Šta je novo?

cooler master 690

Poslednja izmena:
Ukusi su različiti.
Ja recimo volim TT kućišta i smatram da imaju dosta dobra kućišta. Meni se recimo SopranoRS više sviđa od DX-a, ali opet najlepše mi je LanBox Lite i DH101, a od velikih Armor+ mi je najbolji a nebih se bunio kad bi mi neko poklonio Armor+ VH600LBWS

Ja sam vatreni pobornik TT-a koji ipak gleda objektivno na svet i kad kazem da CM ima cool kucista ne gresim (iako tvrdim da je Thermaltake bolji),ali ovo stvarno nije nista posebno ( cak sta vise podseca me na jedan codegenov model ),mislim da za te pare mozes i malo bolje da prodjes sa nekim Sopranom... Stvarno sasvim obicno kuciste srednje klase i nista vise od toga

Da li si ti vidio uzivo kuciste ili govoris onako kako si ga dozivio sa slika? ja imam CM 690,a gledao sam ranije i codegenova kucista. znaci to uopste ne moze da se poredi,osim mozda da lici na slici na neko codegenovo kuciste. vjeruj mi da je potpuno drugaciji dozivljaj uzivo. bolje izgleda i kvalitetnije je x puta nego bilo koje codegenovo kuciste. o funkcionalnosti da ne govorim. pored komfora,tu moze da se ubaci 7 dvanaestica koje poprilicno spuste temperature. TT je naravno vec druga prica,jesu jako kvalitetni,ali modeli u ovoj cjenovnoj klasi ne vjerujem da su funkcionalniji. eh sad mozda nekom bolje izgledaju i postujem to,ukusi su razliciti. meni recimo bas odgovara nesto ovako jednostavnije,dok sam recimo vise gledao da bude funkcionalno,jako su mi bitne temperature u kucistu + tisina. a to sam super postigao sa ovim kucistem. cisto sumnjam da se bolja funkcionalnost moze dobiti za ispod 70 eura,ja barem nisam nasao kuciste koje toliko kosta a da je ovako funkcionalno i dobro provjetreno...

Poslednja izmena:
Moram da se složim da sam zinuo kad mi je stiglo kućište. Lepo, veliko, prostrano, fenomenalno provetreno, odlično organizovano, i što je najvažnije - nije skupo uopšte za ono što dobiješ. Prvi put u životu sam počeo da vodim računa o estetskom momentu računara, ne samo o funkcionalnom, fino složio i sakrio kablove, dodao fanove...

Nakon skoro mesec i po dana korišćenja ovog kućišta (računar je bio upaljen sve vreme) odlučio sam da ga malo usisam iznutra.
Otvorio sam ga ga žmurećki pošto sma se bojao čega će sve biti unutra. Otvorio sam oči. Kad ono imam i šta da vidim, tj nemam.
Posle mesec i po dana korišćenja sve što sam video je tanak sloj superfine prašine. Prosto nemogu da verujem da je kućište sve zadržalo.
Od "higijene" kućište je dobijalo svakih dva-tri dana usisavanje prednje stranice pošto se nagomila prašine.
Znači prosto nemogu da verujem da tako dobro sprečava prašinu.

Evo malo slika:

*Sve spakovano****Brdo kablova******Kanalice*********PSU Cord #1*****PSU Cord #2**

A evo ono što sam pričao za ventilatore da ne svetle (samo što ih još nisam preselio gore)

*****Lights off**********Lights on******

Sa ovih slika će te primetiti odsjaj na nesređenom ventilatoru (samo sam odlepio trakice da se vidi razlika), a kad se stavi u kućište tek onda dolazi do izražaja.

Poslednja izmena:
Mogao si da barem nekim obicnim digitalcem da slikas ovo, mislim slike da budu bolje. Ovo si slikao Samsungovim mobilnim, jel tako?

to je bilo teško pogoditi :D na svakom linku dole piše da je slikano sa Samsungom :D

na svakoj slici kad klikneš na nju, otvori ti se imageshack i tu dole piše čime je slikano :D
U pitanju je E770

Nije mi jasna samo jedna stvar.
Vezano za onaj vent ispod procesora (na desnoj stranici kućista)...kazu 80x1,5....ma di da nađem 80mm vent koji je debeo 1,5 cm....svi su debeli 2,5 cm!

Nije mi jasna samo jedna stvar.
Vezano za onaj vent ispod procesora (na desnoj stranici kućista)...kazu 80x1,5....ma di da nađem 80mm vent koji je debeo 1,5 cm....svi su debeli 2,5 cm!

Pa moglo bi recimo ovako nesto: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=88&code=013
ja bih mozda mogao da ga nabavim. trebalo bi ovo da moze da se zbudzi ja mislim. pravljen je za VGA,ali mislim da bi mogao da se iskoristi i za ovo nase kuciste,tamo sa druge strane gdje ide ta osmica.

Poslednja izmena:
Nadji negde fan sa AMD BOX cooler-a jeste da nije 8-ica ali radi posao...

...mislis da ga ukradem nekom iz kucista ;-)
Ovo mi je malo glupo 1,5 cm, a jos je gluplje sta ni oni ne proizvode svoje fanove da su te debljine.?!!?!?!

Evo i fotki sa pravim aparatom, malo su veće tako da oni koji imaju modem moraće da se strpe da ih pogledaju:

****Alone in dark*******Lights Turn on*****See my floor****Bunch of cables******More cables*******Lights on**********Lights off******Look from below***Look at this dust*****More cables**

Optimized for 1680x1050

Još malo fotki:

***Inside look******GPU cooling*******Little more dust****Tower standing*

P.S. Znam da mi je treba crni DVD, ali šta ću nemam vremena da ga ofarbam a i uskoro će da leti kod buraza i da dođe SATA a

@/Neo\
Što ne okreneš CM HyperTX2, da ne uvlači topao vazduh sa grafičke?

Poslednja izmena:
A kako da ga okrenem? Da uvlači vazduh od gore?

Takav odgovor sam i očekivao.
I to sam znao da će neki intelovac to da mi kaže :D

Jel moguce na ovom kucistu montirati fan 12-icu na mestu gde su prazni 5.25,bez vecih akrobacija?

Poslednja izmena:
Mislim da je moguće pošto su sva mesta popunjena sa onim metalima i imaju d osta rupa tako da bi se najverovatnije mogao namestiti 12cm vent, samo što pored ovoliko ventilatore nema potreba za još jednim.

^^ naravno da moze, ja sam i na centurionu 5 imao montiranu 12-icu na mestu za 5.25 opticke uredjaje. Jednostavno uklonis dve one rupicaste metalne plocice, a na jednu zasrafis fan. Dobro drzi i dodatno hladi. Mada sto rece Neo nema potrebe, meni sve hladno ko spricer :D

Ja tu drzim 12-icu da bije na memoriju :D (Mozda i ne treba ali sam navikao da tu stoji)
Hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
Gledao sam par review-ova i mogu slobodno da tvrdim da je ovo kuciste best buy za 70eur.

Jedna mana koju sam tokom eksploatacije primetio.
Ukoliko koristite Cooler Master TX cooler (ili bilo koji visoki cooler) na bočnu stranicu nećete moći da montirate ventilator i da zatvorite kućište :D

Uh, pa šta bi onda bilo da montiraš Hyper 212, ne bi mogao ni stranicu da zatvoriš :D

Pa po slikama sa sajta može Hyper 212 da stane, ali nema ništa od tog bočnog ventilatora.

Nazad
Vrh Dno