Prekjuche sam kupio ovo kucishte i posle 4 godine kineza ovo je pravo osvezenje. Generalno gledano zadovoljan sam ali:
-Imao sam problema sa bochnim fanom koji ako radi na MAX RPM onda stvara dosta veliku buku. Mislim da se ta buka chuje kad vazduh prelazi preko reshetki, poshto ako stavim ruku blizu resetki ( a tako da nedodirujem reshetke ) i samim tim smanjim protok vazduha preko reshetki buka nestane. Problem sam reshio tako shto sam taj FAN spojio na Antec-ov fan controler koji se nalazi u napajanju i automacki regulishe RPM.
-HDD LED mi neradi. Probao sam da je nakachim na plochu tamo gde bi trebalo da je POWER LED i isto nesvetli. Power LED radi normalno. Jedino nisam probao Power led da nachim na plochu gde bi trebalo da se kachi HDD LED ali mi je na starom kucishtu radio HDD led bez problema tako da nije greshka do prikljuchka na plochi. Gledao sam upustvo od ploche i za HDD LED imam tri prikljuchka:
najpre ide minus ( - ) pa dva plusa ( + ). Prikachio sam na prva dva pina isto kao shto mi je bilo i u starom kucishtu. Jel moze LED da crkne :trust: ?
-Sa kucishtem nedolazi "BEEP" (

) zvuchnik ili mi je negde promakao ?? Trazio sam i u kutiji od matichne ali nije doshao ni sa matichnom.
-Sad ono najgore: temperature HDD-ova su mi porasle u proseku za
7-8 C

Chini mi se da se onaj fan napred vrti sporo ali nije prikachen na fan controler nego direktno na molex. Da napomenem da nisam dokupovao druge fanove samo sam ostavio one koji dolaze sa kucishtem. Onaj napred ubacuje, nazad izbacuje i onaj sa strane isto ubacuje ali sam ga iskljuchio poshto sam mislio da ce se temperature smanjiti zbog toga shto ubacujem vazduh sa dva fana a izbacujem sa jednim. Ali je kucishte ionako puno rupa i iskljuchivane nije pomoglo.
Pre su se diskovi nalazili pored kompa na stolici i svaki od njih je imao jedan 80mm fan koji je duvao direkno u njih ( okachicu sliku kad dodjem kuci ). Fanovi su bili prikacheni na fan controler i vrteli su se na bednih ~ 500 RPM. Ovih dana je priblizno isto toplo i temperature su bile ovakve:
pre na stolici:
-sistemski HDD ( ovaj od 320 GB ) =
38 C / storage HDD =
33 C
a sad u kucishtu:
-sistemski HDD =
45 C / storage HDD =
40 C
mereno je u istim uslovima odnosno i tad i sad je bio ukljuchen samo winamp.
Samo da napomenem da je kucishte zatvoreno ( to se valjda podrazumeva ) i da se temperatura grafichke
smanjila za nekih 5 C / procesora za
3 - 4 C / matichne za isto nekih
3 C za razliku od kineskog kucishte koje je uvek imalo skinutu bochnu stranicu. Samo su se temperature HDD-ova drastichno povecale. :wall: