Šta je novo?

cooler master 690

Bolje golo + neki LC power.

Najbolje ovako neki samo moraš da budeš brz. :)
Koliko ti para ostaje za napajanje?

Poslednja izmena:
Jel neko stavio filter za prasinu na bocnoj strani kucista kako bi utisao buku koju pravi kuler uvlacenjem vazduha? Da li pomaze?

Jel neko stavio filter za prasinu na bocnoj strani kucista kako bi utisao buku koju pravi kuler uvlacenjem vazduha? Da li pomaze?

Ja sam stavio filtere (oba) i mogu ti reći da pomaže, jedino je malo problem ako imaš neki višlji CPU cooler, onda hoće ovaj gornji vent da kači :)

Poslednja izmena:
ne mrzi me vec sam stavljao slike u nekoliko tema. ovde mozes videti sve slike. a mozes doci i uzivo da ga vidis :)

a plexi sam uzeo u Galenici u Zemunu 60x60cm bio je malo iznad 1000din

A ruzna je ta gotova, bar meni.

A racunaj da je on uzeo smoked plexy i to 4mm, a to je skuplje malo.

Ma, OK. Nego ko rekoh za nas kojima je ona previše izbušena strana mnogo ružna a nemaju vremena/inspiracije/stručnosti da sami nešto odrade.

Juče sam kupio ovo kućište i čekam komponente da spojim sve, ali da pitam nešto, nisu mi najjasniji power i reset tasteri, nemaju nikakvog pristiska/otpora, ni "klika", ništa, kao da su zacementirani. U čemu je fazon?

Skini prednju stranicu pa će ti biti jasno. Mada čudi me da nema nikakvog otpora. "Tasteri" sa prednje maske treba da naležu na prave tastere koji se nalaze na kućištu, na limu i treba da imaju mali otpor (barem moji imaju)

Sad sam malo bolje pritisnuo power taster, ima otpora, velikog :), i nakon njega se čuje neki potmuli "klik". Na reset tasteru ima otpora, isto povelikog, ali bez "klika".

A to skidanje prednje stranice, kako se to radi? Vidim iz manuala da se odozdo nešto uhvati i povuče, tako mi je i na starom kućištu, ali nisam baš uspio na ovom, plašim se da nešto ne slomim. Ima dole neka povelika "rupa" kad se uhvati.

Na raznim testovima koja sam čitao a koja su nahvalila ovo kućište kao rijetke mane su naveli malo čudne power i reset tastere i nešto teže skidanje i namještanje stranica. Čim sam juče donio kućište morao sam ga otvoriti da ga pogledam :), ali sam nešto teže vratio bočnu stranicu, stavim je kako treba ali iz nepoznatog razloga neće da uđe do kraja, i tek iz više pokušaja je odjednom uspjelo.

Prednju masku baš tako skidaš. Slobodno povuci malo jače neće biti ništa :) A što se bočne stranice tiče, ja tih problema nisam imao. Tj dešava se nekad da ne legne lepo, ali to samo kad hoću jednom rukom bez saginjanja i zavlačenja da je stavim :) tako da to ne pripisujem kao grešku već kao moju lenjost.
Pe meni jedina mana je što samo kućište nije još 1cm šire i što je lava bočna stranica malo "tanka", tj ceo onaj deo gde je izbušeno za ventilatore je jako "klimav"

Pe meni jedina mana je što samo kućište nije još 1cm šire i što je lava bočna stranica malo "tanka", tj ceo onaj deo gde je izbušeno za ventilatore je jako "klimav"

A šta da radiš, ko zna u kom je raspoloženju bio tamo neki kinez kad ga je smišljao....

Kako se skida gornji deo? Vidim da ima one plasticne ali toga ima 5-6, ja imam samo dve ruke :)

Kako se skida gornji deo? Vidim da ima one plasticne ali toga ima 5-6, ja imam samo dve ruke :)

Ovodji prve dva nategni gore, jednom rukom drzi i natezi lagano, drugom otkacuj jednu po jednu. Nemoj nista na silu.
Juce sam selio iz CM 590 u CM 690 kuciste je odlicno.

ja sam krenuo redom, prvo jednu stranu, pa drugu, doduše poslednje 2 sam polomio, nervirale me :)

Pa zar to nije moglo jednostavnije da se napravi....
Hvala, probacu sutra, polako :)

Kako ste okenuli napajanje na ovom kućištu? Pošto napajanje stoji dole da li će usisavati prašinu sa poda ako se okrene prema dole a što je i default? Ili da ga okrenem prema gore?

Koja je svrha one plasticne "mreze" ( saca ili kako god hocete) na prednjoj i gornjoj strani. Video sam po stranim forumima da likovi masovno isecaju to i time (navodno) dobijaju bolji protok vazduha. Zasto je CM uopste to stavljao ako ogranicava protok? Da li utisava strujanje vazduha (iskreno sumnjam) ili je tu samo iz estetskih razloga?
Aj pomagajte, da`l da secem ili ne? Inace problem mi je sto dok su mi ventovi 12cm na 1100rpm cujem jako shushtanje vazduha ali ne i same ventove...zato i pitam ovo gore.

Kako ste okenuli napajanje na ovom kućištu? Pošto napajanje stoji dole da li će usisavati prašinu sa poda ako se okrene prema dole a što je i default? Ili da ga okrenem prema gore?
Na dole je po defaultu, a da li ce vuci prasinu, zavisi gde ga postavis, svakako ce vuci odredjenu kolicinu.

Koja je svrha one plasticne "mreze" ( saca ili kako god hocete) na prednjoj i gornjoj strani. Video sam po stranim forumima da likovi masovno isecaju to i time (navodno) dobijaju bolji protok vazduha. Zasto je CM uopste to stavljao ako ogranicava protok? Da li utisava strujanje vazduha (iskreno sumnjam) ili je tu samo iz estetskih razloga?
Aj pomagajte, da`l da secem ili ne? Inace problem mi je sto dok su mi ventovi 12cm na 1100rpm cujem jako shushtanje vazduha ali ne i same ventove...zato i pitam ovo gore.

Nije samo estetike radi tu, mislim da je i zbog strukture... ali strujanje bi ti smanjilo znatno vise isecanje "limenog mash-a" na koji se montiraju fanovi. ;) Kod mene se cuje i na 5v, dakle nekih 600-700rpm.

Poslednja izmena:
Vrh Dno