaj...

Necemo sad da sitnicarimo.;)

Kako vam se cuje dvanaestica na stranici? Kod mene je bas bucna, tj ima zvuk ko kosilica za travu! Problem sam resio tako sto sam mu smanjio br obrtaja na neki 600 i kusur pomocu programa kojidolazi uz Biostar TA690g.

Vidim da je neko vec nasao zamerku CM590 sto se napajanje nalazi dole, valjda ometa hladjenje (protok vazduha u ostalim delovima kucista). Da li je neko imao slicnih problema i sa 690?

Malo cesce usisajte po sobi i obrisite prasinu, i postavite napajanje tako da vuce vazduh ispod kucista i salje odmah napolje. Moze da bude problem ako uvlaci vazduh iz kucista, jer je logicno da je sveziji vazduh onaj koji je usao preko prednjeg fana i pada nize na dno. U tom slucaju on ga odmah sprovodi napolje umesto jedne zadnje i gornje dve 12-ice.

Meni je lepse 690, jer se uopste ne vide oni gornji fanovi,a i ovako sam montirao samo 5 ventilatora i dosta mi je :)
Lepo je i ovo 590 al mi se bas ekstra ne svidjaju ove rupe odozgo, ovo 690 je nekako elegantije :)
A inace ga imam vec nekoliko meseci i uopste nema mnogo prasine ni u njemu ni u napajanju, mada mi stoji na parketu... Pre njega sam imao Macese big tower a bocna stranica je bila otvorena i bilo je sve prepuno prasine, tako je da ovo za sada skroz ok...

Poslednja izmena:
nema :( ali mislim da može i to da se reši da se stavi neki home made.

šta je ružno?

pitanje: moze li u ovo kuciste da stane TrUE?

Može li nekako da se ugasi ona plava LE dioda na prednjem ventilatoru na kućištu??? Dizajn kućišta mi se sviđa ali mi je ona plava svetlost iz vantilatora totalni kič!

Može. Isečeš žičice koje napajaju LE diode na ventilatoru i rešio si problem.

ili zamenis ventilator :)
meni sutra stize 690_ka

Prije nekih 2 sedmice sam uzeo 590 za caletov komp (platio 52e).
Uglavnom odusevljen sam kucistem, da imam neko ****** od kucista uzeo bih sebi odma CM 590 bez razmisljanja, al ovako zao mi Armor Jr. Ne znam sta bi s njim?

Vrh Dno