filipos
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.02.2005
- Poena
- 725
Na koliko su ga procenili na 150 evra?
Pretpostavljam. U posti je falio izvestaj sa carine
Pretpostavljam. U posti je falio izvestaj sa carine
Kao i ostalo, zavisi odakle porucis, ali neces se lepo provesti. Niko nece obicnom postom to slati, nego EMS ili kuririma. To znaci skupo slanje, u najboljem slucaju, a verovatno i spedicija (nema preko EMS-a koliko sam primetio, dobio sam nekoliko posiljki, samo je carina/PDV naplacena)Jel neko narucivao laptopove? Kakva su iskustva i sa dostavom i sa carinom?
Konkretno razmisljam o mi notebook air 13.3".
S obzirom da je tako veliki iznos sigurno obuhvata i carinu i pdv.
Carina i pdv su zajedno 32% tj:
procenjeni iznos x 0,32 = 5800
procenjeni iznos = 5800/0,32 tj. 18.125,00 din
Inače i meni danas stigao rapoo miš sa carine, isto kao kod bureka, primljen 12-tog na carinu, danas ja preuzeo na pošti.
Poslao sam carini email sa podacima o kupovini, cena je bila 22,73$ i taj identičan iznos u cent stoji na "Uvozno poštansko-carinskoj deklaraciji za građane" tako da još jednom potvrda da čitaju mailove.
Moje iskustvo sa carinom od danas.
Prijatelj iz Belgije kupio preko amazona sat, platio 50€. Stigao paket iz Belgije. a carinski troskovi 5.800 din.
Realno treba ih spaliti...
Sutra podnosim zalbu u posti da se paket vrati na ponovno carinjenje. Sta najbolje priloziti uz zalbu? Skrinsot sa amazona koji imam sa cenom koliko je placen? Ili da mi pored toga posalje i njegov izvestaj iz banke na kome se vidi transakcija?
Koji model LeEca?Uf, pa izgleda fensi to je onaj leeco telefon,metalni je...
To nije tacno.Nisi trebao to kupovati, svi telefonu koji su malo stariji su "refabrikovani".
11660din me je ispalo carina i spediter
Prodavac je rekao da ce pokriti 5400din koje je spediter naplatio samo racun da im posaljem, ...
Meni za predmet od 25e naplatili carinske dadzbine 2150 din. Ja pripremio zalbu, izvode i banke, skrinsut kupovine, uplatnicu, sve sve a oni u posti na NBgd kazu da
prvo moram da preuzmem predmet pa da se zalim.
Ljudi moji pa dal je to moguce?
Znam da su ranije pricali da ne mozes da se zalis kada preuzmes, a sada udaraju kontru..traze da preuzmes pa da se zalis.. :wall:
Cao svima,
Da li je neko porucivao sa amazon.com da vrsi dostavu u Srbiji i da li se to isplati?
Video sam npr da bi za neki procesor od 150$ dostava bila 40$ sto je opet jeftinije nego kod nas. Da li se placa carina na to i kolika je
Pa kao sto sam i rekao, preplatio sam je, ali je fora sto tu sliku ne mogu da nadjem nigde u digitalnom obliku na Googleu, da bi mogao sam da je uradim u Srbiji, tako da i nisam imao nekog preteranog izboraAko se složio da tek tako plati 5400 din onda ne da ima debelu zaradu nego ta slika njega ne izađe ni 15 funti. U svakom slučaju, hbg, bolje da si angažovao nekog ovde da ti je naslikamanje bi koštalo
Davno je to bilo, pre možda 3 godine, ja sam preuzeo paket pa se žalio posle i dobio negativno rešenje uz obrazloženje da čim sam prihvatio da platim dodatne troškove (bez čega ne bi dobio paket) znači da se slažem da je sve (carina i pdv) naplaćeno pravilno te je zato žalba odbijena.
Ako ti kažu da prvo moraš da preuzmeš paket ti im traži da ti to napišu napismeno i overe uz napomenu da će ti vratiti kompletan iznos carine i pdv-a ukoliko žalba bude odbijena zato što si prihvatio paket... Ili nazovi carinu pa pitaj šta da radiš i obavezno snimaj razgovor i traži da ti se predstavi onaj što ti daje informacije...
Inače, nije mi jasno što, kad već vidite da paket ide na carinski pregled, ne pošaljete dokaze i nema brige da će preceniti, 10 dana se sad čeka, ima vremena kolko oćeš da se pošalje mail...
Jesi li siguran da amazon to zaista dostavlja do srbije?, Napravi nalog, stavi svoju tačnu adresu u srbiji, dodaj proizvod u korpu i kreni da potvrdiš kupovinu, pre onog koraka gde se zaista plaća izbaciće ti info da li zaista šalju ili ne, do nas. Često izgleda kao da je sve ok a tek kad kreneš da platiš izbace obaveštenje da nije moguća dostava za srbistan.
To nije tacno.
Meni su skoro stigla 2 x522 u kutiji sa cvrsto nalepljenim folijama i svom propratnom opremom bez ikakvih tragova koriscenja na samim telefonima.
Sad, da li ih prozivodi Leeco ili su nekome prodali proizvodne linije pa ih drugi stanca, nije toliko vazno.
Telefoni jesu novi i to je vazno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari