Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A brate ako uspeš da zaradiš na 12 olovki i ako ih uvoziš da bi ih preprodao - onda zaradi. Pa nisu valjda toliko blesavi?
Pošto sam pročitao ceo forum vidim da nikad nisi siguran šta će da urade. Zato me zanima da li postoji zvaničan propis ili je i to dato carini na slobodnu procenu.
P.s. nisu parkerice. Obične hemijske sa 0.5 vrhom.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

@tristac021

Ako to 021 znaci da si iz NS i ako pratis temu mozes da zakljucis da od NS carine mozes da ocekujes svasta :( :(

Koliko se sad ceka?
12.03.2018 12:02:31 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
12.03.2018 12:14:59 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

nikakav jos apdejt statusa nije bio?

Uvek ima ovaca za shishanje :)
Sajt ti je sve vratio jer si odbio paket? Strava... odakle bese, jesi koristio PPal?

Da, paypal. Sajt je iz UK. https://theidleman.com/ Ne znam da li im je to praksa ili su samo meni vratili sve da ne talasam. U par mejlova sam im zamerio kako mogu meni kao fizičkom licu da šalju kurirskom službom koja sama tvrdi da ne radi sa fizičkim licima.

Dobro si prosao, ali trebao si odmah da otkazes :)

Da li se za EMS pošiljke plaća carina i špedicija. Carina verovatno preko 50€? PDV kontam ide standardno?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

EMS je "obična" pošta samo ide brže. Dadžbine su iste kao na ostale poštanske pošiljke i nema špedicije.

Kolko obično vremena prodje dok se ne pojave tracking informacije za ems. Ima li neki način da se direktno kontaktira ali. Pošto mi prodavac uopšte ne odgovara na poruke.

Da li neko zna dokle je stigla BG carina sa obradom paketa?
Ovo je neverovatno sta rade, cesto se zapitam da li oni namerno sporo rade ili su Srbi najveci online kupci na svetu.
21 dana i slovima dvadeset jedan dan mi 2 paketa cekaju carinjenje.:mad:
Da je Kinez stavio pakete pod misku i krenuo licno da mi ih uruci, vec uveliko bio na putu nazad ka kuci.

Imaš broj za praćenje registrovane pošte?

Jel si siguran da je to pravi tracking? Ne čeka se toliko, prekopiraj/slikaj šta piše na sajtu pošte

Tracking je pravi, godinama narucujem stvari.
Vidim na jos par mesta da se ljudi u poslednje vreme zale da dugo cekaju carinjenje paketa, zato i pitam da li neko zna dokle je BG stigao sa obradom.

Edit: Ipak je NS carina i pohvala za istu.

Dve posiljke stigle:

25$, ocarinjeno 397din. ukupno za placanje 545 din.

45$, ocarinjeno 858din ukupno za placanje 1000 din.

U oba slucaja samo pdv naplacen.

Poslednja izmena:
Dve maske, plaćene 7 dolara, procenjene na 8. Plaćeno 300 dinara pdv + (kradja) otvaranje paketa. To je skoro 50% od cene dve maske, a skoro cena jedne maskice.

Naravno Novi Sad i opet ona Tanja Krkajic ili kako već.

Meni su masku procenili u ns na 10€ a placena 2€ i na deklaraciji pise pametni sat umesto maska z telefon pa sta reci.

Da li neko zna dokle je stigla BG carina sa obradom paketa?
Ovo je neverovatno sta rade, cesto se zapitam da li oni namerno sporo rade ili su Srbi najveci online kupci na svetu.
21 dana i slovima dvadeset jedan dan mi 2 paketa cekaju carinjenje.:mad:
Da je Kinez stavio pakete pod misku i krenuo licno da mi ih uruci, vec uveliko bio na putu nazad ka kuci.
Sto li smo mi pricali da ce krajem februara, i pocetkom marta biti po mesec dana cekanja na carini.... izgleda da dzabe pokusavamo da pomognemo ljudima ;)

Stigla mi 3 paketa danas. Xiaomi USB LED lampa, Xiaomi WiFi pojačivač signala tj. repeater i rezervne gumice za slušalice (bubice). Svaki paket veličine koverte. Free shipping. Ništa nije carinjeno niti naplaćeno. Poštar ubacio sva tri u sanduče... [emoji16]

Sent from my Honor 8

Naravno ti si iz Novog Sada [emoji12]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kod nas bi trebali uskoro da usvoje da se ne carini ništa ispod 150€ , po standardima EU.

Mislio sam na BIH

Ali se ne naplaćuje dupli pdv. Ja kad kupim neku robu iz EU naša carina mi uredno naplati pdv iako je već uračunat u cenu.

Od 01.03. Nemačka pošta naplaćuje 6 EUR (+ PDV) za sve pošiljke iz non-eu zemalja koje podležu plaćanju carine - nešto kao troškovi otvaranja pošiljaka. Pravdajući ovaj potez kažu da je njihova tarifa ispod proseka EU.
Takođe od marta Švedska pošta naplaćuje 7,4 EUR na ime troškove obrade pošiljaka iz non-eu zemalja. A ukoliko vrednost paketa premašuje 150 EUR, iznos poštanske takse je 12,4 EUR.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno