- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
Ova tema je daleko odmakla od događaja 27. Januara tako da ili se držite ove teme ili otvorite novu.
ja bih rekao da je većina u fazonu da popljuje M$ čim je to mogućevecina je u fazonu da je Microsoft jedna fina kompanija
istina je. radish neshto kad ono - Op! reklama.
apple je rekao da ako zakljuchi da korisnik nije zainteresovan za reklame, da ce vremenom da mu smanjuju broj istih na odredjeni nivo .. koji nije 0
nesto kao adware na windowsu ?
na nedavno odrzanoj konferenciji (ili sta vec) GSM mobilnih operatera, proizvodjaca GSM uredjaja i opreme... mobilni operateri su se zalili da postojeci model naplate njihovih usluga nije odrziv! odnosno da u poslednje vreme korisnici sve vise surfuju preko svojih mobilnih (iPhone naravno prednjaci ovde) i da oni ne mogu da pokriju svoje troskove sa ovim cenama!!
cak su i predlozili da im Google da deo prihoda od online reklamiranja! :bottle:
---
sto se tice: "Hardware Subsidizing Program" - o tome se pricalo na forumu jos pre par godina ali se tada uglavnom spominjao Google da ce da ponudi ovo. U krajnjem slucaju to je neizbezno da ce se pojaviti.
danas imate na iPhoneu npr. Cydia Cycoder (aplikacija za video) koja u vrhu ekrana smenjuje AdMob reklame. Mislim da postoji varijanta da se plati i da se ovo ukloni.
ista stvar je i sa opste prihvacenim i besplatnim Gmailom - svi mi imamo reklamu u jednoj liniji dok citamo nas mail ali ga i dalje svi koristimo- potrebno je samo naci pravu meru.
neko rece u ovom threadu da je ok da ima reklame ako dobije hardware za dz.
tako ce i biti najverovatnije.
Koja "jedna linija"?svi mi imamo reklamu u jednoj liniji dok citamo nas mail
Ali to je "ko oće - oće; ko neće - ne mora". Ta varijanta je generalno ok.Evo ova u atachmentu.
ozbiljno, sa jedne strane poptuno podrzavam da se prestane sa tim free fazonom, jer ne vidim nacina da veca kolicina `radne snage` profitira - muka mi je i od torrenata i od svega,jer je to ipak na duze staze stetno za sve nas. krivo mi je sto resenje nije lako, ali internet je stvarno napravio chaprazdivan planetarnih razmera mnogim industrijskim granama i dok `abundance` ne bude stvarnost, pa da budemo humani u `project venus` fazonu :d
procitao sam tekst koji je Bogda okacio o Flashu i Appleu. Ovde je jedan ODLICAN tekst na temu: zasto ne postoji Flash na iPhoneu - An Adobe Flash developer on why the iPad can’t use Flash (na stranu onaj deo oko profita...)
Ovo je VRLO diskutabilnopiraterija ce i dalje postojati, nikada nece biti toliko "udobna" koliko i legalan sadrzaj i to je to.
opet stara strategija
zanemari činjenice, ubaci par nategnutih pretpostavki i izvuci zakljucak koji nema veze sa zivotom
pa gde je bio Steva da nam pre mesecak dana kaze "pravu istinu". treba neki flash developer da nam posle mesec dana "otvori oci". sad ispade da je iPad tolki shit da nemoze da razlikuje prevlacenje i tapkanje :eyebrows:
nego....ima-li-koga-tu usporedi apple sa fasistickom organizacijom a ti se skoro u svemu slozi sa njegovom argumentacijom...namerno ili slucajno?
Ovaj thread nikada nece umreti![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari