Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te jedno, te isto, te jedno, te isto, te jedno, te isto...

Via RN4x

Beogradska carina, 27og prvi status "Podnosenje na carinski pregled", 2og poslednji, danas proslo, znaci nekih 7 dana.

Stite comtrade i slicne lopovske firme i uvoznike kod nas je sve naopako al narod to hoce cim glasa za razne bu...koji nas vode u srecnu buducnost :(

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kako ih štite kad i oni plaćaju i pdv i carinu?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Tako sto tebi bude sve manje isplativo da porucujes vani, smaras se....
Ovako odes "ko covek" i oderu te za tili cas ;)

Svaka zemlja, u kojoj bi ovoliko bilo porucivano vani, bi ozbiljno pocela da pravi problem za porucivanje. Mislim da ne smeju tek tako da zabrane uvoz (mi mozemo, nismo u STO), ali Nemci ne bi smeli, ali bi zato napravili veliki problem onima koji porucuju (u okviru zakona). Sve je to isto - dok ne pravi veliku galamu, radi :)

Dali je neko kupovao sa dhghate nesto,ja sam narucio ali mi dali neke brojeve za pracenje koje ne valjaju,pa me zanima dali je neko narucivao odande do sad ?

Može li mi neko dati koji broj da zovem na carini za reklamaciju!

Naime, pošiljka mi prispela 02.05. na carinu, 03.05. samo prosleđena (mali paket-paketičić :d) ali na pogrešnu adresu i pogrešan grad :( (Kraljevo umesto Kruševac, joooj živote).
Danas paket, naprasno, treba biti uručen u pogrešnom gradu i pogrešnoj osobi... :(

HEEEELP!

Šestog, šestog.
Našao sam broj Pošte Kraljevo (sortirni centar) i ko čo'ek se ispričao sa njima.
Rekoše da je to stiglo kod njih i da će ga danas preusmeriti za Kruševac i da će sutra bit' kod mene :)

Kada sam narucivao podlogu preko Alia trebalo je 10 dana da dodje do Srbije i 2 dana je bila na carini. Postar me ujutru uljudno zvao da vidi da li sam kuci i doneo mi do praga bukvalno. 11e je bila cena i nista nisam dodatno placao. Mada sam se iznenadio koliko kratko je bilo na carini.

Sent from my SM-G530FZ using Tapatalk

Daaa...desilo se i meni par puta da mi iz Kine do mene stiglo za 12 dana i to mi se sad skoro pocelo desavati.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Opa, jel ovo bez dažbina ili mi se čini? :)
696814cc461845c6987183d95558b385.jpg

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

7$ vrednost, usb tail light za bajs, verovatno je maleno pakovanje. 22.05. order date, bogami su kinezi ubrzali posao, još jedna mala nepraćena pošiljka mi je stigla danas, jako brzo. Da nema zadržavanja od 14 dana (oni paketi što podležu dažbinama), svaki paket bi relativno brzo stigao.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Meni stigao paket pocetkom juna a narucen 15. februara, nije nista naplaceno (placen 3.5 $)

Update: Narucio sam stoni drzac za fon 31og maja, od juce je na prijemu.

Ja ne znam sta se desilo ovim kinezima sem ako nismo poceli svi da kupujemo tamo i otvorili direktnu liniju za Srbiju. :D

Sent from my SM-G530FZ using Tapatalk

Ja sam caletu 24. porucio isti paket kao i 11.11.2015. (tada mu je trebalo 30+ dana da izadje iz Kine!), 29.5. je poslat, 2.6. je na carini :)

EDIT: Stigla su mi ledja za S5 i novo pakovanje reusable pod-ova za Dolce Gusto, nista nije naplaceno, BG.

Poslednja izmena:
Stigao smart cover za s4, trakice za kosu, nalepnice za auto. Nista naplaceno nije

Sent from my MI MAX using Tapatalk

drugari, da li je normalno da mi jedan deo placen 7 dolara stoji od 22og ovako?
22.05.2017 09:05:42 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
da li postoji neki broj na koji mogu da dobijem info sta se desava?

Nista cudno za carinu Novi Sad i Nis - nema update-a svaki dan. Zadrzavanje na NS carini je oko 2 nedelje trentno.

Nista cudno za carinu Novi Sad i Nis - nema update-a svaki dan. Zadrzavanje na NS carini je oko 2 nedelje trentno.

zvao sam danas popodne info call centar poste, izdiktirao im traking broj, i cica se iznenadi, u fazonu "ju, to je moralo biti vec kod vas, evo vam broj carine u NS, pa ih ujutru nazovite da pitate o cemu se radi..."

Pa i trebalo je, ali nemoj se brinuti da je vec vraceno ili nesto, fora je da je mozda dva-tri dana preko ranijeg zadrzavanja za NS. Bas su produzili nesto, verovatno previse "kineza" na carini :)

Stigao Xiaomi Redmi Note 4 bio na carini 5 dana. Beogradska carina prihvatila vrednost od 70 dolara koju su kinezi stavili. Hvala im na tome, ocarinjen na 2650 din :)

Pa i trebalo je, ali nemoj se brinuti da je vec vraceno ili nesto, fora je da je mozda dva-tri dana preko ranijeg zadrzavanja za NS. Bas su produzili nesto, verovatno previse "kineza" na carini :)

taman sam se naostrio da ih zovem, ukucam broj posiljke da mogu da im dam tacne informacije od kad stoji kod njih, kad ono novi update
07.06.2017 07:10:57 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema

Ocarinjeno, vrednost $6. NS
345a925b7e4575d1460dcc082ebebda8.jpg

Pa taj set imaš u svakoj kineskoj radnji.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno