Šta je novo?

Colin Mcrae: DIRT 2

Pa to ti je lako resiti ...ko ima org win neka mu skine driver ;)

Posle 50% igre mogu samo reci igra bez mane znaciiiiiiiiiii zabava celo vreme jedina zamerka su mozda mali broj staza razlicitih ali dobrooooooooooo najjace staze su bar meni u juti vrh vrhovaaaaaaaaaaaa:D:p

Da li neko zna zbog cega mi igra secka samo kad sam u Meniju i u onoj prikolici a napolju i na trkama normalno radi na Ultra High????

Koje drajvere koristiš? Mislim da je to jedan od poznatih problema sa određenim verzijama drajvera za ATI karte.

pa bolje da ti secka u meniju nego na trkama :D

Ja zaista ne znam kako vi ovo uspevate da igrate ali kontrole su bas preosetljive :)

Ja zaista ne znam kako vi ovo uspevate da igrate ali kontrole su bas preosetljive :)

Pa isti fazon kao za Shift, moras da odes u podesavanje kontrola. Samo podesi steering deadzone na 20-25 i videces kako je extra upravljivo i koliko ce igra zabavnija da ti bude. Neki automobili su bas bez mase i lepe se sa za podlogu za razliku od na primer Evolutiona IX koji proklizava i ima masu i inerciju kako bi trebala da ima neka rally igra. Sve u svemu igra je vredna igranja i ako je neko ljubitelj arkada i koliko-toliko rally-ja, ne bi trebao ovo da propusti.:)

Da li neko zna zbog cega mi igra secka samo kad sam u Meniju i u onoj prikolici a napolju i na trkama normalno radi na Ultra High????

I kod mene isto :) no ne smeta posto je najbitnije da su trke OK, i stvarno bih voleo da se pojavi onaj sto kaze da su trke repetitivne ??

Svaka razlicita ?? Mislim jedino ako ne ocekuje da se vozi po marsu ... Upravljivost dosta zavisi od vozila kao i od tweakinga voznje, zahebas se pa kupih ono cmrea cudo i neverovatno je kako zanosi u krivinama ali kad povuce ostavi ih za sobom u prasini ...

Kada instaliram drajvere instaliranje stigne do pola i komp mi se restartuje.Kada se upali kao da nista nije bilo ne nastavlja instaliranje??? Drajveri 9.11

Nisam citao temu od pocetka, ali ako ima ponosnih vlasnika Radeon 5*** karata, interesuje me kakva su iskustva sa DX11-icom? Jedno je gledati testove na netu, a drugo je pitati vlasnika iz prve ruke. :) Da li postoje problemi sa neoptimizacijom drivera i da li su dodatni efekti vredni kupovine Radeta 5850, s obzirom da sam i dalje poprilicno zadovoljan sa performansama ove moje 4870-ice...

Kada instaliram drajvere instaliranje stigne do pola i komp mi se restartuje.Kada se upali kao da nista nije bilo ne nastavlja instaliranje??? Drajveri 9.11
9.11 drajveri imaju problema sa instalacijom pod XP-om kod nekih ljudi zbog prelaska na novi instaler koji očigledno pravi probleme još uvek.
Instaliraj 9.10 ili sačekaj 9.12, trebalo bi da se pojave uskoro.

Ja tek trebam da probam ^.
Imam 9.11 i XP.
Mozda je fora da vratis stare drajvere, instaliras igru. Pa onda stavis nove drajvere i voala !

Sa starijom verzijom drajvera, opet ne moze instalacija da se zavrsi ?

Sad sam se setio, ortak ima istu graficku kao ja, isti driver sam mu stavio 9.1, isti Win ima kao ja (X86 XP SP3) i nema nikakvih problema, pretpostavljam da ni ja necu imati.

DiRT 2 me ubedi da je dobro što sam opet uzeo GeForce :)

Da ali kada hocu da ih instaliram na pola instalacije komp me se restartuje i kada se upali nista se ne nastavlja.Ima li ko da mu rade 9.11 na Xp-u??

Meni na XP SP3 rade bez problema, ali sam imao problem sa resetovanjem pri instalaciji na koleginom kompu kod koga je isto XP SP3. Problem sam rešio tako što sam uninstalirao stare drajvere i iz safe moda sa Driver Cleaner 3 programom obrisao sve ostatke drajvera i pri sledećem dizanju sistema instalirao 9.11 bez ikakvih problema (jedino što sam išao na custom install i instalirao samo ono što mi treba).

Meni na XP SP3 rade bez problema, ali sam imao problem sa resetovanjem pri instalaciji na koleginom kompu kod koga je isto XP SP3. Problem sam rešio tako što sam uninstalirao stare drajvere i iz safe moda sa Driver Cleaner 3 programom obrisao sve ostatke drajvera i pri sledećem dizanju sistema instalirao 9.11 bez ikakvih problema (jedino što sam išao na custom install i instalirao samo ono što mi treba).

Ljudi, stvarno nema potrebe da koristite Driver Cleaner :).
U Contol Panel -> Add/Remove Programs imate mali programcic, sa 9.1 verzijom sad se zove ATI Catalyst Install Manager, sa prethodnom 8.6 verzijom drajvera se zvao drugacije, Ati Uninstaller (manje od 1MB bio) mislim. Nije ni bitno.
Uglavnom obeleziite ovaj Install Manager, pa idite Change, i tako lepo mozete da obrisete skroz drajvere, bez repova da ostanu. A potvrda tome ce biti, kada se resetuje komp, pa digne Win -> rezolucija bude manja od nativne :), i Win prijavi VGA adapter da postoji u kompjuteru :).

Poslednja izmena:
Ljudi, stvarno nema potrebe da koristite Driver Cleaner :).
U Contol Panel -> Add/Remove Programs imate mali programcic, sa 9.1 verzijom sad se zove ATI Catalyst Install Manager, sa prethodnom 8.6 verzijom drajvera se zvao drugacije, Ati Uninstaller (manje od 1MB bio) mislim. Nije ni bitno.
Uglavnom obeleziite ovaj Install Manager, pa idite Change, i tako lepo mozete da obrisete skroz drajvere, bez repova da ostanu. A potvrda tome ce biti, kada se resetuje komp, pa digne Win -> rezolucija bude manja od nativne :), i Win prijavi VGA adapter da postoji u kompjuteru :).

Znam ja to ali jednostavno komp nije hteo da odradi normalno ni uninstal starih, a ni instal novih drajvera pa sam ga iz tog razloga koristio. Verovatno je ceo problem bio do sistema i gremlina jer posle toga radi normalno. U svakom slučaju hvala na savetu, nadam se da će nekom biti od koristi.

Poslednja izmena:
Ajd da ne kucam ponovo.

Instalirao igru, odmah podesio Steering Deadzone na 25%.
Pa da kazem svoje utiske, sada je voznja ipak sa dosta vise osecaja, nego u demou. Dakle, dosta korigujem prethodno izneseno misljenje. Nije lose, kad je tu, moze i da se vozi.
Sasvim ok arkada, igrao sam 3-4 trke, dosao do 3. nivoa.

No to ne menja moju sustinsku zamerku, a to je da je Dirt serijal krenuo stranputicom, od sasvim solidnog CMR serijala koji je tezio da bude na pola puta izmedju simulaciju i arkade, dobili smo off road holivud voznju, upakovanu i sarenu. Da se igra zove samo Dirt i da nema veze sa CMR serijalom, ja bih je hvalio na sva zvona ;), problem je sto je nastankom Dirt-a nestao CMR, a to je veoma veliki problem za mene.

Jos jedna stvar, meni je igra zapamtila ranije valjda registovarni nick na LIVE-u, i iako imam pirata i iako mi prilikom ucitavanja udje na LIVE, meni igra normalno radi i ucitava mi save :D.
Znaci nemam potrebe da pravim local profil, to mi bas nikako ne ide u glavu kako mi LIVE nije provalio da vozim pirata.

Sa ovim drajverima Dirt 2 Hotfix igra radi super sto je i logicno, vec sam pisao da sa Radeonom 3850 512DDR3 igra leti 35-50+ fps.

Applicable Products:
· Software:
o Dirt 2
o ATI Catalyst™ Control Center

· Hardware:
o ATI Radeon™ HD 5000 Series
o ATI Radeon™ HD 4000 Series
o ATI Radeon™ HD 3000 Series
o ATI Radeon™ HD 2000 Series

· Operating System:
o Windows 7® 32-bit Edition
o Windows 7® 64-bit Edition
o Windows Vista® 32-bit Edition
o Windows Vista® 64-bit Edition
o Windows® XP 32-bit Edition
o Windows® XP 64-bit Edition

Ako neko ne zna kako da instalira drajvere sve je ovde objasnjeno:
ATI Catalyst - diskusija, pitanja, linkovi
:wave:

p.s.
Igru jedino mozete osetiti na hardcore tezini ;)

da li neko ima problem da mu samo stoji u pred meniju i ne moze nista dalje a da bez problema pristupa game live meniju i pritom se bez problema uloguje u svoj nalog????
p.s. nadam se da nisam suvise komplikovan

Vrh Dno