headingmachine
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 20.10.2016
- Poena
- 80
Juce stigla baterija za telefon, porucena 23.05. Placena malo vise od 8 evra, nasi mi nisu nista naplatili. Cekam jos 4 paketa, pa cu videti kako ce to proci.
Nije tačno, usvojiće ti bez problema i bez posledica. Bivši kolega je greškom uložio žalbu za pogrešan predmet, imao je dva paketa na putu (mislio je da je stigao jedan paket, jeftiniji, a ono stigao skuplji paket), i uloži žalbu, pošalje screenshot kupovine JEFTINIJEG paketa, i oni mu usvoje i lupe taksu za skuplji paket po ceni jeftinijeg paketa (nisu ni otvarali opet da vide da li je to to, samo su postupili po screenshotu). I kasnije je sve nesmetano poručivao.Razmisljao sam to da uradim, ali koliko sam procitao malo ko je uspeo da se izbori sa carinom..
Dodje mu kao gubljenje vremena a i nebih da me "upamte" pa posle da me non-stop carine.
Xmm, nisam pametan
Naravno, 500 din kosta žalba. Napravi računicu da li je isplativo.Ok. Probacu da ulozim prigovor i da ih vratim na ponovno carinjenje.
Nadam se da ste u pravu..
Hvala
Ima više od godinu dana, koliko je trajalo stvarno ne znam, rekao bih ne više od 10 dana. Mislim da on tada nije platio ništa, a da je kasnije hteo opet da se žali pa su mu u pošti rekli da to košta 400 din pa je odustao. U međuvremenu sam tu na forumu čitao da su digli na 500, dok recimo u FAQ na sajtu Uprave carine nigde se ne spominje iznos, već da stranka ima pravo.@Devix, koliko mu je trajala zalba do usvajanja i kada je to bilo?
@topdeel, sacekaj odgovor na ovo, pa razmisli sta ti je bolje po pitanju vremena. Zalba se valjda placa 1600RSD sada, sto znaci vise nego carina/PDV. Pa ti se mozda vise isplati da vratis a Kinez opet posalje.
EDIT: 500?
Imas onu goldway prodavnicu na aliju koji u eu salju bez carine samo porez a imas ovde jednog clana koji ima kupone za tu prodavnicu pa malo pretrazi forumJel zna neko koliko iznosi carina +pdv(32% kod nas) za Švedsku? Drugar je trenutno tamo, pa ga zanima ako bi naručio neki fon sa Aliexpress-a koliko bi ga dažbine izašle...
Sent from my MX5 using Tapatalk
Nego bi bilo jos vise onda..odkud onda onaj ne zna na carinii da je to umanjena cena i da stvar vredi recimo 300 dolara ako je pisao 60..takodje ta stvar mozda i ne vredi 20 dolara za koliko je kinez prodaje_nabavljaSvega toga ne bi bilo, kada bi Kinezi pisali prave cene...
Taj sam.Imas onu goldway prodavnicu na aliju koji u eu salju bez carine samo porez a imas ovde jednog clana koji ima kupone za tu prodavnicu pa malo pretrazi forum
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Priznaces, 20 je mnogo blize 35 nego 120.Svega toga ne bi bilo, kada bi Kinezi pisali prave cene...
Sve češće i pišu realne cene ali to nije garancija za ispravno ručno carinjenje.
Jedino rešenje je da se za svakog gradjanina uvede godišnji tax free limit 1000 eur npr i nema problema, posle toga bi se rasteretila carina i svima dobro.
Samo da znaš potpis se ne vidi u TT :-( . to je isto kao što je bilo sa topone prodavnicom?
Sent from my MI 5s using Tapatalk
I onda niko zvanicno ne predje to, oni se odreknu koje milijarde (dinara) carine/PDVaBilo koja cena, suma godišnje da ne prelazi 1k eur.
Bilo koja cena, suma godišnje da ne prelazi 1k eur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari