Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče prošla pošiljka koja je stajala na carini od 10.juna.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Pitao sam mog špeditera, kaže da UPS ima svoju špediciju, tako da mogu i oni da ti to odrade, ali pretpostavljam da je skuplje nego neka druga špedicija...

A ja sam od njih dobio info da ne naplate dodatno osim po carinskoj tarifi. Proveri sa UPS.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav
Posle problema koji me je snasao da cekam na carini 20dana sad mi je stigao poziv da se javim i dostavim dokaze o vrednosti robe i dokaz o pravnu na uvoz aj vrednsot imam racun fakutru i to sve ali pravo na uvoz radio sam klasicni dropshiping valjao sam neke narukvice malo skuplje i sad kako bi mi dali pakete moram da dodjem tamo sa ovim dokazima da li neko ima isksutva sa ovim i kako bih mogao ovaj dropshipping da legalizujem i normlano nastavim da radim

Pa nije to dropshipping ako stiže tebi...
Ako želiš da legalizujes moraš otvoriti firmu i naći špeditera.

Pozdrav
Posle problema koji me je snasao da cekam na carini 20dana sad mi je stigao poziv da se javim i dostavim dokaze o vrednosti robe i dokaz o pravnu na uvoz aj vrednsot imam racun fakutru i to sve ali pravo na uvoz radio sam klasicni dropshiping valjao sam neke narukvice malo skuplje i sad kako bi mi dali pakete moram da dodjem tamo sa ovim dokazima da li neko ima isksutva sa ovim i kako bih mogao ovaj dropshipping da legalizujem i normlano nastavim da radim
Preterao si i uleteo si pod radar.
Od ove pošiljke se oprosti, a ubuduće ćeš morati na firmu, pošto su te na carini notirali kao nekoga ko radi komercijalnu nabavku, a ne za svoje potrebe.

A sada da im saljem ovo sve ili ne, da li da idem tamo ili ne
Nemam dokaz za uvoz znaci samo ce mi vratiti paket u kinu
Da li neko moze da mi pusti par linkova kako da lelagizujem i nastavim da radim da otovrim firmu na svoju kucnu adresu ili kako to ide
Ja se izivinjavam ako je nejasno i nista nema reda ali sam bas ostao u cudu islo je sve kako treba i *mjau**mjau**mjau* eto desilo se

Izgleda da i na niškoj carini postoji zastoj. Paket stigao 19. na carinu i evo 7. dan kako nema promene statusa. Uglavnom je sve do sada bilo obrađeno u roku od 1-3 dana, ali se sada odužilo. Pretpostavljam da je zato što je krenula sezona odmora.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Poslao sam sinu telefon iz inostranstva avionskom pošiljkom. Praćenjem pošiljke, koja je stigla za tri dana u Beograd, ista je bila na carini tri sedmice. Uputio sam im mejl sa pitanjem, u čemu je problem? Za divno čudo, odgovorili su mi brzo i zatražili kod pošiljke. Isti sam im odmah prosledio i u toku istog dana pustili su pošiljku bez bilo kakvog plaćanja?
Iskreno, nisam to očekivao jer je u pošiljci bio telefon htc.

Naričio sam prošle nedelje bežični punajč dupad za samsung iz Birmingema koji košta 73€. Poslali su ga DHL expressom i stiga je u BG u prošlu sredu. Zvali su me da mi pošalju onu dokumentaciju za carinjenje koju sam im potpisao i vratio. Danas su mi poslali uplatnice i odmah sam im uplatio. Carini 3308,00 i njima za uslugu carinjenja 3240,00. Uz malo sreće dobiću ga do kraja nedelje. Skupa igra. Sa svim troškovims i onim shippingom ispadne duplo.

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Poz, Ima li neki broj telefona na carini a na koji se javljaju, saljem mail sa dokazima, zovem nigde odgovora, nije problem da platim nego mi hitno treba sadrzaj paketa

Izgleda da i na niškoj carini postoji zastoj. Paket stigao 19. na carinu i evo 7. dan kako nema promene statusa. Uglavnom je sve do sada bilo obrađeno u roku od 1-3 dana, ali se sada odužilo. Pretpostavljam da je zato što je krenula sezona odmora.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Paket je stigao danas. Znači, trenutno se čeka ~7 dana na niškoj carini da obrade pošiljku.

^niska carina odavno nema update izmedju Prispeca i Otpreme sa carine.

Na ovaj broj carina beograd
0112015800
Lokali
11820
11821
11822
Moj paket je pristigao 24.6 i kako mi je rekao bice radjen tek kraj sledece nedelje i to je pitanje.

Jel imao neko iskustva sa vracanjem paket au kinu zbog carine da li prave problem oko refunda itd

Za kinu ne znam. Vraćao sam u USA i vrate regulatno s tim da ti ne vraćaju shippong a naplate ti return shipping. Verovatno je i sa Kinom tako.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Danas mi je prosla posiljka koja je na carinu stigla 20.06 pa da imate orjentaciju. Sad samo da vidim kolko su me odrali

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Porucio sam 13.6. nesto iz Nemacke, salju preko DHL-a.
Dobio sam mail sa linkom gde mogu da pratim status posiljke, zadnja promena je 18.6. i po tome paket je i dalje tamo negde.
Je l' ovo u redu?
Screenshot_2019-06-27-14-40-29-214_com.android.browser.jpg

To nije DHL express, nego standard. Vidi na posta.rs da li je doslo do njih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izgleda je sada tako. Meni je posiljka stajala tako 15 dana i onda je bila otprema i sutradan stiglo.

Posiljka od 17.06 I dalje u statusu "za carinu". Nista se nije promenilo. Pisao sam carini na mail [email protected] I dobio neki vec pripremljeni odgovor koji imaju kao mustru za sve upite, po sistemu "mnogo smo zauzeti".

"Поштовани,

С oбзиром да је задњих месеци у приспећу велики број пошиљака и поред свих напора које улажемо ради брже обраде пошиљки,постоји одређени застој.
Уколико нисте добили обавештење за доставу додатне документације, пошиљка ће бити обрађена што је брже могуће.
У нади да ћете имати разумевања за насталу ситуацију при отпреми пошиљака крајњем кориснику, молимо за стрпљење.

Срдачан поздрав,

ЦИ Пошта Београд"

Medjutim, nesto mi u celoj prici ne stima. Kao prvo, sve posiljke koje su stigle posle te, a bilo ih je 12, ekspresno su otpremljene, dok su dve zadrzane na Carini, uz regularno menjanje statusa "PODNOSENJE NA CARINSKI PREGLED". Raspitivao sam se I u posti oko zahteva za potragom, gde su mi rekli da u principu posiljalac (u ovom slucaju Kinez), moze da zatrazi potragu za posiljkom, a ne ja kao primalac. Poslao sam i mail posti, preko sajta, medjutim, njihov odgovor ocekujem tek u ponedeljak (nadam se). Ne znam vise sta da radim, osim da jos vidim sa Kinezom da li hoce da posalje zahtev za potragom. Cekacu jos narednu nedelju da vidim sta ce se desavati.

Screenshot_20190621_211247_yqtrack.app.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam prošlu pošiljku čekao 14 dana da izadje sa carine.Biće to tvoje sledeće nedelje,otprilike je to vreme na BG carini koje treba sačekati.

Posiljka od 17.06 I dalje u statusu "za carinu". Nista se nije promenilo. Pisao sam carini na mail [email protected] I dobio neki vec pripremljeni odgovor koji imaju kao mustru za sve upite, po sistemu "mnogo smo zauzeti".

"Поштовани,

С oбзиром да је задњих месеци у приспећу велики број пошиљака и поред свих напора које улажемо ради брже обраде пошиљки,постоји одређени застој.
Уколико нисте добили обавештење за доставу додатне документације, пошиљка ће бити обрађена што је брже могуће.
У нади да ћете имати разумевања за насталу ситуацију при отпреми пошиљака крајњем кориснику, молимо за стрпљење.

Срдачан поздрав,

ЦИ Пошта Београд"

Medjutim, nesto mi u celoj prici ne stima. Kao prvo, sve posiljke koje su stigle posle te, a bilo ih je 12, ekspresno su otpremljene, dok su dve zadrzane na Carini, uz regularno menjanje statusa "PODNOSENJE NA CARINSKI PREGLED". Raspitivao sam se I u posti oko zahteva za potragom, gde su mi rekli da u principu posiljalac (u ovom slucaju Kinez), moze da zatrazi potragu za posiljkom, a ne ja kao primalac. Poslao sam i mail posti, preko sajta, medjutim, njihov odgovor ocekujem tek u ponedeljak (nadam se). Ne znam vise sta da radim, osim da jos vidim sa Kinezom da li hoce da posalje zahtev za potragom. Cekacu jos narednu nedelju da vidim sta ce se desavati.

Pogledajte prilog 271670

U cetvrtak mi je stigla posiljka koje je stajala od 13. na carini pa ocekuj u toku nedelje.

"Поштовани,

Pogledajte prilog 271670

Moras da shvatis da je posiljka na carini i to nema veze ni sa kakvim potrazivanjem vec od raznoraznih okolnosti tu na carini moze stajati 5 a moze i 20 dana u zavisnosti od guzvi i tako tih stavri kada ta posiljka dodje na red..kada je posiljka na carini samo bespotreno saljete raznorazne upite koji nemaju nikakvog smisla .Kada puste sa carine u vas grad pustili su ni pre ni ksnije ..Oni se pitaju ..
Samo cekanje to je to ..Ljudi izgleda citaju samo par zadnjih stranica ...

Slazem se da je posiljka otisla na carinu. To je jasno, jednostavno to je procedura. Ono sto mene buni je sledece sto nema podnosenja na carinski pregled, jer iz mog visegodisnjeg iskustva kupovine preko interneta, uvek je bilo da se ili otpusta sa carine odmah ukoliko posiljka ne podleze carinjenju ili se podnosi na pregled. Ovakav status jos nisam imao. Kao sto rekoh trenutno imam dve posiljke koje su na carini (sto ti je izgleda promaklo u citanju) i vec tri dana se podnose na carinski pregled i to ce da traje. To je jasno. Nije ni prvi, a ni poslednji put. A to sto sam pisao carini je stvar moje licne odluke i ona se tebe ne tice.

Pitanje šta je državi isplativije - da podigne limit iznad 50 eura ili da carina bude ovako zagušena. Da li tako zagušeni sa puno malih pošiljki naprave prihod u budžet koji bi bio veći nego da obrade duplo manje skupljih pošiljki. Neko treba da uradi studiju toga i da donese odluku, ali eto...

Pitanje šta je državi isplativije - da podigne limit iznad 50 eura ili da carina bude ovako zagušena. Da li tako zagušeni sa puno malih pošiljki naprave prihod u budžet koji bi bio veći nego da obrade duplo manje skupljih pošiljki. Neko treba da uradi studiju toga i da donese odluku, ali eto...
Pa narav o da im se ovo vise isplati,zabole njih za cekanje,na ovaj nacin uspeju da ocarine i neke pakete koji su po njima iznad limita a onako ne bi mogli jer je 90% posiljaka u tim granicama do 50€.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Slazem se da je posiljka otisla na carinu. .

Ne mesam se u tvoje izbore tumacenja stanja tih posiljki samo kazem da cesto ti statusi podnosenja na carinski pregled su formalni mogu da objave 15 dana podnosenje na carinski pregled a to ne znaci ni d aje blizu carinskog pregleda ..samo to ..
Kada dodje na carinu to je stavr njihove azurnosti a to posta samo formalno svakodnevno izbacuje te statuse
sve dok tvoj paket ne dodje na red..To sam rekao informativno..U pravu si ne tice me se..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno