Posiljka od 17.06 I dalje u statusu "za carinu". Nista se nije promenilo. Pisao sam carini na mail
[email protected] I dobio neki vec pripremljeni odgovor koji imaju kao mustru za sve upite, po sistemu "mnogo smo zauzeti".
"Поштовани,
С oбзиром да је задњих месеци у приспећу велики број пошиљака и поред свих напора које улажемо ради брже обраде пошиљки,постоји одређени застој.
Уколико нисте добили обавештење за доставу додатне документације, пошиљка ће бити обрађена што је брже могуће.
У нади да ћете имати разумевања за насталу ситуацију при отпреми пошиљака крајњем кориснику, молимо за стрпљење.
Срдачан поздрав,
ЦИ Пошта Београд"
Medjutim, nesto mi u celoj prici ne stima. Kao prvo, sve posiljke koje su stigle posle te, a bilo ih je 12, ekspresno su otpremljene, dok su dve zadrzane na Carini, uz regularno menjanje statusa "PODNOSENJE NA CARINSKI PREGLED". Raspitivao sam se I u posti oko zahteva za potragom, gde su mi rekli da u principu posiljalac (u ovom slucaju Kinez), moze da zatrazi potragu za posiljkom, a ne ja kao primalac. Poslao sam i mail posti, preko sajta, medjutim, njihov odgovor ocekujem tek u ponedeljak (nadam se). Ne znam vise sta da radim, osim da jos vidim sa Kinezom da li hoce da posalje zahtev za potragom. Cekacu jos narednu nedelju da vidim sta ce se desavati.
Pogledajte prilog 271670