Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba ti izvod iz banke da mogu da vide tu transakciju, screenshot sa Amazona stranica gde se vidi taj sat i cena, screenshot Amazon stranice gde se vidi da je taj sat kupljen i koliko je plaćen.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

trenutno čekanje (za anker bluetooth zvučnik od 20$ :smash: )

mR92igI.png

Na koliko su ga procenili na 150 evra?

Pretpostavljam. U posti je falio izvestaj sa carine

S obzirom da je tako veliki iznos sigurno obuhvata i carinu i pdv.
Carina i pdv su zajedno 32% tj:
procenjeni iznos x 0,32 = 5800
procenjeni iznos = 5800/0,32 tj. 18.125,00 din

Inače i meni danas stigao rapoo miš sa carine, isto kao kod bureka, primljen 12-tog na carinu, danas ja preuzeo na pošti.
Poslao sam carini email sa podacima o kupovini, cena je bila 22,73$ i taj identičan iznos u cent stoji na "Uvozno poštansko-carinskoj deklaraciji za građane" tako da još jednom potvrda da čitaju mailove.

Jel neko narucivao laptopove? Kakva su iskustva i sa dostavom i sa carinom?
Konkretno razmisljam o mi notebook air 13.3".
Kao i ostalo, zavisi odakle porucis, ali neces se lepo provesti. Niko nece obicnom postom to slati, nego EMS ili kuririma. To znaci skupo slanje, u najboljem slucaju, a verovatno i spedicija (nema preko EMS-a koliko sam primetio, dobio sam nekoliko posiljki, samo je carina/PDV naplacena)

Ali ako je on koliko vidim na Geizhalsu, skokni do Beca Wizzom, isplatice ti se ;)

S obzirom da je tako veliki iznos sigurno obuhvata i carinu i pdv.
Carina i pdv su zajedno 32% tj:
procenjeni iznos x 0,32 = 5800
procenjeni iznos = 5800/0,32 tj. 18.125,00 din

Inače i meni danas stigao rapoo miš sa carine, isto kao kod bureka, primljen 12-tog na carinu, danas ja preuzeo na pošti.
Poslao sam carini email sa podacima o kupovini, cena je bila 22,73$ i taj identičan iznos u cent stoji na "Uvozno poštansko-carinskoj deklaraciji za građane" tako da još jednom potvrda da čitaju mailove.

Znam kako funkcionise carina i PDV.
Problem je sto je sat regularno placen 50€. Pitah coveka i kaze da je poslao racun zajedno sa satom.

Iskreno se nadam da zaista čitaju mejlove jer sam im dostavio dokaze o uplati. Videćemo kad stigne.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Uf sto vise citam vise se brinem. Kakva su vam iskustva sa njihovom procenom vrednosti telefona,stigao mi je na carinu. Placen 56€ pa dal da im saljem neki meil( na koji i sta konkretno). Mislim gde oni nalaze cene da ne bude vece dazbine od vrednosti telefona. I jos je bez originalne kutije,bilo jeftinije evro dva..

Za telefon bi ja obavezno poslao dokaze, ako budu tražili na netu uneće naziv u gugl i otvoriti prvi link na koji naiđu ili će paušalno proceniti na 100€ (na toliko obično procenjuju telefone/tablete) ali ako baš izgleda fensy može i da im se omakne 100+€

Uf, pa izgleda fensi to je onaj leeco telefon,metalni je... A model je iz 2016 godine pa na netu cene stoje i kad je telefon bio nov,a na aliju je sad manje od 60e,propala je firma a i model stari vise se i ne prave.
Na koji mail poslati i kako srociti? Da im posaljem broj za pracenje i skrinshot sa alija,ne znam da li mi sa kartice i dalje stoji prikaz te transakcije.

Videcu mozda da zamolim nekog sa foruma...dosta njih ide put Kine.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

11660din me je ispalo carina i spediter
Prodavac je rekao da ce pokriti 5400din koje je spediter naplatio samo racun da im posaljem, koji se ceka 8 dana????? Da li su normalni, zasto im treba 8 dana da izdaju racun za njihovu uslugu.
No videcemo jos

Edit poslace kopiju na email ipak
Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moje iskustvo sa carinom od danas.
Prijatelj iz Belgije kupio preko amazona sat, platio 50€. Stigao paket iz Belgije. a carinski troskovi 5.800 din.

Realno treba ih spaliti...

Sutra podnosim zalbu u posti da se paket vrati na ponovno carinjenje. Sta najbolje priloziti uz zalbu? Skrinsot sa amazona koji imam sa cenom koliko je placen? Ili da mi pored toga posalje i njegov izvestaj iz banke na kome se vidi transakcija?

Meni za predmet od 25e naplatili carinske dadzbine 2150 din. Ja pripremio zalbu, izvode i banke, skrinsut kupovine, uplatnicu, sve sve a oni u posti na NBgd kazu da
prvo moram da preuzmem predmet pa da se zalim.
Ljudi moji pa dal je to moguce?
Znam da su ranije pricali da ne mozes da se zalis kada preuzmes, a sada udaraju kontru..traze da preuzmes pa da se zalis.. :wall:

Ovo je Le 1s ili ti x500,501 on je kao jeftiniji, a oni 522,526 valjda Le3 su malo skuplji. Ja sam ovaj narucio za 56e,a ovi drugi jesu skuplji tu oko 80
Pa sad trazim mail da im posaljem podatke,ali nemam skrinsot iz banke,na nalogu se ne vidi ta transakcija.
Jos jedan edit,ja uzeo sirotinjsku verziju od 16 GB roma,ta je najpovoljnija,a nema prosirivu memoriju.

Poslednja izmena:
Nisi trebao to kupovati, svi telefonu koji su malo stariji su "refabrikovani".

Moguce je sve,ali ako jeste onda dispute,jer ne pise u opisu.
Ali sam burazeru pre par meseci uzeo sa GB 522 model, i ne bih zakljucio da je refurbished,ali jeste bio ukljucen ,par slika u njemu nekog kineza i skladista,il je testiran,ili prepravljan kako ti kazes.

Ja sam x500 imao pre 3 godine, sigurno ga nisu proizvodili do sada.
Takođe ne znam gde si video nov telefon bez kutije? To da je skuplji sa originalnom kutijom je samo kod polovnih telefona, jer ih mnogi ne sačuvaju.

Poslednja izmena:
Pa eto znam da je mator telefon, znam dase ne proizvodi ali nisam pomisljao da ih polovne uvaljuju.Kazem ti da sam uzeo 522 burazeru,i ako su menjali celo kuciste i ekran onda im svaka cast,sve izgleda kao novo.
A ako i ovaj mo bude dobar nije neka steta,jer ja ne nadjoh nista za te pare ni priblizno dobro.

Cao svima,

Da li je neko porucivao sa amazon.com da vrsi dostavu u Srbiji i da li se to isplati?
Video sam npr da bi za neki procesor od 150$ dostava bila 40$ sto je opet jeftinije nego kod nas. Da li se placa carina na to i kolika je

I s obzirom da si napisao da je dostava 40 $ to verovatno znači da ti stiže FEDEX ili DHL Expres, a oni će te još odrati za špediterske troškove 45-50 eur.

Nisi trebao to kupovati, svi telefonu koji su malo stariji su "refabrikovani".
To nije tacno.
Meni su skoro stigla 2 x522 u kutiji sa cvrsto nalepljenim folijama i svom propratnom opremom bez ikakvih tragova koriscenja na samim telefonima.
Sad, da li ih prozivodi Leeco ili su nekome prodali proizvodne linije pa ih drugi stanca, nije toliko vazno.
Telefoni jesu novi i to je vazno.

I dalje nakon par godina nista se ne menja, BG pusta lokomotive pa oni samo i narucuju pa se jos bune kad plate PDV jer su bahato navikli na 100 posiljki da im 99% prodje bez PDV-a, dok NS stoji blokirana, skoro NIKO ne narucuje a oni duru 2-3x pa jos cekas 20 dana na carini, verovatno su od onih 10 koje stignu na dan PREBUKIRANI od nerada!?

Secas li se koliko su bile dazbine,meni se cini da je burazeru bilo oko 30e,sto je prilicno tacno. Zagubio sam racun. Sad u dilemi da li slati dokaze o kupovini, tako bih ustedeo oko 10e. Ali ako su taj model tacno procenili onda racunam da ni ovaj nece da omanu.
Da i meni je taj stigao nov sa folijama i sve,bez tragova.... Ne verujem da ih sklapaju sad,moguce da su to neprodati primerci,kojih bi se otarasili,jer svakim danom gube na vrednosti,a i baterije su 3 god stare

Ako ih vise ne proizvode, kako je meni onda stigao le max 2 gde na kutiji pise da je proizveden jula 2018?

11660din me je ispalo carina i spediter
Prodavac je rekao da ce pokriti 5400din koje je spediter naplatio samo racun da im posaljem, ...

Ako se složio da tek tako plati 5400 din onda ne da ima debelu zaradu nego ta slika njega ne izađe ni 15 funti. U svakom slučaju, hbg, bolje da si angažovao nekog ovde da ti je naslika :) manje bi koštalo :D

Meni za predmet od 25e naplatili carinske dadzbine 2150 din. Ja pripremio zalbu, izvode i banke, skrinsut kupovine, uplatnicu, sve sve a oni u posti na NBgd kazu da
prvo moram da preuzmem predmet pa da se zalim.
Ljudi moji pa dal je to moguce?
Znam da su ranije pricali da ne mozes da se zalis kada preuzmes, a sada udaraju kontru..traze da preuzmes pa da se zalis.. :wall:

Davno je to bilo, pre možda 3 godine, ja sam preuzeo paket pa se žalio posle i dobio negativno rešenje uz obrazloženje da čim sam prihvatio da platim dodatne troškove (bez čega ne bi dobio paket) znači da se slažem da je sve (carina i pdv) naplaćeno pravilno te je zato žalba odbijena.
Ako ti kažu da prvo moraš da preuzmeš paket ti im traži da ti to napišu napismeno i overe uz napomenu da će ti vratiti kompletan iznos carine i pdv-a ukoliko žalba bude odbijena zato što si prihvatio paket... Ili nazovi carinu pa pitaj šta da radiš i obavezno snimaj razgovor i traži da ti se predstavi onaj što ti daje informacije...

Inače, nije mi jasno što, kad već vidite da paket ide na carinski pregled, ne pošaljete dokaze i nema brige da će preceniti, 10 dana se sad čeka, ima vremena kolko oćeš da se pošalje mail...

Cao svima,

Da li je neko porucivao sa amazon.com da vrsi dostavu u Srbiji i da li se to isplati?
Video sam npr da bi za neki procesor od 150$ dostava bila 40$ sto je opet jeftinije nego kod nas. Da li se placa carina na to i kolika je

Jesi li siguran da amazon to zaista dostavlja do srbije?, Napravi nalog, stavi svoju tačnu adresu u srbiji, dodaj proizvod u korpu i kreni da potvrdiš kupovinu, pre onog koraka gde se zaista plaća izbaciće ti info da li zaista šalju ili ne, do nas. Često izgleda kao da je sve ok a tek kad kreneš da platiš izbace obaveštenje da nije moguća dostava za srbistan.

Poslednja izmena:
Ako se složio da tek tako plati 5400 din onda ne da ima debelu zaradu nego ta slika njega ne izađe ni 15 funti. U svakom slučaju, hbg, bolje da si angažovao nekog ovde da ti je naslika :) manje bi koštalo :D

Davno je to bilo, pre možda 3 godine, ja sam preuzeo paket pa se žalio posle i dobio negativno rešenje uz obrazloženje da čim sam prihvatio da platim dodatne troškove (bez čega ne bi dobio paket) znači da se slažem da je sve (carina i pdv) naplaćeno pravilno te je zato žalba odbijena.
Ako ti kažu da prvo moraš da preuzmeš paket ti im traži da ti to napišu napismeno i overe uz napomenu da će ti vratiti kompletan iznos carine i pdv-a ukoliko žalba bude odbijena zato što si prihvatio paket... Ili nazovi carinu pa pitaj šta da radiš i obavezno snimaj razgovor i traži da ti se predstavi onaj što ti daje informacije...

Inače, nije mi jasno što, kad već vidite da paket ide na carinski pregled, ne pošaljete dokaze i nema brige da će preceniti, 10 dana se sad čeka, ima vremena kolko oćeš da se pošalje mail...

Jesi li siguran da amazon to zaista dostavlja do srbije?, Napravi nalog, stavi svoju tačnu adresu u srbiji, dodaj proizvod u korpu i kreni da potvrdiš kupovinu, pre onog koraka gde se zaista plaća izbaciće ti info da li zaista šalju ili ne, do nas. Često izgleda kao da je sve ok a tek kad kreneš da platiš izbace obaveštenje da nije moguća dostava za srbistan.
Pa kao sto sam i rekao, preplatio sam je, ali je fora sto tu sliku ne mogu da nadjem nigde u digitalnom obliku na Googleu, da bi mogao sam da je uradim u Srbiji, tako da i nisam imao nekog preteranog izbora
Edit upravo dobio refund od 52,34$ za tih 5400din, tako da me je jedino carina ispala dodatnih 6260din

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako ce neko biti ljubazan da okaci njihov mail,ja sve trazim po netu al ne znam na koji tacno

To nije tacno.
Meni su skoro stigla 2 x522 u kutiji sa cvrsto nalepljenim folijama i svom propratnom opremom bez ikakvih tragova koriscenja na samim telefonima.
Sad, da li ih prozivodi Leeco ili su nekome prodali proizvodne linije pa ih drugi stanca, nije toliko vazno.
Telefoni jesu novi i to je vazno.

Ok, a kakve veze to ima sa x500 koji se prodaje bez originalog pakovanja i stariji je model ?

Inače razlika između refurbished i polovnog telefona je upravo u tome što nema tragove korišćenja.

@Ezio mail imaš u prvom postu

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno