Šta je novo?

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

• Začetnik teme Začetnik teme Wahad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bas zbog multiplayera sam danas kupio original 🙂

Igra je vrh, bas mi je legla u pravom trenutku. Uzeleo sam se ovih old school RTS-ova...

Igra je bruka.I kampanje su bruka.Lepo veoma lep😵dradili su posao kako treba.Grafika je bruka a nije mnogo zahtevna za to sto daje.

Ovo je jedna od retkih novih igara koje sam obrnuo 🙂 Najviše me je iznenadilo kako su dobro napravili (spoiler: označi tekst za pregled) prelazak na skrin kampanju. Znao sam da će da se otključa, ali nisam očekivao da će intro da bude tako efektan. Deo kada se Zemlja iz glavnog interfejsa skroz umanji i nestane i kada počne Skrin intro deluje skroz šokantno s obzirom da je neočekivano da se u interfejsu bilo šta menja 🙂 Odlična dizajnerska fora! Ta poslednja kampanja u suštini objedinjuje celu priču i pravi je šlag na tortu. Odlično su osmislili kako Skrinovi testiraju odbranu earthlinga 🙂, kako grade kampanju i kakva im je unutrašnja socijalna struktura. Sve je to već viđeno milion puta, ali je ovde nekako trash-ložački, a Michael Ironside, kralj SF B-filmova se odlično uklopio... Jes da nema pojma da glumi, al je faca 😀 Biće nastavka, jedva čekam!

Jedino što mi je žao je što ama baš nikako ne radi preko Hamachija 🙁 Jel neko probao preko nekih drugih net/lan programa kao što je npr. onaj BattleLan?

Poslednja izmena:
Da, i ja bih podebljao da igrica zaista nije zahtjeva i da ide ko po loju, a ne može se baš reći da ja imam neku makinu. Poredeći sa starijim CC serijalima, koji su uvijek zapinjali, ovaj je stvarno uspio.

Ova igra je preterano dobra. Ne mogu da prestanem da igram skrmish posle kampanje 😀

Nije poenta jadanja na mali fps kada je ekran statican a dva tri tenkica ili pesadinca idu od tacke a do tacke b, vec kada pomeras ekran, sve u 30fps izgleda mnogo tromije, nego kada se to desava pri 60+ frejmova. Ko to ne vidi, taj je slepac. Niko ne kaze da se strategija ne moze igrati na 30fps, ali daleko brze se zamaraju oci i manje je prijatno ... To isto kao kad bi se sad prepirali da li je Seka Sablic kao riba dovoljna za jednog muskarca ... Pa cujte, jeste nekome sigurno 😀

30 FPS-a je sasvim dovoljno za strategiju.Nemoj da mi kazes da primecujes neko kocenje na ekranu.To sto koci kad se ekran skroluje ne smeta uopste,jer se skrolovanje ekrana ne radi skoro uopste-ili se preko mape pozicioniras na deo mape gde hoces ili pozivanjem na jedinice preko tastature.
Pretpostavljam da imaju razlog sto su lockovali frejmove na 30. Setite se kako je bilo u ranijim C&C i Red Alert igrama-igra je bila prepustena jacini kompjutera i kad pocne partija sve je islo prebrzo a zatim kako se grade gradjevine i prave jednice polako se usporavalo da bi na kraju bilo presporo na tadasnjim masinama ( ako se igra recimo 3 na 3 i svi naprave mase vojske). Izgleda da je takav taj engine,tj. generisanje velikog broja slika prouzrokuje vecom brzinom igre i obrnuto. Ovaj pristup sa lockovanjem FPS-a na 30 je po meni itekako smislen,s obzirom na to da igra non-stop ide normalnom brzinom a takodje 30 FPS-a obezbezdjuje da igra radi glatko i fluidno.
Bez ljutnje,ali ovo takodje znaci da tvoj potpis nema mnogo smisla. :wave:

Poslednja izmena:
ima nas koji opusteno igraju strategije (kad ih uopste igraju) jednom rukom, odnosno misem, i pomeraju ekran, a drugom landaraju po j*j*ma, ili piju sok. Apsolutno je tacno da se primeti nedostatak fluidnosti. A to ako ti ne primetis, ne znaci da niko ne primeti. Jel to ok? Razlog zasto je limitiran framerate mozemo potraziti samo u cinjenici da se igra radila i za X360, i ni zbog cega drugog. To je isti engine kao i za BFME2, gde, koliko se secam, framerate nije zakljucan ....

ima nas koji opusteno igraju strategije (kad ih uopste igraju) jednom rukom, odnosno misem, i pomeraju ekran, a drugom landaraju po j*j*ma, ili piju sok.

Ima vas,ne kazem da vas nema,ali onda takvima ne smeta ni 5 FPS-a a kamoli 30.

Apsolutno je tacno da se primeti nedostatak fluidnosti. A to ako ti ne primetis, ne znaci da niko ne primeti. Jel to ok?

Nije! Vidim isto kao i svi drugi!

Četvrta misija GDI kampanje, igra mi već dva puta puca sa ovom greškom :trust:

Prilozi

• cnccrash.webp
    cnccrash.webp
    45.7 KB · Pregleda: 96
reinstall igre ?! Mislim, nisam imao takvih problema :S:

Tja... googlao sam malo i izgleda da postoji dosta ljudi sa tim problemom i da izgleda ima neke veze sa video palyback-om, a niko nije još našao pravo rešenje. Čeka se patch...

Poslednja izmena:
A koji patch ti imas?
Ja imam 1.4,nisam gledao dal je izasao jos neki posle toga.

Poslednja izmena:
Igra je super. Preshao sam GDI kampalju.
Nisam bash toliko vichan da igram na normal pa sam igrao na easy. Mada igra je i sama po sebi teshka. Treba da je chovek brz i sa hotkey da bi mogao da brzo uspostavi bazu, shto je meni mana. Ipak treba vremena da se uhodam.

Negde sam prochitao da je igra u poslednjoj misiji blago nelinearna. Dobijesh mogucnost da upotrebish Liquid Tiberium Bomb ali ako je upotrebish dobijash "losh" kraj. Najme poslednja filmovana sekvenca ako upotrebish LTB je u stilu ubio si mnogo neduznih ljudi ali si kao heroj. Na nekoj Tv stanici javljaju broj zrtava, ubijeno shta ja zna koliko miliona. Mislim upotreba LTB-a je NOD stil igre.

Druga varijanta je da izbegnesh upotrbu LTB-a i tada je poslednja filmovana sekvenca mnogo bolja. Tako kazu u ovom walkthrough-u

Problem je shto sam ja prvo proshao poslednju misiju sa LTB-om i video taj "losh" kraj. E posle kad sam uspeo ponovo da prodjem tu poslednju misiju, iz pochetka, bez upotrebe LTB (sa svim ispuljenim Primary i Bonus Objective) usledila je ista ona losha sekvenca. Neshto se uzjogunila igra ili je skontala da sam hteo da je "prevarim" i vidim lepshi kraj igre?

Inache igra ima malo bug-ova ali nishta strashno.
deshavalo mi se da se letilice koje pokupe tenk ili APC zalede u vazduhu i onda im ne mogu nishta. Stoje tu ko leteci kipovi.
Inache postoji i onaj bug sa kretanjem jedinica shto kaze Paranoya. Definitivno su trebali da malko ispeglaju AI tu.

Poslednja izmena:
Jel bese 1.04,zaboravih?

@Ivica:a meni se desilo upravo obrnuto u zadnjoj misiji GDI kampanje-bacio sam LTB i imao dobar kraj isto kao kad sam presao bez LTB 😀
Onda sam ucitao i bacio opet bombu i konacno imao los kraj.
Ima jos bagova,treba to da se ispravlja.

Jeste probali sa novijim drajverima? 7300 GT, zadnji drajveri sa sajta, nijednom nije puklo tokom igranja.

Jel bese 1.04,zaboravih?

@Ivica:a meni se desilo upravo obrnuto u zadnjoj misiji GDI kampanje-bacio sam LTB i imao dobar kraj isto kao kad sam presao bez LTB 😀
Onda sam ucitao i bacio opet bombu i konacno imao los kraj.
Ima jos bagova,treba to da se ispravlja.

Ne znam zashto. Probacu da uchitam predposlednju misiju pa da onda udjem tako u posledlju, a nekako imam utisak da opet nece to da radi. Definitivno ima sitnih bug-ova.

Uradim sve sa liste u jednoj misiji u NOD kampalji a kad treba medalju da podeli kaze da nisam unishtio tamo neki Tiberium Silos. Verovatno oznachi 2 silosa za medalju a u igri obelezi samo jedan da treba da unishtish. 😀 Ili to ili sam ja prevideo neshto. Kako sam narpavio bazu i rashirio je po celoj mapi ne bi trebalo da je ishta ostalo zivo. Podigao sam nivo tezine na normal pa cu da vidim kako ce da bude. Za sad mi uspeva.

Iache je ver. 1.0 a ako patchujem na neku jachu mozda nece raditi zbog cr(piii)-a.😀
Imali su ljudi takve probleme.

Inache igra izuva i zarazna je. Odavno nije nishta igrano tako kao Generals i Zero Hour beshe.
Joj kad se setim samo Dune-a. Kazu da su neki jahali na crvu. 😀 Ne bi bilo loshe da neko napravi rimejk toga ali ne verujem. Mislim da je od Dune i uzet harvester, samo tamo ne skupljash tiberium nego spice. Ovde nemash crva(koji je jeo harvester) ali zato kad ti tiberium postane nestabilan i explodira dobijesh slichan efekat. Odleti ti u vazduh harvester i/ili cela rafinerija(dodushe u kasnijim misijama) a chini mi se da negde zna da se odrazi to i na kesh.

Ne znam zashto je nekima mammuth tako mocan, pa i kad ga nadogradish railgun-om isto zna da padne lako chim naidje na tvrdji orah. Najlakshe je nashtancati (ako imash kesh) 8-10 njih i u stilu 2 mozda i prezive ali sam zavrshio misiju.

Scrin-ovi se definitvno "drogiraju" sa tiberijumom. Ubedljivo najbrze skupljaju keshovanu.
U poslednjoj GDI misiji sam oduzeo njihovu bazu i za tili chas narokao oko 45000$ i dosta toga pretochio u mamute.

To sa krajom meni se desilo Ok, mada sam iz dialoga (do what u think is right, or something like..) osetio da netrebam da bacim LTB, pa sam jedva izdrzao (inace, presao sam celu GDI kampanju na Hard, ko neveruje postujem save), ali posle lodinga save sam je bacio i video losi kraj.
Inace imam problem, nikako ne uspevam da uradim Bonus na onoj Sarajevo misiji (Srediti Avatara Comandom) igram na hard a oni mi posalju samo jednog avatara a kod prijatelja (koji je igrao medijum) kaze da su bas dolazili puno njih a kod mene jedan i kraj.
Inace meni se par puta desilo da mi se racunar jednostavno zamrzne kad igram C&C3, a nista nije klokovano, niti se to desilo u nekoj drugoj aplikaciji.

@Zokocx: Sto da ti ne verujemo za hard? Ne verujem da je neki problem. Igraj malo skirmish protiv brutala na otvorenoj mapi bez mostova pa javi kako je. 😉

Poslednja izmena:
Svaka chast ako si uspeo na hard da predjesh. Si koristio hotkey-s? Ako si vesht u tome onda nije ni chudo shto si uspeo. Ako ti se nije otkljuchao Brutal tezina, probaj sa CTRL+Capslock+B da setujesh na brutal. Ovo vazi za skirmish al mozda upali za SP pa probaj onda da vidish kako ce da ti ide kad si vec preshao na hard. Skirmish i jeste za vezbanje, da se nekako pokupi nachin kako radi AI a kad se to ukapira onda mozesh da krenesh i na "zivu" silu online ili u LAN-u.

Avtara sa Commando. Pa ne kaze ti da morash celog da ga unishtish sa Commando-om vec mu zadaj finalni udarac sa njime, trebalo bi da prodje. Naravno prvo im unishti war factory da ne prave gomilu njih a onda ih malo mamutima izudarash ijednog cesh vec da dokrajchish sa komandos-om.

Za svrazavanje:
Probaj da promenish fw drajvere ili sl. mozda ga prodje ta ukochenost. 😉

Ja sam ranije redje igrao strategije. Mada evo u zadnje vreme vec dve COH i ovo. A sve manje su mi interesantni FPS-ovi. Stalker mi se odmah ogadio. Mislim da je igra previshe neoptimizovana a minimalna nelinearnost je uradjena na glupav nachin.

Poslednja izmena:
Igraj malo skirmish protiv brutala na otvorenoj mapi bez mostova pa javi kako je. 😉

Da ti kazem istinu, jos nisam probao igrao sam samo protiv harda skirmish, moram malo bolje da podesim skracenice na tast. jer nerviraju me ti F1.... a jos i ono sa CTRL+..., i onako na misijama dobro prolazi shtek taktika (ako moze,naravno)

pa probaj. Na 1024x768 i medium podesavanjima mora da radi full. Imas na tweakguides.com "vodic" za opcije. Uglavnom senke najvise jedu performanse.

Meni je bogami opasno prikocilo kad sam napravio 100-tinak mamut tenkova i krenuo u totalnu ofanzivu na kejnovu bazu u Sarajevu 🙂🙂🙂

a to je bash chudno :d

Imao sam slichan problem, samo sam napravio 80-ak vipera 🙂

i meni quake 3 sece kad ubacim preko 40 botova...neverovatno... :d

Meni je "stvarno" usporilo igru u onoj misiji (mislim da je poslednja u Germany ili prva u Italy) gde moras da koristis vazdusni prevoz i avione a severnije iznad tebe je NOD. I tako dok ja maltim Scrin NOD-ovci se nakote ko bakterije (bilo ih je oko ~200 jedinica pesadije sa tenkovima)... morao sam da ih cistim Ion cannonom i avionima prvo factory a jedva...

Nazad
Vrh Dno