Što lepo ne nameste u biose tj. finalne specifikacije/visinu takta tako da bude najbolje što se tiče brzine, potrošnje i zagrevanja i gotovo.
@ PC Beast
Naleteo sam na taj tekst sinoc, i verovatno je u pitanju Fudov "izvor". Naravno, nista posebno novo nismo saznali, sem da nema koristi od vise od 1GB memorije
Ako potrebne performanse mogu da dostignu sa 850, zasto bi isli na 900? Niza potrosnja, manje zagrevanje, nizi nivo buke, veci OC potencijal... sve same prednosti. Sacekace sutrasnji "launch" i znati sta im treba, kada se tacno bude znalo koliko je GTX580 ispred GTX480, kolika mu je potrosnja, OC potencijal i slicno.
#7 Napoleon
前几天刚刚得到消息,GTX 580的确有点危险了,HD6970性能非常给力,至少是和GTX 580是同一等级的产品.
(A few days ago recently to get news, GTX580 really is a little dangerous, HD6970 performance to force(?), least is to get to GTX580 equivalent level of product.)
#9 Tom Smith
6970 跑分低于5970,游戏好很多,驱动很烂,应该有不少提升空间。
(6970 to run part is lower than 5970, quite many games good, the driver quite rotten, should have lots of room to improve.)
Mogla je da saceka Cayman-a pa da to isto uradi i poveca jos vise nivo performansi (naravno ne nesto drasticno) ili definitivno posle GTX580 postoji neki luft.Ono sto zapravo proizilazi iz svega da se nVidia ne boji konkurencije tj predstavljanja Cayman-a ni najmanje..
Iskreno bi voleo da su karte tu negde jer ce to uticati na cenu i jednih i drugih..
Ovo kad se pokusa prevesti, znaci da AMD pokusava dostici performanse 580-ice.
A sta mislis zasto su pozurili da je sada predstave, pogotovo sto se sve vise prica da ce u pitanju biti paper launch? Cak ni mnogi poznati sajtovi nisu dobili sample.
Pa bice ugrubo odnos kao sa GF100 i Cypress XT, sve je izvesnije.
Ne znam. Videcemo sta ce se desiti 9-tog.
Znaci po tome bi trebalo Cayman da bude brz kao sadasnji GTX480 od prilike .Da li sam upravu?
Ugrubo da, ali to je samo pretpostavka, trenutno to jedino zna Maxa koji je pod NDA-om do 22-og. Cak mislim da ni Nedjo trenutno nema te informacije.
Izvini ali mnogo mi deluje smesno to sto si sad rekao.Ne tvoje iznosenje/zapazanje vec znacenje svega toga u globalu.
Zapravo posmatrajuci tako oni sad vagaju jer ne znaju gde su.A po svemu sudeci Kayman ce izgleda biti sporiji od GTX 580,koliko ne znamo ali da nebi napravili veliki propust sad cekaju GTX 580 i zvanicne performanse nebi li Cayman-a sto vise tunirali tj digli clock-ove nebi li bio sto blizi GTX580.
Hm..Pitam se sto nVidia izbacuje ranije GTX580.Mogla je da saceka Cayman-a pa da to isto uradi i poveca jos vise nivo performansi (naravno ne nesto drasticno) ili definitivno posle GTX580 postoji neki luft.Ono sto zapravo proizilazi iz svega da se nVidia ne boji konkurencije tj predstavljanja Cayman-a ni najmanje..
Iskreno bi voleo da su karte tu negde jer ce to uticati na cenu i jednih i drugih..
Pa to je sutra, necemo dugo cekati. I da, mislim da nema previse veze ko ima najbrzi GPU![]()
Ugrubo da, ali to je samo pretpostavka, trenutno to jedino zna Maxa koji je pod NDA-om do 22-og. Cak mislim da ni Nedjo trenutno nema te informacije. Nesto sporiji u DX9/DX10, ali daleko konkurentniji u DX11, tj teselaciji nego sto je bio Cypress. Inace, ovo ubrzanje od 20% koje navode za GF110 nisu dodatne optimizacije cipa, vec posledica ukljucenja dodatnog PME i viseg radnog takta.
to je tacnoto je zapravo jedina taacna stvar koja je iznesena ovom tredu
![]()
secamo se svi da je i 280-ka bila brza od 4870-ke pa se ipak ati mnogo bolje prodavao tako da i sada znamo da ce 580 biti nesto brzi (verovatno i skuplji) pa ce se opet 69xx serija bolje prodavati
Od 4870 je brzi bio i GTX260, GTX280 je bio ipak u drugoj klasi.![]()
koliko se ja secam, NVIDIA je morala da izbaci "plus" da bi GTX260 konkurisao 4870-ciOd 4870 je brzi bio i GTX260, GTX280 je bio ipak u drugoj klasi.![]()
Nasvirat će memoriju na 6GHz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari