Šta je novo?

cooler master 690

Potrebna pomoc

Ortaku nestalo neta pa me zamolio da postavim pitanje u vezi ovog kucista. Ja licno nisam bio u situaciji da vidim o cemu se radi. Valjda mu nesto nije jasno u upustvu oko otvaranja tj. skidanja prednjeg panela pa mu frka da ne polomi nesto. Da li je neko od vas imao bilo kakvih poteskoca prilikom otvaranja i skidanja plocica koje pokrivaju 5.25 slotove.

Reci mu da stane ispred kucista i da uhvati jacom rukom donji deo prednjeg panela.Onda samo jako povuce ka sebi i to je cela mudrost.Bez straha.

Prekjuche sam kupio ovo kucishte i posle 4 godine kineza ovo je pravo osvezenje. Generalno gledano zadovoljan sam ali:

-Imao sam problema sa bochnim fanom koji ako radi na MAX RPM onda stvara dosta veliku buku. Mislim da se ta buka chuje kad vazduh prelazi preko reshetki, poshto ako stavim ruku blizu resetki ( a tako da nedodirujem reshetke ) i samim tim smanjim protok vazduha preko reshetki buka nestane. Problem sam reshio tako shto sam taj FAN spojio na Antec-ov fan controler koji se nalazi u napajanju i automacki regulishe RPM.

-HDD LED mi neradi. Probao sam da je nakachim na plochu tamo gde bi trebalo da je POWER LED i isto nesvetli. Power LED radi normalno. Jedino nisam probao Power led da nachim na plochu gde bi trebalo da se kachi HDD LED ali mi je na starom kucishtu radio HDD led bez problema tako da nije greshka do prikljuchka na plochi. Gledao sam upustvo od ploche i za HDD LED imam tri prikljuchka:
najpre ide minus ( - ) pa dva plusa ( + ). Prikachio sam na prva dva pina isto kao shto mi je bilo i u starom kucishtu. Jel moze LED da crkne :trust: ?

-Sa kucishtem nedolazi "BEEP" ( :) ) zvuchnik ili mi je negde promakao ?? Trazio sam i u kutiji od matichne ali nije doshao ni sa matichnom.

-Sad ono najgore: temperature HDD-ova su mi porasle u proseku za 7-8 C :mad: :mad: Chini mi se da se onaj fan napred vrti sporo ali nije prikachen na fan controler nego direktno na molex. Da napomenem da nisam dokupovao druge fanove samo sam ostavio one koji dolaze sa kucishtem. Onaj napred ubacuje, nazad izbacuje i onaj sa strane isto ubacuje ali sam ga iskljuchio poshto sam mislio da ce se temperature smanjiti zbog toga shto ubacujem vazduh sa dva fana a izbacujem sa jednim. Ali je kucishte ionako puno rupa i iskljuchivane nije pomoglo.
Pre su se diskovi nalazili pored kompa na stolici i svaki od njih je imao jedan 80mm fan koji je duvao direkno u njih ( okachicu sliku kad dodjem kuci ). Fanovi su bili prikacheni na fan controler i vrteli su se na bednih ~ 500 RPM. Ovih dana je priblizno isto toplo i temperature su bile ovakve:

pre na stolici:
-sistemski HDD ( ovaj od 320 GB ) = 38 C / storage HDD = 33 C
a sad u kucishtu:
-sistemski HDD = 45 C / storage HDD = 40 C
mereno je u istim uslovima odnosno i tad i sad je bio ukljuchen samo winamp.

Samo da napomenem da je kucishte zatvoreno ( to se valjda podrazumeva ) i da se temperatura grafichke smanjila za nekih 5 C / procesora za 3 - 4 C / matichne za isto nekih 3 C za razliku od kineskog kucishte koje je uvek imalo skinutu bochnu stranicu. Samo su se temperature HDD-ova drastichno povecale. :wall:

Poslednja izmena:
Mislim da je to zbog onih plasticnih trash drzaca plus imas lim sa strane tako da ne moze ni da se napravi lep protok. Taj fan bi trebao da se vrti na 1200rpm.

Poslednja izmena:
HDD led svetli (crveno) ali se jako slabo vidi od one plave ledovke za power.
ja sam stavio jedan kuler gore da izbacuje topal vazduh iznad memorija i dva napred jedan ubacuje i pozadi jedan izbacuje. sva tri kulera mi okrecu na 800rpm (ovaj napred je glacialtech, a ova druga dva su ovi cm sto su dosli sa kucistem.)

i kod mene su temperature hardova ~40C

5os12x.png

Reshio sam problem sa HDD LED-om... Sad radi, verovatno pre nisam dobro spojio pinove.

I jel moze neko da mi potvrdi/opovrgne da speaker dolazi sa kucishtem ??

EDIT: Opet neradi HDD LED a nisam nishta chachkao :mad:

Poslednja izmena:
speaker NE dolazi sa kućištem.

Reshio sam problem sa HDD LED-om... Sad radi, verovatno pre nisam dobro spojio pinove.

Pinovi su sve vreme bili dobro spojeni ( naravno da nisam ****** kao shto sam mislio :D ) problem je bio bash u diodi. Gubi kontakt sa kablom tamo gde kabal ulazi u nju ( :) ) pa sam skinuo masku i prodrmao kablove i sad radi...

Temperatura u sobi: 30-32 C
a temperatura HDD-ova i ostalog :mad:

Vruce ti je u sobi a na tom kucistu 12-tica koja se nalazi na prednjem donjem delu ne moze lepo da duva na hard disk od lima koji drzi hard diskove,ja imam isti seagate,i temp je 30-35C u CM 590.

Poslednja izmena:
Pa covece ispada da ja na kinezu imam manje temperature hardova...Hard mi je okacen o lastis :smoke:
Jedna 12-ka uvlaci vazduh, i jedna 8-direktno duva na hard.Max temp je 35 stepeni i to posle vise dana neprekidnog rada...

Poslednja izmena:
^^
Pa *** imao sam i ja temperature HDD-ova maximum do 40C ali to je tad izgledalo ovako:

a sad izgleda ovako:

:wave:

Mislim da bi u tvom slucaju bilo super da si kupio jos i ovo:

vck_1400_ea_asteroid.jpg

:D:D:D:D

Poslednja izmena:
Temperatura u sobi: 30-32 C
a temperatura HDD-ova i ostalog :mad:

Kako ti uspeva da cpu core budu ~32c?
Meni su temp na ovoj vrućini (30 u sobi), oko 45, a polirao sam i proc i hladnjak i stavio CM performance pastu.

btw, hdd je 47c, NB oko 50c, a grafa 48c

sve temp su u idle.

Poslednja izmena:
I šta bi za one slim 80x80x15 ventilatore? Nađe li ih neko u Bgd-u?

Kako ti uspeva da cpu core budu ~32c?
Meni su temp na ovoj vrućini (30 u sobi), oko 45, a polirao sam i proc i hladnjak i stavio CM performance pastu.

btw, hdd je 47c, NB oko 50c, a grafa 48c

sve temp su u idle.

Pa jel vidish da sam pored screenshota iz everesta stavio i core temp ?? One temperature shto chita core temp te su pravilne. everest chita da procesor ima Tjuction od 85 C a on ima tjuctio 100 c pa zato je razlika 15 C. Vidish da je na core temp-u idle 45 C shto je malo logichnije ako je u sobi 30-32 C ;)

Vidim da ovu drugu sliku nece da otvori pa evo druge:

Mislim da bi u tvom slucaju bilo super da si kupio jos i ovo:

vck_1400_ea_asteroid.jpg

:D:D:D:D

Chemu to sluzi ?? :p

Poslednja izmena:
pa da izvlacis toplotu :p

Pa jel vidish da sam pored screenshota iz everesta stavio i core temp ?? One temperature shto chita core temp te su pravilne. everest chita da procesor ima Tjuction od 85 C a on ima tjuctio 100 c pa zato je razlika 15 C. Vidish da je na core temp-u idle 45 C shto je malo logichnije ako je u sobi 30-32 C ;)

:p

Slepac :lupko:

Da li je neko kupio ovo kuciste sa napajanjem od 390W? Interesuje me koliko se greje i kakve masine gura?

Ne isplati ti se, uzmes za te pare 690 bez napajanja i dodas eventualno 10tak evra i uzmes ok napajanje.

Napajanje bih prebacio u drugi, slabiji komp, pa me interesuje da li ce moci da gura sl. Pentium DualCore 3GHz, 1GB DDR2, i965P, nvidia 6600, HDD, DVDRW, 12cm LED fan? Specifikacije su 3.3V 18A, 5V 25A, +12V1 16A, +12V2 18A

Poslednja izmena:
hahahha... pwnd :D

Vrh Dno