Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali se ne naplaćuje dupli pdv. Ja kad kupim neku robu iz EU naša carina mi uredno naplati pdv iako je već uračunat u cenu.
Kakve veze ima država Srbija sa tim što si ti platio pdv negde u EU? PDV je oblik poreza na potrošnju tj plaća se tamo gde se proizvod troši znači u Srbiji, a nisu ti ga trebali naplatiti u EU.
To je isključivo nemar prodavca jer ne žele da se bakcu sa izvoznim papirima.

Nije nemar uopste, vec lepa zarada. On i ne deklarise VAT, nego ti naplati sve kao cenu artikla samo.
Normalne prodavnice lepo ne naplate VAT, tipa Amazon, MindFactory dok je slao za Srbiji, JacobElektronik..

Narucio paket iz Nemacke proslog petka, preko dhl-a ali ga jos nema
tracking.jpg
Sa nase strane nema nikakve potvrde da je stigao, ili bilo sta...
A na sajtu navode da paket stize za 2 dana u Srbiju, tako da verujem da je do nase poste problem

Ovo je obična Nemačka pošta koja je zbog marketinga promenila ime u DHL global mail, I ne stiže brzo kao DHL express.
Kad stigne u Srbiju pisace 11003 izmenicna pošta- priseće

Hm, rekli su mi da je dhl, i dobio sam prvo tracking za dhl posiljku
dhl parcel shippment number:166680958065
Pa posle ovaj drugi...
I postarinu sam platio 40e

DHL express tracking je samo brojevi, a kad ima i slova onda je obična pošta. Bez brige stiže ti to, samo će malo duže putovati. Tracking počinje sa c znači radi se o paketu preko 2 kg težine ili van gabarita.

Koliko je trenutno čekanje u NS? Čekam dva paketa, 3.3 su bili u izmeničnoj...

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Hvala za info :) Valjda će sledeće nedelje onda :)

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Cekam sve ukupno 9paketa sa banggood. Pola naruceno negde oko 24.02. , druga polovina oko 04.03.
1 paket stigao pre 3 dana (najbezvezniji :d ), 5 paketa poslatih preko svedjana putuju polako. 2 su stigla u Srbiju posle 12 dana, ostali su napustili Svedsku.

Generator funkcija (jedini u posiljci) od 70€ zaglavio na beogradskoj carini od 14.03. , a koliko vidim ovde u temi, nacekacu se. Prosli put sam carinjenje za android tv box cekao 11 dana (to je bilo pocetkom decembra 2016.)
Mali osciloskop od 120€ (dimenzije i izgled kao mobilni telefon), prosao carinu za 1 dan (mada stoji da je napustio 61200, treba da napusti i 10200, mozda samo nije osvezena informacija). I jos jedan paket prosao za 1 dan.

U toku nedelje ocekujem da stigne jos 4. Jesu sitne stvari unutra, elektronika, i vrte se oko 20€, ali videcemo.

Jel moze neko samo da me podseti, ako ne pise da je paket podnet na carinjenje, on ipak moze da bude ocarinjen?

Uvek pise podnosenje na carinski pregled, samo moze da kasni status.
OBratno jeste moguce, meni je za jedan stajalo podnosenje na carinski pregled ali ipak nije ocarinjen na kraju (jeste cekao 10 dana skoro).

@Vlad, hvala za info za rusku postu, interesovalo me, a nije mi se google-alo :) Zatreba ponekad i te strane poste da se zna kako rade.
Sto se Motospeeda tice, zvanicna ili nezvanicna prodavnica - nikada neces znati da li je stvarno NJIHOVA, a ne samo zvanicni kanal prodaje (citaj: distributer/preprodavac).

Poslednja izmena:
Uvek pise podnosenje na carinski pregled, samo moze da kasni status.
OBratno jeste moguce, meni je za jedan stajalo podnosenje na carinski pregled ali ipak nije ocarinjen na kraju (jeste cekao 10 dana skoro).

@Vlad, hvala za info za rusku postu, interesovalo me, a nije mi se google-alo :) Zatreba ponekad i te strane poste da se zna kako rade.
Sto se Motospeeda tice, zvanicna ili nezvanicna prodavnica - nikada neces znati da li je stvarno NJIHOVA, a ne samo zvanicni kanal prodaje (citaj: distributer/preprodavac).
Nema na čemu tu smo da pomažemo jedni drugima. Elem kad si već spomenuo javili se kinezi kažu proveriće sa kurirskom službom a kao moguni drugunda pošalju odmah sam im odgovorio nek šalju drugu odmah al naravno opet nema ni traga ni glasa od odgovora. Ako nekom zatreba ruska pošta nek me cimne pa ću pomoći nema problema :)

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

2 paketa stigla jutros na carinu, oko 11h, i otpremljeni oko 15h. Ja mislio da carina ne radi subotom.

Radi subotom, ali se ništa ne isporučuje. Desilo se meni par paketa tako.

I meni danas otpremili ka mojoj posti stanovanja, dakle u ponedeljak je kod mene paket kuci.
Bas su vredni.

Najčešće pakete dobijam petkom.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Po pracenju sam video da je paket u noci petak na subotu dosao u postu. I kad je tako radnim danom, uvek postar ujutru donese paket (al ne radi subotom).

Neobavezno sam otisao na salter da pitam (salter gde podizem pakete kad me postar ne nadje pa mi ostavi papirce) da podignem paket da ne cekam ponedeljak.
Prvo je bila u fazonu ponedeljak, ali ja kazem da je stiglo, bla bla... Otisla je i nasla mi pakete.
Mora da budete fini, pa ce mozda da moze i subotom :D

Poslednja izmena:
Ne, cekas od 3.3. na carini, a tek 1.3. je poslato iz Holandije ;)
Sto je normalno - kao i 10000x receno ove godine, tokom februara ce biti cekanja zbog kineske NG :)

@stefan-radic Ali mi cudno sto nema apsolutno nikakvih informacija vec 15 dana... Prosle nedelje sam preuzeo 4 paketa, jos 2 stizu sutra. Svi stigli na carinu posle 10.03.
Imam jos jedan koji je u procesu carinjenja, ali uredno za svaki dan stoji izvestaj "Podnosenje na carinski pregled".
Proverio sam tvoj broj i preko 17track.net ni tamo nema dodatnih informacija.
Mozda da ih zoves/posaljes mejl da ih pitas? (sko nije tajna, sta je u paketu? neka elektronika?)

Vape i neke sitnice za fon. 45$ vrednosti. Pa u NS stoji na carini jos uvek a oni ne salju nikakva obavestenja. Proveravam i ja svaki dan ali nikakvih promena nema.

Poslednja izmena:
Super! I meni posle 7 dana prosao paket sa carinjenja.
Generator signala od 60€, videcemo kako su procenili...

Sreća pa nisi dobio pisamce da dostaviš fakturu na firmu, mogli su ladno da procene da je to oprema za firmu kao što su onom forumašu što je naručio mašinicu za delaminaciju ekrana za mobilne...
P.S. baci koju sličicu func.gen-a... :D

Sve pohvale za BG carinu!
Ovo je jedno 50. paket do sada i nikada (osim jednom nešto sitno) nisu naplatil carinu ...
Sad su i mogli jer su mi dve pošiljke iz USA stigle zalepljene jedna na drugu, tako da je iznos bio dosta veći od 50€!

Dobro je što KG nema carinu, jer bi bili kao ovi u NS i NI :D

Poslednja izmena:
Imam narudzbinu od oko 30$ iz Amerike,poslata USPS-om(First Class International).Trebala je stici do proslog petka po procenjenom vremenu isporuke.Nema pracenja posiljke otkako je napustila Ameriku,sta da radim,da li da cekam jos i ima li jos neko slicno iskustvo?Hvala!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sreća pa nisi dobio pisamce da dostaviš fakturu na firmu, mogli su ladno da procene da je to oprema za firmu kao što su onom forumašu što je naručio mašinicu za delaminaciju ekrana za mobilne...
P.S. baci koju sličicu func.gen-a... :D
Au, ja mislio firmu traze samo kad imas vise komada proizvoda :D

Evo ga generator: https://www.banggood.com/FY2300-12M...igh-Frequency-Signal-Generator-p-1219558.html Ovaj nema ocene, ali slicni modeli se vrte i po netu, iskustva su dobra. Za hobi varijantu, super!

Bacio sam se malo u elektroniku, pa sam prelomio i uzeo i mini osciloskop https://www.banggood.com/MINI-Nano-...al-Oscilloscope-4-Channel-72MSs-p-925667.html .
Trenutno najjeftiniji na netu! Jedini od tih mini varijanti koji ide do 8MHz (uglavnom su 200KHz, eventualno neki ide do 1MHz). Dal ce mi trebati, pojma nemam. Prvi sledeci model ide do 1MHz, i ima samo 2 analogna kanala, dok ovaj ima i 2 digitalna.
Malo sam ga probao, radi ok. Upoznajemo se. Ali bas je mali, i oko navigacije po menijima ima malo muke, ali sve su uspeli da spakuju, za tu cenu super.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno